Ось чому GeForce RTX 5090 коштує понад €5000: ШІ-компанії скуповують ігрові відеокарти цілими палетами

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Fiend
:laugh: :up:

от бачите, про шо і мова!

людям не вистачає заліза, щоб нормально пікчі генерувати, виходить ось така халтура)
Earanak
Member

Повідомлення

Fiend, апскейлер в современных телефонах любит так 'детализировать' фотки (шрифты) :gigi: Хотя че там уж современных, я с Poco x5 Pro как то сфоткал надписи на объявлении и прифигел что часть букв сменили шрифт )) Потом в настройках камеры отключил AI Enchance ))
Востаннє редагувалось 14.09.2026 12:21 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
Xaker-1911-
Member

Повідомлення

Fiend: 14.09.2026 12:15 Я вибачаюсь, а що таке SORO? :laugh: (тиц на фото)
Это еще не все там на десятку коробок буква "S" вместо "5" :)
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Earanak: 14.09.2026 12:19 Fiend, апскейлер в современных телефонах любит так 'детализировать' фотки (шрифты) :gigi: Хотя че там уж современных, я с Poco x5 Pro как то сфоткал надписи на объявлении и прифигел что часть букв сменили шрифт )) Потом в настройках камеры отключил AI Enchance ))
Які телефони? Приблизьте, подивіться, там половина коробок змазані, надписи МСІ змазані, це не телефон, це 99% згенерований слоп
Earanak
Member

Повідомлення

Rabbitultra, да как скажете ;) Я не говорил что это не-сгенерированная картинка.
doc-oc
Member

Повідомлення

Скучаю по временам, когда видеокарта была видеокартой, а не лопатой для майнинга или извилиной для Скайнет :laugh:
Как же достали эти мамкины бизнесмены :eek:
Барбарис
Member

Повідомлення

Що цікаво, всі туди лізуть, щось вигадують, намагаються комусь втулити, але вигода поки тільки для лопатних заводів і самих втирачів. Ці всі ші помічники чи консультанти на сайтах, агрегаторах чи в додатках гірше старих опитувачів, які наводили на рішення більшості популярних проблем. Але за ці галюциногени вже заплачені гроші розводилам та закладені в ціну для споживача.
NST1983
Member

Повідомлення

Earanak: 14.09.2026 10:52 Я помню просто увидел что на форуме написали что 3080 приехали в Украину, открыл Розетку и купил 3080 за ~1050$, не смотрел че там у серовозов было потом ))
спойлер
chrome_SR16XJCwBW.png
На день раніше ауорус модель, бо така як у тебе що заморвляв в поцесі доставки загубилась. Може це ти негідник її переманив :lol:
спойлер
mew.jpg
erkins007
Member

Повідомлення

denizen: 14.09.2026 10:18якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
Когда это кого-то останавливало? В рашку щас тоже много чего официально не продается, а по факту все в наличии.
Создаётся компания ООО "точно не прокладка" в соседней стране и всех проблем.
TheDmytrius
Member

Повідомлення

waryag: 14.09.2026 10:37 Слабаки, в майнінг-бум карти скупляли вантажівками і контейнерами!
А розрізняти звичайних користувачів від компаній та бариг так і не навчились
erkins007
Member

Повідомлення

TheDmytrius: 14.09.2026 13:56А розрізняти звичайних користувачів від компаній та бариг так і не навчились
1) как вы себе это представляете? Компании почти не торгуют в розницу, они в любом случае продают карты оптом
2) я вас таки удивлю, но любому бизнесу главное прибыль, кто будет покупать их продукцию геймеры или майнеры им плевать
МОНАХ
Member

Повідомлення

Earanak: 14.09.2026 12:19 ...Потом в настройках камеры отключил AI Enchance ))
► З-зараза! :) Дійсно, потрібно буде перелопатити свої смартфони, бо дві цьогорічні обнови, зокрема на мій бюджетний Самсунг А04 - якось аж занадто швидко і категорично його по-факту "оцеглинили" :insane: .
► М51-й досі бодрячком літає, :D але він вже мінімум років зо два як не оновлюється...
yariksom
Member

Повідомлення

doc-oc: 14.09.2026 13:09 Скучаю по временам, когда видеокарта была видеокартой, а не лопатой для майнинга или извилиной для Скайнет :laugh:
Как же достали эти мамкины бизнесмены :eek:
Тоді і флагманський флагман коштував 700-800 баксів а титанічний титан 1200 :weep:
Samilo
Member

Повідомлення

Rabbitultra
Курси на сайти це таке. Взагалі дивує, що "ютубери" цю тему використовують
А от які "курси" активно йшли в рекламу так це 18+
Зараз , коли майданчики активно чистять весь АІ "контент" , то тепер курси на АІ - моделей, за допомогою яких ти будеш лутати тисячі баксів в тиждень.
gavri
Member

Повідомлення

Earanak: 14.09.2026 10:52 Я помню просто увидел что на форуме написали что 3080 приехали в Украину, открыл Розетку и купил 3080 за ~1050$, не смотрел че там у серовозов было потом ))
спойлер
chrome_SR16XJCwBW.png
28,3365 грн за 1 долар США (або приблизно 28,34 грн). [1] (https://tables.finance.ua/ru/currency/o ... 2020/10/16), [2] (https://24tv.ua/economy/gotivkoviy-kurs ... o_n1437094)
Earanak
Member

Повідомлення

gavri, ох... Ну ладно 1165$ :laugh:
kairo
Member

Повідомлення

спойлер
chrome_SR16XJCwBW.png
Я в 2021му продав за 25к грн 1080Ті, яку придбав умайнену за 10к та купив 47к 3080. Взяти тоді 3080 за 33к, це фарт))
Відповісти