Чутки: AMD представить свою відповідь на DLSS 5 у наступному поколінні GPU Radeon

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Vpupkin: 16.09.2026 16:36 АМД коли вже щось своє нове хороше впровадить?
Чи тільки аналоги з затримкою в рік?
В какой год? Они тензоры 7 лет делали
Diesel
Junior

Повідомлення

Завжди подобалась Нвідіа, та бажаю АМД успіху чи Інтел, як би то смішно не звучало. Бо будемо 6060 по 1к баксів купувати і радіти, що по гарній ціні відхопили)
lw_007
Member

Повідомлення

gregory_amd: 16.09.2026 15:02
верим в лютую конкуренцию дяди и племяшки :D :D
Як на мене то віра це коник конспірологів, я в таких категоріях (особливо з поділом на чорне-біле) не розмірковую. Світ влаштовано дещо складніше)

Відправлено через 5 хвилин 13 секунд:
Reinmar: 16.09.2026 15:20 Стоп, а тут в коментарях про ДЛСС5 писали АМДшники "нам не потрібні ці лайно функції і наші карти кращі, що цього нема", от АМД виходить іншої думки чи вони вам тепер погано зроблять і будете брати карти Інтел, де "нейрослопа" не буде поки що?
Ну от я з табору червоних. Не тому що фанатію, просто, як на мене, ціна/якість.
Але відяхи останні роки юзав зелені. Бо на них (особливо починаючи десь з 2ххх/2хххS) можна було нормально крутити дифузори без костилів.
git clone, а далі, майже як гру запускати - дабл клік і погнав.

Намагався запускати ще на 5700хт. Біль. В решті купив тоді зелену під це.

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
yariksom: 16.09.2026 16:26
lw_007: 16.09.2026 14:57От добре б що ШІ можна було стабільно без костилів крутити на радіках.
Може конкуренція хоч ціни б трохи стримала?
Пам'ятаєш майнінг бум і 580 асус за штуку баксів?
Пам'ятаю, я ще встиг зайти тоді з переплатою всього 5-10% на нових)
Так що так, якщо пів року тому мав сподівання що ціни рочки через три відкотяться хоч в половину, то зараз щось зовсім печально.

Лишається тільки надія що заробляти нормально навчусь, щоб наздогнати ті ціни :shuffle:
Востаннє редагувалось 16.09.2026 17:11 користувачем lw_007, всього редагувалось 1 раз.
Mozdev
Member

Повідомлення

Це або навмисне зміщення з сповільненням( тому що амд імітує конкуренцію ), бо амд це треба зробити зараз і для всіх карт амд інакше можна взагалі не робити.
Навіть якщо воно погано працюватиме на старих картах, це стане стимулом для хомячків, купити нові карти, а не примусом через обмеження.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 17:10 бо амд це треба зробити зараз і для всіх карт амд інакше можна взагалі не робити.
Чому?
:popcorn:
MVE
Member

Повідомлення

Проходжу зараз перший Far Cry і який же це кайф без всіляких нових свистоперділок
Mozdev
Member

Повідомлення

Геральт: 16.09.2026 17:13
Mozdev: 16.09.2026 17:10 бо амд це треба зробити зараз і для всіх карт амд інакше можна взагалі не робити.
Чому?
:popcorn:
Конкуренція це про технології, швидкість їх впровадження та маркетинг, як що всі 3 не працюють вчасно і якісно ти не конкурент.
vsx
Member

Повідомлення

Nortrom: 16.09.2026 15:54 Если будет FP8 то выпустят на 9й серии
если нацелились на след поколение то вряд ли будет fp8
Геральт
Active Member

Повідомлення

Mozdev
Конкуренція це про FPS/$ (в контексті ігор) ;)
А якщо ще й згадати, що "технології", це $ вверх, а FPS вниз, то...
item2
Member

Повідомлення

Найбільше хочу від AMD, щоб вона зберегла цінову політику щодо флагманів в межах 1000$:

7900 XTX = 1000$
9070 XT <= 1000$

10900 - якщо зроблять версію на 36 ГБ, то хай додатково готують молодшу версію на 18 ГБ. Нехай навіть з половинною шиною (256 bit GDDR7), але щоб вона була в межах тисячі баксів. Це був би сильний хід і вигода для всіх нас.
stoned
Member

Повідомлення

До чого тут чутки? :think:
Майкрослоп ще весною розповіли, що APU Хелікса на RDNA5 з новим FSR принесе нейрорендер.
Вкладення
image (2).png
Mozdev
Member

Повідомлення

Геральт: 16.09.2026 17:37 Mozdev
Конкуренція це про FPS/$ (в контексті ігор) ;)
Це важливий і вторинний фактор, але нвідія (на початку) через неконкурентну боротьбу, (махінації, підкуп, тощо ) змогла отримати більше прибутків що призвело до збільшення фінансів як наслідок спроможності в розробці і як наслідок в технологічному відриві, так ціна впливає на вибір але в теперішньому варіанті, це не можливо бо цінову війну з нвідіа ніхто не виграє, вони маючи досить бабла якщо це буде дуже треба, можуть торгувати собі в збиток роками.
kairo
Member

Повідомлення

starinfo: 16.09.2026 15:42як там зелені, сильно багато можуть на вушко хуангу шептать щоб 5070 стала 16 гіговою, наприклад?
Хуанг зіткнувшись із різкою критикою з боку преси та соціальних мереж вирішив не випускати 4080 12ГБ. Так само нинішній DLSS5 не схожий на той трешовий нейрослоп часів презентації, через хвилі хейту.

