Рольовий екшен про вампірів The Blood of Dawnwalker сподобалася гравцям

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dragobes
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Рольовий екшен про вампірів The Blood of Dawnwalker сподобалася гравцям

Тепер залишилося дізнатись чи сподобалася вона вампірам :)
yariksom
Member

Повідомлення

Dragobes: 04.09.2026 09:52Тепер залишилося дізнатись чи сподобалася вона вампірам
Піратам 🏴‍☠️ :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

Я бы не сказал что 75% положительных это огромный успех.
Zaelot
Member

Повідомлення

Вона навіть польський підтримує, а укр ні! Сабів навіть немає. Хай сосуть кров
Prescott
Member

Повідомлення

Без перевода и с кривой оптимизацией? Удачи.
Zaelot: 04.09.2026 10:19Вона навіть польський підтримує
Потому что разработчики поляки?
Геральт
Active Member

Повідомлення

Норм забавка, віддає старим добрим відьмаком. Бойовка з напрямками, але напрямок на клаві обириється і це в рази гармонійніше, ніж вбогі піруети мишкою, як в KCD. Кнопки "перемогти в будь-якій дуелі" також нема, принаймні поки що. Обмеження по часу змушує обирати пріорітети. Прокачка традиційна для аРПГ: є корисні перки, є якийсь непотріб. Анімації дешевенькі, але не критично. Сюжет скіпати на разі не хочеться, далі видно буде. Машинний переклад є на нексус, досить кривенький. По швидкодії особливих претензій не маю. Графіка не Mafia OC, але може бути. Чітккість аж дзвенить )
Zaelot: 04.09.2026 10:19 Вона навіть польський підтримує, а укр ні! Сабів навіть немає. Хай сосуть кров
Гра польских розробників підтримує польську мову, який жах!
Граю з PL озвучкою і UA текстом
Zaelot
Member

Повідомлення

Геральт: 04.09.2026 10:20
Граю з PL озвучкою і UA текстом
тобто там всеж таки є саби? :spy:
Геральт
Active Member

Повідомлення

Zaelot
З нексуса, мод
Васильович
Member

Повідомлення

erkins007: 04.09.2026 10:11Я бы не сказал что 75% положительных это огромный успех.
Це непоганий результат для гри за абсолютно новою франшизою
:dontknow:
Ararat
Member

Повідомлення

Васильович: 04.09.2026 10:31
erkins007: 04.09.2026 10:11Я бы не сказал что 75% положительных это огромный успех.
Це непоганий результат для гри за абсолютно новою франшизою
:dontknow:
Вот этот тейк вообще не понял. Новые франшизы что типо получают более низкие оценки при том же качестве или что?
Васильович
Member

Повідомлення

Ararat: 04.09.2026 10:38Вот этот тейк вообще не понял. Новые франшизы что типо получают более низкие оценки при том же качестве или что?
Скажімо так - їм тяжче знайти "свого" гравця.
Earanak
Member

Повідомлення

Интересно какой процент из этих 25% негативных отзывов составляет нытье от японцев :lol:
Я как глянул сколько там нытья на японских иероглифах прифигел. Правда, еще больше прифигел когда по-переводил эти сообщения.
Оказывается им продали игру с цензурой, в которой вырезали кровь. В игре про вампиров :lol:
Сам я только прошел пролог и немного поиграл...
Нету у меня какого то однозначного мнения по игре после пролога. Какая то игра средненькая во всем. Простенькая (не в плане сложности) а в плане - исполнения/глубины/механик. Я обычно на ценники на игры не бухчу, потому что мне пофиг. Но если бы она стоила 800-1000грн, в нашем регионе - было бы справедливо для нее, IMHO. То что меня больше всего в демонстрации геймплея выморозило (боевка) оказалась не такой уж и плохой по итогу (на клавиатуре). На геймпаде просто отвратительно крутить сосками при каждом ударе, тьфу. Наверное лично для меня боевка вышла немного лучше чем в недавной Готике-Ремейке. Там она была еще дубовее.

