Команда Overclockers.UA посіла п’яте місце на HWBot Team Cup 2026

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Spuner
Junior

Повідомлення

Мои поздравления ;)
VirusikZloy
Member

Повідомлення

жаль парашу не обогнали :-/
Kashtan
Member

Повідомлення

Великі молодці!

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
a_z_z_y: 11.09.2026 16:10
Afit: 11.09.2026 15:59 Цікаво було би побачити змагання по майстерності найстабільнішому та в одночас найнижчому показнику даунвольтингу :idea:
Ви мабуть здивуєтеся але деякі карти треба даунвольтом розганяти навіть для таких чемпіонатів по розгону.
Один з прикладів - Radeon 7900ХТХ. Майже всі карти мають завищений вольтаж GPU і доволі обмежений TDP.
І навіть при максимальному ліміті TDP карта довбиться в ліміт і знижує частоти.
Я отут пару годин підбирав пару частота-вольтаж для максимального фінального результату - 36229 marks with Radeon RX 7900 XTX.
Фінальний вольтаж склав 1.032в (+- 6мв) замість стокових 1.15в :rotate:
Зауважу ще, що це було взимку, карта охолоджувалася повітрям з відкритого балкона. Середня температура чіпа за час тесту склала 33 °C :learn:
У вас чудовий результат на 7900хтх.
Але якщо у вас мороз -11, то який холод влаштували тоді очільники верхніх місць?
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5766464
42252
https://www.3dmark.com/spy/44637875
Graphics Score 42976
Average temperature 29 °C
Чим можете пояснити?

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
a_z_z_y: 11.09.2026 16:35
MAKKACIN: 11.09.2026 16:13 Таке питання, було там шось таке шо побачили і захотілося закурити зі словами" да нуна...."? :rolleyes:
Та вагон, наприклад:
MISC - 3DMark 99 Max: Only use processors using LGA775. Use 4 processor core(s) in total.
Оскільки треба 3 результати а у команди лише QX9650 з найменувань, то інші квади йшли із заблокованими множниками.
Тут складнощі бо треба по шині гнати квади з низьким множником та ще під 3DMark 99 Max який мало хто взагалі пам'ятає як запускати. :gigi:
MISC - Cinebench - 2003: Only use motherboards using nForce 4 SLI, nForce 3 Pro 250Gb, nForce 4 Ultra, nForce 680i SLI, nForce 650i SLI, nForce2 SPP, nForce 590 SLI, nForce 570 SLI, nForce 3 Pro 150, nForce 4 SLI x16, nForce2 Ultra 400 chipset.
Тут було треба хнайти комбінації що б працювали з 4х ядерними процесорами на АМ2- та 775
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну, або під АМ2+ комбінацію Phenom II Х4.

А поляки заморочились з модами біоса і засунули навіть Phenom II Х6 на ASUS M2N-SLI Deluxe :eek:

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
mklm: 11.09.2026 16:15 добре виступили, вітаю!
p.s.: джарік краб

побачимось на кантрі капі (якщо я не здохну of course) :popcorn:
Ви теж зажарілі непогано. Вам і нам би людей побільше :gigi:
Бережи себе :beer:
Я правильно зрозумів, що потрібен був найпродуктивніший процесор на 775 сокеті з 4 ядрами? Тобто Х5470 та Х3380 - такі?
А на АМ2+ - феном тубан 1100т - такий кращий потрібен був?
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Kashtan: 11.09.2026 20:30Х5470 та Х3380
Серверне, ноутбучне, інженерне залізо заборонено на кубках.
yariksom
Member

Повідомлення

Посісти далеко не останнє місце в такі часи - це дійсно подвиг, якщо звичайно всі члени команди живуть зараз в Україні з постійними бомбовими, ракетними, дроновими ударами.
Нагадаю HWBot Team Cup - онлайн змагання і брати участь там можна з будь якої локації світу, хоч з Монако.
Готовий до мінусів і бана :gigi:
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

yariksom
Представ собі, всі на території України, і ще дивніше хтось навіть служить.
Дивина та й годі.
:facepalm:
yariksom
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 11.09.2026 22:08 yariksom
Дивина та й годі.
В такому разі ви всі заслуговуєте на гідну шану :super:
AlexWest
Member

