Новини
Останні статті і огляди
DDR5 продовжує дорожчати: ціни в Європі досягли рекордних 544% від торішнього рівня
-
Prescott
Member
Предлагаю обсудить DDR5 продовжує дорожчати: ціни в Європі досягли рекордних 544% від торішнього рівня
Ясно, апгрейдов не будет.
Ясно, апгрейдов не будет.
-
warp37
Member
Когда думал год назад, что 32 гигабайта - это вообще колоссальный избыток и на 500 лет хватит, а память при желании всегда можно купить.
А закончилось это тем, что поставил в новый ПК старую SODIMM через переходник и сидишь.
А закончилось это тем, что поставил в новый ПК старую SODIMM через переходник и сидишь.
-
enRo
Junior
Саме час брати
коли вже це закінчиться 
-
Dilfin
Member
"Мало золота, мало золота, ще золота"
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Зато с АИшками можно каждый день общаться
Кто ж знал 
Я вот года 1,5 наверное назад чуть было не купил 48ГБ 6800МГц за 134$, еще думал, а оно мне надо, когда будет необходимость тогда и куплюwarp37: ↑ 16.09.2026 11:36Когда думал год назад, что 32 гигабайта - это вообще колоссальный избыток
-
Sanьka
Member
544% від і так +300%
АМ4 як вино....тільки краще і краще
АМ4 як вино....тільки краще і краще
-
FirstTDM
Member
До сих пор не могу представить этот кошмарный бред, в котором +544% подорожание за год...Prescott: ↑ 16.09.2026 11:24Предлагаю обсудить DDR5 продовжує дорожчати: ціни в Європі досягли рекордних 544% від торішнього рівня
Сломалась вся система апгрейдов компов/серверов... такие цены, точнее такой ошеломляюще быстрый рост за год, полностью выбивают из привычной колеи развития и компаний, и клиентов, и домашних юзеров...
Сидим ровно и наблюдаем за цунами цен - больше сказать нечего
-
firestarter256
Member
Сижу пью кофе в Джерси у дочери и хихикаю! Прошлой весной жаба душила, но все же 192 гига набрал. Может пойти на ибэй половину выложить, денег поднять
-
Kruler
Member
привет чат джипити, где купить ОЗУ дешевле?
-
yariksom
Member
Ціни на ДДР 4 також не по дням ростуть.
-
kyon
Member
-
Sanьka
Member
То купив би біток коли він був по 20 центів, на пару долларівkyon: ↑ 16.09.2026 12:40Эх знал бы что такое будет еще +32Гб купил бы
-
kyon
Member
Sanьka
я мог его закупить по 1000 и 5000 просто денег не было тогда закупать, я майнил зек потом эфир на 2.5 видяхах...
я мог его закупить по 1000 и 5000 просто денег не было тогда закупать, я майнил зек потом эфир на 2.5 видяхах...
-
KimRomik
Member
Я один бачу в цій новині плюс? Бо це змусить розробників оптимізувати софт...
-
Tetraoxid
Junior
А на обліку стоїш, я сподіваюсь? Чи ти хіхікаєш ухилянтом поки ми вимираємо на війні?firestarter256: ↑ 16.09.2026 12:21 Сижу пью кофе в Джерси у дочери и хихикаю! Прошлой весной жаба душила, но все же 192 гига набрал. Может пойти на ибэй половину выложить, денег поднять
-
Kruler
Member
-
lw_007
Member
Пам'ятаю інтерв'ю з Тайсоном.Sanьka: ↑ 16.09.2026 12:49То купив би біток коли він був по 20 центів, на пару долларівkyon: ↑ 16.09.2026 12:40Эх знал бы что такое будет еще +32Гб купил бы![]()
- Що б ти порадив собі молоому, коли тільки починав кар'єру?
- Чувак, інвестуй в біткоїн
-
Lorichic
Member
Это дорого уже было, на год раньше 2х16 на Hynix A-die обошлись в 2600грнkyon: ↑ 16.09.2026 12:40Эх знал бы что такое будет еще +32Гб купил бы
- спойлер
-
rizakrko
Member
KimRomik
Це щось з розділу фантастики. Я веду рейтинг очікуваного пришвидшення від використання ШІ для розробки - так ось, поки рекорд це "ну ви повинні зробити це у двадцять (20) разів швидше, ніж торік". Медіана десь "у чотири рази швидше". Це не з розповідей на редіті, а особисті взаємодії з керівниками та менеджерами наших українських галер. Такого росту продуктивності навіть продавці ШІ сервісів не рекламють - тож тут не до оптимізації
Це щось з розділу фантастики. Я веду рейтинг очікуваного пришвидшення від використання ШІ для розробки - так ось, поки рекорд це "ну ви повинні зробити це у двадцять (20) разів швидше, ніж торік". Медіана десь "у чотири рази швидше". Це не з розповідей на редіті, а особисті взаємодії з керівниками та менеджерами наших українських галер. Такого росту продуктивності навіть продавці ШІ сервісів не рекламють - тож тут не до оптимізації