Thermalright випускає процесорний кулер AXP120-X77 висотою 77 мм

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Thermalright випускає процесорний кулер AXP120-X77 висотою 77 мм

Альтернативна модель ноктуашному. Але їм би заповнити прогалину в сегменті до 60мм
55-57мм такого лежачого типу. Повальна кількість сендвічів мають 60мм до кришки. І цей сегмент найбільш актуальний. А там поки домінує ID-Cooling IS-55 із 120мм розміром.
А їх AXP90-x53 не витримує конкуренції через малий крутилятор
daesz
Member

Повідомлення

Дуже сумнівна розробка, враховуючи, що корпусів де він поміститься на пальцях 2 рук можна порахувати. І це ДУЖЕ не популярні ящики.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ааа, так айдішки теж мають 77 ще й з нижнім положенням кулера, який рівно в 77 ввійде.

https://www.idcooling.com/product/detai ... XT%20BLACK
daesz: 08.09.2026 17:21корпусів де він поміститься на пальцях 2 рук можна порахувати
А тут ще мінімум +3мм потрібно щоб не було турбулентного виття. І того 80мм
Шляпа. Щось термали постійно в ролі доганяючих за ID-Cooling
daesz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.09.2026 17:25 Ааа, так айдішки теж мають 77 ще й з нижнім положенням кулера, який рівно в 77 ввійде.

https://www.idcooling.com/product/detai ... XT%20BLACK
daesz: 08.09.2026 17:21корпусів де він поміститься на пальцях 2 рук можна порахувати
А тут ще мінімум +3мм потрібно щоб не було турбулентного виття. І того 80мм
Шляпа. Щось термали постійно в ролі доганяючих за ID-Cooling
По кєйсенду, корпусів з кліренсом 77 (під реверсивний кулер) рівно 10, включно з фрактал теркою. З кліренсом 82+ (під не реверсивний) десь стільки же, але там такі моделі, що навіть я ніколи не чув :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

daesz
Всрався нарешті і перейшов зі свого PC-Cooler i110 на водяночну модель (Shiny Snake S450). Захотілось мати корпус, який має можливість вмістити карти класу RTX хх90. І можливість вставити Ryzen 9/ Intel 9 і дати йому хоча б середній рівень охолодження
Востаннє редагувалось 08.09.2026 17:35 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.09.2026 16:59Повальна кількість сендвічів мають 60мм до кришки. І цей сегмент найбільш актуальний. А там поки домінує ID-Cooling IS-55 із 120мм розміром.
Незнаю де ви берете цю інфу
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Та й на х53 можна покласти 120мм проперелер через перехідник, але це негативно сказується на температурах проца.
alexeygalas: 08.09.2026 17:35 daesz
Всрався нарешті і перейшов зі свого PC-Cooler i110 на водяночну модель (Shiny Snake S450). Захотілось мати корпус, який має можливість вмістити карти класу RTX хх90. І можливість вставити Ryzen 9/ Intel 9
Я далі на мешрумі. Але замовив х53 мідний, перехідник та нідековський пропелер від 4090 з Китаю. На руках є гост с1, але я хотів би щось менше. Буду бачити, як не вийде продати його - то сам в ньому і перезбираюсь. Я коли купляв цей гост с1 - в мене вибір стояв між ним та шайні снейк с300 :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

daesz: 08.09.2026 17:35Незнаю де ви берете цю інфу
Це мідний X53 показує такі ж результати. А звичайний гірший. Але в мідного є інша проблема - він нагріває собою все навколо через гірше теплорозсіювання ніж у люміньки

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
daesz
Поки звикаю до висоти. Footprint ідентичний з PC-Cooler i110 але висота на 5 см більша під водянку. Замовив вже bequiet silent loop 3 240. Чекаю
CnC_General
Member

