Ентузіасти з Teclab довели, що старі 8‑контактні роз’єми живлення на GeForce RTX 5090 здатні витримати будь-яке навантаження

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 12:09
oversteve: 12.09.2026 11:58 тобто ви нарешті визнаєте, що 8пін, який ви боготворили не такий вже і божественний і також може горіти через криворучок, так само, як і 12вхпвр, яка несподіванка :eek:
З чого це виходить? Один не-скручений 8pin нагрівається менше за 12pin на 600W+, три криво спаяних 8pin не витримують 300W - жодних протирічь тут немає
з того, що погорів 8пін :banan: ви ж казали, що вони не горять, а тут хоба і згорів через чиїсь криві руки :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 12:19 з того, що погорів 8пін :banan:
Як мало вам потрібно для щастя, заздрю в певному сенсі :rolleyes:
oversteve: ви ж казали, що вони не горять, а тут хоба і згорів через чиїсь криві руки :dontknow:
Саме так: 8 pin горять через криві руки, 12pin - через кривий дизайн
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 12:31
oversteve: ви ж казали, що вони не горять, а тут хоба і згорів через чиїсь криві руки :dontknow:
Саме так: 8 pin горять через криві руки, 12pin - через кривий дизайн
кривий дизайн, який ви не змогли обгрунтувати, я так і не дочекався прикладів деградації обтиснутого 12вхпвр :D
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 12:35 кривий дизайн, який ви не змогли обгрунтувати, я так і не дочекався прикладів деградації обтиснутого 12вхпвр :D
Температур за 50 градусів на постійній основі - більше ніж достаньо для доведення кратних втрат у порівнянні з 8pin, все інше - справа кисню та часу

На відео показовим є те, що 8pin роз'єм нагрівся менше за дроти, за наявних фото з термографів з 12pin - ситуація протилежна, вам це про щось говорить, пане oversteve? :rotate:
leif
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 12:39справа кисню та часу
а 4090, частина з яких цілком собі працює з лімітом 600вт, вийшла майже 4 роки тому і якось їх підозріло багато і на руках і на вторинці в повному порядку, як для таких апокаліптичних оцінок від пана фахівця щодо роз'єму живлення :spy:

шо тут казати, 4 роки для 4090 і скоро вже 2 роки для 5090 -- малувато, цим прогнозам треба дати час ще настоятись, особливо потужними вони стануть десь там в 2030му, коли картам 5090 стукне 5 років, а 4090 -- 7

продовжуємо спостереження :popcorn:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 12:39
oversteve: 12.09.2026 12:35 кривий дизайн, який ви не змогли обгрунтувати, я так і не дочекався прикладів деградації обтиснутого 12вхпвр :D
температур за 50 градусів на постійній основі - більше ніж достаньо для доведення кратних втрат у порівнянні з 8pin, все інше - справа кисню та часу
всі подібні роз'єми розраховані як мінімум на 10 років при 24/7/365 роботі на 65 градусах, так що ваших пустих слів не достатньо :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 12:56 всі подібні роз'єми розраховані як мінімум на 10 років при 24/7/365 роботі на 65 градусах, так що ваших пустих слів не достатньо :dontknow:
Потужно, це оригінальна чи оновлена в поспіху версія? :laugh:

Анекдот про теоретично і практично знаєте?

- Тату, що таке теоретично, а що таке практично?
- Піди спитай у сестри та матері, чи віддалися би вони чужинцю за мільйон
- Відповіли що так, і дід також погодився
- От бачиш: теоретично ми з тобою мільйонери, а практично - живемо з двома повіями та старим п*сом
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 13:11
oversteve: 12.09.2026 12:56 всі подібні роз'єми розраховані як мінімум на 10 років при 24/7/365 роботі на 65 градусах, так що ваших пустих слів не достатньо :dontknow:
Потужно, це оригінальна чи оновлена в поспіху версія? :laugh:
взагалі то всі, 8пін в тому числі, EIA-364-1000
leif
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 13:11теоретично і практично
я ж кажу, таких фахівців тільки носом тикати в карту що пропрацювала 5-7-10 років споживаючи 600вт через 12пін роз'єм, інакше жодним чином не дійде нічого, та і тоді навряд щось зрозуміє і буде далі ліпити якісь недолугі пояснення і повторювати свої мантри (я б ставив саме на це) :laugh:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 13:17 взагалі то всі, 8пін в тому числі, EIA-364-1000
Тільки от 8pin не нагріваються до 65 :rotate:

Ви знаєте, як розраховуються подібні речі?
Якщо цільовою є температура 65 градусів, то систему розігрівають до 100, наприклад, тестують кілька днів і ставлять множник за певною методикою, 10000 наприклад.
Чому подібні речі не завжди працюють - чудово доводить перша версія стандарту 12pin, яка поплила вже за кілька місяців в реальних умовах.

Тому маркетингові казки про "розраховано на 10 років" - для не дуже розумних людей
Nouriel
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 11:49та само собою, що буває, мені цікава реакція місцевих хом'яків, які при кожній можливості на 12вхпвр накидаюуть лайна незалежно від того, що там взагалі відбулося і чому воно поплавилося
ну так по факту новий розєм поганий
dext
Member

Повідомлення

leif: 12.09.2026 12:55 а 4090, частина з яких цілком собі працює з лімітом 600вт
Частина з яких йде з новим конектором, але це все одно найчастіше ремонтована карта.

Тут загалом нема що обговорювати: більші втрати -> більший нагрів -> більша ймовірність деградації/відмови, бо казки про "10 років на 65 градусах" це казки.

