Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Якщо нуль на виході до 3 знака після коми, стабільний і нікуди не пливе, якщо транзистори нагрілися до 30-35 градусів і це вже "ніфіга собі я його розігрів", то про який виток у КТ818ГМ/КТ819ГМ може йти мова? (Естонія УМ-010, Електроніка 50У-017)QFlash: ↑ 28.08.2026 09:29Всі транзистори без витоку?
Що ти зібрався гріти у Optonica SM-7100?
- спойлер
Що ти зібрався гріти у Optonica SX-9100 (вихід на 2SK226 / 2SJ82) або Tangberg TIA 3012 (вихід 2SK175 / 2SJ55) ?
-
QFlash
Member
Спокійно. Ніякого нагріву у мене не має. На виході АС 4mV постійної, воно не регулюється оскільки стоять токові дзеркала у диференційному каскаді.Z440_User: ↑ 28.08.2026 10:17Якщо нуль на виході до 3 знака після коми, стабільний і нікуди не пливе, якщо транзистори нагрілися до 30-35 градусів і це вже "ніфіга собі я його розігрів", то про який виток у КТ818ГМ/КТ819ГМ може йти мова? (Естонія УМ-010, Електроніка 50У-017)
Регулюється струм спокою. Але у мене система "Шеклі" Шеклая правильно і термокомпенсація відбувається на передвихідних драйверах. Див. Дага Селфа.
Є термопара і я міряв Maх 60 град. при навантажені якщо навалити повну. Мій всратий транс Ромашки більше не витягне.
Я перепаяв на трансі і задав напругу 17V змінної. Тобто після моста я отрамав 17*1,41=23,97. В реальності 22V/
Це мізер. Сам транс просідає при навантажені.
Тому я не можу зняти з УНЧ більше 20W
Для тих модулів рекомендують живлення в районі +/- 43V щоб витягнути 100W
І там стоять ГСТ генератори стабільного току. Воно працює не залажачи від прикладеної напруги.!
От чого немає то захисту. А пофіг.
Відправлено через 43 хвилини 26 секунд:
Ти не зрозумів. Я перевіряв окремо кожен транзистор по зворотах на витік на мегаомах в кипятку 100 град.QFlash: ↑ 28.08.2026 10:2430-35 градусів і це вже "ніфіга собі я його розігрів", то про який виток у КТ818ГМ/КТ819ГМ може йти мова?
Береш транзюк і купаєш в кипятку і міряєш переходи в звороті на мегаомах. Не повинно бути ніяких показів на 200МОм. Якщо є, до сраки той транзюк.
Любий, навіть 2n5551/2n5401.
У мене 808 при кімнатній температурі вже показували 200кОм!!!
Були і що 20К показували!!!
Нагрів КТ961А до температури 90 град запальничкою - хоч би шо, ніяких показів. Питання є?
Відправлено через 44 хвилини 31 секунду:
До кучі. Нагрів тошибовського 2SC5200 з старих запасів - хоть би шо, ніяких показів.
Цікаво, я чомусь не спостерігав текучості в транзисторах імпортних. До чого це?
Відправлено через 38 хвилин 6 секунд:
Z440_User
Ти в курсі що STK нормально співають? Якщо не биті.
Оце старий музцентр AIWA якийсь там, вже не памятаю. Непогане звучання.
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Нафіга його гріти якщо воно і так співає.Z440_User: ↑ 28.08.2026 10:17Що ти зібрався гріти у Optonica SX-9100 (вихід на 2SK226 / 2SJ82) або Tangberg TIA 3012 (вихід 2SK175 / 2SJ55) ?
-
Melofon
Member
Прям супер-дешёвых нет, согласен, всё нужно фильтровать, элементы должны быть не самые дешёвые это всё да, но его сделать всё равно в разы дешевле чем А и АВ, а то что его в хай-энде уже засовывают в дорогой дизайнерский корпус с большим экранчиком и ставят шильдик известной фирмы то там понятно что такие просто не умеют быть дешёвыми т.к. там наценка за маркетинг и свистоперделки (типа того же дизайнерского корпуса из толстого люминия), но и по размерам они могут быть тоже куда компактней вышеупомянутых классов и весить меньше ( просто чаще их засовывают в стандартные корпуса чтобы он и смотрелся как серьёзная взрослая техника), но так то понятно что прям мощный и качественный в маленький коробок не засунешь, но и весить оно тоже будет явно меньше бо как минимум там не нужны здоровенные и тяжеленные тороидальные трансформаторы.Scoffer: ↑ 27.08.2026 20:09Це ти сам вигадав. Високоякісні підсилювачі класу д в природі існують. Тільки коштують вони також високоякісно. І габаритами не кишенькові ніразу.Melofon: ↑ 27.08.2026 19:54Я вашу точку зрения понял, все усилители класса D не нормальные бо никто не делает их так как нужно (фильтрация и т.п.) бо это дорого и никому не нужно, ясно.
