S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав великий патч 2.0.5: понад 200 виправлень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DUKE3D
Member

Повідомлення

попробовал 2.0.5

давно не играл. Боты меня наказывают как маленького. На любой сложности.

игра топ. Красивая, плавная (оптимизация хорошая), атмосферная

не вижу для себя других шутанов. Разве что 5-й фолыч ждать
AlexWest
Member

Повідомлення

nutman: 15.09.2026 05:19
AlexWest: 15.09.2026 04:12
Ну, я так і думав, що замість конкретики побачу чергове полотно тексту. Мені чомусь здається, що якби навіть тут зовсім не було багів, і світ не був би "целиком и полностью пустой", ви б і тоді сказали "ну такое". Докопалися б до чогось іще.
Давай я конкретику накину прям щас, по ходу игры. Ток что отдал комбез доценту, таск убить наемников на выходе. Наемников убил, метки на их трупах продолжают висеть, таск не закрывается, че будем делать?
Решил проблему, один из наемников заспавнился не со всеми, а чуть ли не на другом конце малахита, квест закрыл. Мы как дальше будем отчетность вести? Потому что даже по конкретике текста будет много, много полотна
В мене такі баги востаннє були в версії кінця 2024/початку 2025 року. У вас точно стімовська найсвіжіша версія? Чи епіковська.
nutman
Member

Повідомлення

AlexWest: 15.09.2026 14:41
nutman: 15.09.2026 05:19
Давай я конкретику накину прям щас, по ходу игры. Ток что отдал комбез доценту, таск убить наемников на выходе. Наемников убил, метки на их трупах продолжают висеть, таск не закрывается, че будем делать?
Решил проблему, один из наемников заспавнился не со всеми, а чуть ли не на другом конце малахита, квест закрыл. Мы как дальше будем отчетность вести? Потому что даже по конкретике текста будет много, много полотна
В мене такі баги востаннє були в версії кінця 2024/початку 2025 року. У вас точно стімовська найсвіжіша версія? Чи епіковська.
У игры нету защиты. Впрочем, я не удивлён общем развитием сторонников этого недоделкина. Вон парю выше боты наказывают, я на максимальной сложности вообще никакого контеста не встречаю, а игрок я вполне себе средний :lol:
AlexWest
Member

Повідомлення

nutman, я фанат з багаторічним стажем в серії. Та й в шутерах вище середнього. На "Майстрі" боти рвуть тебе на тряпки, якщо розслабишся хоч на секунду чи не ті пушки з собою візьмеш. Без торби аптечок-бинтів грати нереально в більшості випадків.
Може, кіберспортсменам по шутерах воно справді легко.
А от мутантів ослабили сильно. Якась нерівномірна складність у гри. Неясно кому хотіли догодити. Казуалам тут догоджати точно нема сенсу - гра ж від початку про хардкор була. Нащо на нитиків зважати, неясно, коли на те є рівні складності.
nutman
Member

Повідомлення

AlexWest: 15.09.2026 18:31 nutman, я фанат з багаторічним стажем в серії. Та й в шутерах вище середнього. На "Майстрі" боти рвуть тебе на тряпки, якщо розслабишся хоч на секунду чи не ті пушки з собою візьмеш. Без торби аптечок-бинтів грати нереально в більшості випадків.
Може, кіберспортсменам по шутерах воно справді легко.
А от мутантів ослабили сильно. Якась нерівномірна складність у гри. Неясно кому хотіли догодити. Казуалам тут догоджати точно нема сенсу - гра ж від початку про хардкор була. Нащо на нитиків зважати, неясно, коли на те є рівні складності.
Я правда не понимаю о чем речь, потому что нпс на максимальной сложности вообще никакого контеста не дают, они дебильные и раздражительные, но никак не сложные. У меня максимум калаши в ксе в молодости были, я вообще не сильный в шутаны.
С собой я всегда беру 5 аптек и 5 бинтов, они у меня никогда не заканчиваются, а на базу я прихожу обычно с 20+ и тех и других. Я думаю, что проблемы от этих дебильных нпс могут быть только если забить на билд, не юзать арты, потому что я желтую броню замаксил ещё на свалке, с тех пор ниче не трогаю (а она ведь считается начальной броней), 5 артов на пояс, чтоб меня нпс убили это я натурально должен встать и втыкать на них.
Да, может без мячика и кубика рубика было бы сложнее, но нет. Просто потому что у неписей здешних есть только 1 примитивный паттерн поведения, они стреляют очередями, между которых можно высовываться и убивать их, как и по их перезарядке. Иначе они себя просто не ведут, а посему и удивить никак не способны. Что способно удивить, так это заспавнившийся за спиной кровосос который тебя сбивает с ног, ты падаешь из укрытия и вот тогда нпс могут успеть тебя убить, пока ты валяешься в не менее дебильной анимации.
Ну, то есть, что бы ощущать этих нпс мне надо натурально не юзать артефакты, не качать и не менять броню от начальной, и желательно ещё не юзать аптечки и бинты, потому что их можно просто спамить. За них нету штрафа ни по сну, ни по еде, ни по каким-то эффектам типа головокружения - обычная аркадная механика для детей, бегаешь как дурачёк и спамишь аптеки. Вкуснятина
DUKE3D: 15.09.2026 08:40 не вижу для себя других шутанов
Геральт
Active Member