Ну и еще из последних игр на UE5, на мой субъективный взгляд это игра с самым всратым визуалом. Я даже блин не знаю в чем КОНКРЕТНО проблема. Будто тут комбинация из - Фиговых Левел-Дизайнера/Environment-Артистов, Пропс-Моделлеров, Foliage-Артистов. Вот если бы я графон в игре делал - вышла бы примерно такая же фигня постная. Все какое то васянское, сделанное с спущенными рукавами. Сразу видно что это не высокобюджетный проект.

Из того что понравилось, ну наверное озвучка, приятная. Только жаль что вместо F*CK не кричат K*RWA. Еще кринжую когда говорят 'Slowpoke'. Я НЕ знаю было ли в лексиконе такое слово в 1300 (или каком там) году. Но оно у меня с гребанным покемоном ассоциируется ))

И да, оптимизация в игре хуже чем в Готике, чем в Сталкере 2, чем в Мортал Шелл 2, не знаю как они умудрились это сделать.

Из того что в игре больше всего не понравилось - временные затраты на разные действия/квесты, и лимит в 30 дней на сюжет. Я прям таки вижу как эти бедолаги сидели и репу чесали - чем же нам выделиться, в нашей игре нету ничего необычного, и придумали эту срань дебильную. Благо в первый же день, в первую же ночь - люди сделали моды на 90 Дней, 32 Часа в сутках и на скиллы прокачиваемые без траты времени. Ну это просто бредик, как по мне. У тебя на карте есть задания. И ты ходишь и думаешь - что скипнуть а что играть. Я человек такой что я хочу ВСЕ проходить на 100% и мне плевать че там дегенерат на геймдизайнере себе нафантазировал. Я не собираюсь его среднебюджетный калл второй раз проходить вспоминая какие квесты я скипал а какие нет. В общем, для меня это неприемлемо.

Ну и конечно за все эти годы сюжеты про семейные драмы/пропажи/поиски в RPG малёха подзадушили.
Спасай брата-сестру-дочку-сына-папу, да сколько можно то... Хотя в целом задумка по сюжету заинтересовала.
Востаннє редагувалось 04.09.2026 10:55 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Earanak: 04.09.2026 10:42 Интересно какой процент из этих 25% негативных отзывов составляет нытье от японцев :lol:
Я как глянул сколько там нытья на японских иероглифах прифигел. Правда, еще больше прифигел когда по-переводил эти сообщения.
Оказывается им продали игру с цензурой, в которой вырезали кровь и визуально и из текста. В игре про вампиров :lol:
:lol:
kairo
Member

Повідомлення

Zaelot: 04.09.2026 10:19 Вона навіть польський підтримує, а укр ні! Сабів навіть немає. Хай сосуть кров
Так, могли б принаймні субтитри українські завезти.
Telcontar
Member

Повідомлення

Мені дуже зайшов цей опис прологу (багато літер і матюків) :gigi: :
спойлер
Вибачте, що не про ГУР і СБУ. До важливих питань.

12 годин тому вийшла гра The Blood of the Dawnwalker, я уже пройшов пролог і шо я вам маю сказати, гра прям одразу має нас чомусь навчити.

Геймплей, двіжок, там всьо понятно, всьо красиво, ведьмак геральт в Молдові, там всьо норм. Але питання викликає головний сюжетний поворот.

Сюжет наступний: ти в молдові, в 14 сторіччі, й****й брудний нищий холоп в селі й****х брудних нищих холопів. Вас ї*е страшним й***м король весь у золоті брильянтах і страшно поневіряє, щоб ви залишалися брудними й****и нищими холопами.

Тут зверху на додачу до короля починається епідемія чуми. Король вирішує проблему чуми довольно просто - вбиває н***й всіх хто кашлянув.

