Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

У фаундерсів 3000 були вже 12vhpwr
kairo
Member

Повідомлення

Grava
Member

Повідомлення

kairo
Він мабуть тільки у FE був, не пам'ятаю від інших вендорів.
oversteve
Member

Повідомлення

kairo: 07.09.2026 14:49
MqM: 07.09.2026 14:32Так у 3090 не було такої проблеми, і розʼєм старий був
12VHPWR
то здається тільки ФЕ і ще 1 чи 2 топові від інших вендорів, у більшості ліпили 3х8пін
Аціо
Member

Повідомлення

Давайте відверто підсумуємо - 5090 відеокарта непотріб,
конкретизую - сама відеокарта гарна, але її роз'єм перетворює її у непотріб.

І так я розумію власників хто придбав цього "слоника" і тепер напряму зацікавлені у підтримці хочаб нейтральної репутації цього сміття, адже потім цього "слоника" не продаси - як у тому анекдоті.

Ох і буде же іспит на IQ хто їх через час БВ куплятиме, це реально карти напівмертві з коробки, а на вторинному це буде шоу. Молодець куртка закласти нульову чи майже нульову ліквідність свого за 5000 баксів товару для вторинного користувача, такою дрібничкою як роз'єм живлення.

Ще поржу почитаю "анаНітакая-віВсіоВрьйоті", хоча люди чудово розуміють що саме така - сміття та непотріб, але треба тримати марку бо інакше "слоника" не продаси.
oversteve
Member

Повідомлення

Grava: 07.09.2026 15:11 kairo
https://www.overclockers.com/msi-rtx-30 ... available/
leif
Member

Повідомлення

oversteve
Це вже ті-шка, вони вийшли пізніше і були з новим роз'ємом. Той же звичайний супрім 3090 - 3*8пін
Grava
Member

Повідомлення

oversteve
У звичайних 3090*
kairo
Member

Повідомлення

Grava: 07.09.2026 15:11kairo
Усі RTX30 FE були із 12VHPWR. Вендори почали ставити його вже з 3090Ті.
erkins007
Member

Повідомлення

kairo
Нерефы ещё все были со стандартным
S0N1C
Member

Повідомлення

Аціо
ну давайте вже не перегібати, поміняти цей роз'єм справа 20 хвилин і думаю до 100 баксів в мастерскій, та і при бажанні можна це зробити самому, або навіть шось наколхозити, типу впаяти дроти напряму або дроти плюс свій улюблений високострумовий роз'єм :gigi:
D_ad
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 12:05 D_ad
відеокарти подібним чином себе поводять в питанні спайків споживання вже досить тривалий час:
спойлер
Зображення
з 3000 серією була досить відома історія, коли людям доводилось через це міняти БЖ, в тому числі і якісь там сісоніки, які вони вважали цілком собі норм. але спайків вони не вивозили
Друже, я це все знаю. ;)
Спайки - звична річ.
А от спайки до 900 ватт (і це все на одній лише відясі!) мене реально здивували..)
Я бачив, що 5090 може жерти під 600 і навіть більше ватт.
Але короткочасні стрибки до х1,5 споживання...
Оце вже реально лякає..)
Ти ж прикинь, який там має бути БЖ із урахуванням таких ситуацій. :rolleyes:
Востаннє редагувалось 07.09.2026 15:45 користувачем D_ad, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

D_ad
Ну я ж і кажу, що <1мс спайки з х 1.5 споживанням з'явилися не в 5000 серії і навіть не в 4000. Якщо ви про це знали, то що вас дивує?

Щодо того який потрібен БЖ, то на профільному все прекрасно працює. скільки часу і в якому режимі працює карта багато разів писав
kairo
Member

Повідомлення

D_ad
Стандарт ATX 3.1 розрахований на стрибки 200% від номіналу протягом 100 мікросекунд та 180% від номіналу: протягом 1 мілісекунди.
leif
Member

Повідомлення

У мене ці піки споживання вивозить БЖ стандарту 2.32 :gigi:
D_ad
Member

Повідомлення

Васильович: 07.09.2026 12:16
D_ad: 07.09.2026 12:13Тому такі заходи безпеки.
Так, я розумію. Просто сумно, що користувач вимушений стільки фрикцій робити лише задля збереження нормальної працездатності пристрою :-/
Ну... коли ти у 2024-му році береш відяху 2020-го, то мусиш підготуватися..)

Але задумайся: це з одного боку мав би працювати принцип "plug_&_play", коли ти можеш дозволити купити собі щось по ціні rtx 5090, яка зараз коштує як б/в авто, а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)

Тобто твої очікування - це суто твоя проблема, бо дивно було б очікувати від чогось настільки складного, щоб з ним було так просто.. ;)
Васильович
Member

Повідомлення

D_ad: 07.09.2026 15:45а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)
Так в тому й прикол - відахам від користувача вже треба рівень а ля "вміти перебирати систему вприску" :D
D_ad
Member

Повідомлення

Klon: 07.09.2026 13:11 Ну і звісно що споживання з Дллс5 буде кратно вище ніж прості іграшки, бо там навантаження як на рендер штуках = утилизує всі потужності. Розраховую що для цього ДЛСС5 швидко зроблять рендер через 2х\3х\4х кадри, бо разрещение длсс5 рендера ентузіасти вже прикрутили (і воно дійсно дає значний буст на налаштуваннях 25-50%).
Друже, це ти вообщє про шо? :spy:

Береш, вимикаєш VSyng, розлочуєш ліміт кадрів і твоя відяха починає жерти рівно стільки ж, скільки вона буде жерти, коли ти увімкнеш DLSS5 так само без VSync та FPS_limit.

Якщо на чомусь написано "TDP Limit X watt +/- n%", то він не збільшиться незалежно від того, ганяеш ти на ньому якусь технологію, чи ні.

Відправлено через 55 секунд:
Васильович: 07.09.2026 15:57
D_ad: 07.09.2026 15:45а з іншого... хіба, коли ти купуєш авто, ти не маєш вміти їздити, знати ПДР, бути здатним заправити бак...?)
Так в тому й прикол - відахам від користувача вже треба рівень а ля "вміти перебирати систему вприску" :D
І я ж про це..)
Або так, або в тебе є ще зайві $4000 для наступної карти..)

Відправлено через 13 хвилин 14 секунд:
kairo: 07.09.2026 15:28
Grava: 07.09.2026 15:11kairo
Усі RTX30 FE були із 12VHPWR. Вендори почали ставити його вже з 3090Ті.
Фіга собі... 3090 ti... існувала..? :spy:

Зараз погуглив... проти звичайної 3090:

10496 vs 10752 cores (або 3% перевага)
328 vs 336 TMUS (або... 3% перевага)

При абсолютно однаковому всьому іншому..
Боже, який же це був прогрів для гоїв...))
erkins007
Member

Повідомлення

D_ad
Так там и 3080ти от 3090 отличалась только объемом памяти.
D_ad
Member

Повідомлення

erkins007: 07.09.2026 16:25 D_ad
Так там и 3080ти от 3090 отличалась только объемом памяти.
Нуу... майже) Десь теж по 3% різниця у ядрах і деяких блоках.
Але вдвічі більше пам'яті...
Хотів би я таку зараз замість своєї 3080_12.
Нажаль, у 24-му 3080_12 коштувала 18-19К, а ціни на 3080_ti розпочиналися від 24-25К...
Зараз, при стрибку ціни на DDR5_32Gb з 5000 до 25000 якісь 5К вже не здаються такою вже критичною різницею...) :rolleyes:
Відповісти