Новини
Останні статті і огляди
ARC Raiders перейшла на нову версію рушія Unreal Engine 5
-
werneo
Member
Пропоную обговорити ARC Raiders перейшла на нову версію рушія Unreal Engine 5
Що мертве, вмерти не може.
Гра померла! Онлайн 15к людей, чергова жертва розробників, які не грають у свою гру.
Гра померла! Онлайн 15к людей, чергова жертва розробників, які не грають у свою гру.
-
Grava
Member
Що вони там наробили? Бо через місяць набридла та більше не запускав.werneo: ↑ 09.09.2026 12:47чергова жертва розробників, які не грають у свою гру
-
karokum
Member
Проблема в тому що нічогоGrava: ↑ 09.09.2026 13:06 Що вони там наробили? Бо через місяць набридла та більше не запускав.
-
MqM
Member
Всім би такої смертіwerneo: ↑ 09.09.2026 12:47 Пропоную обговорити ARC Raiders перейшла на нову версію рушія Unreal Engine 5
-
werneo
Member
Частково правда, нічого не робили стосовно чітерів, наприклад.karokum: ↑ 09.09.2026 13:10Проблема в тому що нічогоGrava: ↑ 09.09.2026 13:06 Що вони там наробили? Бо через місяць набридла та більше не запускав.Вони просто нічого не робили
Або робили, вносили зміни до вимог експедиції за тиждень до експедиції, та купа всього іншого.
-
tornadox
Member
Більшість ігор в жанрі екстракшен-лутер-шутер втрачають 90% аудиторії за цей час і розробка припиняється. АРК був кращий графікою і геймплеєм, але сам жанр - вирок.werneo: ↑ 09.09.2026 12:47Що мертве, вмерти не може.
Тобто нічого? Читаю новини на сабреддіті і можу сказати, що розробники зробили багато чого, зараз впроваджують якийсь новий ШІ античіт. Боролися з дюперами.
-
karokum
Member
Баги\експлойти фіксилися місяцями.
Жодного нового контенту, абсолютно. Так, додали пару нових ганів\ворогів\карт, але це сильної погоди не робило, бо воно ніяким чином на геймлуп не впливає і сильного різноманіття в гру не приносить. Плюс в самій основі гра доволі примітивна, це її і плюс і мінус одночасно. Бо затягнути велику кількість різного роду геймерів вона змогла, але втримати просто немає чим, в грі через пару десяток\сотень годин попросту немає чого робити.
Багато гравців хотіли виключно PvE режим щоб не стражади від щурів, але проблема не в наявності режиму. На мапах немає жодних цікавих активностей, івентів, задач, кількість самого PvE контенту сильно з дня релізу не збільшилася і не урізноманітнилася. Хоча це взагалі перше що їм варто було робити, адже очевидно що сотні тисяч онлайну це в основному пересічні геймери а не pvp задроти.
Також велика проблема це інфляція луту, оскільки через їх agression based matchmaking ти міг легко попасти в дружні лобі де ніхто нікого не стріляв, а отже вифармит потрібні ресурси було простіше простого. Відповідно в грі банально немає цінного луту. Та і в цілому немає луту який важко дістати. Яким би негативно забарвленим не було слово "грінд" але в такого жанру іграх він просто необхідний щоб тримати інтерес до гри.
Також в грі немає ендгейму. Різниця між лоу і хай тіром екіпою є, але вона не настільки значна. Прогресія мінорна. Дерево навичок взагалі немає сенсу, бо там всі перки діляться на два табори - завжди брати\ніколи не брати. В цьому плані в гри ну дуже нікудишній гейм дизайн.
До того ж, коли онлайн просів (я вже тоді майже не грав) форуми заповнили топіки про чітерів, з чого можна зробити висновок що боротьба з ними похила.
