ціноюPahna7771: ↑ 14.09.2026 16:40 Чим ця плата відрізняється від моєї 4-х річної MAG B550 TOMAHAWK MAX WIFI ??
Новини
Останні статті і огляди
MSI випускає плату MAG B550 Tomahawk WiFi для процесорів AMD AM4
-
login55
Member
-
CnC_General
Member
Pahna7771: ↑ 14.09.2026 16:40 Спеціально зареєструвався, щоб написати.
Чим ця плата відрізняється від моєї 4-х річної MAG B550 TOMAHAWK MAX WIFI ??
- спойлер
- ну мені здається що вам краще видно що там і як. в мене гіга В550.
-
Artem_K
Member
ALC4080 це фактично 1200, шо працює на шині USB 2.0. В моєму випадку конкретної реалізації виробником - 1200 (B460M Mortar) краще грав на колонки, а 4080 (Z590 Gaming Plus) на навушники. До 897 (B460M Pro) запитань не було - грає щось та й нехай граєZero0: ↑ 14.09.2026 16:47По технічним характеристикам 4080 вище за ці два, це преміум кодек , який робить по окремій шині USB 2.0 для максимального забезпечення чистого звучання без
перешкод.
-
Zero0
Member
Там ще грає роль яких і скільки конденсаторів поставили. Чим більше, тим краще для звуку . Факт є такий , що MSI B650 TOMAHAWK має 4080 і до сих пір стоїть в магазинах на рівні середніх b850. І чомусь на томагавк немає зниження, як на b650 знищили ціни нші виробники , коли вийшов b850.Artem_K: ↑ 14.09.2026 17:06ALC4080 це фактично 1200, шо працює на шині USB 2.0. В моєму випадку конкретної реалізації виробником - 1200 (B460M Mortar) краще грав на колонки, а 4080 (Z590 Gaming Plus) на навушники. До 897 (B460M Pro) запитань не було - грає щось та й нехай граєZero0: ↑ 14.09.2026 16:47По технічним характеристикам 4080 вище за ці два, це преміум кодек , який робить по окремій шині USB 2.0 для максимального забезпечення чистого звучання без
перешкод.![]()
-
Halo_UA
Member
О, це про мене. З нуля зібрав систему на 5700х буквально пару тижнів тому. Ще й так смачно його взяв за 5900Чортківський: ↑ 14.09.2026 14:49 допоки в продажі є відносно дешеві райзени 5700х
-
vdemeshko
Member
Хороший USB DAC будет только стерео )) никакого 5.1 и близко не будетFastBullet: ↑ 14.09.2026 14:51ВОно часто орієнтується на "вуха", а гарні "вуха" часто йдуть вже з вбудованою ЗК (маю на увазі ті шо юсб)l-m: ↑ 14.09.2026 13:23
Колись давно теж подібним страждав, аж поки не відкрив для себе ЮСБ ЦАПи -- купуєш один раз нормальний (від $10 і до нескінченності, залежно від рівня "аудіофільства"), та забуваєш навіть дивитись на тут фігню що розпаюють виробники на своїх МП.
а дійсно гарний ЦАП з підтримкою 5.1, SPDIF, HDMI etc думаю буде починатись по ціні самоі МП
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:Мабуть у когось багато тих 897 на складі)) а ось куди поділись нормальні кодеки, незрозуміло))Afit: ↑ 14.09.2026 13:11 Пропоную обговорити MSI випускає плату MAG B550 Tomahawk WiFi для процесорів AMD AM4
Все не погано виглядає, на перший погляд. Окрім ALC897 звуковухи.
Востаннє редагувалось 14.09.2026 20:09 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
zaqik
Member
Не совсем в тему, но вы вот тут юсб-звук рекламируете. Объясните, почему встройки на юсб-шине все щёлкают, а ваш юсб-звук - нет?
-
vdemeshko
Member
Ни один из моих USB DAC не щелкает ни в играх, ни при просмотре кино ни при воспроизведении музыки. Казалось бы причем тут схемотехника копеечного цапа на материнке и отдельное внешнее решение. Казалось бы причем тут FET/Muting Transistors, XMOS/Amanero и тд тпzaqik: ↑ 14.09.2026 20:08 Не совсем в тему, но вы вот тут юсб-звук рекламируете. Объясните, почему встройки на юсб-шине все щёлкают, а ваш юсб-звук - нет?
-
zaqik
Member
vdemeshko
Я долго системы с юсб-встройками в руках не держал, может там это как-то решается энергосбережением или драйверами, но все они начинали воспроизведение звука с щелчка после долгого простоя. Т. е. в процессе воспроизведения - звук норма, но если из колонок ничего не играет какое-то время, то после простоя щёлкало всегда. Вот на ноутах, там могло и в процессе трещать...
