Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.09.2026 21:29
MSiAventador: 12.09.2026 21:28Ну звісно навколо одні розводіли і лише я один Дартанян.
Саме так. Бо я вам нічого не продаю. Як почну продавати то теж розводити почну :shuffle:
Ну добре, добре , нічого не купуватиму у вас.
Поки можете почитати відгуки незалежних "жертв розводілова" B-)
https://www.head-fi.org/showcase/muse-h ... 300.29146/

https://www.head-fi.org/showcase/muse-h ... view-43363
Востаннє редагувалось 12.09.2026 21:42 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
В твоєму відгуку латиницею по сірому написали що "лампадний режим" ідентичний натуральному приблизно як маргарин до масла.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.09.2026 21:42 MSiAventador
В твоєму відгуку латиницею по сірому написали що "лампадний режим" ідентичний натуральному приблизно як маргарин до масла.
Типу лампові ЦАПи звучать натурально апріорі ? Звідколи ? B-)
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
От не треба приплітати сюди якісь натуральності, я взагалі не фанат лампової техніки. Це чиста смаковщина що кому подобається.
Я що стверджував? Правильно, що в аналоговій схемі звучання лампади не на лампаді не повторити. Оглядачі згодні шо таки так, не вдалось. Шось схоже, але не те.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer
Саме для таких Дартанянів як ви , MUSEHiFi влаштовувала трюк на виставках : давала послухати "прототип" і слухачі , які звично знають про девайси MUSEHiFi, запитували "Які тут лампи?".
Ось така "маркетингова шолуха" вийшла, всі чули ламповий почерк.
Ну крім Дартаньянів , які по спекам вгадують "SINAD Аміра". :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
Так шо, виходить брешуть твої оглядачі чи що?)
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.09.2026 21:56 MSiAventador
Так шо, виходить брешуть твої оглядачі чи що?)
Ну якщо вас забанив Гугл Транслейт...:

Ichos
спойлер
Режим "лампи"
Серед трьох доступних звукових профілів режим Tube, мабуть, найбільш вражаючий. Хоча Muse HiFi не намагається ідеально дублювати поведінку справжнього клапанного підсилювача, йому вдалося вловити більшу частину свого музичного характеру, не запроваджуючи типових штрафів, пов’язаних із лампами, таких як підвищений шум або більші спотворення.

Режим Engaging Tube негайно зміщує презентацію в бік більш повного та органічного балансу. Середній діапазон стає більш виразним і емоційно привабливим, тоді як верхні частоти трохи пом'якшуються, надаючи музиці більш плавний і менш аналітичний характер.

Басс також зазнає тонких змін. Він жертвує невеликою кількістю гострої для бритви точності та зчеплення, які можна знайти в збалансованому режимі, але натомість він отримує додаткову вагу, еластичність і більш природне відчуття розпаду. Ембієнтні сигнали стають трохи багатшими, допомагаючи акустичним інструментам звучати більш реалістично.

Звукова сцена також змінює характер. Зображення стають трохи менш зосередженими, але презентація виглядає більшою, глибшою та більш захоплюючою, створюючи більш голографічне прослуховування.

Важливо, що це додаткове тепло не відбувається за рахунок технічних можливостей. Роздільна здатність залишається надзвичайно високою, тоді як прозорість і ясність значною мірою зберігаються.

Замість того, щоб перетворювати Muse 300 на зовсім інший ЦАП, режим Tube просто змінює свої пріоритети. Абсолютна нейтральність поступається місцем більш розслабленій і пробачливій презентації, де музичний потік стає важливішим, ніж сувора аналітична точність.

casperks
спойлер
Ламповий режим (мій особистий фаворит)
спойлер
Цей режим додає тепла, об’єму та багатшої гармонічної текстури, надаючи вокалу та інструментам більш органічне та емоційно привабливе звучання. Хоча це й не справжній ламповий підсилювач, налаштування апаратного забезпечення вдало відтворює частину музикальності, яку часто асоціюють із ламповим підсиленням, не створюючи при цьому проблем з технічним обслуговуванням, нагріванням чи шумом, властивих традиційним ламповим конструкціям.

