Новини
Останні статті і огляди
Команда Overclockers.UA посіла п’яте місце на HWBot Team Cup 2026
-
Spuner
Junior
Мои поздравления 
-
VirusikZloy
Member
жаль парашу не обогнали 
-
f24gun69
Member
Вітаю
-
Kashtan
Member
Великі молодці!
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Але якщо у вас мороз -11, то який холод влаштували тоді очільники верхніх місць?
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5766464
42252
https://www.3dmark.com/spy/44637875
Graphics Score 42976
Average temperature 29 °C
Чим можете пояснити?
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
А на АМ2+ - феном тубан 1100т - такий кращий потрібен був?
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
У вас чудовий результат на 7900хтх.a_z_z_y: ↑ 11.09.2026 16:10Ви мабуть здивуєтеся але деякі карти треба даунвольтом розганяти навіть для таких чемпіонатів по розгону.Afit: ↑ 11.09.2026 15:59 Цікаво було би побачити змагання по майстерності найстабільнішому та в одночас найнижчому показнику даунвольтингу![]()
Один з прикладів - Radeon 7900ХТХ. Майже всі карти мають завищений вольтаж GPU і доволі обмежений TDP.
І навіть при максимальному ліміті TDP карта довбиться в ліміт і знижує частоти.
Я отут пару годин підбирав пару частота-вольтаж для максимального фінального результату - 36229 marks with Radeon RX 7900 XTX.
Фінальний вольтаж склав 1.032в (+- 6мв) замість стокових 1.15в![]()
Зауважу ще, що це було взимку, карта охолоджувалася повітрям з відкритого балкона. Середня температура чіпа за час тесту склала 33 °C![]()
Але якщо у вас мороз -11, то який холод влаштували тоді очільники верхніх місць?
42252
Graphics Score 42976
Чим можете пояснити?
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Я правильно зрозумів, що потрібен був найпродуктивніший процесор на 775 сокеті з 4 ядрами? Тобто Х5470 та Х3380 - такі?a_z_z_y: ↑ 11.09.2026 16:35Та вагон, наприклад:MAKKACIN: ↑ 11.09.2026 16:13 Таке питання, було там шось таке шо побачили і захотілося закурити зі словами" да нуна...."?
Оскільки треба 3 результати а у команди лише QX9650 з найменувань, то інші квади йшли із заблокованими множниками.MISC - 3DMark 99 Max: Only use processors using LGA775. Use 4 processor core(s) in total.
Тут складнощі бо треба по шині гнати квади з низьким множником та ще під 3DMark 99 Max який мало хто взагалі пам'ятає як запускати.![]()
Тут було треба хнайти комбінації що б працювали з 4х ядерними процесорами на АМ2- та 775MISC - Cinebench - 2003: Only use motherboards using nForce 4 SLI, nForce 3 Pro 250Gb, nForce 4 Ultra, nForce 680i SLI, nForce 650i SLI, nForce2 SPP, nForce 590 SLI, nForce 570 SLI, nForce 3 Pro 150, nForce 4 SLI x16, nForce2 Ultra 400 chipset.
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну, або під АМ2+ комбінацію Phenom II Х4.
А поляки заморочились з модами біоса і засунули навіть Phenom II Х6 на ASUS M2N-SLI Deluxe
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:Ви теж зажарілі непогано. Вам і нам би людей побільшеmklm: ↑ 11.09.2026 16:15 добре виступили, вітаю!
p.s.: джарік краб
побачимось на кантрі капі (якщо я не здохну of course)![]()
![]()
Бережи себе![]()
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Серверне, ноутбучне, інженерне залізо заборонено на кубках.Kashtan: ↑ 11.09.2026 20:30Х5470 та Х3380
-
yariksom
Member
Посісти далеко не останнє місце в такі часи - це дійсно подвиг, якщо звичайно всі члени команди живуть зараз в Україні з постійними бомбовими, ракетними, дроновими ударами.
Нагадаю HWBot Team Cup - онлайн змагання і брати участь там можна з будь якої локації світу, хоч з Монако.
Готовий до мінусів і бана
Нагадаю HWBot Team Cup - онлайн змагання і брати участь там можна з будь якої локації світу, хоч з Монако.
Готовий до мінусів і бана
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
yariksom
Представ собі, всі на території України, і ще дивніше хтось навіть служить.
Дивина та й годі.

Дивина та й годі.
-
yariksom
Member
В такому разі ви всі заслуговуєте на гідну шануMykolay3ack: ↑ 11.09.2026 22:08 yariksom
Дивина та й годі.
