Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Супер аудіофільська — то на чипі NECFilabatya: ↑ 07.09.2026 08:54Pci ex usb, там Слон кидав якусь за 500грн супер аудіофільську
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... -pci-e-us/
-
NST1983
Member
То все трохи не то, ось таку штуку би я точно затестив (колись)Radio Bay: ↑ 07.09.2026 09:09Супер аудіофільська — то на чипі NECFilabatya: ↑ 07.09.2026 08:54Pci ex usb, там Слон кидав якусь за 500грн супер аудіофільську
https://intona.eu/en/products/7054
- спойлер

AUDIOQUEST Dragonfly колись був популярний, і його кидали через USB розв'язку - там уже куди хош підключай, ніякий ARM не потрібен з власним живленням, але мінус - Full Speed (12 MBit/s) and Low Speed (1.5 MBit/s) transmission
-
Radio Bay
Member
USB изолятор? То крута цаца, $250NST1983: ↑ 07.09.2026 12:20То все трохи не то, ось таку штуку би я точно затестив (колись)
-
NST1983
Member
Так, щоб не лізло з ПК нічого, якщо юзать саме ПК. Чи може якийсь Intel nuc + daphileRadio Bay: ↑ 07.09.2026 12:24USB изолятор? То крута цаца, $250NST1983: ↑ 07.09.2026 12:20То все трохи не то, ось таку штуку би я точно затестив (колись)
-
Scoffer
Member
І шо тільки люди не роблять аби лише не юзати s/pdif де цих проблем з народження немає 
-
NST1983
Member
Цікаво що почуєте в порівнянні з https://fex.net/ru/s/rv1stnmMSiAventador: ↑ 06.09.2026 19:24 Штатна функція CD-rip FiiO DM15R2R - зразок https://drive.google.com/file/d/16bNuWl ... sp=sharing
KYLIE Slow The Abbey Road Sessions WAV - 42Мб.
![]()
Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
Порівнював на багато чому, в тому числі на дорогих звукових, попкорн с-200 з купою твиків, включаючи плату реклока от - ну не грає воно так, як через нормальний USBScoffer: ↑ 07.09.2026 12:30 І шо тільки люди не роблять аби лише не юзати s/pdif де цих проблем з народження немає![]()
-
Scoffer
Member
Навіщо боротись з джиттером на джерелі якщо десятимілісекундний буфер на приймачі все виправить? Черговий тролейбус з батона.NST1983: ↑ 07.09.2026 12:43включаючи плату реклока от
Це по-перше, по-друге USB шина асинхрона за визначенням і джиттер в ній не баг а фіча. То може тобі просто подобається коли криво грає?)
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Так званий ізохронний режим передачі даних гарантує пропускну спроможність, а не затримки якщо що. Затримки то вже як прийдеться.
-
NST1983
Member
Буфер на 10 мс сам по собі джиттер cспдіфу не лікує - якщо такт береться з вхідного потоку, він як був там, так і лишився, поки приймач його окремо не перетактує. А в асинхронному UAC2 ЦАП живе від свого генератора, USB лише підвозить дані в буфер через feedback, тому гуляння пакетів по шині і джиттер на виході ЦАП - різні речі. 10 мс буфера тут не свята вода і не золота роса
Не допоможе) 
-
Scoffer
Member
NST1983
Навіщо тактування брати з вхідного потока? От щоби що?
Вхідний потік складаєш в буфер, виймаєш з нього власним клоком. ПС більш ніж достатня щоб буфер ніколи не спустошувався. Всьо, проблема джиттера більше не існує.
Навіщо тактування брати з вхідного потока? От щоби що?
Вхідний потік складаєш в буфер, виймаєш з нього власним клоком. ПС більш ніж достатня щоб буфер ніколи не спустошувався. Всьо, проблема джиттера більше не існує.
-
NST1983
Member
Читати своїм клоком можна, а різницю частот двох незалежних кварців куди подінеш
? У спдіф семпли надходять у "темпі" джерела, тому запас пропускної здатності тут не допоможе - через розбіжність частот буфер з часом або спорожніє, або переповниться. Потрібна підстройка клока або ресемплінг. У твоїй схемі цим самі 10 мс пам’яті займаються?

