Периферія ROG для геймінгу: що вибрати початківцю

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Периферія ROG для геймінгу: що вибрати початківцю

Для початківця раджу звернути увагу на материковий Китай, бо острівний значно дорожче.
warp37
Member

Повідомлення

Купить хороший геймпад и не париться.
Telcontar
Member

Повідомлення

warp37: 31.08.2026 11:34 Купить хороший геймпад и не париться.
На геймпаді друкувати якось не зручно :shuffle:
Graveworm
Member

Повідомлення

От мені цікаво, стосовно нинішніх трендів
1. В чому прикол клавіатур з максимально "компактною" розкладкою, де клавіші збиті в одну купу і руки в дуже незручному стані лежать?
2. Чому миші повернулись до оптичних сенсорів, куди подівались лазерні? І чому з'явився тренд на максимальне облегшення конструкції? Раніше навпаки, ще й додаткові грузила в комплекті бувало йшли. Суб'єктивно, мені легкою, наприклад, не зручно взагалі, не відчувається девайс в руці і "фідбек" від ковзання
3. Також дивне, що, з однієї сторони, роблять дпі по 8 тисяч і т.п., а з іншої - "для гравців на низькій роздільній здатності" 🤔

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Telcontar
Кхе, стім контролер, кхе
warp37
Member

Повідомлення

Telcontar: 31.08.2026 12:10
На геймпаді друкувати якось не зручно :shuffle:
Для цього можна клавіатуру за 600 гривень узяти. :rotate:
1. В чому прикол клавіатур з максимально "компактною" розкладкою, де клавіші збиті в одну купу і руки в дуже незручному стані лежать?
Залежить від сценарію. У мене, наприклад, ПК підключений до телевізора, а периферія вся на дивані лежить: геймпад для ігор і клавіатура для друку. Легка безпровідна міні-клавіатура мені дуже зручна. У моєму випадку це FBK11.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Graveworm: 31.08.2026 12:19 От мені цікаво, стосовно нинішніх трендів
2. Чому миші повернулись до оптичних сенсорів, куди подівались лазерні? І чому з'явився тренд на максимальне облегшення конструкції? Раніше навпаки, ще й додаткові грузила в комплекті бувало йшли. Суб'єктивно, мені легкою, наприклад, не зручно взагалі, не відчувається девайс в руці і "фідбек" від ковзання
3. Також дивне, що, з однієї сторони, роблять дпі по 8 тисяч і т.п., а з іншої - "для гравців на низькій роздільній здатності" 🤔
4. Сучасні мишки роблять для карликових ручок, я шукав мишку максимально великого розміру і під свою клешню не зміг таки знайти жодну, нема мишок щоб можна було нормальним хватом тримати, яку б мишку не взяв приходиться її водити пальцями... Відчуття ніби всі девайси заточують під азіатський ринок.
Graveworm
Member

Повідомлення

warp37
Я для стімдека теж брав маленьку безпровідну, логітек поп ікон, але це чисто щоб в рюкзак влізло, для стаціонарного використання не зручно взагалі
Я б такий, щоб взагалі якусь 110% винайшли :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Gelonyrum
Я собі мх4 хотів взяти, наче підходяща мала би бути, але жаба задушила
А взагалі старезні А4 Х7 для мене практично ідеал по ергономіці
StTechnik
Member

Повідомлення

Graveworm: 31.08.2026 12:191. В чому прикол клавіатур з максимально "компактною" розкладкою, де клавіші збиті в одну купу і руки в дуже незручному стані лежать?
Нет никакого прикола. Каждый берет то что удобно лично ему под свой сценарий "игры/работа/прочее". Клавиатур просто куча от 40 до 100% раскладки за почти любую цену. Бери - нехочу. Я например для своего сценария использую TKL 80% формат. Абсолютно стандартный без цифрового блока. Мне он просто нафик не нужен.
Graveworm
Member

Повідомлення

StTechnik
Ну от в цьому ж матеріалі
96%
Типу стандартна розкладка, але зпресована
Шоб шо? 🤔
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 31.08.2026 12:28Сучасні мишки роблять для карликових ручок, я шукав мишку максимально великого розміру і під свою клешню не зміг таки знайти жодну
Logitech MX Master 4
Logitech MX Master 3S
Graveworm: 31.08.2026 12:19Чому миші повернулись до оптичних сенсорів, куди подівались лазерні?
Первые MX Master были лазерные - сейчас инфракрасные оптические... инженеры Logitech так решили - сказали, что будет лучше B-)
StTechnik
Member

