Даніель Вавра у захваті від DLSS 5. Ця технологія робить Kingdom Come: Deliverance II реалістичнішою

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
warp37
Member

Повідомлення

hohlid19: 01.09.2026 11:02
warp37: 01.09.2026 10:58
Ну почему тогда для меня 30 FPS - это не плавно, а 30х2 - мой любимый игровой режим? Значит, FG работает, и хорошо. ;)

На NVIDIA и 20х3 нормально играется, но не во всех играх. Где-то идеально, а где-то таки ощущаю инпут-лаг.
Я извиняюсь, но ты РЕАЛЬНО включаешь ФГ при 30 кадрах? Я надеюсь ты на геймпаде играешь? :think:
Я только на геймпаде и играю с 2019 года. У меня ПК максимально настроен под консольный образ жизни. :)
Sanьka
Member

Повідомлення

S0N1C: 01.09.2026 09:35застосовувати одразу фотореалестичні текстури
Бо фотореалізм в реальному часі вже був застосований Хуангом в FX5000 series, не можна повторюватись :gigi:
Зображення
erkins007
Member

Повідомлення

hohlid19: 01.09.2026 10:48Ключевое слово показать. Дать поиграть с ФГ это уже другое
и поиграть не отличите, если родной фпс около 60 и выше
vsx: 01.09.2026 10:57я лично не понимаю зачем это вообще нужно если у тебя и так 70фпс есть. для меня эта ненужная фигня которая снижает производительность еще и артефакты добавляет
потому что ты пробовал видать только амдшный "аналог" от того и бред по задержку и артефакты.
Хотя должен признать на младших картах действительно фг сначала снизит вам фпс на 15-20%, а потом удвоит, на старших картах такого нет, там куда ближе к чистому х2
warp37: 01.09.2026 10:58На NVIDIA и 20х3 нормально играется
там желе будет.
S0N1C
Member

Повідомлення

Sanьka: 01.09.2026 11:13
S0N1C: 01.09.2026 09:35застосовувати одразу фотореалестичні текстури
Бо фотореалізм в реальному часі вже був застосований Хуангом в FX5000 series, не можна повторюватись :gigi:
Зображення
так, CineFX :laugh:
Goal: Nvidia designed it to render "cinematic-quality" special effects and complex lighting in real-time games.
Reality: The architecture struggled with performance in early DX9 games because processing 32-bit per channel color placed a heavy burden on its registers.

роки ідуть, а у нвідії всі ті ж прагнення і результат :gigi:
Тільки раніше, коли вони чітіли з якістю через спрощення обчислень, то вони не робили з цього технологію :laugh:
hohlid19
Member

Повідомлення

warp37
Ну тогда вопрос закрыт, звиняйте что потревожил
hohlid19
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2026 11:17
hohlid19: 01.09.2026 10:48Ключевое слово показать. Дать поиграть с ФГ это уже другое
и поиграть не отличите, если родной фпс около 60 и выше
vsx: 01.09.2026 10:57я лично не понимаю зачем это вообще нужно если у тебя и так 70фпс есть. для меня эта ненужная фигня которая снижает производительность еще и артефакты добавляет
потому что ты пробовал видать только амдшный "аналог" от того и бред по задержку и артефакты.
Хотя должен признать на младших картах действительно фг сначала снизит вам фпс на 15-20%, а потом удвоит, на старших картах такого нет, там куда ближе к чистому х2
там желе будет.
Ну ключевое если ФПС выше 60. При таких кадрах и АМДшный ФГ не даст задержек. Из исключений разве что сталкер 2 на релизе, но и без ФГ у него был дикий инпутлаг
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2026 11:17 потому что ты пробовал видать только амдшный "аналог" от того и бред по задержку и артефакты.
нет, я его не пробовал
Enjthesilence
Member