-
Scoffer
Member
Насправді вистачить навіть мілісекундного буфера. Не такі там вже значні відхилення по частоті після синтезу.
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
NST1983
Ти неправильно уявляєш собі шо таке джиттер. Джиттер не впливає на пропускну спроможність. Тому ніяких "з часом" не буде. Частота передачі плаває відносно цільової в обидві сторони і на деякому дуже малому відрізку в середньому(!) цій цільовій відповідає. Буфер просто робить з середнього абсолютно точне.
Власне в поважаючих себе юсб цапах теж є буфер з тієї ж причини. І вирішує ту ж саму проблему тими ж самими методами.
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
NST1983
Ти неправильно уявляєш собі шо таке джиттер. Джиттер не впливає на пропускну спроможність. Тому ніяких "з часом" не буде. Частота передачі плаває відносно цільової в обидві сторони і на деякому дуже малому відрізку в середньому(!) цій цільовій відповідає. Буфер просто робить з середнього абсолютно точне.
Власне в поважаючих себе юсб цапах теж є буфер з тієї ж причини. І вирішує ту ж саму проблему тими ж самими методами.
-
NST1983
Member
Я не про накопичення джиттера, а про різницю середніх частот двох незалежних кварців. Умовно, один видає 48 001 семпл за с., другий забирає 48 000 - зайвий семпл щосекунди сам не зникне! А мілісекундний буфер при 48 кГц - це лише 48 семплів на канал. Джиттер можна згладити читанням зі свого клока, але це НЕ гарантує збігу середніх швидкостей запису й читання.
В асинхронному USB для цього є ще feedback, тобто хост підлаштовує подачу даних під клок ЦАПа, алілуйя.
У спдіф такого зворотного зв’язку немає, тому потрібна підстройка клока або ресемплінг. Якщо твій синтезатор уже підлаштовується під джерело, то це вже не буфер сам усе виправив.
Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
У нормальному async USB на XMOS/Amanero дані з USB спочатку буферизуються, а аудіотракт уже тактується локальним клоком, а не USB SOF.
Хоча в мене свого часу були ще VIA USB (валяється, можу продати) і кажись Tenor TE7022L в першому Audio-GD. Tenor, до речі, був ще adaptive, не async. Боже, який я старий

В асинхронному USB для цього є ще feedback, тобто хост підлаштовує подачу даних під клок ЦАПа, алілуйя.
Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
У нормальному async USB на XMOS/Amanero дані з USB спочатку буферизуються, а аудіотракт уже тактується локальним клоком, а не USB SOF.
- спойлер
-
USB SOF = Start Of Frame службовий маркер від USB-хоста, який задає часову сітку шини.
У USB Full Speed кадр іде раз на 1 мс, у High Speed є мікрокадри по 125 мкс.
Хоча в мене свого часу були ще VIA USB (валяється, можу продати) і кажись Tenor TE7022L в першому Audio-GD. Tenor, до речі, був ще adaptive, не async. Боже, який я старий
-
Scoffer
Member
NST1983
Джиттер за визначенням це випадкові відхилення частоти. Буфер їх ефективно ліквідує. Ти говориш про середню постійну похибку тактового сигналу. Її виправляють схемами фазового автопідлаштування частоти. Схеми синтезу частот зараз дуже точні. Я тебе запевняю, ти не помітиш різницю між 10000гц і 10000.001Гц. Це ще краще ніж шукати різницю між проводами.
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
AES3 з котрого виріс S/PDIF, був розроблений Товариством звукоінженерів і Європейським мовним союзом. Це спеціалізований аудіоінтерфейс, а не шина для флешок. При розробці інженери таки щось знали. Зокрема те що з цифрового джерела можуть лізти цілком собі реальні перешкоди. Тому зробили таким чином щоб перешкоди недолізли. А не як в отих ваших юсб.
Відправлено через 40 хвилин :
Розділяйте проблеми. Є джиттер, він від того що на джерелі якийсь гівняний осцилятор і його частота плаває від погоди на марсі. Це лікується буферами. Є постійна похибка частоти в результаті синтезу. Це константа і фапч разово підлаштується під неї за секунди і буде норм. І є похибка реклоку, коли музло в 44кгц, а цап в 48. Оце вже нормально не лікується незалежно від транспорту.
