Новини
Останні статті і огляди
У США спостерігається дефіцит GeForce RTX 5090, а ціни зросли до рекордного рівня
-
Vpupkin
Member
Може махнутися 5090 на хонду якусь???
-
MqM
Member
Знову починається цей абсурд про риночок сам сформує ціну.leif: ↑ 16.09.2026 10:59MqM: ↑ 16.09.2026 10:55ознаки шахрайства![]()
![]()
і в чому полягає шахрайство?
можливо, це щось пов'язане з ринковим формуванням ціни на основі попиту і пропозиції, як думаєте?
Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає?:)
Ви б те саме написали, якби ціна в тисячу разів зросла на актуальний масовий продукт
Пс Хочу, щоб мінусатор в мене купив відяху по х10 ціні, якщо він принципово дотримується поглядів
-
leif
Member
так, будь який магазин, що продає зараз карти в Україні може поставити за 5090 хоч мільйон гривень. які питання до нього у податкової можуть виникнути по вашому, якщо магазин працює вбілу і платить всі відповідні податки?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає?:)
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
це що, наприклад?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48актуальний масовий продукт
Відправлено через 16 хвилин 56 секунд:
хотіти ви можете все що завгодно і ціну поставити також можете за свою відяху будь-яку, яка вам подобається, хоч трильйон доларів. от тільки, чи риночєк погодиться з вашою оцінкою і проявить зацікавленість в такому аукціоні не баченої щедрості?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Пс Хочу, щоб мінусатор в мене купив відяху по х10 ціні, якщо він принципово дотримується поглядів
- спойлер
- спойлер: не погодиться
і не проявить зацікавленості. ну а далі відкрийте підручник якийсь для середньої школи і почитайте як формуються ціни на товари далеко не першої і не другої необхідності
-
erkins007
Member
Налоговая не регулирует уровень цен.MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає
У вас знание экономики на уровне советской бабушки с мантрами про спекулянтов и буржуев.
Отправлено спустя 50 секунд:
Знание юриспруденции тоже примерно уровня советской бабушки.MqM: ↑ 16.09.2026 10:55А взагалі за таке варто штрафувати магазини, бо це явно має ознаки шахрайства
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Список продуктов подлежащий регуляции цен ограничен. Более того он уже давно не строго регулируется, на продукты первой необходимости регулируется маржа, а не итоговая цена.MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Ви б те саме написали, якби ціна в тисячу разів зросла на актуальний масовий продукт
Вроде бы совок распался почти 40 лет назад, а комуняки до сих пор поражают своим мировоззрением.
Подобный персонаж мне не так давно рассказывал что не должен человек который "дома в компьютер играется" получать больше рабочего на заводе
-
Rabbitultra
Member
Навіть не знаю як це коментувати. 1-3 квартал наступного року, гроші взяті в інвесторів почнуть закінчуватися, потрібно буде ще, щоб отримати ще треба буде показати результати, особливо в плані заробітків, хоча би потенційних. А що показувати? На цьому моменті купа аі слоп стартапів загнуться, навіть потенційно цікавих (якщо такі були). Це не означає що бульбашка лусне завтра після цього, просто закономірний початок кінця. Після цього будемо дивитисяKullerok: ↑ 16.09.2026 13:00Это оторванные от реальностиxIIImaL: ↑ 16.09.2026 12:12
Мало того - тут еще есть ждуны , которые досехпор ждут что некий пузырь лопнет и они возьмут через 2 года 6000 серию по дешовке![]()
![]()
пускай ждут. Лет через 20 дождуться
![]()
![]()
Ну і як сказав чел вище, правильно, або чекаємо відносно ок цін, або той ААА геймінг і не треба
-
Kullerok
Member