Відправлено через 28 секунд:
Nikolay Yeryomenko: 16.09.2026 16:10Можна добре оптимізувати ігри і не пхати ray tracing, path tracing, dlss 5 і біди не знати.
Це питання до розробників ігор.

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Геральт: 16.09.2026 17:37Конкуренція це про FPS/$ (в контексті ігор)
Рено Дастер.

Відправлено через 22 секунди:
item2: 16.09.2026 17:41Найбільше хочу від AMD, щоб вона зберегла цінову політику щодо флагманів в межах 1000$:
Це ж не флагмани.
erkins007
Member

Повідомлення

Потому что у конкурента уже щас есть и не только на новое поколение. Если АМД снова выпустит спустя несколько лет, хуже качеством и только на новое поколение, то это будет очередная пиар катастрофа
yariksom
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 17:43Це важливий і вторинний фактор, але нвідія (на початку) через неконкурентну боротьбу, (махінації, підкуп, тощо ) змогла отримати більше прибутків що призвело до збільшення фінансів як наслідок спроможності в розробці і як наслідок в технологічному відриві, так ціна впливає на вибір але в теперішньому варіанті, це не можливо бо цінову війну з нвідіа ніхто не виграє, вони маючи досить бабла якщо це буде дуже треба, можуть торгувати собі в збиток роками.
Більше схиляюся до теорії змови дядечка з племінницею, райзен таки АМД викотила і тепер повноцінно конкурує з інтелом, абсолютно приголомшлива 7970 2012го року мала достатній успіх рвала 680 де могла, хоча подекуди легенько відставала, в 2014 прийшла Лізонька і все покотилося в, ну ви знаєте куди :gigi: .
АМД все ще випускає хороші по параметрам ціна/якість відеокарти, але вже не нав'язує конкуренцію в топовому сегменті. Висновок - змова.
Я радеонівський фанат можна сказати і постійно купляв, і напевно буду далі, АТІ / АМД, в мене ніколи не було проблем ні з драйверами ні з нічим іншим, однак признаю, що нвідіа вже на покоління попереду через ставку на оптимізацію програмного забезпечення, через його прогрес, хоча АМД по залізячні частині часто випереджувала в минулому, зараз не знаю.
В кінці кінців основні бенефіціари обох блекрок, вангвард і т.п., вони точно знають як керувати обома компаніями для збільшення свого бенефіціарського прибутку. :rotate:
erkins007
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 17:43але нвідія (на початку) через неконкурентну боротьбу, (махінації, підкуп, тощо ) змогла отримати більше прибутків
Нвидиа смогла получить прибыли когда ее CUDA выстрелила. Для этого нвидиа вбухала в нее миллиарды, пока АМД жила по принципу "и так сойдёт"
Kullerok
Member

Повідомлення

Nortrom: 16.09.2026 15:54
АМДшникам выпустят аналог (похуже, попозже и только на новое поколение) и сразу же технология для них станет нужной)
AMD уже 2 года занимается этим. Похуже? :laugh:
FSR4 и DLSS 3.7 сравним? CNN модели
Они фср4 на аналоге 40 серии(где официально длсс5 заявлен) получили только летом, а прочие карты и вовсе без него сидят.
Если будет FP8 то выпустят на 9й серии, у 9070XT FP8 мощей трохи больше, чем у 5070ti :-P
Да чё там давай сразу с 1 версией длсс сравнивать будем :lol: :lol: :lol: или может с последней :gigi: ?
warp37
Member

Повідомлення

Это хорошо, за нейрорендерингом будущее. Без него так и будем сидеть с графикой 2017 года. А с ним хоть больше главного - кинематографизма.
Telcontar
Member

Повідомлення

warp37: 16.09.2026 18:17 Это хорошо, за нейрорендерингом будущее. Без него так и будем сидеть с графикой 2017 года. А с ним хоть больше главного - кинематографизма.
Не всі запускають ігри заради кінематографічності, деякі люди ще в них люблять грати :shuffle:
item2
Member

Повідомлення

kairo: 16.09.2026 17:50
item2: 16.09.2026 17:41Найбільше хочу від AMD, щоб вона зберегла цінову політику щодо флагманів в межах 1000$:
Це ж не флагмани.
На Лінукс це цілком флагмани з огляду на стан/оптимізацію драйверів. Різниця між ними там невелика, особливо якщо ваш таргет FPS 144+ при 1440p.

Знову ж таки, це як дивитись. Ось 6090 на 48 ГБ - це буде флагман споживчої лінійки, чи вже напівпрофесійної, як заміна Titan? Якщо споживчої, то чому ціни "професійні"?
Відповісти