Джиттер за визначенням це випадкові відхилення частоти. Буфер їх ефективно ліквідує. Ти говориш про середню постійну похибку тактового сигналу. Її виправляють схемами фазового автопідлаштування частоти. Схеми синтезу частот зараз дуже точні. Я тебе запевняю, ти не помітиш різницю між 10000гц і 10000.001Гц. Це ще краще ніж шукати різницю між проводами.
AES3 з котрого виріс S/PDIF, був розроблений Товариством звукоінженерів і Європейським мовним союзом. Це спеціалізований аудіоінтерфейс, а не шина для флешок. При розробці інженери таки щось знали. Зокрема те що з цифрового джерела можуть лізти цілком собі реальні перешкоди. Тому зробили таким чином щоб перешкоди недолізли. А не як в отих ваших юсб.
Розділяйте проблеми. Є джиттер, він від того що на джерелі якийсь гівняний осцилятор і його частота плаває від погоди на марсі. Це лікується буферами. Є постійна похибка частоти в результаті синтезу. Це константа і фапч разово підлаштується під неї за секунди і буде норм. І є похибка реклоку, коли музло в 44кгц, а цап в 48. Оце вже нормально не лікується незалежно від транспорту.
-
Alexsandr
Member
А на ASM3142 тогда какая?Radio Bay: ↑ 07.09.2026 09:09Супер аудіофільська — то на чипі NECFilabatya: ↑ 07.09.2026 08:54Pci ex usb, там Слон кидав якусь за 500грн супер аудіофільську
Отправлено спустя 14 минут 24 секунды:
А что должно быть? Я надеюсь я не псих что слышу разницу? Правда громкость подбирать надо но вроде и так и так разница есть.
-
vdemeshko
Member
ну слышат просто больше чем позволяет 24/96Scoffer: ↑ 07.09.2026 12:30 І шо тільки люди не роблять аби лише не юзати s/pdif де цих проблем з народження немає![]()
-
Radio Bay
Member
Просто карта. Не знаю почему, на всех спец. аудиокартах нековское чипы и отдельные рекомендации слышал.Alexsandr: ↑ 07.09.2026 16:36А на ASM3142 тогда какая?
Почему не знаю
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Разницу с чем?Alexsandr: ↑ 07.09.2026 16:36Я надеюсь я не псих что слышу разницу?
-
Alexsandr
Member
Песня с песней. правда громкость одинаковую не вывел, а это сказывается и плеера разные, а менять их местами лень.Radio Bay: ↑ 07.09.2026 18:43 Разницу с чем?
-
Radio Bay
Member
Ну, я послушал, включил следующий трек, вообще другой, разница, как мп3 против флака, не стал вдаваться в подробности.Alexsandr: ↑ 07.09.2026 18:44Песня с песней. правда громкость одинаковую не вывел, а это сказывается и плеера разные, а менять их местами лень.
Наверное я не понял, что надо делать
-
MSiAventador
Member
До 3 хв. 05 сек. ніби рівно а потім WAV виривається вперед. (слухав на Верум 2)NST1983: ↑ 07.09.2026 12:43Цікаво що почуєте в порівнянні з https://fex.net/ru/s/rv1stnmMSiAventador: ↑ 06.09.2026 19:24 Штатна функція CD-rip FiiO DM15R2R - зразок https://drive.google.com/file/d/16bNuWl ... sp=sharing
KYLIE Slow The Abbey Road Sessions WAV - 42Мб.
![]()
FLACу не вистачило бітрейту ?
-
NST1983
Member
Та в мене з USB якраз ніяких проблем не було - юзав свого часу найкращі рішення на XMOS/Amanero і був цілком задоволенийScoffer: ↑ 07.09.2026 14:17 NST1983
Але ти вже трохи пересунув ворота не туди. Спочатку 10 мс буфер сам усе виправляв, тепер з'явився ФАПЧ, який підтягує частоту. Так це вже не буфер усе вилікував