Terr0rSandmannLuxx
«Tube Mode». Якщо стандартний «збалансований» режим все ще здається вам занадто яскравим або аналітичним, то, ймовірно, саме цей режим вам підійде. Він забезпечує саме те, чого ви очікуєте від ламп: згладжує піки, особливо в більш різких частотних діапазонах. Музика набуває трохи більше тепла та відчуття «живого» звучання. Хоча у мене під рукою немає спеціального лампового ЦАП/підсилювача для навушників для прямого порівняння, я пригадую, що високоякісне, справжнє лампове обладнання робить це ще краще — особливо щодо звукової сцени та тієї атмосфери живого виступу. Проте у пристрої в цьому ціновому діапазоні це, скоріше, приємна додаткова функція. Тим, хто шукає автентичного, чистого лампового звуку, можливо, краще зупинитися на іншому обладнанні. Але для різноманітності — коли цього вимагає настрій чи жанр — приємно знати, що можна швидко перемикати звукові профілі.

GiullianSN
спойлер
Режим «Tube»
Перед тим, як почати користуватися Muse 300, я очікував, що режим «Tube» буде нагадувати M6 Double — який, зважаючи на свої розміри, справді хороший, але в якому просто підсилювали середньо-низькі частоти й згладжували високі, щоб імітувати «теплоту». Підхід Muse не є чимось новим, але реалізований дуже вдало. Замість використання справжніх ламп або цифрових пресетів еквалайзера режим «Tube» реалізується за допомогою апаратного перемикання схем, що змінює вихідні характеристики без появи артефактів DSP.

Перше, що я помітив, — це не додаткові баси, а простор. Він помітно розширює звукову сцену. Під час прослуховування пісні «Ghost Love Score» гурту Nightwish голос Флор Янсен набув додаткової об’ємності, а оркестрові інструменти — більш природного та тривалого затухання. Замість різкого обриву окремих нот звучання стало більш плавним, що дозволило реверберації природно розтікатися за музикою.

Нижній середній діапазон також стає щільнішим. Композиція «The Spirit Carries On» гурту Dream Theater надзвичайно виграє від такого звучання. Акустичні гітари мають багатшу гармонічну текстуру, а вокал Джеймса ЛаБрі звучить повніше, не стаючи при цьому надмірно густим.

Компроміс є настільки ж очевидним. У порівнянні з режимом «Balanced» абсолютна роздільна здатність дещо знижується. Мікродеталі стають трохи м’якшими, атаки тарілок втрачають трохи чіткості, а перехідні процеси стають округленими. Особисто я ніколи не вважав це недоліком. Це просто інше звучання одного й того самого; воно добре працює на деяких записах і не так добре — на інших. І це нормально.

FreeWheelinAudioLuv2
спойлер
Колеги-рецензенти дивувалися тому, наскільки вражаюче реалістично звучать ці “fake” гармоніки вакуумної трубки. Він забезпечує звуковий шлях із великим липким резонансом, органічним теплом і плавною вагою нот, що замикає суворі перехідні краї. Вокал стає надзвичайно пишним, передовим та інтимним, надаючи вам таку насичену, аналогову музикальність, яку ви зазвичай знайдете в таких джерелах, як XDuoo XD05T, Shanling M8T (ультралінійний режим) та A&K SP3000 Це чудова кольорова презентація, яка надає перевагу сирій, емоційній взаємодії над холодною, технічною точністю та забезпечує теплу та липку, як ті великі буа, згадані раніше.
Muse 300 забезпечує високорозмірну, динамічну та повністю захоплюючу звукову сцену, яка має виняткову глибину та ширину, але не досягає повністю орбітальної презентації. Це грандіозне відчуття масштабу та повноти не обмежується твердотільним збалансованим режимом, оскільки режим трубки чудово зберігає цей захоплюючий масштаб, зберігаючи першокласне зображення та шарування ЦАП за цією ціною.