Повідомлення

Стабільність ознака майстерності
daesz
Member

Повідомлення

Вітання :super:
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

yariksom: 11.09.2026 22:06 Посісти далеко не останнє місце в такі часи - це дійсно подвиг, якщо звичайно всі члени команди живуть зараз в Україні з постійними бомбовими, ракетними, дроновими ударами.
Нагадаю HWBot Team Cup - онлайн змагання і брати участь там можна з будь якої локації світу, хоч з Монако.
Готовий до мінусів і бана :gigi:
Дійсно готовий?) :gigi:
Дуже щирі (ні) привітання, і дуже обгрунтовані (ні) думки :super:

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Mykolay3ack: 11.09.2026 22:08 yariksom
Дивина та й годі.
Сам можу тільки спостерігати поки зі сторони під кабами :popcorn:
+100500 в карму! :yes:
Дайте там прочуханки Ярославу щоб дав друге життя і розкочигарив ютубканал :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

Juv4uk: 11.09.2026 23:16Дійсно готовий?)
Готовий до бана, все рівно зможу читати новини, а що не можна буде коментувати то вже таке.
Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
Мені відповіли, питання закрито.
Востаннє редагувалось 11.09.2026 23:56 користувачем yariksom, всього редагувалось 1 раз.
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

Kashtan: 11.09.2026 20:30
a_z_z_y: 11.09.2026 16:10
Ви мабуть здивуєтеся але деякі карти треба даунвольтом розганяти навіть для таких чемпіонатів по розгону.
Один з прикладів - Radeon 7900ХТХ. Майже всі карти мають завищений вольтаж GPU і доволі обмежений TDP.
І навіть при максимальному ліміті TDP карта довбиться в ліміт і знижує частоти.
Я отут пару годин підбирав пару частота-вольтаж для максимального фінального результату - 36229 marks with Radeon RX 7900 XTX.
Фінальний вольтаж склав 1.032в (+- 6мв) замість стокових 1.15в :rotate:
Зауважу ще, що це було взимку, карта охолоджувалася повітрям з відкритого балкона. Середня температура чіпа за час тесту склала 33 °C :learn:
У вас чудовий результат на 7900хтх.
Але якщо у вас мороз -11, то який холод влаштували тоді очільники верхніх місць?
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5766464
42252
https://www.3dmark.com/spy/44637875
Graphics Score 42976
Average temperature 29 °C
Чим можете пояснити?
Тим що там на карти прошитий біос з розширеними TDP лімітами. Відповідно карти мають помітно вище частоти. Як результат жеруть як не в себе і навіть на чілері гріються до 30С.
А в мене була звичайна карта (не моя доречі, а через знайомих брав на день заради CountryCup), без прошитого біоса і на повітрі.
Єдине шо допомогло - я вентиляторами дув на неї холодним повітрям з балкону, тому такі низькі температури були під час тесту.
А ще забув додати там кулер ще кривий і дельта по хотспоту була більше 20С. А коли мені карту давали на руки, то за 3 секунди хотспот улітав за 100С. і карта вмикала кулери на 100% і тротлила :facepalm: :horror:

Kashtan: 11.09.2026 20:30
a_z_z_y: 11.09.2026 16:35 Та вагон, наприклад:

Оскільки треба 3 результати а у команди лише QX9650 з найменувань, то інші квади йшли із заблокованими множниками.
Тут складнощі бо треба по шині гнати квади з низьким множником та ще під 3DMark 99 Max який мало хто взагалі пам'ятає як запускати. :gigi:

Тут було треба хнайти комбінації що б працювали з 4х ядерними процесорами на АМ2- та 775
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну, або під АМ2+ комбінацію Phenom II Х4.

А поляки заморочились з модами біоса і засунули навіть Phenom II Х6 на ASUS M2N-SLI Deluxe :eek:

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:

Ви теж зажарілі непогано. Вам і нам би людей побільше :gigi:
Бережи себе :beer:
Я правильно зрозумів, що потрібен був найпродуктивніший процесор на 775 сокеті з 4 ядрами? Тобто Х5470 та Х3380 - такі?
А на АМ2+ - феном тубан 1100т - такий кращий потрібен був?
Найпродуктивніші квади на 775 це Q9x50 бо має 12мб кешу. А серед них особливо цінуються з розблокованими множниками QX9650, QX9750 та QX9770.
Бо окрім банальної зручності дозволяють підлаштувати розгін шиною і множником так щоб оперативка вийшла в оптимальний режим для тесту.
Далі йдуть звичайні Q9650, Q9550, ... і вже нецікаво, бо занадто низький множник ставить великі вимоги до плати щоб вона 600+ шину тримала, а ще якщо ддр2, то й підібрати таку оперативку не проста задача. Особливо коли тест вимагає в системі мінімум 6гб щоб було (я не про 3Dmark 99, а про інші бенчі різні).