Повідомлення

vsx: 01.09.2026 10:57
man1242: 01.09.2026 10:25 Чудоао працює фг, у випадку реалізації від амд може і не так вдало воно виглядає. На 240гц моніторі з врр та 60-70фпс у грі режим х2 завжди виконує свою роботу відміно, звісно кажу це з досвіду володара ртх50 карти. Знову заздалегіть засуджовати длсс5 на прикладі решейду(привіт enb) не бачу сенсу, вийде у реліз то і побачимо як воно і що до чого. сам не узахваті з того що бачу, більше не потріб ніж кіллер фіча покоління.
нравится фг, включай себе на здоровье, я лично не понимаю зачем это вообще нужно если у тебя и так 70фпс есть. для меня эта ненужная фигня которая снижает производительность еще и артефакты добавляет. А поповоду критики длсс 5 на примере решейда так его же и хвалят на примере того же решейда. Тот же Вавра например.
Якщо маєш стабільні 70 FPS, а монітор на 144+ Гц - просто вмикаєш FG останньої версії від нвідії і все. Як би я не порівнював картинку, навіть спеціально розглядаючи її в лупу, у такому випадку я все одно оберу варіант із FG.
Але це працює далеко не в усіх іграх і за умови, що рідний FPS не нижчий за 70. Для шутерів я б узагалі орієнтувався на 80–90+ FPS. І ще важливо, щоб зображення не апскейлилось із 720p.

Наприклад, Squad. Якщо без FG у мене 140 FPS на максимальних налаштуваннях і GPU завантажене на 99%, то з FG та лімітом у 200 FPS навантаження на GPU буде меншим. Відповідно, може зменшитися і render latency, і system latency (тобто затримка введення) порівняно з грою без генерації кадрів. Тобто тут теж можна погратися з налаштуваннями й отримати приємніший результат ніж без фг.

Або Stalker, де вже відчувається нестача оптимізації з боку процесора. У такому випадку я майже завжди оберу FG, а не гру без нього.
Mozdev
Member

Повідомлення

Виглядає як звичайний решейд з модифікацією текстур(слабкою), але за дорого по продуктивності, що безглуздо, я все це і раніше робив, без всякого длсс5.
warp37
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2026 11:17
там желе будет.
Возможно, у меня ещё малый опыт пользования полтинником и не так много протестированных игр, да и FG+SM (самодельный Х3) на GeForce 40 был ужасен, но на GeForce 50 всё более зависимо от игры (субъективные ощущения).

25/30х3 в DOOM: The Dark Ages и Borderlands 4 ощущались отлично, как и 20х3 в S.T.A.L.K.E.R. 2. Но это хуангоигры с технологичным обвесом, включая Reflex+Boost.

А вот Black Myth: Wukong c 20x3 мне не понравился.
erkins007
Member

Повідомлення

hohlid19: 01.09.2026 11:44Ну ключевое если ФПС выше 60. При таких кадрах и АМДшный ФГ не даст задержек
Даст, потому что амдшный антилаг почти ни в каких играх не представлен.
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 01.09.2026 10:45А это ТОЧНО артдирекшн, который предусматривал разраб?
Візуальний стиль не змінився.
warp37
Member

Повідомлення

Кстати, никто не пробовал через RHI в DX9/10/11 и OpenGL/Vulkan запускать?

У меня безуспешно - только DX12. А то я размечтался в Half-Life 2 протестировать. :gigi:
Prescott
Member

Повідомлення

warp37: 01.09.2026 10:12Технология, которая одной кнопкой увеличивает производительность в два раза
Да ничего она не увеличивает, рисует липовые кадры а вы и хавать рады :lol:
fhntv_smart
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 01.09.2026 11:45 Якщо маєш стабільні 70 FPS, а монітор на 144+ Гц - просто вмикаєш FG останньої версії від нвідії і все. Як би я не порівнював картинку, навіть спеціально розглядаючи її в лупу, у такому випадку я все одно оберу варіант із FG.
Fg сжирает процентов 10-20 реальных кадров и это заметно по ватности управления. Кроме того, он не угадывает на резких манёврах. Типа миш резко в лево-право. Соответственно, на таких моментах ощущение микро-фризов.