Повідомлення

який файний кулер. накінець є модель, де за замовчуванням встановили упор на протилежний бік радіаторів.
варіантів ТОП-флоу кулерів багато. але вдалих за якістю виготовленням небагато. та й взагалі ай ді кулінг та його китайцський клон поза конкуренцією в цьому сегменті такого типу кулерів.
Ortyomko
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.09.2026 17:35 daesz
Всрався нарешті і перейшов зі свого PC-Cooler i110 на водяночну модель (Shiny Snake S450). Захотілось мати корпус, який має можливість вмістити карти класу RTX хх90. І можливість вставити Ryzen 9/ Intel 9 і дати йому хоча б середній рівень охолодження
а чого не ліан лі А4 ? начебто те саме по об'ємам, але більш популярна моделька і, здається, більш якісна.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 08.09.2026 17:21 Дуже сумнівна розробка, враховуючи, що корпусів де він поміститься на пальцях 2 рук можна порахувати. І це ДУЖЕ не популярні ящики.
Т1 в режимі 2.5 слота 63мм під кулер, нова консоль нкейс 65мм, та й ще купа, в які чомусь 67мм не лізе :weep:

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
alexeygalas: 08.09.2026 16:59 А там поки домінує ID-Cooling IS-55 із 120мм розміром.
А їх AXP90-x53 не витримує конкуренції через малий крутилятор
іс55 домінує, якщо його можна розвернути ребрами вертикально, а це треба пам'ять без радіаторів, а так він 53 фулл коппер зливає
Melki
Member

Повідомлення

с этим вентилятором кажется можно вообще без радиатора охлаждать, есть у меня такой и я его боюсь на полной мощности

77мм полная ерунда не понятно для кого, но понятно почему так, ниже памяти не опустишься - 120мм тупиковая ветвь развития для низких радиаторов
у них в линейке есть 90мм такой-же вентилятор - он бы позволил опуститься радиатору ниже и стать примерно вровень с памятью и задней панелью материнки - вот и конкурент ID-Cooling
Тихий Зверь
Member

Повідомлення

CnC_General: 08.09.2026 18:24 який файний кулер. накінець є модель, де за замовчуванням встановили упор на протилежний бік радіаторів.
варіантів ТОП-флоу кулерів багато. але вдалих за якістю виготовленням небагато. та й взагалі ай ді кулінг та його китайцський клон поза конкуренцією в цьому сегменті такого типу кулерів.
Додам, що має цікавий вигляд, нові кулери за формами і кольором виконання для цієї компанії, який красень Thermalright Ultra 120 Extreme EVO REV.5 LCP AGHP 5.
Гаран фірма, з гарним виконанням. Чого тільки коштує історія з опуклими підошвами)
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.09.2026 20:31а чого не ліан лі А4 ? начебто те саме по об'ємам
Мій минулий вміщав відеокарту 325мм. А а4 сам 326мм довжиною. В новий s450 лізуть відухи до 337мм. Тобто вже на деякі 5090 можна замахуватись. Типу inno3d 3x. А в а4 як і мій pc-cooler 5080 максимум. А я хотів 2х зайців - і водянкуі могти впихнути топ відеокарту, якщо душа раптом забажає. Ну і в цьому продувка краща бо площа перфорації більша ніж в А4. І набір портів на боковій панелі прям здивував приємно. 2xUsb 2.0 2xusb 3.0 1xusb c і комбонавушники+мікрофон

Відправлено через 5 хвилин 7 секунд:
oversteve: 08.09.2026 20:39іс55 домінує, якщо його можна розвернути ребрами вертикально, а це треба пам'ять без радіаторів, а так він 53 фулл коппер зливає
Ну не без радіаторів. Просто снандартні 35мм. У мене якраз g.skill s5 стоять. Цим треба жертвувати. У мене він з noctua 120x15 доволі непогано працює. Ставив звичайний х53 з ноктуа 92х14 - гірше. IS-53-XT трохи краще але всеодно не те що is-55 з ноктою 120
CnC_General
Member

