Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Mercator
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 10:39 у мене стільки в овервотчі карта кушає, з накрученими налаштуваннями в грі і розгоном, офкорс

viewtopic.php?p=4174050#p4174050

пішов 15й місяць використання

Відправлено через 25 секунд:
спойлер
Зображення
в мене оплавився після 4х років використання. карта 4080. БЖ був бі квайт пьюр павер 12м. Зараз по гарантії поміняли на 13м, подивимось.
leif
Member

Повідомлення

Mercator: 07.09.2026 11:15в мене оплавився після 4х років використання
зрозуміло. продовжую спостережння за своїм :write:
denizen
Member

Повідомлення

ну не вік же йому працювати...
xIIImaL
Member

Повідомлення

Mercator: 07.09.2026 10:33 теж оплавився кабель, тільки зі сторони БЖ.

Говорил же , надо было таким кабелем подключать

f7b35052-28a9-4efd-a46f-ccacd7899e5c.jpg
Востаннє редагувалось 07.09.2026 11:22 користувачем xIIImaL, всього редагувалось 1 раз.
warp37
Member

Повідомлення

Mercator: 07.09.2026 11:15
leif: 07.09.2026 10:39 у мене стільки в овервотчі карта кушає, з накрученими налаштуваннями в грі і розгоном, офкорс

viewtopic.php?p=4174050#p4174050

пішов 15й місяць використання

Відправлено через 25 секунд:
спойлер
Зображення
в мене оплавився після 4х років використання. карта 4080. БЖ був бі квайт пьюр павер 12м. Зараз по гарантії поміняли на 13м, подивимось.
Жах. RTX 4080 ще й нічого не жере по нинішним міркам.

Буду тоді також перевіряти свій чудо-роз'єм при чищенні карти від пилу. А був впевнений, що на RTX 5080 такого бути (майже) не може.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Я так розумію, на разі на АМД саме така ситуація навіть гіпотетично неможлива? :popcorn:
Друг цікавиться, бо дуже хотів DLSS5 глянути, але має лише АМД.
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 11:14
Dilfin: 07.09.2026 11:12Так а я кажу про DLSS5 на 5090 коли технологія буде навантажувати плату постійн
карта буде упиратись в ліміт частіше, а спайки залишаться, куди без них. як і було написано в огляді, який ви наводили в попередньому обговоренні, нічого тут не змінилось. average споживання за тривалий час буде все одно навколо ліміту
Ну Ви погоджуєтесь, що обладнання буде працювати на межі своїх можливостей і так годинами, тобто потрібно будувати систему враховуючи ці фактори, охолодження, яке б справлялось, кабелі з запасом витривалості, блок живлення і ще махати на системник віялом, напевно.)
erkins007
Member

Повідомлення

Alexx-wisa: 07.09.2026 10:35 Та нормальний роз'єм, то ви всі вставляєте не правильно © :rotate:
Разъем гoвно без запаса по мощности. Но пихать 5090 в такой вот разъем через переходники это нужно быть дополнительно альтернативно одаренным
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 07.09.2026 11:35тобто потрібно будувати систему враховуючи ці фактори
так, і охолодження і підбір комплектуючих і прокладання кабелів варто добре продумувати при побудові сучасної системи з 600вт відеокартою. кому це дається складно -- краще визнайте це самому собі і зверніться до фахівців (тільки справді фахівців а не будь-кого з інстаграму), вам люди зроблять за гроші нормально, в підсумку вам дешевше і краще вийде.
Васильович
Member

Повідомлення

erkins007: 07.09.2026 11:39Но пихать 5090 в такой вот разъем через переходники это нужно быть дополнительно альтернативно одаренным
А той перехідник десь з космосу взявся, його підкинули вороги чи він йшов в комплекті до самої відеокарти? :rotate:
Питання риторичне.
leif
Member

Повідомлення

я харчував карту через перехідник поки чекав кабель і нічого страшного не сталось, який шок (ні), просто з ним в моєму bqt 802 бокову кришку не можна було закривати (впевнений на 146%, що якийсь довбодятел би на моєму місці до цього не додумався) і підключати треба було, як я вже написав вище, через 4 окремі кабелі від бж (теж, як відомо, часто ігнорується, бо нерідко цих 4х окремих кос у юзера просто нема)

а так, чому б і ні, можна і через перехідник живити
D_ad
Member

Повідомлення

От у мене золоте правило: що б там не було, але намагаюся тримати відяху у межах 80...90% max TDP Utilization.
Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
І чогось досі жодна не згоріла. :rolleyes:
erkins007
Member

Повідомлення

Васильович
А чувак в вакууме жил? Домохозяйки, которые совсем о подобном не слышали не покупают 5090.
Так что тут очередной "зачем мне менять мой хороший БП 2010 года".

Ещё раз. Разъем гoвно, которое работает на пределе постоянно. И добавлять сюда ещё и переходники это все равно что не только купить квартиру в гетто, но ещё и дверь не закрывать.
Васильович
Member

Повідомлення

D_ad: 07.09.2026 11:54Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
І чогось досі жодна не згоріла.
"І головне - ніякого с@ксу!" © старий анекдот
erkins007
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 11:53я харчував карту через перехідник поки чекав кабель і нічого страшного не сталось
Там ухудшение возможно совсем не сразу, а со временем. Личный пример - после чистки от пыли два пина стали за 9.6 уходить, втыкнул кабели в разъем со стороны БП с силой, снова 7 с копейками по всем.
Не было бы мониторинга не узнал бы.
Такого быть не должно и добавлять в эту и так не особо надёжную цепочку переходник это крайне глупо
D_ad
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 10:50
hohlid19: 07.09.2026 10:48В обычном использовании—нет. При использовании нейрослопа—да.
в будь якому режимі споживання буде навколо ліміту. а спайки вони на то і спайки:
Зображення
просто реєструються не всі
900 ватт.!? :eek: 900 ватт..? :spy: 900 ватт... :rolleyes:
MVE
Member

Повідомлення

Типовий день сурка на оверах, нічого нового :popcorn:
leif
Member

Повідомлення

D_ad
відеокарти подібним чином себе поводять в питанні спайків споживання вже досить тривалий час:
спойлер
Зображення
з 3000 серією була досить відома історія, коли людям доводилось через це міняти БЖ, в тому числі і якісь там сісоніки, які вони вважали цілком собі норм. але спайків вони не вивозили
Voozy
Member

Повідомлення

Такое ощущение, что 90% сгораний с этим жёлтым MSI кабелем.
D_ad
Member

Повідомлення

Васильович: 07.09.2026 11:58
D_ad: 07.09.2026 11:54Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
І чогось досі жодна не згоріла.
"І головне - ніякого с@ксу!" © старий анекдот
Ну у мене rog strix 3080_12 на 400+ ватт, зі спайками до 470 , при БП на 750, так шо таке. :-/ ;)
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
В Україні.. в такі часи.

Тому такі заходи безпеки. Після яких я бачу максимум 375...))
Але навіщо мені так багато, тому скидую якість у DLSS, поки не побачу стабільних 200-250 ватт.
Відповісти