Десь ходила новина що Ембарки почали роботу над новим проєктом одразу після релізу Арк, і це відчувається наче дійсно так. Враження що над грою працює буквально пара людей, інакше таку ліниву підтримку онлайн проєкту не знаю як ще пояснити
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Якщо коротко - фіксили одне і ламали інше. А самі фікси затягувалися на тижні, буквально. Через це ламалася як економіка (коли дюпали цінності) так і баланс (коли дюпали гранати і заспамлювали ними в кожному матчі)
Жодного нового контенту, абсолютно. Так, додали пару нових ганів\ворогів\карт, але це сильної погоди не робило, бо воно ніяким чином на геймлуп не впливає і сильного різноманіття в гру не приносить. Плюс в самій основі гра доволі примітивна, це її і плюс і мінус одночасно. Бо затягнути велику кількість різного роду геймерів вона змогла, але втримати просто немає чим, в грі через пару десяток\сотень годин попросту немає чого робити.
Багато гравців хотіли виключно PvE режим щоб не стражади від щурів, але проблема не в наявності режиму. На мапах немає жодних цікавих активностей, івентів, задач, кількість самого PvE контенту сильно з дня релізу не збільшилася і не урізноманітнилася. Хоча це взагалі перше що їм варто було робити, адже очевидно що сотні тисяч онлайну це в основному пересічні геймери а не pvp задроти.
Також велика проблема це інфляція луту, оскільки через їх agression based matchmaking ти міг легко попасти в дружні лобі де ніхто нікого не стріляв, а отже вифармит потрібні ресурси було простіше простого. Відповідно в грі банально немає цінного луту. Та і в цілому немає луту який важко дістати. Яким би негативно забарвленим не було слово "грінд" але в такого жанру іграх він просто необхідний щоб тримати інтерес до гри.
Також в грі немає ендгейму. Різниця між лоу і хай тіром екіпою є, але вона не настільки значна. Прогресія мінорна. Дерево навичок взагалі немає сенсу, бо там всі перки діляться на два табори - завжди брати\ніколи не брати. В цьому плані в гри ну дуже нікудишній гейм дизайн.
До того ж, коли онлайн просів (я вже тоді майже не грав) форуми заповнили топіки про чітерів, з чого можна зробити висновок що боротьба з ними похила.
Десь ходила новина що Ембарки почали роботу над новим проєктом одразу після релізу Арк, і це відчувається наче дійсно так. Враження що над грою працює буквально пара людей, інакше таку ліниву підтримку онлайн проєкту не знаю як ще пояснити
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Ну читати і грати в гру це трохи різні речі. Боролися з дюперами? Приблизно як в Доті з багом з Мідасом (хто в курсі)tornadox: ↑ 09.09.2026 13:38 Тобто нічого? Читаю новини на сабреддіті і можу сказати, що розробники зробили багато чого, зараз впроваджують якийсь новий ШІ античіт. Боролися з дюперами.
-
kak_tak
Member
Долго они тянули лямку, nvidia обновила ветку ue до 5.7 еще пол года назад 
-
tornadox
Member
Так я не грав АРК, бо взяв BF6 і туди пішов весь вільний час. В нас вже була дискусія на цю темуkarokum: ↑ 09.09.2026 13:43Ну читати і грати в гру це трохи різні речі.
viewtopic.php?t=293122
-
karokum
Member
tornadox
Та, я любив Арк. І всі слова сказані вони актуальні, це не класичний екстрашен, і проблем з розряду "симулятор комірника" там теж немає, навпаки все ну дуже примітивно як для жанру.
Мені насправді прикро за гру, бо видно що в деяких моментах в неї вкладено дуже багато сил, уваги до деталей і бажання зробити гарно і якісно. Але їх підхід до подальшого супроводу це щось чому пояснення дати важко, особливо при такому солідному старті
Щодо Ханту, я якраз хотів написати, що ще більше прикро коли кожен раз на головній сторінці крамниці в стімі вчергове пропонує купити Хант. Грі вже стільки років і там регулярно щось відбувається - оновлення, івенти, селеби якісь і тд, може то звісно лише враження, але бодай навіть так є відчуття якогось руху і небайдужості розробників.
Та, я любив Арк. І всі слова сказані вони актуальні, це не класичний екстрашен, і проблем з розряду "симулятор комірника" там теж немає, навпаки все ну дуже примітивно як для жанру.
Мені насправді прикро за гру, бо видно що в деяких моментах в неї вкладено дуже багато сил, уваги до деталей і бажання зробити гарно і якісно. Але їх підхід до подальшого супроводу це щось чому пояснення дати важко, особливо при такому солідному старті
Щодо Ханту, я якраз хотів написати, що ще більше прикро коли кожен раз на головній сторінці крамниці в стімі вчергове пропонує купити Хант. Грі вже стільки років і там регулярно щось відбувається - оновлення, івенти, селеби якісь і тд, може то звісно лише враження, але бодай навіть так є відчуття якогось руху і небайдужості розробників.
