NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 02.09.2026 16:07Если нейронка теперь всё будет рисовать, какой смысл тогда вообще текстуры рисовать?
Нейронка не малює текстури, вона трохи покращує вхідну картинку. Це добре видно по старим іграм, де імпакт мінімальний.
denizen
Member

Повідомлення

hohlid19: 02.09.2026 16:07
vmsolver: 02.09.2026 15:09
Не то слово, я на этот балаган со стороны смотрю и удивляюсь, какой смысл ругать опциональную технологию, не нравится - не включай. Но нет, некоторым очень важно до всех донести, что это всё не правильно, мол не в того бога веруете ))
Проблема в том, что опциональная функция рано или поздно добросовестными разработчиками предусматривается как обязательная в сис. требованиях. Если нейронка теперь всё будет рисовать, какой смысл тогда вообще текстуры рисовать?

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
hohlid19
А функции, которые были созданы для того, чтобы "облегчить жизнь разработчикам", с 18 года особо не продвигается. Приходится довольствоваться программным решением, либо старой доброй запеченкой
навіть, якщо і так, що це можна змінити? це вже факт, що буде така технологія і тільки час покаже чи буде карще, чи ні
Vladys77
Member

Повідомлення

Куплю собі RTX 7080Ti під DLSS 6.0 :D
hohlid19
Member

Повідомлення

denizen: 02.09.2026 16:13
hohlid19: 02.09.2026 16:07

Проблема в том, что опциональная функция рано или поздно добросовестными разработчиками предусматривается как обязательная в сис. требованиях. Если нейронка теперь всё будет рисовать, какой смысл тогда вообще текстуры рисовать?

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
hohlid19
А функции, которые были созданы для того, чтобы "облегчить жизнь разработчикам", с 18 года особо не продвигается. Приходится довольствоваться программным решением, либо старой доброй запеченкой
навіть, якщо і так, що це можна змінити? це вже факт, що буде така технологія і тільки час покаже чи буде карще, чи ні
Ну когда вышла, тогда ниче не изменишь. Тем более гои и такое схавают
Vladys77
Member

Повідомлення

erkins007: 02.09.2026 10:02 Предлагаю обсудить NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації

Если ещё вдвое улучшат, чтобы по при были на уровне 25%, то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
А ціну відеокарт ви враховуєте? Чи лише технології, які недоступні звичайним смертним?
hohlid19
Member

Повідомлення

kairo: 02.09.2026 16:11
hohlid19: 02.09.2026 16:07Если нейронка теперь всё будет рисовать, какой смысл тогда вообще текстуры рисовать?
Нейронка не малює текстури, вона трохи покращує вхідну картинку. Це добре видно по старим іграм, де імпакт мінімальний.
Рисует. Иначе бы не перерисовывала лица НПС, добавляя морщины, неровности кожи и т.д.
Vladys77
Member

Повідомлення

Earanak: 02.09.2026 10:40
_Andrik_: 02.09.2026 10:34

Ви праві, все до того йде , одного не розумію чого деякі екземпляри з цьго радіють :think:
Я например доволен темпам развития нейронок, потому что я в той позиции когда они меня с одной стороны и не заменят а с другой стороны облегчают некоторые задачи по работе. Че тут не радоваться то :dontknow: Ну а игрунам в игрульки и прохрамистам - соболезную со всеми этими ихними Опусами/Клодами/Курсорами и тд :gigi:
Ще один вузьколобий погляд на ситуацію.
А зростання цін на ВСЮ електроніку через ШІ бульбашку тебе не обходить? Чи ти в найближчі 10 років не плануєш купувати новий ПК, ноут, телевізор, монітор, смартфон, планшет...?
Earanak
Member

Повідомлення

Vladys77, пчел, с фига ли ты на меня бухтишь ? Иди поплачь в плечо кому то другому на цены.
Я лишь радуюсь тому что некоторые процессы в моем рабочем пайплайне у меня теперь не вызывают боли. Это не значит что я доволен ростом цен.
А то что какой то бедолага себе комплюхтер не может купить что бы в игрульки поиграть - ну, сорян, сочувствую :dontknow:
Когда нужно будет, обновлю компьютер. Пока что профильного железа мне хватает. Сейчас бы загадывать что там через 10 лет будет :lol:
Востаннє редагувалось 02.09.2026 16:32 користувачем Earanak, всього редагувалось 4 разів.
erkins007
Member

Повідомлення

Vladys77: 02.09.2026 16:16Чи лише технології, які недоступні звичайним смертним
Если лично вам недоступны, то это конечно печально. Но не обращайте ситуацию.
Я студентом сидел на шитом Xbox360, но не считал почему-то технологии которых там не было недоступными для простых смертных.
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 02.09.2026 16:18Рисует. Иначе бы не перерисовывала лица НПС, добавляя морщины, неровности кожи и т.д.
Вона це робить на основі вхідної інформації. Там де погані текстури були на вході, вони практично не змінились.
Vladys77
Member