Повідомлення

Тихий Зверь: 08.09.2026 21:18
спойлер
CnC_General: 08.09.2026 18:24 який файний кулер. накінець є модель, де за замовчуванням встановили упор на протилежний бік радіаторів.
Додам, що має цікавий вигляд, нові кулери за формами і кольором виконання для цієї компанії, який красень Thermalright Ultra 120 Extreme EVO REV.5 LCP AGHP 5.
Гаран фірма, з гарним виконанням. Чого тільки коштує історія з опуклими підошвами)
спойлер
опуклі підошви? пхе. це вже давно для мене не проблема. та й для інших.
ще з часів Атлонів ХР. Коли Titan TTC-CU5TB для атлонів був вершиною досконалості по ціна/якість. Якщо грошей було обмаль, або не було в продажу саме такого, тоді купляли Titan TTC-D5TB (копія попереднього, але з алюмінію), трошки гірше, але якщо без оверклокінгу, або оверклокінг помірний, то його вистачало з головою.
спойлер
Зображення
Зображення
штатний боксовий кулер АМД, де я трошки шліфонув підошву. Через півроку користування, та заміни термопасти.
Melki
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.09.2026 21:38 в а4 як і мій pc-cooler 5080 максимум
ProArt должна полезть в А4
CnC_General
Member

Повідомлення

спойлер
спойлер
Зображення
поліровка кришки проца коре і7 2700к. потім поліровка підошви суперкулера для ідеального притиску в роботі.
спойлер
Зображення
а це поліровка саморобних радіаторів на мосфети материнки. алюміній китайський полірується погано. тут важливіше гарна термопаста або термопрокладки на мосфети ставити.
Востаннє редагувалось 08.09.2026 22:13 користувачем CnC_General, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 08.09.2026 20:39Т1 в режимі 2.5 слота 63мм під кулер, нова консоль нкейс 65мм
Тут же 77, а не 63..
oversteve
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.09.2026 21:38
oversteve: 08.09.2026 20:39іс55 домінує, якщо його можна розвернути ребрами вертикально, а це треба пам'ять без радіаторів, а так він 53 фулл коппер зливає
Ну не без радіаторів. Просто снандартні 35мм. У мене якраз g.skill s5 стоять. Цим треба жертвувати. У мене він з noctua 120x15 доволі непогано працює. Ставив звичайний х53 з ноктуа 92х14 - гірше. IS-53-XT трохи краще але всеодно не те що is-55 з ноктою 120
ну він же ж у вас ребрами горизонтально стоїть з 35мм пам'яттю :rolleyes: і в такому положенні він зливає axp90x53 FC, а от щоб вертикально повернути, там вже треба без радіаторів, ну або щоб дуже пощастило і сокет проца був достатньо високий і пам'ять з зовсім низькими радіаторами типу т-кріейт

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
daesz: 08.09.2026 22:06
oversteve: 08.09.2026 20:39Т1 в режимі 2.5 слота 63мм під кулер, нова консоль нкейс 65мм
Тут же 77, а не 63..
а, то я не вкурив, думав, що про 60мм

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Melki: 08.09.2026 21:10 120мм тупиковая ветвь развития для низких радиаторов
ніфіга не тупікова, той же ж іс55 має 57мм з 120мм внетилятором, там би для щастя 1-2мм радіатора зточити, щоб 33-34мм пам'ять лізла і було б зашибись, ну і власне нова нокта, яку не знаю коли випустять попередньо буде 60мм з 120мм вентилятором
Melki
Member

Повідомлення

oversteve: 08.09.2026 22:27же ж іс55 має 57мм з 120мм внетилятором, там би для щастя 1-2мм радіатора зточити, щоб 33-34мм пам'ять лізла і було б зашибись
вот вот, фактически он мало кому становится
oversteve: 08.09.2026 22:27нова нокта, яку не знаю коли випустять попередньо буде 60мм з 120мм вентилятором
в это я поверю, но не представляю себе что это будет

сам считай/смотри:
панелька IO на материнке 40мм, такой-же высоты память G.Skill, между ними 120 не влезет, а значит только над ними - опля, 55мм минимальная высота для всего что можно придумать с 120 вентилятором (если его высота всё еще 15мм)

Только с 90мм вентилятором можно опуститься ниже 55мм

+2мм еще необходимо всегда учитывать на зазор для уменьшения шума
oversteve
Member

Повідомлення

Melki: 08.09.2026 23:09 Только с 90мм вентилятором можно опуститься ниже 55мм
так мені і не треба, щоб воно було менше 55 мм :teacher:

по факту сокет з процом десь 7-8мм від мами, сокет пам'яті десь 2мм від мами, тобто в рівень з 35мм пам'яттю буде радіатор 29-30мм, ну і вентилятор +15, так що абсолютний мінімум десь біля 45мм
Відповісти