![]()
-
AlexWest
Member
Стабільність ознака майстерності
-
daesz
Member
Вітання 
-
Juv4uk
HWBOT OC Team
Дійсно готовий?)yariksom: ↑ 11.09.2026 22:06 Посісти далеко не останнє місце в такі часи - це дійсно подвиг, якщо звичайно всі члени команди живуть зараз в Україні з постійними бомбовими, ракетними, дроновими ударами.
Готовий до мінусів і бана![]()
Дуже щирі (ні) привітання, і дуже обгрунтовані (ні) думки
Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Сам можу тільки спостерігати поки зі сторони під кабамиMykolay3ack: ↑ 11.09.2026 22:08 yariksom
Дивина та й годі.
![]()
+100500 в карму!
Дайте там прочуханки Ярославу щоб дав друге життя і розкочигарив ютубканал
-
yariksom
Member
Готовий до бана, все рівно зможу читати новини, а що не можна буде коментувати то вже таке.Juv4uk: ↑ 11.09.2026 23:16Дійсно готовий?)
Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
Мені відповіли, питання закрито.
Востаннє редагувалось 11.09.2026 23:56 користувачем yariksom, всього редагувалось 1 раз.
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
Тим що там на карти прошитий біос з розширеними TDP лімітами. Відповідно карти мають помітно вище частоти. Як результат жеруть як не в себе і навіть на чілері гріються до 30С.Kashtan: ↑ 11.09.2026 20:30У вас чудовий результат на 7900хтх.a_z_z_y: ↑ 11.09.2026 16:10
Ви мабуть здивуєтеся але деякі карти треба даунвольтом розганяти навіть для таких чемпіонатів по розгону.
Один з прикладів - Radeon 7900ХТХ. Майже всі карти мають завищений вольтаж GPU і доволі обмежений TDP.
І навіть при максимальному ліміті TDP карта довбиться в ліміт і знижує частоти.
Я отут пару годин підбирав пару частота-вольтаж для максимального фінального результату - 36229 marks with Radeon RX 7900 XTX.
Фінальний вольтаж склав 1.032в (+- 6мв) замість стокових 1.15в![]()
Зауважу ще, що це було взимку, карта охолоджувалася повітрям з відкритого балкона. Середня температура чіпа за час тесту склала 33 °C![]()
42252
Graphics Score 42976
Чим можете пояснити?
А в мене була звичайна карта (не моя доречі, а через знайомих брав на день заради CountryCup), без прошитого біоса і на повітрі.
Єдине шо допомогло - я вентиляторами дув на неї холодним повітрям з балкону, тому такі низькі температури були під час тесту.
А ще забув додати там кулер ще кривий і дельта по хотспоту була більше 20С. А коли мені карту давали на руки, то за 3 секунди хотспот улітав за 100С. і карта вмикала кулери на 100% і тротлила
Найпродуктивніші квади на 775 це Q9x50 бо має 12мб кешу. А серед них особливо цінуються з розблокованими множниками QX9650, QX9750 та QX9770.Kashtan: ↑ 11.09.2026 20:30Я правильно зрозумів, що потрібен був найпродуктивніший процесор на 775 сокеті з 4 ядрами? Тобто Х5470 та Х3380 - такі?a_z_z_y: ↑ 11.09.2026 16:35 Та вагон, наприклад:
Оскільки треба 3 результати а у команди лише QX9650 з найменувань, то інші квади йшли із заблокованими множниками.
Тут складнощі бо треба по шині гнати квади з низьким множником та ще під 3DMark 99 Max який мало хто взагалі пам'ятає як запускати.![]()
Тут було треба хнайти комбінації що б працювали з 4х ядерними процесорами на АМ2- та 775
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну, або під АМ2+ комбінацію Phenom II Х4.
А поляки заморочились з модами біоса і засунули навіть Phenom II Х6 на ASUS M2N-SLI Deluxe
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Ви теж зажарілі непогано. Вам і нам би людей побільше![]()
Бережи себе![]()
Бо окрім банальної зручності дозволяють підлаштувати розгін шиною і множником так щоб оперативка вийшла в оптимальний режим для тесту.
Далі йдуть звичайні Q9650, Q9550, ... і вже нецікаво, бо занадто низький множник ставить великі вимоги до плати щоб вона 600+ шину тримала, а ще якщо ддр2, то й підібрати таку оперативку не проста задача. Особливо коли тест вимагає в системі мінімум 6гб щоб було (я не про 3Dmark 99, а про інші бенчі різні).
