Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, якщо надішлеш маленький шматочок свого припою, можу спробувати підкинути його в лабораторію, хай подивляться чим він по складу елементів відрізняється від безсвинцевого припою з харківського космодрому. :gigi:
Треба тільки спитати кількість піддослідного матеріалу. Бо ми зазвичай стружку сталюки здаємо для визначення що то за марка сталі в черговій вундервафлі що приперли нам на ремонт, перш ніж лізти туди зі сваркою.
Radio Bay
Member

Повідомлення

denizen: 11.09.2026 14:49а в середині, підсилювача, ЦАПа чи будь чого, немає пайки? чи там якийсь магічний припій?
У середині паяли профі. Якщо не розумієш відмінності якісної пайки від "руки з дупи», не буду пояснювати , і припій тут ні до чого. Може Z440_User пояснить
Z440_User
Member

Повідомлення

denizen: 11.09.2026 14:49
Radio Bay: 11.09.2026 14:26 Чи має якість пайки вплив на звук? Я вважаю так
а в середині, підсилювача, ЦАПа чи будь чого, немає пайки? чи там якийсь магічний припій?
Марка кабелів та дротів в середині апарату, чим намотано трансформатори, з чого виводи у радіодеталей і таке всяке інше - вже немає значення.
Воно все змінює свою якість та властивості, в залежності від шильдика на корпусі і кількості нулів в ціннику.

Тобто умовно ПВ-3 в епіцентрі це не те саме що ПВ-3 куплений в епіцентрі заводом акуфейс, яким в підсилювачі з'єднали плати-елементи. В межах корпусу акуфейс воно вже має зовсім інші властивості :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
Radio Bay: 11.09.2026 14:56У середині паяли профі.
В середині паяє робот. Навіть в совку.
Звідси непропаї та мікротріщини та інші дефекти пайки з причин порушення технології та інших технологічних збоїв.
Люди паяють кабелі, з'єднання та інші фінальні елементи при збиранні агрегату.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.09.2026 14:50якщо надішлеш маленький шматочок свого припою, можу спробувати підкинути його в лабораторію, хай подивляться чим він по складу елементів відрізняється від безсвинцевого припою з харківського космодрому

Напишу у лічку, записав, буде цікаво
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, ну тоді задам питання лаборанту, чи можуть вони визначити хімічний склад та марку.
Лабораторія під сталюку та чугуній. Реактиви там хімічні, обладнання...
Не в темі я хімічній короче. :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User
Склад/специфікація: https://www.hificollective.co.uk/solder ... meter.html
5 см відрізав, мабуть більш ніж достатньо, ще й паялом ткнути вистачить

Відправлено через 16 хвилин 51 секунду:
Z440_User: 11.09.2026 14:59чим намотано трансформатори, з чого виводи у радіодеталей і таке всяке інше - вже немає значення.
Те, що комплектуючі девайсу не мають значення — дуже суперечливе твердження :D
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, воно все купується в одному місці, що для конструкторів на AliExpress, що для Hi-end виробів.

Транзистори, мікросхеми, резистори купуються в одних й тих самих виробників.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.09.2026 16:48воно все купується в одному місці, що для конструкторів на AliExpress, що для Hi-end виробів
Як щоб це було так, то виробники преміальних конденсаторів Black Gate, Mundorf, Silmic Elna, Nichicon давно б збанкрутіли, тому не фантазуй :D
https://www.mundorf.com/
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, а я про конденсатори нічого і не писав. Уважно передивись ;)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.09.2026 17:04а я про конденсатори нічого і не писав. Уважно передивись
Ок, не зрозумів :)
Відповісти