Повідомлення

Sashr: 02.09.2026 10:47
Nikolay Yeryomenko: 02.09.2026 10:06
За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).
Особисто я не люблю AMD за нікчемність і їх нездатність створити хоч якусь конкуренцію монополісту.
Це ти Intel розкажи :laugh: . І іншим виробникам відеокарт, про які ти навіть не знаєш, бо вони давно зникли. А відеокарти Radeon існували тоді і існують зараз.

І те що відеокарти Radeon в чистій продуктивності не поступаються GeForce це ж звісно нікчемність AMD :gigi: . Не могли зробити просто слабкі відеокарти як Intel :laugh:

Ну і те що Гуанг піднявся спочатку на майнінгу, а потім на розкрученому за його участі бумі ШІ це ж звісно перевага NVIDIA, а не вдача та спекуляція.
vmsolver
Member

Повідомлення

hohlid19: 02.09.2026 16:07Проблема в том, что опциональная функция рано или поздно добросовестными разработчиками предусматривается как обязательная в сис. требованиях.
Просто пишут то, что распространено, к чему это нытьё про якобы проблему, которой нет? Заранее поныть захотелось? :lol:
Многие уже несколько лет не выключают DLSS и не видят смысла её выключать. А вы тут со своей абсолютно "правильной" религией.
kairo
Member

Повідомлення

Vladys77: 02.09.2026 16:37 І те що відеокарти Radeon в чистій продуктивності не поступаються GeForce це ж звісно нікчемність AMD :gigi: . Не могли зробити просто слабкі відеокарти як Intel :laugh:
Назвіть мені відеокарту АМД, яка не поступається 4090, карті минулого покоління.
Filabatya
Member

Повідомлення

Прикольно, власники 5090 суперзверзньо відповідають, 5080 ще спускаються з олімпа і пояснюють що дорого, але на це є причини.
5070ті ніхто не чіпає, майже пролетаріат)
Тільки не можу зрозуміти Бомбейбокс, 5080 в розгоні рівна 4090, невже так пам'яті не вистачає?
hohlid19
Member

Повідомлення

kairo
Немного уступает 7900хтх, это если прям сыросырая картинка. Ну и МСРП чуть ли не в 2,5 раза меньше

Відправлено через 55 секунд:
Filabatya: 02.09.2026 16:44 Прикольно, власники 5090 суперзверзньо відповідають, 5080 ще спускаються з олімпа і пояснюють що дорого, але на це є причини.
5070ті ніхто не чіпає, майже пролетаріат)
Тільки не можу зрозуміти Бомбейбокс, 5080 в розгоні рівна 4090, невже так пам'яті не вистачає?
Алгоритм нейронок другой. Короче ситуация как с ФСР4 у 7000 серии :rotate:
Vladys77
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.09.2026 10:51
_Andrik_: 02.09.2026 10:31

Вау , цеж так класно коли монополіст буде продавати за скільки хоче , це буде неймовірне супер досягнення. А як прихмльники нвідіа зрадіїють купуючи умовну 6050 за 1000+ ойро, ммм :super:
ситуація лайно, це правда. що пропонуєте? купляти менш продуктивні карти компанії, яка вже 10 років тільки копіює технології конкурента з великим відставанням? це допоможе? я наприклад люблю ретрейсинг, длсс4, реконструкцію променів і мені подобається ідея длсс5, то мені тепер відмовитись тому що бідний радеон втратить ринок? червоні його з 2011 року втратили аж до 6% на ринку гпу, вже зрозуміло, що їм просто нецікавий цей ринок в них консолі є. їм норм стояти в позиції наздогоняйки просто намагаючись копіювати технології нвідії з великим відставанням і сьогодні масмаркет дивлячись відосіки на ютубі з длсс5 обиратиме наступною картою нвідія, повір мені. то треба саме радеону раздуплятись, якщо їм потрібна конкуренція, треба витрачати бабки, нові технології коштують грошенят, але хочеш прикол? це не зробить карти нвідії дешевшими, це зробить карти радеон дорожчими :lol: дивись, уявімо, якщо радеон випустить аналогічну повністю карту за продуктивністю та технологіям нвідії, а вона ще й при цьому буде коштувати дешевше - я перший хто купить таку карту. але такого не буде - це і є основною проблемою. ти можеш тицяти скільки завгодно фпс\долар в растрі в мідл сегменті, але просто повертаємося до ретрейсингу, пастрейсингу, длсс5, рейреконстракшену, куда-ядрам, енергоефективності, просто банальним брутфорсом хоча б майже 4х річної 4090, ось і все.
Не усі купують відеокарти за 3-6к $. А точніше в споживчому сегменті ніхто не купує. Доля продажів в умовні 0.01% абсолютно ні на що не впливає.