-
Agoris
Member
Награв щось близько 80 годин і набридла. Та ще й зрозумів, що екстракшн шутери то точно не моє. 
-
mycolaevich
Member
Імхо не в одних розробниках проблема. Просто аудиторія змінилась: 90% людей що підуть в нову онлайн ПвП гру будуть грати її лише до тих пір поки не вийде щось інше. По-пам'яті остання гра що зібрала велику аудиторію і довгий час її утримувала - APEX. Все що новіше - втрачає 90% гравців на протязі року і "вмирає". Хоча насправді 15к щоденного онлайну це все ще прибутково.werneo: ↑ 09.09.2026 12:47 Гра померла! Онлайн 15к людей, чергова жертва розробників, які не грають у свою гру.
-
tornadox
Member
Все правильно, це проблема піджанру екстрашен-лутер-шутерів. Не буду цитувати решту, але всі ці проблеми не є новими для цього піджанру який зʼявився як мікс батл-роялю і лутер-шутер.karokum: ↑ 09.09.2026 13:43Жодного нового контенту, абсолютно. Так, додали пару нових ганів\ворогів\карт, але це сильної погоди не робило, бо воно ніяким чином на геймлуп не впливає і сильного різноманіття в гру не приносить. Плюс в самій основі гра доволі примітивна, це її і плюс і мінус одночасно. Бо затягнути велику кількість різного роду геймерів вона змогла, але втримати просто немає чим, в грі через пару десяток\сотень годин попросту немає чого робити.
Давай Розберемо: батл-рояль змагальний шутер, і штраф за швидку смерть мінімальна, хіба що це рангові бої, а туди вже лізуть підготовлені люди. Лутер-шутер: там PvE/COOP - це гра для розслабитися після роботи в компанії. Екстракшен-лутер-шутер це спроба створити щось нове для тих хто хоче біьше ніж БР чи хочеться ПВП якого нема в лутер-шутерах. На початку, коли ти нульовий, він дуже сильно захоплює, але коли ти вже назбируєш нормальний гір, штраф за смерть від чітера, кемпера в кущах чи банально від іншого прокачаного гравця якого вже тільки цікавить PVP стає дуже високою, це відбиває подальше бажання грати. Багато ігор мають примусовий вайп цикл, що дає можливість новим гравцям, або тим хто не мав змоги грати хоч якось зрівнятися. В АРК цього нема.
Відповідно маємо ситуацію чому 90% ігор втрачає аудиторію за півроку-рік.
Я не розказую тут нічого нового, це все вже давно обговорено на багатьох форумах і багатьма ютуберами.
Я також вважаю, що багато з цих проблем вирішили в COD DMZ + він був безкоштовний і мав кращий античіт ніж ARC, gunplay мабуть і порівнювати нема сенсу.