Повідомлення

Graveworm: 31.08.2026 12:40Ну от в цьому ж матеріалі
96%
Ну 96 и 98% - это такой формат... для "бухгалтеров 40+", но которые хотят немного компактности :D Типа "не могу жить без цифрового блока".
Scoffer
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 31.08.2026 12:28я шукав мишку максимально великого розміру
Миші більше ~130мм в довжину чомусь не роблять, так що без хвату когтями нікуди. З іншої сторони є достатньо високі миші щоб хоч і водив пальцями, але долоня більш-менш впиралась в мишу, але не на стільки щоб заважало водити пальцями. Наприклад ZOWIE FK1+-C . Такий собі напівхват. Доволі зручно, як на мене.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.08.2026 13:13Миші більше ~130мм в довжину чомусь не роблять
Logitech MX Master 4 - 128,2 мм
Razer Basilisk V3 Pro Black - 130 мм
Logitech G903 Lightspeed - 130,3 мм
STEELSERIES Rival 600 - 131 мм
ASUS ROG Spatha X WL/USB Black - 137 мм
Scoffer
Member

Повідомлення

FirstTDM
Ну і з чим ти не згоден?) Приблизно 130.
ASUS ROG Spatha X WL, до речі, скошена, так що місця для пальців там не більше.
Під мою лапу щоб я взявся нормальним долоним хватом треба десь так 150, не менше.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.08.2026 13:27Ну і з чим ти не згоден?)
Да я со всем согласен B-)

Сам с большими лапами сижу на Logitech MX Master 4
Scoffer: 31.08.2026 13:27 треба десь так 150, не менше.
О... даже не задумывался над 150мм... интересно...

Обычно народ жалуется на 4-го мастера - слишком большая, но потом привыкает... :)
Scoffer
Member

Повідомлення

FirstTDM
Я щільно присів на зосю. У мене зараз вищезгадана FK1+-C і старенька EC1-B. Що з них краще навіть не знаю, перша трішки довша, друга трішки вища. Що того що того малувато буде :laugh:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.08.2026 13:13
Gelonyrum: 31.08.2026 12:28я шукав мишку максимально великого розміру
Миші більше ~130мм в довжину чомусь не роблять, так що без хвату когтями нікуди. З іншої сторони є достатньо високі миші щоб хоч і водив пальцями, але долоня більш-менш впиралась в мишу, але не на стільки щоб заважало водити пальцями. Наприклад ZOWIE FK1+-C . Такий собі напівхват. Доволі зручно, як на мене.
Я собі ще вертикальні пригледів, там можна нормальний хват робити, але треба зручний стіл, щоб лікоть мав на чому лежати, інакше вони неюзабельні. Брав собі якось дешманську TRUST Gaming GXT 144 Rexx то дуже навіть приємно сиділа в руці.
waryag
Member

Повідомлення

Graveworm: 31.08.2026 12:192. Чому миші повернулись до оптичних сенсорів, куди подівались лазерні? І чому з'явився тренд на максимальне облегшення конструкції? Раніше навпаки, ще й додаткові грузила в комплекті бувало йшли. Суб'єктивно, мені легкою, наприклад, не зручно взагалі, не відчувається девайс в руці і "фідбек" від ковзання
2) Оптичні за сумою характеристик як мінімум не гірше, але дешевше і мають менше споживання.
Легка мишка менше втомлює руку, менша інертність дає швидшу реакцію. Хай не набагато, але є. Все інше - звичка.

3) Ставлять кращий сенсор. Високий DPI йде бонусом.
Melki
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 31.08.2026 12:28приходиться її водити пальцями
я именно так и держу любую мышку, иначе ладонь потеет
Graveworm: 31.08.2026 12:19В чому прикол клавіатур з максимально "компактною" розкладкою
банально, меньше места занимает на столе
Graveworm: 31.08.2026 12:19Чому миші повернулись до оптичних сенсорів, куди подівались лазерні?
они есть, у меня такая, специально искал, потому что на любой поверхности работает
Graveworm: 31.08.2026 12:19додаткові грузила в комплекті бувало йшли
не могу объяснить, но со своей Х7 я в свое время снял этот груз "на пробу" и назад так и не вернул
evenmore
Member

Повідомлення

Ещё можно вместо игр на ПК играть на барабанах - примерно такого же уровня совет
спойлер
(на самом деле хуже)
Відповісти