PeacockObscura

спойлер
Трубка
Якщо є щось, що Muse знає, це звуковий підпис Tube, і тут це мій улюблений із трьох. Я згадував вище, що всередині немає трубок, але я б посперечався, що вони є. Звук у ламповому режимі піднесений, що дійсно дає автентичні теплі аналогові гармоніки та глибину, які я так люблю. Так, звук кольоровий і впливає на те, як ваші iem звучать, це не нейтральний або прозорий звук, він створює звукові скульптури органічної душевної емоційно зарядженої музики. Вокал як чоловічий, так і жіночий просто натуральний з чудовою глибиною та резонансом. Іншим позитивним моментом цього штучного звуку трубки є абсолютно чорний фон із нульовим шипінням або звуками, схожими на водоспад, навіть із моїм надчутливим звуком Campfire Audio, який не має нульового фону навіть у найтихіших уривках.
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
Ти б сам взяв і прочитав що вони пишуть. 4 з 5 зійшлись на тому що це маргарин.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.09.2026 22:21 MSiAventador
Ти б сам взяв і прочитав що вони пишуть. 4 з 5 зійшлись на тому що це маргарин.
1 з 5 зійшлись на тому що це маргарин.
Причому 1 з них - матьорий маргаринщик що поміняв не один десяток лампових підсилювачів.... в пошуках реалістичної лампи. :laugh:
Востаннє редагувалось 12.09.2026 22:25 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Пам'ятаю в дитинстві приблизно те ж саме віщали про раму з телевізора :D
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.09.2026 22:24 Пам'ятаю в дитинстві приблизно те ж саме віщали про раму з телевізора :D
Теребонькаєш на AMOLED ? :gigi:
Z440_User
Member

Повідомлення

Трошки зі світу гітаристів та навколо живого звуку.
У мене суто аналоговий дісторшн на К140УД_якісь та КТ3102/3107, КП103/303.
Жужить воно по структурі звуку схоже на ламповий SansAmp.
В міксу моя педаль давила цифрові педалі своїм звуком. Навіть більшість цифрових процесорів до 2015року випуску передавлювала.
В сенсі жужання та ступінь перегрузу оті всі девайси могли давати більш плотний та жирний звук, але він був слабий за енергією.
Це як вокаліст який кричить горлом, проти вокаліста який пре звуком з грудини.
Умовно як голос Уітні Хьюстон чи Али Пугачової, проти більшості сучасних одноденних певичок ротом. Ноту бере, але сили голосу немає.

Але як тільки інший гітарист приносив SansAmp ламповий, чи вмикався в ламповий комбік - тоді вже я губився зі своєю педаллю в міксі.
При тому що обидва робимо дж-ж-ж-ж і гучність робиться однаковою, а як починаємо грати пачкою - я десь загубився в міксі.

Так що оті всі емуляції та інші маркетингові розводи - то фігня повна.
То як ксерокопія, максимум фотографія якоїсь відомої картини.
konb999
Member

Повідомлення

Z440_User [/quote:
Я відкриваю шафу чи ящичок, на очі падає якийсь конверт-коробочка, беру та ставлю на апарат. Тактильні відчуття, живий рух механізмів, конверти-поліграфії, запах... Сідаю на диван і пірнаю в світ музики.
А если трек поменять или исполнителя? Каждый раз вскакиваешь с дивана, меняешь и опять погружаешьсяи в мир музыки... прямо скажу такое себе погружение. Да и сам по себе винил учитывая физические ограничения носителя это вообще не про качественный звук, - там просто физически не может быть ни динамики ни детализации... если хочешь полиграфии и ощущений то есть sacd и dvd-audio, будет тебе и полиграфия и тактильные ощущения и мега качественный сочный и детальный звук, да и обычный сидюк на 2 головы качество звука имеет лучше чем винил.
У меня к одному усю подключена виниловая вертушка и SACD /DVD-Audio вертушка и коллекция почти 200 sacd dvd-a и есть один и тот же материал на цифре и на винилие и поверь, когда одну и ту же композицию после dsd включаешь с винила, такое ощущение, что тебе просто в уши нагадили! Я не один час провел именно за сравнением лоб в лоб...
Прогресс не стоит на месте, и винил это прошлое... он неудобный, он звучит далеко не айс, пластинка изнашивается после каждого прослушивания (даже после сотни прослушиваний пластинка уже заметно теряет в качестве а если песня понравилась и хочется несколько раз послушать?!) и современный винил весь мастерится и сводится в цифре а после этого ужимается до ограничений винила по динамике и деталям и нарезается пластинка...
Да и вообще надо грамафон брать, - чистейший аналог, винил уже не совсем, - там электричество используется, фонокорректор ! А грамофон, - прикинь тактильные ощущения - накрутил заводную ручку повернул рупар натуральный аналоговый на себя и погрузился в мир звука! :lol: песню послушал, и больше уже не захочешь. :gigi:
MSiAventador
Member

Повідомлення

Кастомний скрінсейвер - шпалера, поки що чи не єдина перевага власної ОС Muse 300. Ну такоє...
Зображення
konb999
Member

