Зачем мне тебе что либо доказывать? Что бы что? Тебе хочется поиграть в следствие с доказательствами? Ну поиграй. Лично мне на тебя жалко времени да и смысла ноль. Лично у себя ты можешь хоть пять реле с каждой стороны поставить и будет надежненько шо капец.докази будуть,
Новини
Останні статті і огляди
Стабилизатор и реле напряжения
-
StTechnik
Member
afhpwnd
-
Shpoker
Member
У меня на даче quant-27, так вот, когда оторвал ноль - они просто отрубились и пришлось руками перезапустить, а по нижнему пределу пока не достигали дна. 100 вольт норм переваривают.afhpwnd: ↑ 27.08.2026 21:02докази будуть, що при наявності стабілізатора напруги - реле напруги непотрібно і навіть зайве?
-
movi
Member
Стаб річ коштовна і необхідна. Спасати споживачів від надмірної напруги він може, але то не його основна функція. Особливо, якщо він релейний і йому вже досить років. Гадати - як то він відпрацює при 380 бажання немає, тому я б його прикрив РН, яке не таке коштовне. Плюс РН дає затримку на включення, що теж не завадить для безпечного старту після вимикання, стаб теж це вміє, але нехай. Так як в мене стаб вигрібає від 100 вольт, то я б встановив РН по максимуму по низу - а верх трішки нижче, ніж максимальна межа для роботи Стабілізатора.
Якщо б в мене від імпульсів РН спрацьовувало, а стаб мовчав би - я би збільшив у налаштуваннях РН час на реакцію.
Як на мене РН та стаб доповнюють один одного. Стаб в мене слабенький і включений не по входу, його завдання живити свч-піч, чайник холодос. РН стежить за безпечним живленням роутерів/пк/АС/ТВ.
Якщо б в мене від імпульсів РН спрацьовувало, а стаб мовчав би - я би збільшив у налаштуваннях РН час на реакцію.
Як на мене РН та стаб доповнюють один одного. Стаб в мене слабенький і включений не по входу, його завдання живити свч-піч, чайник холодос. РН стежить за безпечним живленням роутерів/пк/АС/ТВ.
-
KingofgamE
Member
Елєкс бюджет з бюджета. Скоріш за все, реле швидше спрацьовує 
-
Scoffer
Member
А хто зараз топ з топа?KingofgamE: ↑ 31.08.2026 00:58Елєкс бюджет з бюджета.
-
Shpoker
Member
вольтер\квант, не?
-
Scoffer
Member
Я не знаю. Я прямо питаю що зараз є гарного зі стабілізаторів.
І шо у них прям відсутні вищезгадані проблеми з реле напруги?Shpoker: ↑ 09.09.2026 20:09вольтер\квант
-
Z440_User
Member
Scoffer, у мене Елекс Ампер на 32А.
З 2018 року. Жодних питань за весь час. Навіть з обстрілами і аварійною мережею.
Перепади тримає, при виходах за межі вимикається, при "нормалізації" мережі - вмикається.
Мінімум що бачив за весь цей час 130-140В декілька годин, нормально живив будинок 220В на виході.
Максимум що бачив (вже під час повномасштабної) 270-290В декілька днів ДТЕК давав в мережу. Але під час обстрілу навесні 2026р було і за 300В. Він вимкнув будинок і чекав поки впаде нижче 290В.
З 2018 року. Жодних питань за весь час. Навіть з обстрілами і аварійною мережею.
Перепади тримає, при виходах за межі вимикається, при "нормалізації" мережі - вмикається.
Мінімум що бачив за весь цей час 130-140В декілька годин, нормально живив будинок 220В на виході.
Максимум що бачив (вже під час повномасштабної) 270-290В декілька днів ДТЕК давав в мережу. Але під час обстрілу навесні 2026р було і за 300В. Він вимкнув будинок і чекав поки впаде нижче 290В.
-
Shpoker
Member
Не берусь ничего утверждать, но у меня квант и ему реле это - как собаке пятая ногаScoffer: ↑ 09.09.2026 20:26шо у них прям відсутні вищезгадані проблеми з реле напруги?
-
Scoffer
Member
Shpoker
Реле це просто показник викидів в мережу при переключенні. Вони або є, і реле реагує, або їх нема.
Реле це просто показник викидів в мережу при переключенні. Вони або є, і реле реагує, або їх нема.
-
Shpoker
Member
Scoffer
Так у меня диапазон 90-350 + экран с показателями + гарантированно отрубает если выше диапазона (проверял по дурости). Реле то зачем?
Так у меня диапазон 90-350 + экран с показателями + гарантированно отрубает если выше диапазона (проверял по дурости). Реле то зачем?
-
Scoffer
Member
Shpoker
Реле ні за чим. Повторюю, реле це просто датчик викидів. Замість реле можна подивитись осцилографом.
Реле ні за чим. Повторюю, реле це просто датчик викидів. Замість реле можна подивитись осцилографом.
-
Shpoker
Member
Scoffer: ↑ 10.09.2026 11:47Повторюю, реле це просто датчик викидів. Замість реле можна подивитись осцилографом.
