Новини
Останні статті і огляди
Ось чому GeForce RTX 5090 коштує понад €5000: ШІ-компанії скуповують ігрові відеокарти цілими палетами
-
denizen
Member
Пропоную обговорити Ось чому GeForce RTX 5090 коштує понад €5000: ШІ-компанії скуповують ігрові відеокарти цілими палетами
якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
-
hohlid19
Member
Вот тебе и 90% отгрузки
-
tablestikus
Member
Це наче новина пару років назад на початку ШІ-лихоманки.
-
big_bang
Member
у дядюшки Ляо все в порядку з грошима)))
Офіційно ???
АХАХАХ
У нас на сході свинособакам все не офіційно завозять і шо з того ?
Офіційно ???
АХАХАХ
У нас на сході свинособакам все не офіційно завозять і шо з того ?
-
МОНАХ
Member
► Натомість вже маємо моральний бдсм і знущання від ШІ з усіх боків - дійшло до того, що доводиться дуже обережно користуватися різними застосунками та сервісами, щоб в самий не підходящий момент під пальці чи курсор "мишки" не вискочила кнопочка "Спробуй це з ШІ!".
- спойлер
-
► Бо це вже якесь тотальне мань'ячество, панове, не так давно в тій же Дії допомагав людині розібратися, як витягнути довідку про реєстрацію, то аж сам трохи "підвис" з неочікуваності, коли не одразу помітив, що тиснув на помічника ШІ, який зумовлював, зрозуміло, геть інший алгоритм роботи над процедурою, замість зрозумілої в 2-3 натискання
. Про месенджери, якими по роботі доводиться користуватися, або різні онлайн-площадки - вже й не згадую
...
-
Unsecond
Member
все мы прекрасно помним чем заканчивался каждый майнинг бум 
-
xIIImaL
Member
Времена майнинга еще хорошие времена были , так сказатьhohlid19: ↑ 14.09.2026 10:22 Вот тебе и 90% отгрузки
-
waryag
Member
Слабаки, в майнінг-бум карти скупляли вантажівками і контейнерами!
-
warp37
Member
Точно? Я помню GTX 1060 покупал в за 8-9 тысяч в 2016 году, а во время майнинг-бума она стоила 16+ тысяч. С RTX 3080 было уже намного хуже. Ну а за RTX 5080 всего 20% переплатил в конце июля.xIIImaL: ↑ 14.09.2026 10:37Времена майнинга еще хорошие времена были , так сказатьhohlid19: ↑ 14.09.2026 10:22 Вот тебе и 90% отгрузки![]()
-
kairo
Member
RTX3080 коштувала $2к у сіровозів. І це LHR версія.
-
Earanak
Member
Я помню просто увидел что на форуме написали что 3080 приехали в Украину, открыл Розетку и купил 3080 за ~1050$, не смотрел че там у серовозов было потом ))
- спойлер
-
vsx
Member
ну если официально не продаются значит новость фейкdenizen: ↑ 14.09.2026 10:18 якась дивна новина, на фото якийсь китайський шараш мантаж, туди ж навіть не продаються офіційно ці карти? чи не так?
в соседнюю страну тоже официально ничего не продается
-
warp37
Member
Ну RTX 3080 имела фишку в виде самоокупаемости, учитывая хэшрейт. Я даже на RTX 2080 за год 30000 гривен заработал, карту вывел в ноль.Earanak: ↑ 14.09.2026 10:52 Я помню просто увидел что на форуме написали что 3080 приехали в Украину, открыл Розетку и купил 3080 за ~1050$, не смотрел че там у серовозов было потом ))
- спойлер
- chrome_SR16XJCwBW.png
Нынешние карты такой привилегии не имеют.
-
Hagen
Junior
Як в тому анекдотіxIIImaL: ↑ 14.09.2026 10:37Времена майнинга еще хорошие времена были , так сказатьhohlid19: ↑ 14.09.2026 10:22 Вот тебе и 90% отгрузки![]()
"Все пізнається в порівнянні. - Сказав чорт пересаджуючи грішника з сковорідки на кіл."
-
Nutbar
Member
В мене теж цікава історія: замовив в перший день продажів 3070 за $500. Як приїхала, то з цікавості запустив майнер, розібрався в темі і покопав десь до літа, причому тільки в "вільний час". Карта встигла заробити кратно. Потім помінявся з якимось майнером на нову 3080 Ti LHR і залишив тільки під ігри. Два роки назад вона померла. Але не шкода, бо дісталась майже безкоштовно, та й встиг актуальну заміну взяти ще по адекватним цінам.warp37: ↑ 14.09.2026 10:59 Ну RTX 3080 имела фишку в виде самоокупаемости, учитывая хэшрейт. Я даже на RTX 2080 за год 30000 гривен заработал, карту вывел в ноль.
А зараз якось я для себе не бачу як 5090 може допомогти заробити. Ну типу, якщо треба щось погенерувати, на що треба аж така карта, то можна через датацентри. А може я просто не в темі і хтось так само лопатами загрібає гроші, умовно за рік хочаб її вартість.
Востаннє редагувалось 14.09.2026 12:01 користувачем Nutbar, всього редагувалось 1 раз.
-
alextampa
Member
Так це сіровози і булиEaranak: ↑ 14.09.2026 10:52 Я помню просто увидел что на форуме написали что 3080 приехали в Украину, открыл Розетку и купил 3080 за ~1050$, не смотрел че там у серовозов было потом ))
- спойлер
- chrome_SR16XJCwBW.png
-
Rabbitultra
Member
Звичайно можна заробляти! Просто бути інфоциганом і продавати свої курси "як заробити на ші"Nutbar: ↑ 14.09.2026 11:59В мене теж цікава історія: замовив в перший день продажів 3070 за $500. Як приїхала, то з цікавості запустив майнер, розібрався в темі і покопав десь до літа, причому тільки в "вільний час". Карта встигла заробити кратно. Потім помінявся з якимось майнером на нову 3080 Ti LHR і залишив тільки під ігри. Два роки назад вона померла. Але не шкода, бо дісталась майже безкоштовно, та й встиг актуальну заміну взяти ще по адекватним цінам.warp37: ↑ 14.09.2026 10:59 Ну RTX 3080 имела фишку в виде самоокупаемости, учитывая хэшрейт. Я даже на RTX 2080 за год 30000 гривен заработал, карту вывел в ноль.
А зараз якось я для себе не бачу як 5090 може допомогти заробити. Ну типу, якщо треба щось погенерувати, на що треба аж така карта, то можна через датацентри. А може я просто не в темі і хтось так само лопатами загрібає гроші, умовно за рік хочаб її вартість.
Я заради цікавості просто ввів слово AI на ютюб і просто сотні відео, з яких 90% ще і згенеровані, про типу історії успішного успіху, як чел бед досвіду і знань розробив якусь програму чи аппку для телефону і заробляє сотні тисяч баксів.
Ну і звичайно щоб також так навчитися - купи курси
-
Fiend
Member
-
Alexsandr
Member
5080и ниже тоже почти вдвое цена выше за рекомендованую.warp37: ↑ 14.09.2026 10:30 Ну при таком раскладе, у NVIDIA есть покупатели, а для игр лучше подождать GeForce 60. Ну или обходиться покупкой RTX 5080 и ниже.