Думаю будь яка "ідеальна" система до цього в кінці веде, навіть анархія, бо вона "мати поряку".Dilfin: ↑ 09.09.2026 16:09Зараз я мешкаю у "вільній і не залежній" Україні і я не тільки знаю по прочитаному про системи управління, а і бачив на власні очі і я не внушаю комусь, що якась модель краща, яка гірша, я просто порівнюю і бачу що ось такий от "ідеальний капіталізм" веде людство до цифрового рабства.
Новини
Останні статті і огляди
Дослідники Anthropic попереджають про небезпеки неконтрольованого розвитку ШІ. Ризик знищення людства у наступному десятилітті перевищує 10%
-
yariksom
Member
-
warp37
Member
"Бомж - купи хату", "Заробляй більше", "Безногий - ізолентою палку причепи". Зрозуміло, піду резюме кину на посаду гендиректора "Нафтогазу".Rucha: ↑ 09.09.2026 15:58От вам, наприклад, що заважало протягом 10 років знайти роботу, яка дає дохід аби купити квартиру?warp37: ↑ 09.09.2026 15:34 Я привык хрен без соли доедать и за десяток лет на однушку в спальном районе, конечно (теоретически) мог бы заработать, но девальвация гривны и инфляция могут мою теорию оспорить.![]()
Але я не в манясвіті рожевих поні живу, в в реальному, тому не кину і буду далі на <30000 працювати.
-
neonglaу
Member
"Загргрязнення окружающєй срєди" це штучний термін вигаданий людством, що описує зміну оточуючого середовища від поточного стану. В цьому плані людству до геологічних або космічних процесів, як мікробам до ссавців. Тому казати що людство - загроза планеті, або Всесвіту - дуже тупо. ШІ не настільки дурний, щоб повторювати цю мантру.warp37: ↑ 09.09.2026 13:43 Нет человека - нет войн и загрязнения окружающей среды. В любой ситуации есть свои плюсы.![]()
-
Rucha
Member
От тому ви її ніколи і не купите, бо на ваше глибоке переконання у власноруч куплених квартирах живуть лише гендиректори "Нафтогазу".
-
warp37
Member
Ви праві відносно нюансів, і я не буду сперечатися. Але було б цікаво подивитися, скільки людей старшого віку мають своє житло від держави, а який відсоток більш молодших людей має власне житло.yariksom: ↑ 09.09.2026 16:03Оце таки слова справжнього совкодротаwarp37: ↑ 09.09.2026 15:34Ну как минимум, при коммунизме строилось жильё, да и можно было от государства квартиру получить.
Сейчас большинству чтобы заработать на квартиру (беру Киев), надо находиться в зонах крайне высокого риска для жизни и здоровья в течении продолжительного периода с сомнительным исходом.
А в мирное время вообще об этом можно не думать, если родственники не оставили в наследство.![]()
1. Комунізму ще не було на планеті, совок його планував десь у двохтисячних але не дотягнув.
2. Квартири ніхто нікому не роздавав квартири належали державі та здавалися у соцнайм задешево, продати ти її не міг, а якщо не проживав понад півроку легко квартиру могли віддати іншим людям виселити також могли та багацько гріхів, крім того зарплати були такі, що за роки ти сам оплачува будівництво квартири = сьогоднішня іпотека, якщо бажав жити сам то ніяка квартира тобі не світила, жінка+діти - обовязкові, ще багато інших приколів.
Найбільш болючим мабуть для тебе буде те, що квартири отримали у власність з подачі капіталістів, які влаштували приватизацію.
Вчи матеріальну частину.![]()
Не придбане, не оренда, не у спадок. І я думаю, різниця катастрофічна, одні бомжики.
Востаннє редагувалось 09.09.2026 16:36 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
-
neonglaу
Member
А ти хто такий, щоб задавати такі питання? Бог? Іншопланетний розум?kino30055: ↑ 09.09.2026 14:02 А людство заслуговує на життя?
-
Rucha
Member
ШІ взагалі не має розуму і як раз створений так аби повторювати те, що найчастіше зустрічалося в Інтернеті на момент його навчання.neonglaу: ↑ 09.09.2026 16:32 ШІ не настільки дурний, щоб повторювати цю мантру.
