Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

karokum: 01.09.2026 22:39 коли приїдуть Gateron Type R
Мають бути класні, розкажеш після тесту
leif
Member

Повідомлення

karokum: 01.09.2026 22:39Я мастив по гайду, лише на стінки хаузингу і стему
на відео явно чути саме метал об пластик, тобто змастити додатково потрібно саме скоби тим самим діелектриком, який ви купили у Дмитра, це правильний і безпечний вибір мастила для скоб.

щодо люфтів. в першу чергу воно залежить від того, який там світч стоїть, але змащення скоб також чинник. втім самі хаузінги мазати, які б не були воббли і люфти, необхідно тоненьким-тоненьким шаром 205го. завжди, без виключень.

якщо це мілкі йелоу на відео, то у них досить великий стем-воббл в стоці без філмів. лікується, як і писав вище -- обов'язковим для них філмінгом. далі, якщо воббл залишається некомфортним і після того, як ви дозмастили стаби і зафілмили світч, варто також перевірити, чи щільно сидить сам кейкап на стабах, інколи там бувають неспівпадіння по щільності і тоді бажано ущільнювати додатково посадку (але не перестаратись, бо абс-пластик доволі тендітний). якщо з посадкою все окей, мастило в правильній кількості (діелектрика можна брати шаром у міліметр-півтора-два, але не так щоб знизу витікало з хаузінга зверху зайве прибрати серветкою), можна розглянути варіант заміни стабів на такі, що мають щільніші допуски. наприклад ТХ. але, суто на мою думку, останній варіант це вже крайні міри. овлаб стаби цілком пристойні, єдине що по звуку досить дзвінкі-хайпітчові, але мені колись саме це в них подобалось.

Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
якщо у вас після усіх модифікацій буде бажання/невдоволення фінальним результатом, можу заслати чисто на тест ТХ стаби, у мене їх з десяток сетів лежить без діла, все лінуюсь викладати на барахолку, колись користувався ними в майже в усіх білдах.
7mindfields
Member

Повідомлення

Купив пару нових низькопрофільних фулсайз мембранок (не собі) cherry kc1000 і fujitsu kb410 по 124грн, для тих кому потрібен тихий борд з нампадом - ідеальний варіант, особливо в порівнянні зі всяким китайским гівном типу defender, esperanza, 2e в цей прайс. Збірка трохи краще у фуджитсу, але тактильно (саме натискання клавіш) чері відчувається приємніше.
Востаннє редагувалось 02.09.2026 12:17 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 2 разів.
7mindfields
Member

Повідомлення

Ціла клавіатура :teacher: (а не оті ваші обрізки 40-60-65-70-75-80% /s) по ціні найдешевшого паку спрінгів з аліку, теж скептично віднісся спочатку :D
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.09.2026 12:03а не оті ваші обрізки 40-60-65-70-75-80%
фу таким користуватись :nunu: КАСТРАТИ (sic!)

хоча 40 особисто я не сприймаю, бо у нас таки не латинка :dontknow:

отакі типу 60 (але не зовсім) теж не покатять
спойлер
хоча це взагалі максимально дивна клавіатура, під яку треба перевчитись сліпому друку :insane: таке тільки упоротим можна купити, як на мене
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 02.09.2026 12:10 максимально дивна клавіатура, під яку треба перевчитись сліпому друку :insane: таке тільки упоротим можна купити, як на мене
Виглядає як типовий спліт, тільки обидві частини зафіксовані :think:
leif: 02.09.2026 12:10 хоча 40 особисто я не сприймаю
Начитався редітів, один час дуже хотів 40% потестувати, але потім згадав попередній досвід з ducky one 2 mini, а тут fn ще частіше треба буде використовувати, тож доволі швидко відпустило
Востаннє редагувалось 02.09.2026 12:15 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
нє, ти шо, це все зовсім не типово. зроблений типу щоб мати можливість зібрати симетрично, але це порушує розташування клавіш для touch набору. там в першому комент чуваки розібрали:
спойлер
Зображення
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 02.09.2026 12:15 7mindfields
нє, ти шо, це все зовсім не типово. зроблений типу щоб мати можливість зібрати симетрично, але це порушує розташування клавіш для touch набору. там в першому комент чуваки розібрали:
Поняв, тоді черговий тест на уважність провалено :lamer:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.09.2026 12:14а тут fn ще частіше треба буде використовувати
та ну це анріал. як друкувати кирилицею? це заново перевчатись треба під одну клавіатуру, і то все одно буде сильно повільно. заради чого? 40 виключно для англомовних і то дуже специфічна штука.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 02.09.2026 12:17
7mindfields: 02.09.2026 12:14а тут fn ще частіше треба буде використовувати
та ну це анріал. як друкувати кирилицею? це заново перевчатись треба під одну клавіатуру, і то все одно буде сильно повільно. заради чого? 40 виключно для англомовних і то дуже специфічна штука.
Освоювати стікери і смайли, або взагалі забіндити мєми на кожну клавішу :teacher:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 02.09.2026 12:19забіндити мєми на кожну клавішу
:up: :D
Ільф і Петров передбачили 100 років тому
Словарь Вильяма Шекспира, по подсчёту исследователей, составляет 12000 слов. Словарь негра из людоедского племени «Мумбо-Юмбо» составляет 300 слов. Эллочка Щукина легко и свободно обходилась тридцатью.
Vincent66
Member

