в мене оплавився після 4х років використання. карта 4080. БЖ був бі квайт пьюр павер 12м. Зараз по гарантії поміняли на 13м, подивимось.leif: ↑ 07.09.2026 10:39 у мене стільки в овервотчі карта кушає, з накрученими налаштуваннями в грі і розгоном, офкорс
viewtopic.php?p=4174050#p4174050
пішов 15й місяць використання
Відправлено через 25 секунд:
Новини
Останні статті і огляди
Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5
-
Mercator
Member
-
leif
Member
зрозуміло. продовжую спостережння за своїмMercator: ↑ 07.09.2026 11:15в мене оплавився після 4х років використання
-
denizen
Member
ну не вік же йому працювати...
-
xIIImaL
Member
Mercator: ↑ 07.09.2026 10:33 теж оплавився кабель, тільки зі сторони БЖ.
Говорил же , надо было таким кабелем подключать
Востаннє редагувалось 07.09.2026 11:22 користувачем xIIImaL, всього редагувалось 1 раз.
-
warp37
Member
Жах. RTX 4080 ще й нічого не жере по нинішним міркам.Mercator: ↑ 07.09.2026 11:15в мене оплавився після 4х років використання. карта 4080. БЖ був бі квайт пьюр павер 12м. Зараз по гарантії поміняли на 13м, подивимось.leif: ↑ 07.09.2026 10:39 у мене стільки в овервотчі карта кушає, з накрученими налаштуваннями в грі і розгоном, офкорс
viewtopic.php?p=4174050#p4174050
пішов 15й місяць використання
Відправлено через 25 секунд:
Буду тоді також перевіряти свій чудо-роз'єм при чищенні карти від пилу. А був впевнений, що на RTX 5080 такого бути (майже) не може.
-
Геральт
Active Member
Я так розумію, на разі на АМД саме така ситуація навіть гіпотетично неможлива?
Друг цікавиться, бо дуже хотів DLSS5 глянути, але має лише АМД.
Друг цікавиться, бо дуже хотів DLSS5 глянути, але має лише АМД.
-
Dilfin
Member
Ну Ви погоджуєтесь, що обладнання буде працювати на межі своїх можливостей і так годинами, тобто потрібно будувати систему враховуючи ці фактори, охолодження, яке б справлялось, кабелі з запасом витривалості, блок живлення і ще махати на системник віялом, напевно.)leif: ↑ 07.09.2026 11:14карта буде упиратись в ліміт частіше, а спайки залишаться, куди без них. як і було написано в огляді, який ви наводили в попередньому обговоренні, нічого тут не змінилось. average споживання за тривалий час буде все одно навколо лімітуDilfin: ↑ 07.09.2026 11:12Так а я кажу про DLSS5 на 5090 коли технологія буде навантажувати плату постійн
-
erkins007
Member
Разъем гoвно без запаса по мощности. Но пихать 5090 в такой вот разъем через переходники это нужно быть дополнительно альтернативно одаренным
-
leif
Member
так, і охолодження і підбір комплектуючих і прокладання кабелів варто добре продумувати при побудові сучасної системи з 600вт відеокартою. кому це дається складно -- краще визнайте це самому собі і зверніться до фахівців (тільки справді фахівців а не будь-кого з інстаграму), вам люди зроблять за гроші нормально, в підсумку вам дешевше і краще вийде.Dilfin: ↑ 07.09.2026 11:35тобто потрібно будувати систему враховуючи ці фактори
-
Васильович
Member
А той перехідник десь з космосу взявся, його підкинули вороги чи він йшов в комплекті до самої відеокарти?erkins007: ↑ 07.09.2026 11:39Но пихать 5090 в такой вот разъем через переходники это нужно быть дополнительно альтернативно одаренным
Питання риторичне.
-
leif
Member
я харчував карту через перехідник поки чекав кабель і нічого страшного не сталось, який шок (ні), просто з ним в моєму bqt 802 бокову кришку не можна було закривати (впевнений на 146%, що якийсь довбодятел би на моєму місці до цього не додумався) і підключати треба було, як я вже написав вище, через 4 окремі кабелі від бж (теж, як відомо, часто ігнорується, бо нерідко цих 4х окремих кос у юзера просто нема)
а так, чому б і ні, можна і через перехідник живити
а так, чому б і ні, можна і через перехідник живити
-
D_ad
Member
От у мене золоте правило: що б там не було, але намагаюся тримати відяху у межах 80...90% max TDP Utilization.
Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
І чогось досі жодна не згоріла.
Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
-
erkins007
Member
Васильович
А чувак в вакууме жил? Домохозяйки, которые совсем о подобном не слышали не покупают 5090.
Так что тут очередной "зачем мне менять мой хороший БП 2010 года".
Ещё раз. Разъем гoвно, которое работает на пределе постоянно. И добавлять сюда ещё и переходники это все равно что не только купить квартиру в гетто, но ещё и дверь не закрывать.
А чувак в вакууме жил? Домохозяйки, которые совсем о подобном не слышали не покупают 5090.
Так что тут очередной "зачем мне менять мой хороший БП 2010 года".
Ещё раз. Разъем гoвно, которое работает на пределе постоянно. И добавлять сюда ещё и переходники это все равно что не только купить квартиру в гетто, но ещё и дверь не закрывать.
-
Васильович
Member
"І головне - ніякого с@ксу!" © старий анекдотD_ad: ↑ 07.09.2026 11:54Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
-
erkins007
Member
Там ухудшение возможно совсем не сразу, а со временем. Личный пример - после чистки от пыли два пина стали за 9.6 уходить, втыкнул кабели в разъем со стороны БП с силой, снова 7 с копейками по всем.leif: ↑ 07.09.2026 11:53я харчував карту через перехідник поки чекав кабель і нічого страшного не сталось
Не было бы мониторинга не узнал бы.
Такого быть не должно и добавлять в эту и так не особо надёжную цепочку переходник это крайне глупо
-
D_ad
Member
900 ватт.!?leif: ↑ 07.09.2026 10:50в будь якому режимі споживання буде навколо ліміту. а спайки вони на то і спайки:hohlid19: ↑ 07.09.2026 10:48В обычном использовании—нет. При использовании нейрослопа—да.
просто реєструються не всі
-
MVE
Member
Типовий день сурка на оверах, нічого нового 
-
leif
Member
D_ad
відеокарти подібним чином себе поводять в питанні спайків споживання вже досить тривалий час:
відеокарти подібним чином себе поводять в питанні спайків споживання вже досить тривалий час:
- спойлер

-
Voozy
Member
Такое ощущение, что 90% сгораний с этим жёлтым MSI кабелем.
-
D_ad
Member
Ну у мене rog strix 3080_12 на 400+ ватт, зі спайками до 470 , при БП на 750, так шо таке.Васильович: ↑ 07.09.2026 11:58"І головне - ніякого с@ксу!" © старий анекдотD_ad: ↑ 07.09.2026 11:54Андервольт, DLSS Q>>B>>P якщо треба, обмеження частоти кадрів, обмеження частоти самої відяхи, якщо потрібно...
- спойлер

- спойлер

Тому такі заходи безпеки. Після яких я бачу максимум 375...))
Але навіщо мені так багато, тому скидую якість у DLSS, поки не побачу стабільних 200-250 ватт.