Ваша думка тут лише "мене це влаштовує [бо немає вибору]" або "мене це не влаштовує [але немає вибору]", фізични властивості конектора це не змінить, до рівня 8pin надійність не покращить
leif
Member

Повідомлення

по якому факту?
Nouriel: 12.09.2026 13:46розєм поганий
для кого?

виробникам все норм:
https://www.overclockers.ua/ua/news/inn ... ns-europe/

абсолютній більшості юзерів -- норм

залізячним сайтам, у яких трафік за рахунок новин про "катастрофічні оплавлення" одного роз'єму на пару-трійку сотень тисяч проданих карт -- також норм

самі плюси!

Відправлено через 20 секунд:
dext: 12.09.2026 13:47найчастіше ремонтована карта.
та ви шо) а пруф буде?
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 13:34
oversteve: 12.09.2026 13:17 взагалі то всі, 8пін в тому числі, EIA-364-1000
Тільки от 8pin не нагріваються до 65 :rotate:
чудово, прослужить ще довше, якщо воно комусь буде реально потрібно через умовні 20 років
dext: 12.09.2026 13:34 Ви знаєте, як розраховуються подібні речі?
Якщо цільовою є температура 65 градусів, то систему розігрівають до 100, наприклад, тестують кілька днів і ставлять множник за певною методикою, 10000 наприклад.
Чому подібні речі не завжди працюють - чудово доводить перша версія стандарту 12pin, яка поплила вже за кілька місяців в реальних умовах.
як раз нормально працюють, масових скарг нема, ваш любимий майндфекторі малює рма на ті ж 4090 не більше, ніж на 7900хтх :dontknow:
dext: 12.09.2026 13:34 Тому маркетингові казки про "розраховано на 10 років" - для не дуже розумних людей
це вам треба озвучувати претензії до інженерів, які стандарт розробляли, можете піти з ними подискутувати :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 13:47мене це влаштовує
мене це влаштовує бо у мене карта з цим роз'ємом працює з липня 2025 року споживаючи 600вт в максимальному розгоні. без жодних проблем. і у мене немає підстав думати, що проблеми виникнуть в майбутньому. ось тому мене це влаштовує

Відправлено через 47 секунд:
oversteve: 12.09.2026 13:51майндфекторі малює рма на ті ж 4090 не більше, ніж на 7900хтх
ні, ви шо, зараз будуть пруфи, що 4090
dext: 12.09.2026 13:47найчастіше ремонтована карта
будуть же, пане фахівець?
leif
Member

Повідомлення

dext
це ваш пруф? :lol: :laugh:

Відправлено через 20 секунд:
пан фахівець в своєму репертуарі
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 12.09.2026 13:51 чудово, прослужить ще довше, якщо воно комусь буде реально потрібно через умовні 20 років
Так, я загалом не фанат e-waste та одноразових піротехнічних поробок
як раз нормально працюють
Навіщо тоді швиденько випустили новий стандарт?
це вам треба озвучувати претензії до інженерів, які стандарт розробляли, можете піти з ними подискутувати :dontknow:
Чому ці інженери через рік випустили новий стандарт, якщо старий за їх словами повинен був без проблем працювати 10 років? Питання знову без відповіді... Можу тому що це інженегри, а не інженери? :yes:

Претензій у мене до них не може бути, бо я не купую ВК з їх поробками, я тут спостерігач, а не піддослідний :rolleyes:
leif
Member

Повідомлення

dext: 12.09.2026 14:03Чому ці інженери через рік випустили новий стандарт
госпадє, там тих змін кіт наплакав, чисто підстрахівка від криворукості:
спойлер
Зображення
ви кожен раз на це так посилаєтесь, ніби там весь роз'єм переробили :)

Відправлено через 59 секунд:
зробили коротше 4 сигнальні піни і аж на цілі 0.25мм подовжили 12 основних. а що змінилось при нормально вставленому до кінця кабелі? нічого? так отож

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
головне про це "випустили новий стандарт" верещати так ніби попередня версія була повним провалом і горіла в 99% випадків, що, звичайно, абсолютно не відповідає дійсності.

просто більша підстраховка від кривих рук, невеличке допилювання, нічого кардинально нового
longaro
Member

Повідомлення

leif: 10.09.2026 11:15
longaro: 10.09.2026 10:56 Вот у Про 6000 два стоит , но они все ровно меньше и повернуты ,
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/ ... well.c4272

Being a dual-slot card, the NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell draws power from 1x 16-pin power connector, with power draw rated at 600 W maximum.

:think:

Відправлено через 13 хвилин 50 секунд:
longaro: 10.09.2026 10:56 Вон уже два ставили на Асус какой-то
Добре шо ви виправили твердження щодо 6000 про, але на асуси теж не ставили 2*16pin)

2 ставили на msi та galax
Тут суть не в том где стояла , а что их стояло два . Надо было просто написать что какая то видяха и все лол , не редактируется уже . А если стивить 2 то это удорожает как Бп , так и видяху . На Бп это сразу +2 600 ватт линии равноценные , потому это просто как исключение сделали , для разгонов надежных и т д . Тогда остается хотя бы увеличить его на 1-2 мм , либо пласмассу или контакты улучшить , может помогло бы минимизировать статистику . И сделать качественные провода с Г поворотом , но для Фаундерс , повторюсь это все не работает , он торчит в сторону еще и вертикальный , там тупо брак места :-/
Все из-за этой видяхи и началось как стандарт ...
Відповісти