Дешевих і високоякісних не існує. Тому що чудес не буває.
Отправлено спустя 11 минут 49 секунд:
Стричь хомяков в хай-энде это просто философия такая, продавать в разы дороже адекватной стоимостиStTechnik: ↑ 27.08.2026 20:35 Дешовые усилители Д класса? Что что простите? Marantz Model 30 который в Д классе дороже всей средней линейки АВ как бы говорит Подержите мое пиво.![]()
И ему на помощь приходит тот же EVO 150 или EVO 300 от Кембриджа, которые еще дороже.
Дешовый Д класс. Ага![]()
Я если что не говорил что не бывает дорогих, я смотрел видео с Vienna High End 2026 (кстати тут было очень много и довольно компактных моделей усилков и комбайнов всё в одном)
- спойлер
-
Scoffer
Member
Дешевше відносно чого? Відносно однакових ТТХ? Ну тоді ні, все не так просто.Melofon: ↑ 28.08.2026 16:25но его сделать всё равно в разы дешевле чем А и АВ
В сферичному вакуумі А не переплюнути тому що наряду з super-A ці підсилювачі не мають комутаційних спотворень за визначенням оскільки жоден з транзисторів не закривається в процесі роботи. Всі інші мають, особливо Д. Це не законтриться ніколи і ніяк.
А клас АВ представлений сильно різними схемами: про super-A я написав вище якщо потрібна ультимативна якість, а ще є модифікації G/H, котрі можуть посперечатись в тому числі по розміру і ККД, і з цієї причини активно юзаються в концертній апаратурі. Так що твоє захоплення Д-класом щонайменше дивне. Клас Д для мобільників, сабвуферів, або піонерів, котрі хочуть створити неіснуючу проблему і героїчно її вирішити.
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
ХА-ХА-ХАMelofon: ↑ 28.08.2026 16:25пускай даже до 500 баксов
Ще раз рекомендую піти подивитись на ціни потужних індуктивностей і якісних конденсаторів, котрими доведеться фільронути вихід Д на отих потужностях в сотні ват.
Цих твоїх 500 баксів не вистачить на одні лише фільтри.
Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
Клас Д головняковий. Можливо в далекому-далекому майбутньому в далекій-далекій галактиці комплектуха і вартуватиме якихось інших грошей, і тоді можна буде переглянути позицію. Але це буде не сьогодні і навіть не завтра.
Відправлено через 21 хвилину 2 секунди:
Там зараз якийсь новий виток маразму почався:
Вперлись в частоту комутації, більше 500-600кГц транзистори не витримують. А ємності-індуктивності все ще хочеться поменше. І почали клепати багатофазні схеми. Приблизно як в живленні проца. Тільки в бюджетниках вихід зовсім не фільрують тому що
- спойлер

-
QFlash
Member
Z440_User
Подивись як Харман пропонує. У нього є чому повчитись.
В плані акустики та як має звучати домашня стереосистема.
Відправлено через 6 хвилин 7 секунд:
Як повинна виглядати ідеальна домашня крива АЧХ? Єдиного варіанту тут не існує. Важливо, що абсолютно плоска АЧХ для нашого слуха звучить занадто худо на НЧ і яскраво на ВЧ. Дослідження Хармана, Брюеля і К'єра та інших компаній та інститутів показують, що в кімнаті нашому слуху найбільший приємний підйом на НЧ, відносно рівного участку по середині і плавний спуск на ВЧ. Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Це не я придумав. Послухайте розумних людей.
Відправлено через 11 хвилин 20 секунд:
Ось головне питання. Не кожен підсилювач здатен не це.
Якщо витягне - то буде Hi-Fi.
Чому не акустика? Хороше питання. Якщо підсилювач витягне то начхати на акустику.
Інженери це давно знали. Питання як побудований інтегральний підсилювач і які налаштування.