-
karokum
Member
tornadox
Так, для класичного екстракшена так і працює. Але я вкотре повторю що Арк не зовсім з цієї когорти. В Арку велику роль відіграє а) взаємодія з оточенням (пве) та б) соціальна взаємодія з іншими гравцями, саме соціальна. Це не те саме що
Арк якраз всі тобою описані проблеми звичайних екстракшенів робив дуже і дуже м'якими, а моментами взагалі прибирав. Матчмейкінг на основі агресії дозволяв тобі постійно перебувати в лобі де ніхто ні разу по тобі не вистрілить. Всі твої аргументи нівелюються одним цим фактом
Вже вкотре повторюся: основна проблема Арк Рейдерс - після певного часу в грі немає що робити. Цю фразу я чув не від одного стрімера. Так, є ще десятки інших проблем - чітери, баги і тд і тп, але вони були з релізу, і це не завадило людям грати. Те саме тобі кажу і я
Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
А я щось про цю гру тай знаю
Маю ще один приклад
Так, для класичного екстракшена так і працює. Але я вкотре повторю що Арк не зовсім з цієї когорти. В Арку велику роль відіграє а) взаємодія з оточенням (пве) та б) соціальна взаємодія з іншими гравцями, саме соціальна. Це не те саме що
І саме тому попри жанр екстракшен, який лише своєю назвою відлякає більшість гравців, в нього були сотні тисяч онлайну доволі довгий період часу. В Арку тобі не обов'язково стріляти у все що рухається. Тобі не обов'язково набивати кармани по повній щоб отримати задоволення від вилазки. Це було уже у десятках інших ігор. Арк якраз про сотні непередбачених ситуацій які у звичайному пвп\лутері ніколи б не сталися. Арк про різнобічну взаємодію з іншими гравцями.tornadox: ↑ 09.09.2026 16:17 хто хоче біьше ніж БР чи хочеться ПВП якого нема в лутер-шутерах
Я тобі буквально вище написав що в Арк між прокачаним і непрокачаним різниця мінорна, а ти пишеш що це проблема. І в Арку є вайп, так, не примусовий, але знову ж в попередньому реченні тобі пояснення чому це НЕ проблема Арк Рейдерс. Про це можуть скільки хочеш нити на редітах і форумах, незадоволені завжди знайдуться, основна ж маса буде грати. Тимпаче з твоїх ж слів це всім уже дуже давно відомі проблеми. Але це не завадило Арку збирати місяцями онлайн в сотні тисяч.tornadox: ↑ 09.09.2026 16:17 На початку, коли ти нульовий, він дуже сильно захоплює, але коли ти вже назбируєш нормальний гір, штраф за смерть від чітера, кемпера в кущах чи банально від іншого прокачаного гравця якого вже тільки цікавить PVP стає дуже високою, це відбиває подальше бажання грати. Багато ігор мають примусовий вайп цикл, що дає можливість новим гравцям, або тим хто не мав змоги грати хоч якось зрівнятися. В АРК цього нема.
Арк якраз всі тобою описані проблеми звичайних екстракшенів робив дуже і дуже м'якими, а моментами взагалі прибирав. Матчмейкінг на основі агресії дозволяв тобі постійно перебувати в лобі де ніхто ні разу по тобі не вистрілить. Всі твої аргументи нівелюються одним цим фактом
Вже вкотре повторюся: основна проблема Арк Рейдерс - після певного часу в грі немає що робити. Цю фразу я чув не від одного стрімера. Так, є ще десятки інших проблем - чітери, баги і тд і тп, але вони були з релізу, і це не завадило людям грати. Те саме тобі кажу і я
Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
А я щось про цю гру тай знаю
- спойлер
Маю ще один приклад
- спойлер
- Є такий ектракшен, який ще перебуває в розробці (і можливо там і залишиться після історії Арку та Маратону), але того року на нього був плейтест останній і я з друзями отримав доступ. Називається іграшка Exoborne. Дечим схожий з Арком - теж від 3 особи, примітивна система луту, відкриті карти, багато ПВЕ, погодні умови. Мені подобалося, особливо арт дизайн оточення. Ми награли тоді більше 40 годин в нього, що доволі не мало я вважаю як для плейтесту. І знаєш коли ми його дропнули? Може коли в нас були дні де ми нічого не виносили? Де 5 вилазок підряд нас розносили інші сквади? Може коли баги зустрічали? Чи підозрілих гравців? Ні, ми дропнули гру коли зрозуміли як виносити найцінніші шмотки пачками. Коли знали що ми зараз зайдемо, і в конкретному місці точно якась імба заспавниться. Коли закінчилися активності в яких було би цікаво брати участь чи які би давали тобі якусь винагороду. Ось саме через це у всіх одночасно зникло бажання знову заходити в ту гру. З Арком аналогічна історія
Кумедно, що пишучи це і згадуючи той плейтест, мені здається навіть в ньому було більше варіативності в пве та івентах ніж в Арку
-
tornadox
Member
Ти пишеш
Ти намагаєшся виставити це як унікальну провину розробників ARC, але самі ж описані тобою симптоми - це класичний діагноз для всього піджанру.
З другої сторони, в такому режимі де всі пацифісти і нема смурфів ми повертаємося до проблеми, що грав втрачає свою жанрову сутність. Стає примітивним PvE фармом, повертаються проблеми з 1го абзацу.