Повідомлення

MSiAventador: 13.09.2026 03:31 Кастомний скрінсейвер - шпалера, поки що чи не єдина перевага власної ОС Muse 300. Ну такоє...
Зображення
А звучит как сие чудо?
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999, дякую, ваша думка дуже важлива...
Я люблю слухати музику альбомами.
Навіть коли слухаю з компа (майже ніколи).
MSiAventador
Member

Повідомлення

konb999: 13.09.2026 10:43
MSiAventador: 13.09.2026 03:31 Кастомний скрінсейвер - шпалера, поки що чи не єдина перевага власної ОС Muse 300. Ну такоє...
Зображення
А звучит как сие чудо?
Звучить як флагман ESS Sabre . Чітко, детально, без фонових шумів. У порівнянні з ФііО К17 я б сказав нема тіє витончинності та голографічності у глибину але є супердеталізація по ширині сцені і "наполовину глибини що дають 2х АКМ 4499 з фемтоклоком у К17".
Головне "що кидається у вічі" - це контрабас , віолончель та взагалі бас - він звучить брутально і нагло проти 2х АКМ 4499 з фемтоклоком у К17, які мають багату деталізацію і делікатність.
С.ч. на рівні з 2х АКМ 4499.
В.ч. теж гарні, але на поганих записах пожуть показати "пісочок", Muse 300 не мають потужної обробки поганого джерела так як К17, але Muse 300 має альтернативний вихід - режим Лампи, що апаратно згладжує старі або погані записи з пісочком.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 13.09.2026 12:13він звучить брутально і нагло
Цим мене Пегас і купив проти ES9038 Pro х 2, але якогось фейла по диталізації я не почув. Просто слухав то один, то другий
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999: 12.09.2026 02:01 у винила динамический диапазон, в лучшем случае 70 дб
І що?
Давай аргументовано.
свій аргументований лонгрід сховав під спойлер.
Про який музичний матеріал ми говоримо?

Якщо ми візьмемо джаз/блюз/оркестрову музику записану в 1950-1970х роках.
Який динамічний діапазон був у Ampex / STM / Studer тих років, які писали виконавців на магнітну стрічку? А сама магнітна стрічка? Робота звукоінженерів з рівнем запису а потім і лампові компресори додалися щоб заповнити весь доступний динамічний діапазон апаратури тих часів. Як так виходить що динамічного діапазону вінілу цілком достатньо щоб насолодитися Гленом Мілером в повному обсязі.

Якщо ми візьмемо музику 1970х.
Який динамічний діапазон був у Ampex / STM / Studer тих років, які писали виконавців на магнітну стрічку? А сама магнітна стрічка? Робота компресорів при підготовці релізу + окремий мастер для радіостанцій з значно більшою компресією. Як так виходить що і цього динамічного діапазону вінілу цілком достатньо щоб насолодитися музикою в повному обсязі наявного динамічного діапазону?

Якщо візьмемо музику 1980х.
Перехідний період, перші цифрові студії з їх ЦАП/АЦП (мікшерні консолі, DAT-магнітофони, ефекти обробки), паралельно з ними аналогові студії (аналогові мікшерні консолі, аналогові магнітофони на 16 доріжок та швидкість 38-72оберти, але вже використання шаф з цифровими ділеями, компресорами, лімітерами, іншими ефектами). Я би назвав цей період паритетом. Вініл на своєму піку, СД ще хромає за молодю недосконалою технологією.

Якщо візьмемо музику 1990-сьогодення.
Повномасштабна "Loudnes War", яка почалася в кінці 1980х.
Так, Hi-Res має 120+дБ динамічного діапазону як технологія і вініл зі своїми 60-70дБ це епоха палеоліту.
Але що сьогодні видають студії в тому Hi-Res? Записи з динамічним діапазоном в 5-7дБ? Вініл не може адекватно відіграти такий діапазон? :spy:
Да и сам по себе винил учитывая физические ограничения носителя это вообще не про качественный звук, - там просто физически не может быть ни динамики ни детализации...
І як тепер виглядає ця теза, враховуючи все вище сказане? :spy:

Я ще не торкнувся теми реставрацій, перевидань отих старих записів після чистки де разом із шумом всякими de-noise/de-click/de-crackle/de-... прибрано і отой корисний атмосферний хвіст реверберації студії/залу, шурхіти-звуки-призвуки від рухів музикантів/механізмів інструментів. Отой вдих повітря трубачем під час паузи у музиці буде вирізано шумодавом бо воно шипить майже так само як магнітна стрічка на якій воно записано...
І все одно, в ремастері/перевиданні не буде більшого діапазону за оригінальні 60-70дБ, а то ще й менший буде, бо підтиснули компресором щоб ремастер був гучніше за оригінал.
Це не кажучі що навіть взагалі повне перезведення музичного твору роблять, якщо на реставрацію попала багатотрекова майстер-плівка, або та з якої робиться майстер-плівка.