Можна запитати всратого AI, якщо полегшає.
Відправлено через 27 хвилин 32 секунди:
Тільки на еквалайзері простому того не зробиш. Я пробував і хрин. Може параметричний, якісний якого навіть не видів.
Тонкорецкія чи тонкомпенсація як кому пасує.
Подивись як Харман пропонує. У нього є чому повчитись.
В плані акустики та як має звучати домашня стереосистема.
Відправлено через 6 хвилин 7 секунд:
Як повинна виглядати ідеальна домашня крива АЧХ? Єдиного варіанту тут не існує. Важливо, що абсолютно плоска АЧХ для нашого слуха звучить занадто худо на НЧ і яскраво на ВЧ. Дослідження Хармана, Брюеля і К'єра та інших компаній та інститутів показують, що в кімнаті нашому слуху найбільший приємний підйом на НЧ, відносно рівного участку по середині і плавний спуск на ВЧ. Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Це не я придумав. Послухайте розумних людей.
Відправлено через 11 хвилин 20 секунд:
Ось головне питання. Не кожен підсилювач здатен не це.
Якщо витягне - то буде Hi-Fi.
Чому не акустика? Хороше питання. Якщо підсилювач витягне то начхати на акустику.
Інженери це давно знали. Питання як побудований інтегральний підсилювач і які налаштування.
Можна запитати всратого AI, якщо полегшає.
Відправлено через 27 хвилин 32 секунди:
Тільки на еквалайзері простому того не зробиш. Я пробував і хрин. Може параметричний, якісний якого навіть не видів.
Тонкорецкія чи тонкомпенсація як кому пасує.
-
Melofon
Member
Смейся на здоровье, и да именно одинаковых ттх, у тебя свое мнение которое естественно у каждого своё, и как бы вы там не восхищались всякими А и АВ прогресс не стоит на месте и их время уже почти закончилось, а дорогие ленточные конденсаторы лучше использовать в кроссоверах которые уже идут в колонках, и я за то чтобы большую часть денег вкладывать именно в колонки т.к. именно они конечный элемент выдающий звук, вы тут вроде говорите про все эти фильтрации и тп и как будто в усилителях класса D этого всего нет, или для этого обязательно конденсаторы по 50-100 баксов?!, в чем я очень сильно сомневаюсь , про закрытые или незакрытые транзисторы это вообще, когда контроллер может ими управлять в микросхеме как ему угодно, и говорить что класс D что то там не может это сказки аудиофилов которые кроме А и АВ ничего не уважают бо там то не то и это не такScoffer: ↑ 28.08.2026 17:15ХА-ХА-ХА
Отправлено спустя 11 минут 5 секунд:
Этот головняковый класс который только и останется в будущем, может ещё некоторые и останутся только в хай-энд супер-дорогих платформах недоступных для среднего класса людей и только для мажоров, а потом и вообще исчезнет бо появятся ещё более крутые системы D класса!! Это неизбежное будущее как не крути чтобы вы там не писали.Scoffer: ↑ 28.08.2026 17:15Клас Д головняковий
-
Scoffer
Member
В бюджетних підсилювачів саме так. Немає. Віщають СВ радіо прям в динаміки. Тому що індуктивності-конденсатори дорого і габаритно. Щодо небюджетних то тобі вище називали конкретні приклади скільки коштує пристойний клас Д.Melofon: ↑ 28.08.2026 21:44как будто в усилителях класса D этого всего нет
Melofon: ↑ 28.08.2026 21:44 про закрытые или незакрытые транзисторы это вообще
Окрім цього у них і купа інших проблем, зокрема високі в порівнянні з іншими класами інтермодуляційні спотворення і висока чутливіть до реактивного навантаження. За дивним збігом обставин динаміки є саме таким, а не пряменьким резистором з лабораторних замірів.
Прогрес стоїть на місці. З того часу як вигадали мікруху TA2020-020 в далекому 96му (30 років тому, між іншим), нічого принципово краще в бюджетний клас Д не завезли. Тільки гірше зробили, завізши 4-8 фазові підсилювачі і прибравши вихідні фільтри.Melofon: ↑ 28.08.2026 21:44прогресс не стоит на месте
-
Scoffer
Member
Я от прям заморочився і подивився а шо там по частотам модуляції в сучасних топових д класах за мільйони грошей. А те ж саме що було наприкінці 90х: 500-600-700кГц. Цього недостатньо для ультимативного виводу. Для прикладу в сучасних дельта-сігма цапах внутрішня частота дискретизації доходить до десятків мегагерць. Дискові плеєри кінця 90х вже мали дельту-сігму 5 з копійками.