По АМ2+ ну незнаю що сказати... Наприклад подивіться плати на тих чіпсетах(nForce 4 SLI, nForce 3 Pro 250Gb, nForce 4 Ultra, nForce 680i SLI, nForce 650i SLI, nForce2 SPP, nForce 590 SLI, nForce 570 SLI, nForce 3 Pro 150, nForce 4 SLI x16, nForce2 Ultra 400) і які вони процесори підтримують.
З феном 2 лише декілька процесорів на ам2+ їдуть, а всі інші - ам3 виконання.
Тубан 1100Т це теж проц на АМ3 ;)

Оверклокінг це не просто взяв топовий проц,мамку,пам'ять залив все азотом і отримав в районі топ5 результат.
Є купа нюансів, налаштувань, твіків, прошивки/моди біосів і подекуди вольт/шунт-модів без яких не варто розраховувати на гарні місця.
А іноді достатньо голден-семспла на чілері щоб мати топ2 результат в заліку :rotate:
Хоча для стабільно гарного результату можна заливати все азотом, там люба картоха обійде відібрані семпли на плюсовому охладі.
mklm
Member

Повідомлення

yariksom: 11.09.2026 23:37
Juv4uk: 11.09.2026 23:16Дійсно готовий?)
Готовий до бана, все рівно зможу читати новини, а що не можна буде коментувати то вже таке.
Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
не в Монако. і деякі дійсно боронять країну. кажу як їх "конкурент" який на ЛБЗ.

чесно кажучи - останнім часом все важче приділяти час хоббі, бо найближчого до мене виробника рідкого азоту, нажаль, розібрали. привіт ціни х2.5 та наявність лише по парним вівторкам, а командир відпускає лише по непарним четвергам :laugh:. ну а на повітрі розганяти релігія не дозволяє
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

yariksom: 11.09.2026 23:37 Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
Подивіться фотки з цих сабів з CountryCup25 (листопад-грудень 2025 року), думаю стане зрозуміло:
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5944674
https://hwbot.org/benchmarks/wprime_-_1 ... ns/5942934
https://hwbot.org/benchmarks/reference_ ... ns/5930651
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5946119

Я промовчу вже яка температура була взимку у StingerYar в квартирі.
Можна було спокійно бенчити (коли приходила та Свєта) на повітрі не відкриваючі вікон :weep: :help: :eek:

Навіть трішечки образливо що форумчани думають що команда десь в тепличних умовах живе...
yariksom
Member

Повідомлення

a_z_z_y: 12.09.2026 00:04Я промовчу вже яка температура була взимку у StingerYar в квартирі.
Зрозуміло звичайно, в мене була +3/+6, на роботі так само, коли приїхав консультувати людей, тих в яких все було дуже добре, то вони страшно дивувалися коли я знімав зимову куртку, потім пуховичок осінній і залишався в товстому светрі під яким було ще багато чого.
Ну але такі температури - сам час для оверклокінгу, однак, прийшовши до дому, я зразу залазив в тепленький спальник перед тим бахнувши солодкого чаю з коньяком, а люди займалися справою, тому шана й повага.
lw_007
Member

Повідомлення

a_z_z_y: 11.09.2026 16:35
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну
Ніби щось подібне запускав знайомому нещодавно, але сильно не парився так як не цікавлюся динозаврами.

Мені там більше запа'яталось що там 4 ядра і то ще до виходу "core i" , та те як влаштовано холодний коридор до радіка цп (сам радік без кулера)

А вам самим доводиться знаходити залізо під різні дисципліни?
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

lw_007: 12.09.2026 01:17 А вам самим доводиться знаходити залізо під різні дисципліни?
Тактично промовчу скільки то грошей йде на подекуди унікальне залізо яке нікому вже непотрібно але коштує оверпрайс, бо "раритет".
Погугліть ціни на Radeon 3850 чи 4670 у варіанті AGP :insane:
lw_007
Member

Повідомлення

Та про оверпрайс знаю.

Просто іноді щось трапляється в руки, ніби і викидати шкода, а ніби таке вже й нафіг нікому не треба.

Ото купу динозаврів повикидав вже давно, пам'ятається навіть якийсь 486 робочий був, запускався)
QFlash
Member

Повідомлення

WOW! Потужно! Вітання!
Відповісти