Повідомлення

Що можете сказати гарного за Dark Project ALU87 та Proove Gaming Slicker Pro? У дарк проджект якісь не стандартні розміри.. вона ширша і длінша за інші ткл клавіатури і важить майже 2 кг, може там кейкапи більші?

І хтось користувався такими штуками з алліка?
спойлер
1.jpg
2.jpg
leif
Member

Повідомлення

Vincent66
Дарк проджект це кацапи, таке купувати — себе не поважати :nunu:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Vincent66: 02.09.2026 14:59дарк проджект якісь не стандартні розміри.. вона ширша і длінша за інші ткл клавіатури і важить майже 2 кг
Важить бо алюміній, і в описі неправильні розміри, бо від 380мм це вже повноцінний 1800 формат, tkl не може бути 400 в довжину. Але це русня, тому навіть не дивитись в її сторону.
Vincent66: 02.09.2026 14:59І хтось користувався такими штуками з алліка?
Коли була tkl клавіатура - користувався Magicforce Smart 21 Keypad - дуже зручна штука.
leif
Member

Повідомлення

Vincent66: 02.09.2026 14:59Proove Gaming Slicker Pro
якось дивлюсь на неї і не бачу пафоса, якщо чесно

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Vincent66: 02.09.2026 14:59І хтось користувався такими штуками з алліка?
так а що ви хочете почути про них? нам пад собі і нам пад, вводить цифри, що ще від нього очікувати, якщо це якийсь бюджетний варіант з аліка?

Відправлено через 13 хвилин 25 секунд:
тайм код:
спойлер
нє я все розумію, але все ж таки дуже сміливі формулювання у чувака. а тайпінг тест взагалі імба)

я вважаю якщо ти тестиш клавіатури і не вмієш хоча б в 100 wpm -- ДЕСЯТЬ ГОД ТЮРМИ!
Барбарис
Member

Повідомлення

В мене мембранний нампад по акції з телемарта чи подібного вийшов за 100 грн. Валяється перевернутия під монітором, щоб пил не збирати. Використовував лише інколи для гта5 :lol:
Vincent66
Member

Повідомлення

leif: 02.09.2026 15:34
Vincent66: 02.09.2026 14:59Proove Gaming Slicker Pro
якось дивлюсь на неї і не бачу пафоса, якщо чесно
:D

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
leif: 02.09.2026 15:05 Vincent66
Дарк проджект це кацапи, таке купувати — себе не поважати :nunu:
Наскільки я знаю по роботі то росс. товари заборонені до продажу. А вони продаються оффіційно в магазинах на тій же розетці,телемарті і т.п.
leif
Member

Повідомлення

Vincent66: 02.09.2026 15:44Наскільки я знаю по роботі то росс. товари заборонені до продажу. А вони продаються оффіційно в магазинах на тій же розетці,телемарті і т.п.
пошукайте 2 хв інфу чи задайте питання нейронці і все стане на свої місця. це кацапи. те що вони знайшли спосіб продаватись в Україні а наші не чисті на руку продавці ігнорують факт їхнього походження, не змінює рівно нічого.
Vincent66
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.09.2026 15:41 В мене мембранний нампад по акції з телемарта чи подібного вийшов за 100 грн. Валяється перевернутия під монітором, щоб пил не збирати. Використовував лише інколи для гта5 :lol:
Я часто користуюсь нампадом,звик на роботі всі цифри вводити через нампад.
Але все ж вирішив брати ткл щоб клава менше місця займала, а окремий блок поставлю подалі від мишки
Відповісти