Стабилизатор и реле напряжения

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

хех, найшов сьогодні у знайомих в гаражі стаб, відмив, підчистив від пилюки та павутини (був внутри як ковер), перевірив предохранители та лампу и ....
прихожу додому - вмикаю і всі рідні збиглись , гул що вуличний меговатний трасформатор :laugh: :laugh: :laugh:
може щось з часом деградувало, але думаю там така конструкція "пряма як кірпич" , хоча начебто в дитинстві якийсь такий був і не гудів (але був коричневий)

Фото девайса - кому цікаво , ціна 31р )
спойлер
Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення
:super:

Отправлено спустя 9 минут 5 секунд:
Все погуглил - це феррорезонанский стабилізатор, заточен під старе лампове обладнання, зараз дуже фіговий та ненадійний аппарат - бо гуляє синусойда, та не тримае велики токи для запуску обладнання
Scoffer
Member

Повідомлення

Klon: 10.09.2026 18:09дуже фіговий та ненадійний аппарат
Ферорезонансний стабілізатор це офігений і супернадійний апарат. Там ламатись нічому, жодного транзистора, лише пасивні кондер, трансформатор і дросель, працюватиме піввічності. Швидкість реакції на зміну напруги моментальна, нуль мілісекунд. Синусоїда на виході - звичайна синусоїда просто з деяким відсотком гармонік, не дуже великим, в районі 3-10% в залежності від реалізації.
З реальних недоліків тільки низький ККД і, відповідно, великі масогабарити.

Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
А якщо дросель просочити в лакі під вакуумом, то й не гудітиме.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Scoffer
ну не знаю, подивився ютубів з тестами - сінус дуже скаче... І гудить дуже знатно - як старій холодильник, можливо вже з часом лак посипався - хоча на від все більш менш окей
Підключати я його для пк\екофлошки буду тільки в крайньому випадку

Якщо потрібно - вон на олх іх багато по 500+ грн. = можете себе купити , якщо воні такі крути
Scoffer
Member

Повідомлення

Klon
Дякую, але мені б кіловат на 20, і немає окремої кімнати під такий :laugh:
Відповісти