Дивлячись на цей бєспрєдєл із лєсу виходить страшний неприятний древній вампір і починає з того, що вбиває н***й короля. Й****м брудним холопам він каже шо тепер він новий головний, і положняк тепер наступний - всі живуть як хочуть, податки відміняються, всіх примусово вакцинують шляхом давання глотнути вампірової крові. Це всіх миттєво виліковує від чуми і заодно від усіх інших хвороб крім дурної голови, дурна голова так не лікується. Єдина умова нового князя - раз на місяць здавати йому кров, бо він тоже шото має кушать. Всі господні заповіді відміняються і замість них вводяться нові страшні безчеловєчні вампірські закони - не убий, бо вб'ю н***й, не укради, бо вб'ю н***й, живи нормально мирно нікого не трогай, бо вб'ю н***й. Від цих безчєловєчних законів й***і брудні холопи відчувають себе страшно поневоленими і нещасними.

Шоб було понятніше насколько головний злодєй вампір є злодєєм, він постановляє що з лісу можуть вийти якісь рогаті лісові йєті, на яких селяни раніше охотилися яко на монстрів. Страшні рогаті лісові йєті виявляються розумною формою життя схильною до пацифізму, просто страшною і рогатою. Від того, що й****м брудним холопам більше не можна вбивати все шо не виглядає, як вони, й****і брудні холопи відчувають страшну наругу і несправедливість.

Від відчуття наруги і несправедливості й***ні брудні холопи влаштовують повстання. Повстання головний вампір подавляє приблизно за годину, після чого каже ну б*я, я хотів по хорошому, ви не хотіли по хорошому, ви хотіли монстра - ви отримаєте монстра, і вбиває тучу народу, а хто вижив, той живе як худоба в підвалі його замка і опять такі працює донором крові, просто вже в зовсім інших побутових умовах.

І ти такий головний герой - це не можна терпіти, я піду і страшно отомщу цьому звіру демону покидьку.

Так у мене лише одне питаннячко - а хто тут злодєй і почєму, і чи не можна б**ть не шукать от добра добра, а просто жити собі нормально в своє задоволення?

Відчуваю, що якщо я найду відповідь на це питання, це пояснить мені багато в поведінці населення цього регіону, і я наприклад зрозумію, чому Петер Мадяр не відкриває Україні переговорні кластери в ЄС.
(с - НеОлексій)
kairo
Member

Повідомлення

Васильович: 04.09.2026 10:41Скажімо так - їм тяжче знайти "свого" гравця.
Новій грі важче знайти свого гравця по кількості, але не по оцінці. Це ж Екшн-РПГ, найпопулярніший жанр ігор.
Васильович
Member

Повідомлення

kairo: 04.09.2026 11:30Новій грі важче знайти свого гравця по кількості, але не по оцінці.
По кількості - це само собою.
А за оцінку, бачу, треба детальніше пояснити свою думку: в проектах, де я стикаюся з оцінками від юзерів, зазвичай буває, що при малій кількості користувачів і, відповідно, самих оцінок кожен перший неадекват своєю одиницею сильно просаджує загальний рейтинг. Це при умові, що проект сам по собі то і непоганий. А вже на аудиторії, наприклад, 10К+ оцінок хейтери перестають "робити погоду" і оцінка виглядає справедливою.
В мене на одному проекті на самому старті десь в 2019 завелася дама-хейтерка, яка регулярно ставила одиницю і оновлювала відгук в сторі, що "анімації в додатку можуть викликати епілептичні припадки у схильних до цього людей". При цьому анімації можна було штатно вимкнути, про що їй самій неодноразово писали. Але - haters gonna hate :tomat:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Earanak: 04.09.2026 10:42 Интересно какой процент из этих 25% негативных отзывов составляет нытье от японцев :lol:
Оказывается им продали игру с цензурой, в которой вырезали кровь. В игре про вампиров :lol:
Сам я только прошел пролог и немного поиграл...
Нету у меня какого то однозначного мнения по игре после пролога. Какая то игра средненькая во всем. Простенькая (не в плане сложности) а в плане - исполнения/глубины/механик. Я обычно на ценники на игры не бухчу, потому что мне пофиг. Но если бы она стоила 800-1000грн, в нашем регионе - было бы справедливо для нее, IMHO. То что меня больше всего в демонстрации геймплея выморозило (боевка) оказалась не такой уж и плохой по итогу (на клавиатуре). На геймпаде просто отвратительно крутить сосками при каждом ударе, тьфу. Наверное лично для меня боевка вышла немного лучше чем в недавной Готике-Ремейке. Там она была еще дубовее.

