Геймерам сподобалася Radeon RX 9070 XT. Відеокарта продовжує збільшувати частку у статистиці Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sergeydp
Junior

Повідомлення

Місяць назад купив за 40к PowerColor AMD Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 Hellhound
Поки проблем не було, хоча всі лякали драйверами тощо) Хочу зробити андервольт, але все руки не доходять) До цього була 3070)
dead_rat
Member

Повідомлення

Sergeydp: 10.09.2026 09:26 Місяць назад купив за 40к PowerColor AMD Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 Hellhound
Поки проблем не було, хоча всі лякали драйверами тощо) Хочу зробити андервольт, але все руки не доходять) До цього була 3070)
Зробити андервольт це буквально 30 секунд щоб посунути один повзунок в Адреналіні :up: Зберися з силами!
thunder_blade
Member

Повідомлення

:shuffle: я досі в шоці з цін.... Довго ше прийдеться на 56й сидіти.... :insane:
Sergeydp
Junior

Повідомлення

dead_rat: 10.09.2026 09:29
Sergeydp: 10.09.2026 09:26 Місяць назад купив за 40к PowerColor AMD Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 Hellhound
Зробити андервольт це буквально 30 секунд щоб посунути один повзунок в Адреналіні :up: Зберися з силами!
Я думав, там усе набагато складніше :)
vsx
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.09.2026 09:29
там все же 2 ползунка нужно двигать, ты упрощаешь
Аціо
Member

Повідомлення

vsx
dead_rat

Ну по перше треба саме з Англ. сайту завантажити Afterburner, бо там краща версія.
По друге не забути встановити на обкладинці іконку вікна (завантажувати разом з ОСью).
По третє бажано в налаштуваннях FAN таки встановити мін можливі оберти постійно до 45градусів, з підвищенням обертів до вищої температури, зазвичай до 1500-1800 обертів до 55 градусів криву.
По четверте не забути ПЛ (павер ліміт) поставити +10%.
По п'яте пам'ять 2718-2768 встановити частоти.
По шосте CoreMV встановити від -50 до -90 підібравши.
По сьоме не забути два правих повзунка "авто" та "юзер діфайн" увімкнути на першій обкладинці.
По восьме у сетінг налаштуваннях не забути анлок керування виставити галочки та не забути юзермод увімкнути до FAN налаштувань.
По дев'яте кор частоту підібрати +100 до +300 залежно від вдачі кристалу.
Ну і наостанок десяте - не забути зберегти профіль save та обрати 1-2-3-4-5.
Геральт
Active Member

Повідомлення

dead_rat: 10.09.2026 09:29 Зробити андервольт це буквально 30 секунд щоб посунути один повзунок в Адреналіні :up: Зберися з силами!
Просто андервольт - так, зі стабільним трохи довше )
Yurius
Member

Повідомлення

Sergeydp: 10.09.2026 10:22Я думав, там усе набагато складніше
-60мв напруга чіпа , -10 або -15% паверліміт....на цьому все,30сек. :)
Аціо
Member

Повідомлення

Yurius: 10.09.2026 11:27
Sergeydp: 10.09.2026 10:22Я думав, там усе набагато складніше
-60мв напруга чіпа , -10 або -15% паверліміт....на цьому все,30сек. :)
Геніально (ні).
:facepalm:

Якось почитайте форуми, бо ви перетворили вашу 9070хт у 9070.
Ще і є вірогідність втратити стабільність, адже навіть не зауважили за налаштування до партії та анлок налаштувань.

Yurius
P.S. Хоча може у вас всі під налаштування у Адреналін виставлені, тоді так припустимо.
Але на мою думку краще ставити саме усі налаштування у Afterburner, а Адреналін вимкнувши всі реклами, та увімкнувши потрібне до монітору, обробки то і зовсім більше не чіпати.
Yurius
Member

Повідомлення

Аціо: 10.09.2026 11:36Геніально (ні).
думка шизофреніка мені нецікава відслова зовсім.
gregory_amd
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.09.2026 08:26
gregory_amd: 09.09.2026 13:18 Предлагаю обсудить Геймерам сподобалася Radeon RX 9070 XT. Відеокарта продовжує збільшувати частку у статистиці Steam

а знаете шо геймерам ще сильнiше сподобалося б? якби вона коштувала по MSRP... :(
Без проблем, зараз АМД піднімуть МСРП
:D ну не так же!
Геральт
Active Member

Повідомлення

Аціо: 10.09.2026 11:36 ви перетворили вашу 9070хт у 9070.
Ще і є вірогідність втратити стабільність, адже навіть не зауважили за налаштування до партії та анлок налаштувань.
-60 то не багато. Зі стабільністю буде все ок. Але от душити до рівня розігнаної 9070 то вельми цікавий підхід.
Yurius і так вже з 250Вт переїхав на 270, якщо не помиляюсь. Ще трохи і задаунвольтить до стокових 304. Не все одразу :D

Про рекламу в адреналіні можна детальніше? :popcorn:
Yurius
Member

Повідомлення

Геральт: 10.09.2026 12:04не помиляюсь.
помиляєшся
Геральт: 10.09.2026 12:04Ще трохи і задаунвольтить до стокових 304. Не все одразу
0 сенсу , як і 40 річному мужику називати ігри забавками,але все буває.