Повідомлення

AlexWest: 15.09.2026 18:31 На "Майстрі" боти рвуть тебе на тряпки, якщо розслабишся хоч на секунду чи не ті пушки з собою візьмеш. Без торби аптечок-бинтів грати нереально в більшості випадків.
Вони на релізі не особливо рвали, а зараз, пишуть, складність ще більше спростили. Всю гру пройшов з одним набором стволів (мається на увазі, що під кожну сутичку не підбирав). Торби аптечок також не треба :dontknow:

(тут по 10шт то перед якоюсь зарубою. На звичайну вилазку і по 5 вистачає.)
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

AlexWest, Геральт якщо висунутись під вогонь декількох стволів то розвалюють і аптечка не допоможе(навіть на ветерані), але якщо користуватись гранатами, механічними прицільними та укриттями, то аптечок багато не треба. Мутанти на релізі звісно були цікавіші, але на майстрі/ветерані теж не можна підставлятися. А може просто в Скіфа мало хп та в Алмаза мало броні :laugh:
Стволи я теж не підбираю, перші декілька локацій просто користувався трофеями та викидав, коли зламались. А далі просто хожу з тим, що подобається чи коли хочеться щось змінити/протестувати.
Проти Граніту у Фундаменті теж не висунешся, але гаус/приціл для 2 поверху і гранати для першого справляються.
Загалом С2 не легка, але якщо користуватись усіма можливостями, то не проблема.
Я тут в длс з десятком бинтів погодився допомогти Волі проти залишків долгу, то було майже 500. Більшість в екзах, з тушки по 2 - 3 знімав.
mult
Member

Повідомлення

Я навпаки на майстрі поставив мод на складність, бо занадто легко.
Проблеми виникають тільки з чуваками в екзі, і то тому що вони поглинають немало дамагу і хоч би що.
В мене ще мод стоїть на костюми, тепер тепер броня видається рандомно всім і чуваки в екзах і інших модних бронях ходять навіть на початкових локаціях :)
Деякі моди вирішують проблему занадто міцних екзоскелетів, вони все ще живучі, але не танки.
Сам бігаю в броніку турист вроді зветься, що зі сховку журналіста, він прокачаний на додаткову вагу і витривалість.
Барбарис
Member

Повідомлення

mult, в голову і екзи швидко падають.
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт: 16.09.2026 08:23
AlexWest: 15.09.2026 18:31 На "Майстрі" боти рвуть тебе на тряпки, якщо розслабишся хоч на секунду чи не ті пушки з собою візьмеш. Без торби аптечок-бинтів грати нереально в більшості випадків.
Вони на релізі не особливо рвали, а зараз, пишуть, складність ще більше спростили. Всю гру пройшов з одним набором стволів (мається на увазі, що під кожну сутичку не підбирав). Торби аптечок також не треба :dontknow:

(тут по 10шт то перед якоюсь зарубою. На звичайну вилазку і по 5 вистачає.)
спойлер
Зображення
На релізі це був ультрахардкор, де тебе рвали всі, і боти, і мутанти. Стволи ламалися миттєво, ціни кінські, грошей відсипали крихти. Освоївся – стало трохи легше. З патчами вони швидко спростили гру.
Зараз рвуть, якщо розслабитись. Але коли граєш а режимі експедиція, то, звісно, стараєшся.
Геральт
Active Member

Повідомлення

AlexWest
Та не наганяйте паніки. Грав від снайперки (люди) і дробовика (тварюки) на ветерані (чи яка там макс складність тоді була). На ремонт ствола вистарчало. На апгрейд також. Якщо в молоко постійно валити, чи кожну зустрічну згаю кабанів геноцидити, то може й так. А я собі краще обійду/втечу, якщо воно того не варте. Під кінець гри в ящику деякі типи набоїв тисячами валялись.
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, на релізі кровосос був небезпечнішим, ніж зараз химера. Для порівняння. І коли на релізі пройшов гру, то на фіналі вона була вже куди простішою, ніж на початкових етапах: встигли випустити кілька великих патчів, настільки гра тривала .
Grava
Member