А тепер уявіть після такої "реставрації" легендарну "Little Wing" Jimi Hendrix, де дорожку із записом гітарної партії обробили сучасним дісторшном з ділеями та компресорами, що вона стала звучати як гітари Канібал Корпс, а дорожку ударних обробили сучасними компресорами-лімітерами з еквалайзерами-FFT фільтрами, що вона стала звучати як сучасні барабани дез-метал гуртів :laugh:

І отут якось так виходить що вініл тих часів, яким обережно користувались, звучить дуууже добре і магічно.
Про СУЧАСНИЙ вініл - з ним все понятно, то більше фетіш, але і часто буває що компресія на вінілі значно менша ніж в цифровій версії і він якось менше втомлює своїм "тиском" при прослуховуванні.
Technics SL-1210 MK7
Стол як стол, але сам по собі він не грає.
Яка голова? Який фонокоректор?
есть один и тот же материал на цифре и на винилие и поверь, когда одну и ту же композицию после dsd включаешь с винила, такое ощущение, что тебе просто в уши нагадили! Я не один час провел именно за сравнением лоб в лоб...
У мене також є Hi-Res на компі та видання на вінілі. І я також порівнював лоб у лоба, але це стосується СУТО сучасної музики.
Окрім того що явно різний мастеринг для носіїв і вони тупо по різному звучать (не краще/гірше, а тупо по різному), ще бувають варіанти коли мастеринг для вініла робився на відїб...сь, або вшарашили той самий DR 1-2дб що туди, що туди.
Тому навіть сучасний вініл з сучасною музикою може як "в уши нагадили!" так і "ніфіга собі!".
он неудобный,
Згоден, але він живий, фетішний, матеріальний в усіх сенсах.
пластинка изнашивается после каждого прослушивания
Мабуть мої старі вініли з колекції, яким 40 сильно + років, взагалі не слухалися :dontknow: .
Інакше вже мали б бути стерті до повної відсутності запису (найстаріша в моїй фонотеці - 1954року) :D
и современный винил весь мастерится и сводится в цифре а после этого ужимается до ограничений винила по динамике и деталям и нарезается пластинка...
Типу навіть Hi-Res сьогодні при мастерингу не жмуть до DR3-DR6 щоб гучніше та потужніше звучало?
Оно, яскравий приклад, виконавиця Кler, всі треки зажаті так, що ритм-секція тобі "долонями хлопає по вухах" і ти тимчасово глухнеш від кожного удару барабану. Хоча матеріал у неї прикольний.
Правда з блютуз-колонок та всякого радіо воно грає норм. До тих пір поки не включиш на якісному тракті.
Да и вообще надо грамафон брать, - чистейший аналог, винил уже не совсем, - там электричество используется, фонокорректор !

Якщо що, то грамофон повністю механічне відтворення
А електрофон - електромеханічне відтворення.
А але в обох випадках аудіосигнал є безперервною синусоїдою аж до коливань мембрани пристрою що коливає повітря створюючи звук, на відміну від цифрових сходинок 0 та 1.

Знову, повертаючись до мого питання про фонокоректор, який в тебе?
Бо сьогодні існують цифрові фонокоректори, тобто механічні рухи голки генерують електричну напругу -> її підсилює вхідний аналоговий каскад коректора -> DAC перетворює підсилений аналоговий сигнал на цифру -> DSP робить RIAA корекцію -> по USB/оптиці/Ethernet/Wi-Fi/Bluetooth сигнал йде на підсилювач. Ну або сучасний маленький інтегральний підсилювач в класі D, з вбудованим коректором DAC, DSP...
Гадаю що в такому випадку зрозуміло що від аналоговсті вініла лишилась лише незручність формату. :dontknow:
Відповісти