Яким софтом краще тестувати продуктивність відеокарт у іграх?

Бенчмарки и соревновательный оверклокинг
Автор
Повідомлення
movi
Member

Повідомлення

Kassatka: 17.04.2026 22:21 замінив у ролі монітора 4K-телевізор Sony XR-50X94J на 8K-телевізор Samsung TQ65QN900D
Погуглив трішки і ніби ваш перший ТВ у ролі монітора чудово підходить, а от другий може за 1.5-2 роки показати вигоряння. Ви на це не уточнювали інфу? Чого питаю - бо сам свій старенький Панасик маю в планах поміняти.
Kassatka
Member

Повідомлення

movi: 31.08.2026 23:36Погуглив трішки і ніби ваш перший ТВ у ролі монітора чудово підходить, а от другий може за 1.5-2 роки показати вигоряння. Ви на це не уточнювали інфу? Чого питаю - бо сам свій старенький Панасик маю в планах поміняти.
Вибачте, будь ласка, що довго не відповідав, але сильно не встигаю все в останні дні. Ну що я можу про це сказати? Я не в курсі про таку інфу і конкретно по моделям такого не шукав. Я просто типу загалом знаю, що OLED'и схильні до вигорання, особливо на високій яскравості, як і CRT колись вигорали, а звичайні LED зазвичай служать довго. Мій Samsung TQ65QN900D взагалі доволі нова модель 2024 року, тож їй всього близько 2 років, тож статистики особливо мабуть і нема, враховуючи нішевість 8К-моделей. Я в усякому разі за освітою енергоменеджер, відповідально переживаю за природу і її ресурси, тому не схильний дивитися його на великій яскравості й палити при цьому купу електрики та ресурс самого теліка. Тому не думаю, що варто мені сильно переживати. Може взагалі ця топова Micro-LED підсвітка не дуже довговічна, особливо у Самсунгів, які самі по собі менш довговічні за Соні, але я не схильний довіряти цим страшилкам. У мене світ чорно-білий: CRT та OLED вигорають, TN, IPS та VA - ні. Ну і типу крапка. А там час покаже. Якщо навіть помилятимусь, то і при певному рівні вигорання теж користуватися можна. Ну і може можна буде замовити заміну підсвітки колись. Я навіть не проти заплатити і купити наперед ці діоди запасної підсвітки, бо 8К - це надзвичайна цінність, яку в майбутньому вже не купиш. :weep:
movi
Member

Повідомлення

Дякую.
Відповісти