Повідомлення

AlexWest: 16.09.2026 18:51кровосос був небезпечнішим
а потім знаходилася сайга і він вмирав за секунди :rotate:
AlexWest
Member

Повідомлення

Grava: 16.09.2026 19:15
AlexWest: 16.09.2026 18:51кровосос був небезпечнішим
а потім знаходилася сайга і він вмирав за секунди :rotate:
Ніколи її не беру. Дробовик зішвидкострільністю кулемета – легше зразу на новачку запустити. Добре, хоч бластерів старої Імперії в гру не додали.
mult
Member

Повідомлення

А я ніякі приціли не використовую і не використовую зброю з вбудованими прицілами :)
Використовую тільки механічні приціли.
В принципі це мені ще з армії дуже звично, піхота в базовій комплектації у нас тільки з механічними прицілами.
Коліматор можна самому купити і переробити свою зброю, в мене наприклад був полумягасник на АК74, замість дульного тормоза компенсатора.
Добре допомагав при нічних перестрілках.
Коліматор не купляв, під нього треба ще кришку свольної коробки, там тільки зацепись :)
А ще, всі зняті оригінальні запчастини треба спробувати не згубити, бо їх при здачі автомата треба назад вішати все.
Люди до дому висилали.
В самій грі оптика, коліматор і тп дуже спрощують гру, не кажучи вже про снайперки з якими не відчуєш смак перестрілки, роздав хедшоти і пішов далі, так занадто нудно :)
nutman
Member

Повідомлення

Я вообще удивился, когда химера упала с 1 заряда рпг. Помнится, в 1.0 я там че-то с ней нездоровое делалось
Барбарис
Member

Повідомлення

AlexWest, не настільки миттєво зброя ламалась та й гроші були. У мене ачівка витрачений мільйон з'явилась десь через тиждень, при чому грав вечорами небагато, бо ще й була інша робота. Так кровосос був більш небезпечний, але не нереальний. Полтер буквально на початку зносив майже все хп кожною тріскою, а з тої баржі міг і скинути. Але цілком прохідний був. Мутанти мені тоді подобались більше.

Grava, та ні. На перших він від неї теж не вмирав так швидко, але його і менш помітно було.
AlexWest
Member

Повідомлення

nutman: 16.09.2026 20:43 Я вообще удивился, когда химера упала с 1 заряда рпг. Помнится, в 1.0 я там че-то с ней нездоровое делалось
Я здивувався, коли вона відлетіла від однієї гранати в битві самі знаєте де.
Навіть написав розрабам в багрепорті, щоб фіксанули цей маразм.
AlexWest
Member

Повідомлення

Барбарис: 16.09.2026 20:45 AlexWest, не настільки миттєво зброя ламалась та й гроші були. У мене ачівка витрачений мільйон з'явилась десь через тиждень, при чому грав вечорами небагато, бо ще й була інша робота. Так кровосос був більш небезпечний, але не нереальний. Полтер буквально на початку зносив майже все хп кожною тріскою, а з тої баржі міг і скинути. Але цілком прохідний був. Мутанти мені тоді подобались більше.

Grava, та ні. На перших він від неї теж не вмирав так швидко, але його і менш помітно було.
Мутанти - губки для куль - це лажа, якщо це не псевдогігант. Краще б їм цікаві атаки та швидкості додали. А то від всіх крім химери можна легко втекти. Та й від неї можна. І це з дохлою витривалістю.
CnC_General
Member

Повідомлення

AlexWest: 16.09.2026 21:04
спойлер
Барбарис: 16.09.2026 20:45 AlexWest, не настільки миттєво зброя ламалась та й гроші були. У мене ачівка витрачений мільйон з'явилась десь через тиждень, при чому грав вечорами небагато, бо ще й була інша робота. Так кровосос був більш небезпечний, але не нереальний. Полтер буквально на початку зносив майже все хп кожною тріскою, а з тої баржі міг і скинути. Але цілком прохідний був. Мутанти мені тоді подобались більше.

Мутанти - губки для куль - це лажа, якщо це не псевдогігант. Краще б їм цікаві атаки та швидкості додали. А то від всіх крім химери можна легко втекти. Та й від неї можна. І це з дохлою витривалістю.
ой, а навіщо так спойлерити. нехай люди вчаться думати своєю головою як уникнути такої халепи. а потім такий досвід на роботі пригодиться.
та потім гра, в якій ти чогось навчився корисного - ти її запам'ятаєш надовго. та потім захочеться ще раз пройти!
(ну як печера аладіна - раз знайшов, підеш шукати різне залізяччя та коштовності металошукачем)
Відповісти