Итого, для меня, приятнее играть на 70 реальных чем на 120 генерированных.

Для игра типа rdr2 наверное пофиг. В активных шутерах, вот эти не угадывания прям бесят.
Earanak
Member

Повідомлення

Если хотите узнать что такое настоящий кисель в играх. Запустите эту демку в браузере https://www.twitch.tv/gl/crimsondesert (нужен норм инет) :laugh:
item2
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2026 11:58
hohlid19: 01.09.2026 11:44Ну ключевое если ФПС выше 60. При таких кадрах и АМДшный ФГ не даст задержек
Даст, потому что амдшный антилаг почти ни в каких играх не представлен.
Через optiscaler його можна включити в усіх іграх без античіта. Він перекидує виклики рефлекс на антілаг. Також optiscaler часто фіксить фреймпейсінг для FG.

P.S. Є ще така штука як DLSS Enabler, який додає затінення/оклюзію, деякі відблиски, додає реалізму в освітленні без впливу на фпс. Вони там навіть зробили амдешний аналог MFG :gigi: . Дивитись з 10:45:

Enjthesilence
Member

Повідомлення

fhntv_smart: 01.09.2026 12:38
Enjthesilence: 01.09.2026 11:45 Якщо маєш стабільні 70 FPS, а монітор на 144+ Гц - просто вмикаєш FG останньої версії від нвідії і все. Як би я не порівнював картинку, навіть спеціально розглядаючи її в лупу, у такому випадку я все одно оберу варіант із FG.
Fg сжирает процентов 10-20 реальных кадров и это заметно по ватности управления. Кроме того, он не угадывает на резких манёврах. Типа миш резко в лево-право. Соответственно, на таких моментах ощущение микро-фризов.

Итого, для меня, приятнее играть на 70 реальных чем на 120 генерированных.

Для игра типа rdr2 наверное пофиг. В активных шутерах, вот эти не угадывания прям бесят.
це правда, технологія - не безкоштовна.
для шутерів я вже написав інструкцію, як зробити так щоб латенсі був меншим з фг ніж без нього, це робиться за 10 секунд, але для цього потрібен запас продуктивності
l-m
Member

Повідомлення

warp37: 01.09.2026 09:57 Я вчера сам попробовал - это вне всяких сомнений технология #1 в этом году и крупнейший графический прорыв с момента появления Frame Generation на GeForce 40. В играх Sony безумно выглядит.
спойлер
Зображення
Зображення
Ну це реально безумство з Елі зробити таку страшну стару бабу :eek:
OleksandrV
Junior

Повідомлення

Думаю, ті, хто мав змогу спробувати мод на DLSS 5 особисто, будуть згодні з тим, що написав Вавра. Зараз граю в Сталкер 2 з цим модом, і враження дуже позитивні — картинка додає в складному затіненні дрібних деталей, стає більш глибокою та створює враження значно більш реалістичнішої. А обличчя — це взагалі інший рівень: всі катсцени з персонажами в кадрі тепер за якістю нагадують проєкти Naughty Dog (маю на увазі саме графіку — не режисуру). Зараз просто не хочу повертатися на звичайний рендер — він здається пласким та дубовим.

Бачив тут приклади звичайного решейду, та й загалом зустрічаю думку, що звичайний решейд дає не гірший результат. Тут є два важливі нюанси. Звичайний решейд не додає/змінює нові тіні до сцени, а лише перебалансовує інтенсивність тих, що вже є. Також він робить загальний пресет для всієї гри, а DLSS 5 аналізує і накладає фільтр на кожний кадр окремо, тому з DLSS 5 немає ситуацій, коли в одній сцені все гаразд з освітленням, а в іншій все дуже яскраво або, навпаки, темно, тому що решейд не було налаштовано під таке оточення.

Також бачив тут багато нарікань на пластикові/намаслені обличчя. Інтенсивність нейронного рендерингу налаштовується. У тому ж Сталкері при значенні 0.7–0.8 можна позбутися блиску на обличчях, при цьому зберігши глибину затінення.
Відповісти