-
warp37
Member
Це була іронія, звичайно. Але якщо брати коло оточення, то серед десятків людей, з якими працював і спілкувався, знаю тільки дві сім'ї, які змогли купити квартиру - з величезним скрипом. Для інших це нереально, чи майже нереально. І власний матеріальний стан щодо них я б ще назвав більш позитивним.Rucha: ↑ 09.09.2026 16:35От тому ви її ніколи і не купите, бо на ваше глибоке переконання у власноруч куплених квартирах живуть лише гендиректори "Нафтогазу".
-
neonglaу
Member
І що ж гарного в Китаї? Саме для людей, їх комфорту і життя?Dilfin: ↑ 09.09.2026 14:32 Сама ідея комунізму хороша, як би за нею не стояли хитрі жиди на бронєвічку.) Маємо приклад Китаю, в якого різні моделі, але офіційна - це комунізм, а капіталізм клепає не якісні товари, які ламаються, а інженери комунізму будують такі споруди, які в голові однієї людини не вкладаються, мости, будинки, а в нас капіталізм і ямковий ремонт і латка на латці на дорозі і гарантія на дорогу 3 роки... все відносно, все залежить від людей, які біля руля і групи людей, а не поодинокі люди, які б хотіли щось змінити, але яких легко зламати, підкорити, купити.
-
yariksom
Member
Так тому, що мало хто зараз відкладає життя на завтра, а якщо б молоді люди харчувалися як в СССР і відпочивали так само, а на зарплату можна було б купити практично нічого то давно вже посплачували всі іпотеки.warp37: ↑ 09.09.2026 16:35Ви праві відносно нюансів, і я не буду сперечатися. Але було б цікаво подивитися, скільки людей старшого віку мають своє житло від держави, а який відсоток більш молодших людей має власне житло.
Не придбане, не оренда, не у спадок. І я думаю, різниця катастрофічна, одні бомжики.
-
Telcontar
Member
А що не так з вашим матеріальним станом? Гроші на 5080 для емейзінг DLSS5 з MFG x6 у вас знайшлися. У більшості європейців і американців значно слабше залізоwarp37: ↑ 09.09.2026 16:39 Це була іронія, звичайно. Але якщо брати коло оточення, то серед десятків людей, з якими працював і спілкувався, знаю тільки дві сім'ї, які змогли купити квартиру - з величезним скрипом. Для інших це нереально, чи майже нереально. І власний матеріальний стан щодо них я б ще назвав більш позитивним.
-
warp37
Member
Так це бо я одинока і аскетична людина, яка на усьому економить (крім ігор і комплектуючих, але я їх не кожен місяць купую), не має обтяжуючих фінансових обставин і старається їх обходити десятою дорогою.Telcontar: ↑ 09.09.2026 16:49А що не так з вашим матеріальним станом? Гроші на 5080 для емейзінг DLSS5 з MFG x6 у вас знайшлися. У більшості європейців і американців значно слабше залізоwarp37: ↑ 09.09.2026 16:39 Це була іронія, звичайно. Але якщо брати коло оточення, то серед десятків людей, з якими працював і спілкувався, знаю тільки дві сім'ї, які змогли купити квартиру - з величезним скрипом. Для інших це нереально, чи майже нереально. І власний матеріальний стан щодо них я б ще назвав більш позитивним.![]()
Я спокійно й на мінімальну заробітну плату вмію жити. Збирання - це пріоритет.
Картуся - то картуся, у кожного свої фанбойські болячки.
Востаннє редагувалось 09.09.2026 16:57 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
-
neonglaу
Member
То значить не заслуговуєте на більше. Тому і думки у вас такі, "отнять і подєліть".warp37: ↑ 09.09.2026 16:32 Але я не в манясвіті рожевих поні живу, в в реальному, тому не кину і буду далі на <30000 працювати.[/off]![]()
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Так ти теж так побудований. І повторюєш то що десь прочитав.Rucha: ↑ 09.09.2026 16:37ШІ взагалі не має розуму і як раз створений так аби повторювати те, що найчастіше зустрічалося в Інтернеті на момент його навчання.neonglaу: ↑ 09.09.2026 16:32 ШІ не настільки дурний, щоб повторювати цю мантру.
