Ось чому GeForce RTX 5090 коштує понад €5000: ШІ-компанії скуповують ігрові відеокарти цілими палетами

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

denizen: 14.09.2026 10:18якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
Якийсь дивний пост, а як ви оприділили що це не малайці, чи тайванці, чи корейці? :rotate:
kyon
Member

Повідомлення

Надо в драйвере отключать для игровых карт запуск ИИ в фермах, как LHR во времена майнинга, а то хитропопых много.

Отправлено спустя 53 секунды:
daesz
маланцы они
denizen
Member

Повідомлення

daesz: 15.09.2026 05:00
denizen: 14.09.2026 10:18якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
Якийсь дивний пост, а як ви оприділили що це не малайці, чи тайванці, чи корейці? :rotate:
бо був в китаї особисто, їздив по заводах, побачив ту саму підлогу, там всюди все однаково зроблено
lw_007
Member

Повідомлення

МОНАХ: 15.09.2026 02:56
lw_007: 15.09.2026 00:14 Це проблема не інструмента, а того хто ним користується.
Точніше не так, в даному контексті - того хто його налаштовував
...
► Проблема НЕ інструмента? Хмм... :think: Якщо проблема полягає в тому, що інструментом в упор не хочуть користуватися і САМЕ ТОМУ його якраз так і налаштовують, щоб не скористатися ним вже майже не було змоги, то - я відмовляюся визнавати проблему в собі, як мимовольному користувачеві, ба - більше: я в гробу бачив такі інструменти, разом з їх винахідниками, в компанії з їх налаштовувачами! :shuffle:
спойлер
Конкретний випадок, який я згадав, заключався в тому, що UX сторінки Дії на смартфоні був втілений на весь екран таким чином, що на питання "Чи бажаєте отримати довідку?.." при натисканні кнопки "Так" запускався ШІ-помічник - тобто не було пасивної можливості десь "збоку" натиснути окрему кнопку "Помічник ШІ", а функціонал ШІ вбудовувався прямо посеред основного процесу UX таким чином, що потрібно було спеціально робити окремі дії, щоб "скіпнути" даний функціонал - для людей, які не звикли до такої галімат'ї, не одразу доходить, що сталося і що сервіс з них конкретно в даний момент раптом почав хотіти. Певною мірою це було чимось схоже на андроїд-застосунки із вбудованою рекламою, яку, якщо не проскіпаєш, по іншому оминути неможливо :puke:
Ну так це не значить що ШІ поганий інструмент.
Це значить у розрбника/архітектора руки з жопи.
Особливо якщо він не передбачив глючної поведінки і не протестував належним чином.

Я ШІ поки тільки вчусь користуватись. Та вже можу сказати що то сильний інструмент.
Закинув декілька ДБН, ВБН і ДСТУ в зовнішню память ШІ, увімкув reasoning і воно вже більш-мешн непогано може відповідати.

Теж саме роблю зараз по точній обробці матеріалів. Я б з глузду з'їхав купу підручників переривати в пошуках інфи.

Звісно ШІ перевіряти треба.
Та я з дитинства в інтернет сиджу і звик до того що тут і так все перевіряти треба і не можна вірити написаному на слово.

Маю друга, він написав собі мікросервіс, підтягнув туди безкоштовний ШІ і він веде сайт. І теж нормально (осолива враховуючи що вся наша взаємодія з ШІ на любительському рівні)
OVERCLOCKERSIE
Junior

Повідомлення

Жили ж люди раньше без них, не померли, это ж надо компанию завистью назвать.: пересидим и на 9070 .:))))
Відповісти