Rabbitultra: ↑ 16.09.2026 18:44Навіть не знаю як це коментувати. 1-3 квартал наступного року, гроші взяті в інвесторів почнуть закінчуватися, потрібно буде ще, щоб отримати ще треба буде показати результати, особливо в плані заробітків, хоча би потенційних. А що показувати? На цьому моменті купа аі слоп стартапів загнуться, навіть потенційно цікавих (якщо такі були). Це не означає що бульбашка лусне завтра після цього, просто закономірний початок кінця. Після цього будемо дивитися
Ну і як сказав чел вище, правильно, або чекаємо відносно ок цін, або той ААА геймінг і не треба
-
Rabbitultra
Member
Ну от як мені з такими говорити, писати стіну тексту, чи щоKullerok: ↑ 16.09.2026 18:52Rabbitultra: ↑ 16.09.2026 18:44
Навіть не знаю як це коментувати. 1-3 квартал наступного року, гроші взяті в інвесторів почнуть закінчуватися, потрібно буде ще, щоб отримати ще треба буде показати результати, особливо в плані заробітків, хоча би потенційних. А що показувати? На цьому моменті купа аі слоп стартапів загнуться, навіть потенційно цікавих (якщо такі були). Це не означає що бульбашка лусне завтра після цього, просто закономірний початок кінця. Після цього будемо дивитися
Ну і як сказав чел вище, правильно, або чекаємо відносно ок цін, або той ААА геймінг і не треба![]()
![]()
ок ждите всем селом удачи
![]()
-
erkins007
Member
Вам стоит открыть новость что у производителей чипов все мощности законтрактованы до 2030 года и не писать бред про "бульбашка лусне".Rabbitultra: ↑ 16.09.2026 18:58Ну от як мені з такими говорити, писати стіну тексту, чи що
Она пока только сильнее надувается.
Возможно нас ждёт повторение доткомов, но во первых только возможно, а во вторых явно не в ближайшее время
-
Wanek Petrowsky
Junior
на 2 життя вистачитьdead_rat: ↑ 16.09.2026 15:17 благо достойних ігр до 2020 випустили стільки, що на все життя вистачить
Останні роки граю те шо грав 20 років тому, і справа не тільки в цінах, нові ігри якістю теж не славляться, достойних тайтлів 1-2 в рік якшо пощастить, а потім ще рік-два фіксять баги і поки чекаєш на справжній реліз то вже на ютубі пройдеш кілька разів)
-
Олег963
Member
Як то кажуть хто знав то що на стільки подорощає 5090 міг купити по 102 к взяв би 2 шт зараз би продав ну короче був би мамин бізнесмен а так ех ..Mike88: ↑ 16.09.2026 11:15 Олег963
найдешевна нова 5090 з магазину на моїй пам'яті коштувала 99000грн за Inno3D
![]()
-
AssayMAS
Member
это для простых смертных, а уважаемые корпорации за откат\распил получают "места на заводе" вне очереди - там даже прайс есть наценок за срочность... почему бы при дефиците менеджеру не получить сверхприбыля для компании и премию для себя. Вот самсунг "внезапно" перепродала свои резервы памяти - не было памяти для СОБСТВЕННЫХ смартфонов.erkins007: ↑ 16.09.2026 19:21все мощности законтрактованы до 2030 года
А что орут всем что всё до 2030 годика занято - так набивают себе цену за услуги.
Просто все поставщики особенной химии для литографии тоже хотят сверхприбыля - на фоне кризиса... .
Так вот пока корпорации "добра" спорят кто оберёт простого потребителя - то расширения производства не будет... и достаточно из пятка корпораций что делает свои ускорители нейронок изобрести что то принципиально новое как кризис закончится. Ибо новинка потребует новых станков и старые разгрузятся - но вопрос об этом скажут? Вот и орут всё занято до 2030... а то ж как они без сверхприбылей.
-
Nemo4k
Member
Я не Міндіч і не прокурор не можу собі таке дороге задоволення купити.
-
kyon
Member
щас лучше сидеть дома и играть в автосимуляторы, целее будешь особенно если тебе уже есть 25 лет.Vpupkin: ↑ 16.09.2026 16:32 Може махнутися 5090 на хонду якусь???