Температура игрового ноутбука

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
M1Z0
Member

Повідомлення

Недавно купил себе б/у Asus G513 c 5800H и RTX3060, но опыта общения с такими ноутбуками маловато. Поэтому хочу спросить - нормальные ли температуры для такой нагрузки?
Систему охлаждения почистил, но как-то не нравится мне. Может жидкому металлу уже плохо и нужно менять на что-то?
Буду благодарен за ответ от более опытных пользователей.
спойлер
Снимок экрана 2026-09-04 202305.png
sergant2020
Junior

Повідомлення

Нужно менять в любом случае. У меня такой же только с 5600h/3050ti. Убирал жидкий метал и ставил фазовый переход на проц и видео Honeywell PTM7950 и жидкие прокладки HT10000. Здесь на форуме продают. Еще совет, когда снимете систему охлаждение, сделайте фото, чтоб запомнить куда наносить жидкие прокладки. Можно также жидкие прокладки laird 607 использовать, также норм
Востаннє редагувалось 04.09.2026 21:19 користувачем sergant2020, всього редагувалось 2 разів.
M1Z0
Member

Повідомлення

sergant2020
Так и думал
Спасибо за ответ
Буду заказывать
isusik63
Member

Повідомлення

M1Z0: 04.09.2026 21:18 sergant2020
Так и думал
Спасибо за ответ
Буду заказывать
Подержую выше написаное , только очень окуратно надо убирать жм и при снятии радиатора тоже , не дай бог на плату микрокапля (кристал) убежит .
Тут на форуме у Евгения можно купить и фазовик и житкие прокладки на чипы .
Georgin
Member

Повідомлення

Комради, а точно рідкі термопрокладки потрібні? Вони одноразові і їх потім зчищати з плати доведеться довго і нудно.
Може кращє поставити звичайні м'які Honeywell чи Laird? Це, можливо, буде дорожче в моменті (а може й ні) але точно набагато чистіше і їх можна продовжувати використовувати навіть після чергового ТО :)

Рідкі термопрокладки були "модні" деякий час але зараз навіть відомі майстри типу northwestrepair їх не ставлять.

Чи у рідких є якась неймовірна перевага перед звичайними, яка компенсує їх мінуси?
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Georgin: 05.09.2026 09:09Чи у рідких є якась неймовірна перевага перед звичайними, яка компенсує їх мінуси?

перевага в тому що воно без "др..чева" з нерівномірним прижимом чипа та самих банок, бо зараз в більшості СО це не пряма пластина - а "ступенчата" штука в якой задовбаешься вимірювати прокладки щоб вони якісно легли і на чіпе не перекособочіло .

Але якщо ви точненько знаете характеристики своеї СО, що там і як = то можно і прості наносити.

П.с. - зараз з фазовим переходом в СО і лізти не потрібно, бо воно не видавлюется та довго зберігає властивості, то МХ та інше надо мазати раз в пів року.
(у мене Легіон 20р. з фазовим переходом, я туди і не лазив , пилюку пензликом на вентеляторах чищу та продуваю і все, температури в том що я граю не особо змінились, якщо буду лізти під СО - то буду рідки термопрокладки використовувати, бо там прижим кривій ).

Отправлено спустя 6 минут 6 секунд:
M1Z0
якщо не потрібно "мощностей" - то рекомендую відключити турбобус процессора, відразу впаде на -20 градусів, бо 8ядерники у АМД горяченьки, я у себе на 4800н відключив - і в своїх задачах не побачив погіршення (але у мене відяшка 2060 та лок фпс в іграшках 60кадрів) - так психологично комфортніше , та менш аккум жре (і налаштував профілі енергоживлення - в звичайному - вимкнено , в "геймерском" - все вмикается)
Georgin
Member

Повідомлення

Klon
А, точно, це вагомий плюс :)
Хоча зараз є настільки м'які термопрокладки, що з ними навіть перепади висоти згладжуються без проблем - береш відразу потовщє і вона класно стискається де потрібно.
Так що зараз перепади по висоті не настільки критичні, якщо брати правильну прокладку.
ddO
Member

Повідомлення

M1Z0: 04.09.2026 20:30 нормальные ли температуры для такой нагрузки?
Усе перевіряється доволі просто - знаходите тестування цього ноутбука в інтернеті на якомусь перевіреному ресурсі та порівнюєте
спойлер
https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG- ... 159.0.html
В них там вказано що PL1 у цього ноутбука має бути 35Вт і ноутбукчек так і наміряли - в комбінованому стрес-тесті в них 35Вт на 89 градусів. Ну і попутно там фурмарк завантажував відеокарту на 115Вт. Так що Ваш результат доволі близький. Можливо у Вас якійсь нюанси в режимах - наприклад, тестували в тихому, а не в турбо. Але в цілому схоже що в цієї модельки саме такі охолодження та ліміти. Підтримую, що написали вище - фазовий перехід та рідкі термопрокладки. І дуже обережно із рідким металом. Можливо є утиліти де можна обмежити температурні ліміти (незнаю, G-Helper?), тут уже хай власники ноутбуків Асус щось радять.
Відповісти