Чому так? А тому що ккд драматично падає з ростом частоти. Паразитні ємності на вихідних транзисторах передають привіт. Тільки в цапах нікого не парить буде сам модуль цапа до першого ОУ жерти 1 мікроват чи 10, а до підсилювача класа Д, котрий за жором обійде А виникне багато цікавих питань.
Прогрес у них. Ага, зараз
Чому так? А тому що ккд драматично падає з ростом частоти. Паразитні ємності на вихідних транзисторах передають привіт. Тільки в цапах нікого не парить буде сам модуль цапа до першого ОУ жерти 1 мікроват чи 10, а до підсилювача класа Д, котрий за жором обійде А виникне багато цікавих питань.
Прогрес у них. Ага, зараз
-
Radio Bay
Member
Genelec не згоден.Scoffer: ↑ 29.08.2026 20:05Прогрес у них. Ага, зараз
-
Scoffer
Member
А от вони якраз не дурні. Вони в своїй топовій апаратурі клепають бі/три-ампінги, де вч в більшості випадків в класі АВ. Кілька вийнятків по 50+ штук не гривнями лише підтверджують правило. Проти саба в класі Д і я нічого не маю. Ото там йому саме місце.Radio Bay: ↑ 30.08.2026 16:01Genelec не згоден.
-
Radio Bay
Member
Розбавляемо лампою та R2R. Воно грає то чим кормлять.Scoffer: ↑ 30.08.2026 16:10Проти саба в класі Д і я нічого не маю. Ото там йому саме місце.
Со встройкую не рівня, тестив.
-
Scoffer
Member
Якщо апаратура одного класу то це так не працює.Radio Bay: ↑ 30.08.2026 16:34Воно грає то чим кормлять.
Колонки >> підсилювач >> цап.
Ну а явщо ти на вхід подаси якесь гівно, котре задушить всі інші пристрої, то треба задаватись питанням навіщо ти всі ті інші такі купив.
-
Radio Bay
Member
Scoffer
Підтрімаю
Підтрімаю
-
Alexsandr
Member
І яке ККД на класі Д та А отримаємо? Та і по частотам на плеерах, якщо я вірно зрозумів написане, то це не ті частоти. Це здаеться 1-бітний потік який потім перетворюеться далі.Scoffer: ↑ 29.08.2026 20:05 Я от прям заморочився і подивився а шо там по частотам модуляції в сучасних топових д класах за мільйони грошей. А те ж саме що було наприкінці 90х: 500-600-700кГц. Цього недостатньо для ультимативного виводу. Для прикладу в сучасних дельта-сігма цапах внутрішня частота дискретизації доходить до десятків мегагерць. Дискові плеєри кінця 90х вже мали дельту-сігму 5 з копійками.
Прогрес у них. Ага, зараз![]()
-
NST1983
Member
А що є, шо реально качне Audio-Technica ATH-MSR7b? Звісно USB
-
Scoffer
Member
На якій частоті?Alexsandr: ↑ 30.08.2026 22:05І яке ККД на класі Д та А отримаємо?
Частоти дискретезації і в африці частоти дискретезації. Різниця між ШІМ і дельта-сігма в тому що в ШІМ змінюється ширина імпульса за рахунок ширини паузи, а в дельта-сігма змінна лише ширина паузи, а імпульс сталої ширини. Дельта-сігма принципово краще з багатьох точок зору. ШІМ простіша.Alexsandr: ↑ 30.08.2026 22:05то це не ті частоти
Востаннє редагувалось 30.08.2026 22:33 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
-
StTechnik
Member
NST1983
У меня были SR9 - старшая модель. Ничего им особенного не нужно. Просто хороший качественный цап не обязательно прям дорогой. И если есть из чего выбрать - будет лучше взять что то «в темную сторону». Потому что уши реально местами очень светлые. Баса хватает, но верха иногда (именно иногда) могут бесить.Audio-Technica ATH-MSR7b
-
Radio Bay
Member
NST1983
Любий Шіііт
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Варто почекати, щоб не китайциів, стремовато
Любий Шіііт
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Варто почекати, щоб не китайциів, стремовато