-
warp37
Member
Нема в мене таких ідей, моя ідея - "нехай творять що хочуть, аби мене не чіпали", тобто нейтралітет до зовнішнього світу. А ось "отнять і подєліть" я точно не страждаю, і я дуже негативно ставлюся до поглядів "машину мають, бо накрали", бо це видає вбогу заздрість. Я кажу у такому випадку "моя тисяча - це більше за чужий мільйон". Бо моя.neonglaу: ↑ 09.09.2026 16:56То значить не заслуговуєте на більше. Тому і думки у вас такі, "отнять і подєліть".warp37: ↑ 09.09.2026 16:32 Але я не в манясвіті рожевих поні живу, в в реальному, тому не кину і буду далі на <30000 працювати.[/off]![]()
Я прагматик і споживач, дивлюся тільки на можливу особисту вигоду.
-
M1Z0
Member
Тут уже сказали, что это очередные громкие заявления для прогрева инвесторов?)
-
Васильович
Member
Люди в Україні:За його словами, деякі розробники вважають імовірним сценарій, за яким ШІ вб’є всіх до кінця десятиліття.
- спойлер

-
MqM
Member
Він напевно і в ммм вірив. Це просто клініка вірити в цей лохотрон під назвою комунізм. Вся суть комунізму це було грабунок багатих, щоб певні тогочасні народні представники отримали це все особисто собіvmsolver: ↑ 09.09.2026 14:57А что такое коммунизм по вашему?Dilfin: ↑ 09.09.2026 14:32Сама ідея комунізму хороша
Есть хотя бы один прецедент, когда коммунисты построили коммунизм? И причем тут социализм, раз у них идея построить коммунизм?
І 90ті підтвердили це все, бо все народне майно одразу під керівництвом тих же вчорашніх комуняк стали належати їх родичам і дуже успішним бандитам 90х
Отправлено спустя 3 минуты 54 секунды:
А приклад Південної Кореї не надихає? Там все те саме і без плагіату. Обовʼязково шукати якихось моральних виродків?Dilfin: ↑ 09.09.2026 15:15Я не хочу так сказати, я хочу сказати, що кожна модель має плюси і свої мінуси, а якщо є тільки мінуси, то це вже диктатура. Я бачу як в Китаї розвивається будівництво, як їм забороняють використовувати сучасне літографічне обладнання, а вони все одно стараються розвиватись, як розвивається їхня економікаMqM: ↑ 09.09.2026 14:44 Dilfin Китай це приклад здорового комунізму? А не хочете посидіти в таборі перевиховання (концтаборі) як уйгури? Чи може хочете пройти каральну психіатрію, бо маєте якісь опозиційні до влади погляди?
У вас погляди про Китай, як у вестернів про рашку – напевно по романтичним комедіям сформоване![]()
, чи ви будете спорити що економіка Китаю не на 1-2 місці в світі? Звичайно що є багато мінусів і в правлінні і в соціальній сфері, але країна розвивається, що не можна сказати наприклад про північну Корею, там ніби також комунізм. але там повна диктатура, так само різниця між капіталізмом в США і в Україні прірва.
-
Denvys5
Member
А міг просто народитись в сім'ї партійного бонзи. Якщо не попасти під репрессії в 20х, 30х, 40х, 50х... (і так далі) - то ні дня в житті не працювавши отримати квартиру, машину, доступ до "правильних" магазинів і т.д. Не життя а казка, рекомендую жити при коммунізміdead_rat: ↑ 09.09.2026 16:27Тобто з 70років існування були десь 10 коли замість масовоі смерті був шанс отримати житло. З іншого боку, я при капіталізмі чесно купив і виплатив іпотеку за 10 років. То може ну його?
за цю публікацію вам нарахують пів трудодня, не забудьте видалити останній абзац повідомлення
При цьому вашому сопіталізмі, любий дурень грошей заробити може. А от стати рівнішим в країні рівних може не кожен
-
miroslav_mm
Member
Людство знищать не люди, а великі ненажерливі корпорації . Все на що здатні звичайні люди, це генерувати картинки, мемчикі і відосікі. 
-
Yaroslav308
Member
Звичайно. Черговий настільки потужний ШІ, що аж страшно комусь показуватиM1Z0: ↑ 09.09.2026 17:07 Тут уже сказали, что это очередные громкие заявления для прогрева инвесторов?)