Так я не улавливаю суть, зачем реакция реле на выбросы, если для этого есть стаб? Зачем показатели этих выбросов на экране в щитке - я тоже чет не понимаю. Короче, люди просто любят обмазываться кучей неясных железок, абы красиво и с экранчиками (не ставили б экранчики в эти реле - спрос бы был минимальным)Scoffer: ↑ 10.09.2026 10:25Реле це просто показник викидів в мережу при переключенні. Вони або є, і реле реагує, або їх нема
-
Scoffer
Member
Затим що викиди після стабілізатора, а не до. Пояснюю на пальцях: якщо у тебе на вході було 207, і різко стало 253 (обидві напруги в межах допуску мережі якщо що), то стаб переналаштував коефіцієнт трансформації з 1.1 до 0.9. Тільки перші 20 мілісекунд чи скільки там стаб реагує, будуть 253*1.1=278.3 і ось саме на це реагує реле. З допустимої напруги стабілізатор одним чарівним рухом зробив недопустиму. Зрозуміло?Shpoker: ↑ 10.09.2026 11:53зачем реакция реле на выбросы, если для этого есть стаб
-
Shpoker
Member
Scoffer
Но у меня стаб двойного преобразования. Там этой дичи не может быть в принципе, пока его в байпасс механически не перевести.
А скорость реакции мусорного реле тоже есть и эти 20мс у него на выходе будет тоже черт знает что
Зачем производители выпускают мусор, который после себя может подать 280 вольт, вместо 230? Зачем люди это покупают? Так много вопросов и так мало ответов
Но у меня стаб двойного преобразования. Там этой дичи не может быть в принципе, пока его в байпасс механически не перевести.
А скорость реакции мусорного реле тоже есть и эти 20мс у него на выходе будет тоже черт знает что
Зачем производители выпускают мусор, который после себя может подать 280 вольт, вместо 230? Зачем люди это покупают? Так много вопросов и так мало ответов
-
Scoffer
Member
А я не кажу що реле захистить в цьому випадку. І навіть не кажу що його треба спеціально ставити. Я кажу що реле - датчик того що стаб бавиться викидами.Shpoker: ↑ 10.09.2026 12:06и эти 20мс у него на выходе будет тоже черт знает что
-
Shpoker
Member
Scoffer
Тоесть на выходе мы в любом случае получаем импульс, но после него реле еще и гарантированно отрежет нагрузку, правильно? И потом еще 5 минут ее не включит, ибо настроено на все деньги, да? Отета новый уровень развлечений у народа
(а иначе как ты таким датчиком отловишь всплеск, если он в щитке стоит и его не видно, пока спецом не смотришь (а экран с частотой пол герца покажет вообще?). А главное - зачем? Что б сказать что "всплеск есть"? Так он везде есть в наших сетях)
Тоесть на выходе мы в любом случае получаем импульс, но после него реле еще и гарантированно отрежет нагрузку, правильно? И потом еще 5 минут ее не включит, ибо настроено на все деньги, да? Отета новый уровень развлечений у народа
-
Scoffer
Member
Shpoker
Я не знаю як тобі ще пояснити що реле це датчик якості мережі після стаба. Якщо реле не реагує - гарний стаб. Якщо реагує - то таке собі, з нюансами. Я не пропоную тримати реле на постійній основі. Зрозуміло?
Я не знаю як тобі ще пояснити що реле це датчик якості мережі після стаба. Якщо реле не реагує - гарний стаб. Якщо реагує - то таке собі, з нюансами. Я не пропоную тримати реле на постійній основі. Зрозуміло?
-
Shpoker
Member
Ааа, вот теперь понятно, а то я сам не знаю с чем спорю то, просто настроение такоеScoffer: ↑ 10.09.2026 12:28Якщо реле не реагує - гарний стаб.
А теперь фраза дня...
- спойлер
- если реле не реагирует - это может быть реле не очень, а не стаб классный, потому нужно дополнительное подтверждение в виде второго реле
-
GreenMile
Member
У будь-якого автоматичного стаба всередині є окремий БЖ на свої потреби, який живить проц, що керує переключенням обмоток, чи повзуном, відключенням мережі при перевищені граничних напруг і так далі.Shpoker: ↑ 10.09.2026 04:42Не берусь ничего утверждать, но у меня квант и ему реле это - как собаке пятая ногаScoffer: ↑ 09.09.2026 20:26шо у них прям відсутні вищезгадані проблеми з реле напруги?
Питання в тому, що цей БЖ має свою межу робочої напруги, при перевищенні якої він згорить. Ну і ніхто не скаже, як він себе поведе при цьому, якщо симісторний, то щоб не пробився і не пустив цю напругу далі.
У стабів зазвичай верхній робочий діапазон напруги десь на рівні ±300В, якщо туди прилетить під 400В, скоріше за все він згорить. У реле напруги верхній діапазон істотно більше, у того ж Зубра - 420В, наприклад. Так, в мирний час шанс отримати таку напругу навколонульовий, але зараз...
Тому, логічно ставити спочатку РН з межами, які трошки ширші ніж граничні межі стаба, а далі сам стаб. Наприклад, якщо у стаба 130-305В, то на реле ставимо 125-310В.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Останній стаб, в який я заглядав мав в БЖ вхідний конденсатор на 450В, це приблизно 320В змінного струму.