Це технології для галочки. Бо їх не матиме 90% геймерів.

AMD 10 років наздоганяє... бо вона на 5 років пізніше почала розробку RT і технологія не стоїть на місці.

AMD не розвиваються? Технологія RDNA 3 була проривна і вона розвивається. FSR 4.0 вже на рівні поточного DLSS.

AMD відставала від Intel скільки? Майже півсторіччя? І де тепер Intel? Ледве уряд США врятував їх від банкрутства.
hohlid19
Member

Повідомлення

Vladys77: 02.09.2026 16:47
Enjthesilence: 02.09.2026 10:51

ситуація лайно, це правда. що пропонуєте? купляти менш продуктивні карти компанії, яка вже 10 років тільки копіює технології конкурента з великим відставанням? це допоможе? я наприклад люблю ретрейсинг, длсс4, реконструкцію променів і мені подобається ідея длсс5, то мені тепер відмовитись тому що бідний радеон втратить ринок? червоні його з 2011 року втратили аж до 6% на ринку гпу, вже зрозуміло, що їм просто нецікавий цей ринок в них консолі є. їм норм стояти в позиції наздогоняйки просто намагаючись копіювати технології нвідії з великим відставанням і сьогодні масмаркет дивлячись відосіки на ютубі з длсс5 обиратиме наступною картою нвідія, повір мені. то треба саме радеону раздуплятись, якщо їм потрібна конкуренція, треба витрачати бабки, нові технології коштують грошенят, але хочеш прикол? це не зробить карти нвідії дешевшими, це зробить карти радеон дорожчими :lol: дивись, уявімо, якщо радеон випустить аналогічну повністю карту за продуктивністю та технологіям нвідії, а вона ще й при цьому буде коштувати дешевше - я перший хто купить таку карту. але такого не буде - це і є основною проблемою. ти можеш тицяти скільки завгодно фпс\долар в растрі в мідл сегменті, але просто повертаємося до ретрейсингу, пастрейсингу, длсс5, рейреконстракшену, куда-ядрам, енергоефективності, просто банальним брутфорсом хоча б майже 4х річної 4090, ось і все.
Не усі купують відеокарти за 3-6к $. А точніше в споживчому сегменті ніхто не купує. Доля продажів в умовні 0.01% абсолютно ні на що не впливає.

Це технології для галочки. Бо їх не матиме 90% геймерів.

AMD 10 років наздоганяє... бо вона на 5 років пізніше почала розробку RT і технологія не стоїть на місці.

AMD не розвиваються? Технологія RDNA 3 була проривна і вона розвивається. FSR 4.0 вже на рівні поточного DLSS.

AMD відставала від Intel скільки? Майже півсторіччя? І де тепер Intel? Ледве уряд США врятував їх від банкрутства.
ФСР 4.0 не на уровне 4.5 ДЛСС, ибо вышла раньше
Vladys77
Member

Повідомлення

proos: 02.09.2026 11:05 Дадут 60 фпс на 4070 это будет хорошр. Нет? До свидания
З FG x6 :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
warp37: 02.09.2026 11:08 Было бы хорошо, если бы ещё выросла. Но даже если нет - будем ждать старшие модели GeForce 60 и обновляться.
Оновлюватись за 5-7к $ за відеокарту???
hohlid19
Member

Повідомлення

Vladys77: 02.09.2026 16:50
proos: 02.09.2026 11:05 Дадут 60 фпс на 4070 это будет хорошр. Нет? До свидания
З FG x6 :gigi:
Эксклюзив 5000 серии :lol:

Відправлено через 51 секунду:
Vladys77: 02.09.2026 16:51 Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
warp37: 02.09.2026 11:08 Было бы хорошо, если бы ещё выросла. Но даже если нет - будем ждать старшие модели GeForce 60 и обновляться.
Оновлюватись за 5-7к $ за відеокарту???
Ещё 1к за БП с сертификатом АТХ4
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 02.09.2026 16:47kairo
Немного уступает 7900хтх, это если прям сыросырая картинка. Ну и МСРП чуть ли не в 2,5 раза меньше
Всього лиш на третину слабша))
спойлер
Screenshot 2026-09-02 165039.png
Ну и МСРП чуть ли не в 2,5 раза меньше
AMD Radeon RX 7900 XTX Launch Price 999 USD
NVIDIA GeForce RTX 4090 Launch Price 1,599 USD
Відповісти