По АМ2+ ну незнаю що сказати... Наприклад подивіться плати на тих чіпсетах(nForce 4 SLI, nForce 3 Pro 250Gb, nForce 4 Ultra, nForce 680i SLI, nForce 650i SLI, nForce2 SPP, nForce 590 SLI, nForce 570 SLI, nForce 3 Pro 150, nForce 4 SLI x16, nForce2 Ultra 400) і які вони процесори підтримують.
З феном 2 лише декілька процесорів на ам2+ їдуть, а всі інші - ам3 виконання.
Тубан 1100Т це теж проц на АМ3
Оверклокінг це не просто взяв топовий проц,мамку,пам'ять залив все азотом і отримав в районі топ5 результат.
Є купа нюансів, налаштувань, твіків, прошивки/моди біосів і подекуди вольт/шунт-модів без яких не варто розраховувати на гарні місця.
А іноді достатньо голден-семспла на чілері щоб мати топ2 результат в заліку
Хоча для стабільно гарного результату можна заливати все азотом, там люба картоха обійде відібрані семпли на плюсовому охладі.
-
mklm
Member
не в Монако. і деякі дійсно боронять країну. кажу як їх "конкурент" який на ЛБЗ.yariksom: ↑ 11.09.2026 23:37Готовий до бана, все рівно зможу читати новини, а що не можна буде коментувати то вже таке.Juv4uk: ↑ 11.09.2026 23:16Дійсно готовий?)
Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
чесно кажучи - останнім часом все важче приділяти час хоббі, бо найближчого до мене виробника рідкого азоту, нажаль, розібрали. привіт ціни х2.5 та наявність лише по парним вівторкам, а командир відпускає лише по непарним четвергам
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
Подивіться фотки з цих сабів з CountryCup25 (листопад-грудень 2025 року), думаю стане зрозуміло:yariksom: ↑ 11.09.2026 23:37 Привітання щирі, хотілося взнати чи не в Монако проживають наші переможці, тому, що в тепличних умовах займатися своєю улюбленою справою це одне, а якщо в постійних стресових ситуаціях це інше.
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5944674
https://hwbot.org/benchmarks/wprime_-_1 ... ns/5942934
https://hwbot.org/benchmarks/reference_ ... ns/5930651
https://hwbot.org/benchmarks/3dmark_-_t ... ns/5946119
Я промовчу вже яка температура була взимку у StingerYar в квартирі.
Можна було спокійно бенчити (коли приходила та Свєта) на повітрі не відкриваючі вікон
Навіть трішечки образливо що форумчани думають що команда десь в тепличних умовах живе...
-
yariksom
Member
Зрозуміло звичайно, в мене була +3/+6, на роботі так само, коли приїхав консультувати людей, тих в яких все було дуже добре, то вони страшно дивувалися коли я знімав зимову куртку, потім пуховичок осінній і залишався в товстому светрі під яким було ще багато чого.a_z_z_y: ↑ 12.09.2026 00:04Я промовчу вже яка температура була взимку у StingerYar в квартирі.
Ну але такі температури - сам час для оверклокінгу, однак, прийшовши до дому, я зразу залазив в тепленький спальник перед тим бахнувши солодкого чаю з коньяком, а люди займалися справою, тому шана й повага.
-
lw_007
Member
Ніби щось подібне запускав знайомому нещодавно, але сильно не парився так як не цікавлюся динозаврами.a_z_z_y: ↑ 11.09.2026 16:35
Особливість останнього було знайти материнки де працюють QX9650 без бубну
Мені там більше запа'яталось що там 4 ядра і то ще до виходу "core i" , та те як влаштовано холодний коридор до радіка цп (сам радік без кулера)
А вам самим доводиться знаходити залізо під різні дисципліни?
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
Тактично промовчу скільки то грошей йде на подекуди унікальне залізо яке нікому вже непотрібно але коштує оверпрайс, бо "раритет".lw_007: ↑ 12.09.2026 01:17 А вам самим доводиться знаходити залізо під різні дисципліни?
Погугліть ціни на Radeon 3850 чи 4670 у варіанті AGP
-
lw_007
Member
Та про оверпрайс знаю.
Просто іноді щось трапляється в руки, ніби і викидати шкода, а ніби таке вже й нафіг нікому не треба.
Ото купу динозаврів повикидав вже давно, пам'ятається навіть якийсь 486 робочий був, запускався)
Просто іноді щось трапляється в руки, ніби і викидати шкода, а ніби таке вже й нафіг нікому не треба.
Ото купу динозаврів повикидав вже давно, пам'ятається навіть якийсь 486 робочий був, запускався)
-
QFlash
Member
WOW! Потужно! Вітання!