Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Mercator
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Користувач зіткнувся з вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090 після тестування технології DLSS 5

сам на днях отримав блок живлення по гарантії, теж оплавився кабель, тільки зі сторони БЖ.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Та нормальний роз'єм, то ви всі вставляєте не правильно © :rotate:
Conqistador
Member

Повідомлення

Перед тем как вставлять надо смазку токопроводящую использовать, для лучшего контакта и не будет проблем, наверное
leif
Member

Повідомлення

у мене стільки в овервотчі карта кушає, з накрученими налаштуваннями в грі і розгоном, офкорс

viewtopic.php?p=4174050#p4174050

пішов 15й місяць використання

Відправлено через 25 секунд:
спойлер
Зображення
warp37
Member

Повідомлення

Берёшь карту за 250000 в кредит ради некстген-графики, сжигаешь её в этой самой графике. А потом триста раз докажи, что не ты её спалил и в итоге всё равно скажут, что не гарантийный случай.

Прямо рецепт подрыва задницы. Стрёмно покупать эти передутые RTX 3090/5090/6090 даже при нормальной цене в 100000 гривен. :-/
leif
Member

Повідомлення

ну те, що на фото оплавлений саме перехідник-кальмар, думаю, вже всі вивчили)
voldemarcik
Member

Повідомлення

Без слів.
leif
Member

Повідомлення

warp37: 07.09.2026 10:39 всё равно скажут, что не гарантийный случай.
не зустрічав таких випадків. хоча юзери, як нам відомо, не поспішають вивчати інструкцію до використання перехідника, яка в випадку МСІ прямо на пакеті в якому він лежить наклеєна (для тих хто мануал ніколи в житті ні до чого не відкривав)
Zealoth
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 10:40 ну те, що на фото оплавлений саме перехідник-кальмар, думаю, вже всі вивчили)
Это комплектный переходник от производителя. Мимокрокодилу нужно САМОМУ перед покупкой выяснять, что он может из коробки использовать, а что нет?

В такие моменты даже немного радует, что позволить себе могу разве что 5070ти, которая под андервольтом ест 200 в обычной нагрузке и 250 с ДЛСС5.
Востаннє редагувалось 07.09.2026 10:45 користувачем Zealoth, всього редагувалось 1 раз.
Dilfin
Member

Повідомлення

Хтось тут на форумі бився в груди на днях, що не переходить 5090 паверлімітів в 575 ват.
leif
Member

Повідомлення

Zealoth: 07.09.2026 10:42Мимокрокодилу нужно САМОМУ перед покупкой выяснять, что он может из коробки использовать, а что нет?
потрібно просто слідувати інструкції яка надрукована на самому пакеті з перехідником, для багатьох це складно, як ми неодноразово пересвідчувались по таких випадках, які потрапляли в новини. то вигинають під всратими кутами абсолютно, то підключають на 2-3 коси, хоча на перехіднику вказано, що лише 4 коси від БЖ і ніяк інакше
warp37
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 10:41
warp37: 07.09.2026 10:39 всё равно скажут, что не гарантийный случай.
не зустрічав таких випадків. хоча юзери, як нам відомо, не поспішають вивчати інструкцію до використання перехідника, яка в випадку МСІ прямо на пакеті в якому він лежить наклеєна (для тих хто мануал ніколи в житті ні до чого не відкривав)
А хто щось зазвичай щось читає, окрім схеми материнської плати? :)

А підключення RTX 5090 через перехідник - це, мабуть, жлобство на БЖ.
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 07.09.2026 10:43Хтось тут на форумі бився в груди на днях, що не переходить 5090 паверлімітів в 575 ват.
пікові тимчасові виходи за ПЛ це норма для 5090 і вони реєструються в моніторингу, але середнє споживання буде все одно навколо встановленого ліміту, яким би він не був: 575вт для простіших 5090 чи 600вт для просунутіших
hohlid19
Member

Повідомлення

Dilfin
В обычном использовании—нет. При использовании нейрослопа—да. Так что они правы
спойлер
отчасти
leif
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.09.2026 10:48В обычном использовании—нет. При использовании нейрослопа—да.
в будь якому режимі споживання буде навколо ліміту. а спайки вони на то і спайки:
спойлер
Зображення
просто реєструються не всі

Відправлено через 54 секунди:
перевищення ліміту на 0.2с на 25вт чи навіть 35вт при загальному споживанні 600вт це прямо "ой мама караул" :D
KimRomik
Member

Повідомлення

Якщо хочеш отримати повне задоволення DLSS прийдеться чимось жертвувавти :lol:
Dilfin
Member

Повідомлення

leif: 07.09.2026 10:47
Dilfin: 07.09.2026 10:43Хтось тут на форумі бився в груди на днях, що не переходить 5090 паверлімітів в 575 ват.
пікові тимчасові виходи за ПЛ це норма для 5090 і вони реєструються в моніторингу, але середнє споживання буде все одно навколо встановленого ліміту, яким би він не був: 575вт для простіших 5090 чи 600вт для просунутіших
А якщо це не пікові стрибки, а постійне навантаження, або постійні качелі з максимальним навантаженням, он в людини розєм згорів на блоці живлення, я не думаю, що він штекер не вміє вставляти, не спорю, якісні штекера не будуть плавитись, хоть і сильно грітися, а от не якісні...
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 07.09.2026 11:05А якщо це не пікові стрибки, а постійне навантаження, або постійні качелі з максимальним навантаженням
та ні, середнє споживання буде все одно навколо ліміту, спайки можуть бути вище, ну але це і без длсс 5, я ж кажу, у мене це відбувається в дх11 овервотчі (саме він був запущений на скріні вище), по посиланню на обговорення я викладав ще кілька скрінів фурмарку на цих же налаштуваннях карти і там за рахунок того, що навантаження рівне -- карта тримає 600вт стабільніше, а в іграшках скаче на такому розгоні як у мене. але це не має ніяк шкодити роз'єму при правильному використанні, у мене так карта працює тривалий час.
Dilfin
Member

Повідомлення

Так а я кажу про DLSS5 на 5090 коли технологія буде навантажувати плату постійно, це мені нагадує щітки на електромоторі, вони іскрять, гріються, але працюють...
leif
Member

Повідомлення

Dilfin: 07.09.2026 11:12Так а я кажу про DLSS5 на 5090 коли технологія буде навантажувати плату постійн
карта буде упиратись в ліміт частіше, а спайки залишаться, куди без них. як і було написано в огляді, який ви наводили в попередньому обговоренні, нічого тут не змінилось. average споживання за тривалий час буде все одно навколо ліміту
Відповісти