Підсумовуючи, ти стараєшся видати ARC Raiders як унікальний продукт, і повішати його провал на "лінивих" розробників, але в результаті сам розписав усі типові хвороби екстракшен-лутер-шутер піджанру. ARC просто вперлася у стелю власного жанру, що й відбувається з 90% подібних проєктів. Проблема не гри, не розробників, проблема в тому, що сам цей піджанр дуже нішевий. І як написав mycolaevich, більшість з тих 90% гравців що були на початку в АРК вже забули й про нього і грають новий онлайн стрілялку.
Але потім підтверджуєшkarokum: ↑ 09.09.2026 17:35Всі твої аргументи нівелюються одним цим фактом
karokum: ↑ 09.09.2026 17:35після певного часу в грі немає що робити
karokum: ↑ 09.09.2026 13:43втримати просто немає чим
Це і є якраз та фундаментальна проблема цього піджанру. Як я і писав, на старті коли в тебе нічого нема, тебе затягує - адреналін, азарт, а коли в тебе вже є багато лута (пройшов core game цикл), то сенсу йти на вилазку нема, або є ризик втратити свій гір.karokum: ↑ 09.09.2026 13:43Прогресія мінорна. Дерево навичок взагалі немає сенсу
- знецінює сам процес лутингу.karokum: ↑ 09.09.2026 13:43Також велика проблема це інфляція луту
Ти намагаєшся виставити це як унікальну провину розробників ARC, але самі ж описані тобою симптоми - це класичний діагноз для всього піджанру.
По-перше, смурфін існує вже дуже давно, і його дуже легко обійти в АРК - щойно вивчив це питання на реддіті.karokum: ↑ 09.09.2026 17:35Матчмейкінг на основі агресії дозволяв тобі постійно перебувати в лобі де ніхто ні разу по тобі не вистрілить.
З другої сторони, в такому режимі де всі пацифісти і нема смурфів ми повертаємося до проблеми, що грав втрачає свою жанрову сутність. Стає примітивним PvE фармом, повертаються проблеми з 1го абзацу.
karokum: ↑ 09.09.2026 13:43Так, додали пару нових ганів\ворогів\карт
Тобто, щось таки та й робили. В принципі виглядає плюс-мінус на рівні як працюють всі інші онлайн забавки.karokum: ↑ 09.09.2026 13:43фіксили одне і ламали інше.
Підсумовуючи, ти стараєшся видати ARC Raiders як унікальний продукт, і повішати його провал на "лінивих" розробників, але в результаті сам розписав усі типові хвороби екстракшен-лутер-шутер піджанру. ARC просто вперлася у стелю власного жанру, що й відбувається з 90% подібних проєктів. Проблема не гри, не розробників, проблема в тому, що сам цей піджанр дуже нішевий. І як написав mycolaevich, більшість з тих 90% гравців що були на початку в АРК вже забули й про нього і грають новий онлайн стрілялку.
-
Enjthesilence
Member
Награв трохи більше сотні годин, грав з кентафуріками, ми кайфанули, але затримуватись тут не було бажання. Можливо на некст експедицію зайду подивлюсь, що за рік змінилось. Мені гра зайшла
-
karokum
Member
Так, але в екстракшенах лут це перша і єдина ціль. В Арку не завжди і не єдина. Якщо абстрактніше це просто ціль гри - якщо цілі в грі немає, то і нема сенсу в неї грати. Я ж це не заперечую, я згоден, і Арк теж від цього страждає бо в нього є ці механіки і одна з цілей гри це лут.tornadox: ↑ 09.09.2026 19:56 коли в тебе вже є багато лута (пройшов core game цикл), то сенсу йти на вилазку нема