9070хт вже по 48000 на Розетці :rip:
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 10.09.2026 12:04
Аціо: 10.09.2026 11:36 ви перетворили вашу 9070хт у 9070.
-60 то не багато. Зі стабільністю буде все ок. Але от душити до рівня розігнаної 9070 то вельми цікавий підхід.
Yurius і так вже з 250Вт переїхав на 270, якщо не помиляюсь. Ще трохи і задаунвольтить до стокових 304. Не все одразу :D

Про рекламу в адреналіні можна детальніше? :popcorn:
Та хай роблять як хочуть та вигадують що хочуть.

Реклама у налаштуваннях Адреналін - шестерня - вкладка налаштування - рядочок рекламні оголошення.
Тоді воно в мережу кожні 5-10 хвилин не лізе і у онлайн іграх навіть відчувається покращення, хоч то суб'єктивно та мікролаг кожні 5 чи 10 хвилин взагалі непомітно.

Так якщо залишати частоту дефолтну -60мв це у 99% випадків стабільно, але я ж вказав там у мануалі варіант з +100 +300мГц щоб отримати максимум з андервольтом тому треба всеж підбирати і не кожен кристал так вміє.
Хоча сам юзав з пів року взагалі з +10% ПЛ та обертами від мін обертів, і андервольтом (хоча сам не зрозумів коли його зробив адже не чіпав наче, а воно чи якось само виставилось випадково -87мв) а і по пам'яті чи 2718 або 2758 було з +0 по ядру, зараз от другий місяць ще +137мГц по ядру підібрав але андервольт знизив до -77мв +10% ПЛ, температури залишились тими самими, а у іграх ще зайві пару відсотків отримав.
Sergeydp
Junior

Повідомлення

Аціо: 10.09.2026 11:17 vsx
dead_rat

Ну по перше треба саме з Англ. сайту завантажити Afterburner, бо там краща версія.
По друге не забути встановити на обкладинці іконку вікна (завантажувати разом з ОСью).
По третє бажано в налаштуваннях FAN таки встановити мін можливі оберти постійно до 45градусів, з підвищенням обертів до вищої температури, зазвичай до 1500-1800 обертів до 55 градусів криву.
По четверте не забути ПЛ (павер ліміт) поставити +10%.
По п'яте пам'ять 2718-2768 встановити частоти.
По шосте CoreMV встановити від -50 до -90 підібравши.
По сьоме не забути два правих повзунка "авто" та "юзер діфайн" увімкнути на першій обкладинці.
По восьме у сетінг налаштуваннях не забути анлок керування виставити галочки та не забути юзермод увімкнути до FAN налаштувань.
По дев'яте кор частоту підібрати +100 до +300 залежно від вдачі кристалу.
Ну і наостанок десяте - не забути зберегти профіль save та обрати 1-2-3-4-5.
А казали, один повзунок. :D
Аціо
Member

Повідомлення

Sergeydp
Ну бачите в ідеалі якщо підбирати - не один.
Але я вище вказав що з пів року в мене так і працювала буквально з повзунком ПЛ+10% та повзунком кор (мв) -87 та пам'яті 2758. Це вже давало від +5% до +10% у іграх, а потім я вже витискав зайві пару відсотків ще додатково.

P.S. Коротше - щоб розібратись та все виставити, налаштувати хвилин на 10-15.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Аціо
Скільки карта при поточних налаштуваннях вибиває в SteelNomad?
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 10.09.2026 13:10 Аціо
Скільки карта при поточних налаштуваннях вибиває в SteelNomad?
Було близько 8000, чи 8009, чи 8007.

Геральт
P.S.А от при поточних не тестував ще, то було ще з пів року тому.
Nick45
Junior

Повідомлення

Аціо: 09.09.2026 16:08
NST1983: 09.09.2026 14:31 Як же хомякам замість5070 TI Super, втулили DLSS 5 по ціні 5070 TI Super, тільки продуктивність падає в дно і вони готові терпіти інпут лаг і інстаграмні мертві рожи...

Як там у тому анекдоті "Назло мамі відморожу вуха". Тут приблизно те саме - назло AMD буду терпіти все, аби тільки не визнати, що маркетинг знову переміг :lol: :lol:
Ну бачите якраз таки маркетинг почав здуватись, адже більшості сальний MILF генератор не зайшов - дивлячись на продажі у цьому випадку.
Гаманець змушує працювати мозок, ну у більшості випадків хочаб, клінічні випадки не будемо брати до уваги.

Але я майже певен, Ліза не підведе вуйка та незабаром щось таке вчинить,
що червоним здасться святом у дитячому садочку - те що наробив куртка.
Ох я тоді з задоволенням червоних покемонів привітаю.

А наразі 9070хт гарна карта, а от за рекомендовану вартість булоб ще краще.
Хоч один адекватний :)
Відповісти