Ну и еще из последних игр на UE5, на мой субъективный взгляд это игра с самым всратым визуалом. Я даже блин не знаю в чем КОНКРЕТНО проблема. Будто тут комбинация из - Фиговых Левел-Дизайнера/Environment-Артистов, Пропс-Моделлеров, Foliage-Артистов. Вот если бы я графон в игре делал - вышла бы примерно такая же фигня постная. Все какое то васянское, сделанное с спущенными рукавами. Сразу видно что это не высокобюджетный проект.

Из того что понравилось, ну наверное озвучка, приятная. Только жаль что вместо F*CK не кричат K*RWA. Еще кринжую когда говорят 'Slowpoke'. Я НЕ знаю было ли в лексиконе такое слово в 1300 (или каком там) году. Но оно у меня с гребанным покемоном ассоциируется ))

И да, оптимизация в игре хуже чем в Готике, чем в Сталкере 2, чем в Мортал Шелл 2, не знаю как они умудрились это сделать.

Из того что в игре больше всего не понравилось - временные затраты на разные действия/квесты, и лимит в 30 дней на сюжет. Я прям таки вижу как эти бедолаги сидели и репу чесали - чем же нам выделиться, в нашей игре нету ничего необычного, и придумали эту срань дебильную. Благо в первый же день, в первую же ночь - люди сделали моды на 90 Дней, 32 Часа в сутках и на скиллы прокачиваемые без траты времени. Ну это просто бредик, как по мне. У тебя на карте есть задания. И ты ходишь и думаешь - что скипнуть а что играть. Я человек такой что я хочу ВСЕ проходить на 100% и мне плевать че там дегенерат на геймдизайнере себе нафантазировал. Я не собираюсь его среднебюджетный калл второй раз проходить вспоминая какие квесты я скипал а какие нет. В общем, для меня это неприемлемо.

Ну и конечно за все эти годы сюжеты про семейные драмы/пропажи/поиски в RPG малёха подзадушили.
Спасай брата-сестру-дочку-сына-папу, да сколько можно то... Хотя в целом задумка по сюжету заинтересовала.
це тупо мідл проект по всім фронтам, от тільки цінник як за ААА
оптимізація - погана, фрізи юе5 присутні. бойковка - какашка, чому воно стільки коштує?
D_ad
Member

Повідомлення

Подивився я на оптимізацію... там страшне. Гра не показує нічого такого, що який небуть "СТАЛКЕР" на тому самому UE5 не здатний намалювати у кілька раз більше (дерев, трави), але із fps у півтора-два рази вищим на аналогічній відеокарті. :spy:

Діалоги... крінжувасті..? Або ні... тут, як то кажуть - на любителя. :shuffle:

Боївка..? Та таке собі. Особливо приємно, коли товпа мобів навколо люб'язно чекає, поки ти порішаєш із одним із них, потім із іншим... :rolleyes:

Шо ше.. регіональна ціна для України - 2к. Це дорожче, ніж просили за 3-го "Відьмака", або СР2077 на старті продажів. Або RE9 (якщо із сучасного, щоб не паритися із переводом згідно інфляції) :-/
Геральт
Active Member

Повідомлення

D_ad: 04.09.2026 23:32 Або RE9 (якщо із сучасного, щоб не паритися із переводом згідно інфляції) :-/
Ціна на реквієм і сабж однакова. Тільки реквієм зайняла в мене 12год. Сильно сумніваюсь, що вдасться пройти не те, що за 12, а й за 30год. Там в ГГ часу місяць, а один ігровий день кілька реальних год займає.
Ціну на Dawnwalker можна, звісно, вважати зависокою, але точно не відносно реквієм, а взагалі. Реквієм - лютий оверпрайс.
2х FPS в С2 також перебільшення. Хоча графіка слабша в поляків, факт.
Відповісти