Погано вивчив. Термін смурф до Арку не примінимий ні з якого боку. В Арку немає жодної рангової чи рейтингової системи по скілу\поінтам. Точніше вона є, але вона на сам матчмейкінг ніяк не впливає. Смурф це досвідчений гравець який заходить на лоу ранг акаунти щоб новачків розкидати. В Арку такого немає. Матчмейкінг на основі агресії це коли ти не стріляєш в людей і тебе кидає до таких же пацифістів. Чи якщо ти стріляєш в них і тебе кидає до таких же шукачів ПВП конетнту. Все примітивно (зараз трохи складніше вже, але тим не менш). Так, це можна абюзити, але цим займається мізерна кількість людей в тому числі через відсутність цінності самого луту. І так, без цієї напруги що тебе можуть вбити в будь який момент все стає примітивним гріндом. І по правді кажучи в Арку він не такий скучний спочатку. Світ там цікавий і красивий. Проблема в тому що він доволі пустий, і розробники його ніяким чином не наповнювали. Я якраз про це і писав, якщо ти раптом пропустив це крізь очі якось. Я писав що їм треба було робити більше ПВЕ контенту. Я сам більшість з 500 годин провів в мирних чи змішаних лобі. Вони ж самі море разів розповідали скільки часу і сил вкладали в оживлення роботів. Це взагалі мала бути ПВЕ гра спочатку якщо що. А ти її продовжуєш приписувати в категорію чистих екстракшенів чим вона не є (скільки ще разів повторити?). Так, в ній є елементи і механіки, і так вона страждає від болячок які ці елементи чи механіки приносять. Але Арк не лише про це. Ти цю фразу вперто ігноруєш, я вже задовбався це повторюватиtornadox: ↑ 09.09.2026 19:56 По-перше, смурфін існує вже дуже давно, і його дуже легко обійти в АРК - щойно вивчив це питання на реддіті.
Він ним і є, про це всі на релізі говорили. Цифри про це говорять. Твої слова, які самі собі перечать, про це говорять. Ти кажеш нішевий піджанр, але чи буде нішевий збирати онлайн сотні тисяч місяцями?tornadox: ↑ 09.09.2026 19:56 стараєшся видати ARC Raiders як унікальний продукт
Занепад. Так, лінивих, бо фіксити критичні експлойти місяцями це або лінь або некомпетенціяtornadox: ↑ 09.09.2026 19:56 повішати його провал на "лінивих" розробників
А ще піджанру онлайн гри, а ще піджанру стрілянки від 3 особи. Вони всі мають болячки, так. І їх всі зібрав Арк бо він з них складається. Так можна будь яку зручну сторону підставити і пальцем тикнути. Якраз ти намагаєшся видати причину занепаду Арку "бо такий жанр", хоча проблема очевидно не в жанрі, а в небажанні розробників якісно підтримувати свій продукт і слухати ком'юніті.tornadox: ↑ 09.09.2026 19:56 розписав усі типові хвороби екстракшен-лутер-шутер піджанру
Тим не мешн, через місяць має вийти якесь обіцяне грандіозне оновлення. Їх останній шанс ухватитися за колишню славу.
-
daesz
Member
Хант - екракшн в якому екстракшн, по суті, для "галочки" сидить з 35-40к і грі 7 років.MqM: ↑ 09.09.2026 13:17Всім би такої смертіwerneo: ↑ 09.09.2026 12:47 Пропоную обговорити ARC Raiders перейшла на нову версію рушія Unreal Engine 5
Гра померла! Онлайн 15к людей, чергова жертва розробників, які не грають у свою гру.це вам не пік у 500 людей за день
15к за менше ніж рік - це по суті мертва (або впевнено до цього статусу рухається).
-
MqM
Member
Ще пабг приведи у приклад, тоді на його фоні Хант мертвий. Взагалі триматися на релізних показниках онлайн справа вкрай рідкіснаdaesz: ↑ 10.09.2026 08:11Хант - екракшн в якому екстракшн, по суті, для "галочки" сидить з 35-40к і грі 7 років.
15к за менше ніж рік - це по суті мертва (або впевнено до цього статусу рухається).
-
karokum
Member
MqM
Якраз таки Хант живіше всіх живих якщо дивитися на його чарт онлайну. Треба мірятися й відносиними числами а не лише абсолютними, і ще бажано дивитися на динаміку. 15к для Арку це ~95% від піку онлайну в 400к+ (який був не один день\тиждень). Це прилизно як в Маратоні зараз
Якраз таки Хант живіше всіх живих якщо дивитися на його чарт онлайну. Треба мірятися й відносиними числами а не лише абсолютними, і ще бажано дивитися на динаміку. 15к для Арку це ~95% від піку онлайну в 400к+ (який був не один день\тиждень). Це прилизно як в Маратоні зараз