Если это ответ на мой вопрос "почему", то я его не понял
Так они при чём или не при чём? 
Я долго системы с юсб-встройками в руках не держал, может там это как-то решается энергосбережением или драйверами, но все они начинали воспроизведение звука с щелчка после долгого простоя. Т. е. в процессе воспроизведения - звук норма, но если из колонок ничего не играет какое-то время, то после простоя щёлкало всегда. Вот на ноутах, там могло и в процессе трещать...
причем тут FET/Muting Transistors, XMOS/Amanero
Если это ответ на мой вопрос "почему", то я его не понял
-
Filabatya
Member
zaqik
Ви про перехід пк в сон пишете?
Ви про перехід пк в сон пишете?
-
kabostebeztak
Member
Я блютуз навушники юзаюl-m: ↑ 14.09.2026 13:23Колись давно теж подібним страждав, аж поки не відкрив для себе ЮСБ ЦАПи -- купуєш один раз нормальний (від $10 і до нескінченності, залежно від рівня "аудіофільства"), та забуваєш навіть дивитись на тут фігню що розпаюють виробники на своїх МП.Afit: ↑ 14.09.2026 13:11Окрім ALC897 звуковухи.
Там взагалі аудіочип на материнці не використовується по моєму
-
FastBullet
Member
СТала трохи гіршою) от і все) зате типу новинка)Pahna7771: ↑ 14.09.2026 16:40 Спеціально зареєструвався, щоб написати.
Чим ця плата відрізняється від моєї 4-х річної MAG B550 TOMAHAWK MAX WIFI ??
Відправлено через 54 секунди:
Так) але не всім до вподоби "вуха"kabostebeztak: ↑ 14.09.2026 20:39Я блютуз навушники юзаюl-m: ↑ 14.09.2026 13:23
Колись давно теж подібним страждав, аж поки не відкрив для себе ЮСБ ЦАПи -- купуєш один раз нормальний (від $10 і до нескінченності, залежно від рівня "аудіофільства"), та забуваєш навіть дивитись на тут фігню що розпаюють виробники на своїх МП.
Там взагалі аудіочип на материнці не використовується по моєму
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
А шо там за трабли з DTS кодеком?vdemeshko: ↑ 14.09.2026 20:04Хороший USB DAC будет только стерео )) никакого 5.1 и близко не будетFastBullet: ↑ 14.09.2026 14:51
ВОно часто орієнтується на "вуха", а гарні "вуха" часто йдуть вже з вбудованою ЗК (маю на увазі ті шо юсб)
а дійсно гарний ЦАП з підтримкою 5.1, SPDIF, HDMI etc думаю буде починатись по ціні самоі МП
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Мабуть у когось багато тих 897 на складі)) а ось куди поділись нормальні кодеки, незрозуміло))да и не HDMI, а I2S через разьем HDMI там будет
![]()
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
До речы про юсб
Вересневе оновлення Windows 11 призвело до виходу з ладу аудіопристроїв на деяких ПК
-
vdemeshko
Member
FastBullet
Причем тут DTS (да и кто мешает декодировать в плеере софтовом ?) - хорошие USB DAC всегда стерео. Есть новая категория устройств - стримеры и они бывают и 2.1 и они могут поддерживать декодирования многоканального аудио и иметь HDMI порт именно для подключению к TV , как и иметь 5.1 выход но это не USB DAC уже , а другой класс устройств. 99% USB DAC (не путать с внешними звуковыми картами работающими по USB) являются чистыми стерео устройствами. Дешевые китайские USB девайсы бывают и 5.1 с декодерами , но это не про USB DAC , а про тот 1% устройств со странным позиционированием, когда из ТТХ могут были хуже чем встроенная звуковая карта в материнке.
Причем тут DTS (да и кто мешает декодировать в плеере софтовом ?) - хорошие USB DAC всегда стерео. Есть новая категория устройств - стримеры и они бывают и 2.1 и они могут поддерживать декодирования многоканального аудио и иметь HDMI порт именно для подключению к TV , как и иметь 5.1 выход но это не USB DAC уже , а другой класс устройств. 99% USB DAC (не путать с внешними звуковыми картами работающими по USB) являются чистыми стерео устройствами. Дешевые китайские USB девайсы бывают и 5.1 с декодерами , но это не про USB DAC , а про тот 1% устройств со странным позиционированием, когда из ТТХ могут были хуже чем встроенная звуковая карта в материнке.
-
QFlash
Member
Аудіокарти не співають. Дешманська аудіокарта + норм. інтегральник буде співати шикарно.
Материнка не дорога. Хочуть штампувати хай штампують.
Материнка не дорога. Хочуть штампувати хай штампують.