Аудіофілія механічних клавіатур

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Аудиофилия прокралась и в клавиатуры :gigi: , ладно там в акустических системах аудиофильские предохранители которые фиг услышишь, а тут хоть реально разницу можно почувствавать ;)
MVE
Member

Повідомлення

Це коли мало світла від дебільного RGB акваріума, треба ще й щоб клацало на всю кімнату? :facepalm:
StTechnik
Member

Повідомлення

MVE: 31.08.2026 22:22 Це коли мало світла від дебільного RGB акваріума, треба ще й щоб клацало на всю кімнату? :facepalm:
Да. Цель именно такая. А что не так? ;)
Melofon
Member

Повідомлення

MVE: 31.08.2026 22:22 Це коли мало світла від дебільного RGB акваріума, треба ще й щоб клацало на всю кімнату? :facepalm:
Такое мог написать только тот кто кроме синих переключателей или нормальных красных (с шумкой в клаве) в жизни не пробовал, так что твой опыт имеет мало смысла и информации для других пользователей. Всегда смешно было слушать тех кто кроме дешевых механик за 800-1200 грн (примерный охват) ничего не пробовал но так агрессивно доказывать свою правоту :gigi: ( не прям ваш вариант но похоже).
Kib
Member

Повідомлення

Дійсно тихі механічні свічі є, але наскільки мені відомо в більшості випадків, а може й в 90% випадків це китайщина, брав собі такі на бюджетну механіку з хот свапом чисто на тест. Провтикав один не очевидний для новачка нюанс, матюкався і сидів з напильником дуже довго. По перше, дефолтні лінійні перемикачі на самій клаві мали конструктивний недолік який перешкоджав їх нормальному витягуванню із слоту (на китайських такого недоліку не було, тому це не тільки недосвідчені криві руки винуваті, але може трохи й вони), але витягував я їх довго і з матюками, навіть випадково пробив світлодіод на пробілі.
Але основна западляна була далі, на китайських тихих свічах ширина пінів була більша ніж дірки для них слотах на клавіатурі, без сточування напильником вони не заходили :lol:. Це було довго і ще з більшими матюками. В підсумку, результат не дуже однозначний. Механіка дійсно тиха, без питань, але самі китайські свічі, як і пишуть в інтернеті не однорідної якості, якісь можуть натискатись легше, якісь тугіше, десь може спрацьовувати дабл клік. Мій досвід негативний, в цілому, але може комусь пощастить більше :gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

Kib: 15.09.2026 12:23а може й в 90% випадків це китайщина
Скажу тебе по секрету (только никому, тссс). 99,99999% вообще всех свичей - это китай. Хоть сколь угодно каких. И тихих и тактильных и любых. Отот остаток % - это Черри, который когда то были Made in Germany, и которые сейчас очень высоко ценятся.
Так что твои претензии к "китайщине" звучат как минимум странно. Но всех нормальных клавиатурах с хот свапом свичи меняются спокойно друг на друга без всяких проблем.
Kib
Member

Повідомлення

StTechnik: 15.09.2026 13:37Так что твои претензии к "китайщине" звучат как минимум странно.
Ви схоже не знаєте значення слова китайщина, бо очевидно що китайці можуть робити дуже якісні речі, зазвичай якщо є закордонний бренд, який ці речі в них замовляє та займається належним контролем якості. Самі китайці таким контролем якості при випуску, наприклад тих самих кастомних, а не вбудованих в клаву свічів не займається, тому виходить шо попало.
leif
Member

Повідомлення

Kib: 15.09.2026 14:09Самі китайці таким контролем якості при випуску, наприклад тих самих кастомних, а не вбудованих в клаву свічів не займається, тому виходить шо попало.
дивлячись які китайці. більшість займається ще й як. пересічний нормальний китайський світч (від китайської ж компанії і вироблений в китаї) дуже якісний в 2026 році. дешманщина ж в принципі байдуже де зроблена. тому просто не купуйте дешман і буде все окей. не може воно бути одночасно дешевим і якісним, ну ніяк :)
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 15.09.2026 14:15 не може воно бути одночасно дешевим і якісним, ну ніяк :)
Але ж HMX (відносно) дешеві :rotate:
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 15.09.2026 14:17Але ж HMX (відносно) дешеві
я припускаю, що Kib мав досвід з тією ціновою категорію, відносно якої hmx цілком собі середнячок якщо не преміум)
Kib
Member

Повідомлення

leif: 15.09.2026 14:18
feniks_tm: 15.09.2026 14:17Але ж HMX (відносно) дешеві
я припускаю, що Kib мав досвід з тією ціновою категорію, відносно якої hmx цілком собі середнячок якщо не преміум)
Глянув HMX і ті що я брав Outemu Silent Peach V3, цінова категорія приблизно та сама. :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

Kib
точно?) ці світчі на алі постійно по знижках-акціях мало не по 450 грн за сет з доставкою. hmx подорожче буде, і акцій на них сильно поменше.

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
прямо зараз зайшов на алі, сет Outemu Silent Peach V3 70шт -- 450грн, сет 90шт - 648грн, без купонів і монет. де сайленти hmx по таких цінах?
Kib
Member

Повідомлення

leif: 15.09.2026 14:35 Kib
точно?) ці світчі на алі постійно по знижках-акціях мало не по 450 грн за сет з доставкою. hmx подорожче буде, і акцій на них сильно поменше.
Так, дорожче але не в рази, звісно може це і був вирішальний фактор. :dontknow: Моя ціль була спробувати як можна дешевшим і тихішим пресетом. І перепробувавши багато варіантів я нарешті зрозумів, що я люблю лоу профайл тихі перемикачі. Тому взяв профільну Keychrone B1, вона мене повністю влаштовує. Знайти такуж низькопрофільну і тиху клаву якщо і реально, то за не прийнятну для мене суму.
leif
Member

Повідомлення

Kib: 15.09.2026 14:41 дорожче але не в рази
ну ~ вдвічі, якщо по алі брати, це ніяк не та сама цінова категорія, як ви насамперед написали

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Kib: 15.09.2026 14:41я люблю лоу профайл тихі перемикачі. Тому взяв профільну Keychrone B1
але в цій клавіатурі не перемикачі, а мембрана. існує саме механічний тихий лоупрофайл, наприклад від лофрі зі світчами kailh, відгуки про них непогані
Kib
Member

Повідомлення

leif: 15.09.2026 14:47але в цій клавіатурі не перемикачі, а мембрана. існує саме механічний тихий лоупрофайл, наприклад від лофрі зі світчами kailh, відгуки про них непогані
Мій психологічний бар'єр не більше 100 баксів за клаву.
leif
Member

Повідомлення

Kib: 15.09.2026 14:54Мій психологічний бар'єр не більше 100 баксів за клаву.
тоді треба було ловити лофрі по передзамовленню на КС:
спойлер
Зображення
правда плюс доставка і пару місяців почекати, але в межах психологічного бар'єру на саму дошку.

якщо порівняти з
то це навіть не небо і земля, це різні виміри
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

leif: 15.09.2026 15:05 тоді треба було ловити лофрі по передзамовленню на КС:
Вона ще є на Void свічах, які ще тихіші.
Взяв собі таку з Ібею, але нема з чим порівнювати крім ножичної логітек МХ кейс. Звук як на мене приємніший і не голосніший.
leif
Member

Повідомлення

Pathfinder
так я про void і писав
Відповісти