Вообще не факт!!!FirstTDM: ↑ 28.08.2026 12:08Да. Так и есть. В общем случае цвета и качество картинки на QD-OLED мониторах превосходят аналогичные на WOLED
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Melofon
Member
-
FirstTDM
Member
Вообще-то фактMelofon: ↑ 28.08.2026 20:42Вообще не факт!!!
При этом можно найти топовый WOLED, который будет лучше некого усредненного QD-OLED
p.s. Я сейчас только про мониторы.
-
Nutbar
Member
Та годі вам. В sRGB всюди давно 100%. DCI-P3 в одному 98% в іншому 99%. Rec.2020 81 проти 77. Але знайдіть мені гру, де в HDR режимі це розкриється. Такої нема. Та й ті відсотки нереально мабуть побачити навіть в ідеальних умовах. Колірний об'єм вже теж приблизно однаковий. В старих WOLED звісно був гіршим. Треба не по кольору вибирати, а по відсутності бандінгу та інших артефактів, по відсутності VRR мерехтіння, по (хочаб заявленій) витривалості, по набору фіч конкретної моделі тощо. Нема сенсу сперечатись що краще показує картинку, бо майже завжди це буде десь біля "дуже круто".
-
odessitmws
Member
главный плюс что ресурса больше, а та эфемерная разница по красочности погоды не сделает
-
mult
Member
Таку субєктивщину треба завжди писати з дописом " це суто моя думка, я не експерт в моніторах"FirstTDM: ↑ 28.08.2026 21:40Вообще-то фактMelofon: ↑ 28.08.2026 20:42Вообще не факт!!!
При этом можно найти топовый WOLED, который будет лучше некого усредненного QD-OLED![]()
p.s. Я сейчас только про мониторы.
Основні претензії до WOLED це бандінг, але противники WOLED забувають уточнити, що бандінг це не суцільні полоси скрізь, а лише в деяких відтінках сірого і він може бути ледве помітним.
І що тим хто не сидить днями в робочих процесах на сірому фоні, цей бандінг може бути пофіг і не помітним.
Ну на дешевих QD-OLED теж є бандінг, навіть тут на форумі хтось писав що в нього таке.
По кольорам взагалі спірно, тандем майже зрівнявся з QD-OLED, плюс що на QD-OLED що на WOLED я наприклад зменшую насиченість кольорів, бо все занадто насичене аж горить.
Якої ще насиченості вам не вистачає на WOLED не зрозуміло, нафіга користуватись QD-OLED моніторм з кольорами які аж горять, якщо можна зменшити насиченість до адекватного візуалу .....
В sRGB там взагалі все плюс-мінус однакове.
А от в якості кольорів є велика різниця, я користувався цими моніторамиі з власного досвіду і суто на мою думку, WOLED набагато приємніші кольори ніж у QD-OLED.
Якщо взяти однакову картинку, з однаковою насиченістю, це тяжко описати, але WOLED кольори типу більш легші для ока, в QD-OLED вони яскраві і насичені, але якісь тяжкі, втомлюють чи що.
Я тут ні разу не бачив, щоб ті хто радить купувати тільки QD-OLED, рекомендував почитати реддіт і інші ресурси, де повно скарг на втому очей від QD-OLED і люди переходячи на WOLED казали, що він набагато кращий в плані сприйняття.
Я не кажу що QD-OLED поганий, кожна технологія має свої плюси і мінуси.
Просто тут на форумі є люди, які мають субєктивну думку, і вони активно навязують її всім, як істину в останній інстанції.
Для новачків оледів, тут мабуть поки сам не спробуєш ці дві технології, то не зрозумієш для себе що краще.
В принципі як і з іншими матрицями, коли по життю купляєш то ips то va і формуєш якусь свою думку і смаки.
-
FirstTDM
Member
Ну это как-бы по дефолту подразумевается - я же не выкладываю никаких результатов тестов - просто короткое мнение, имхо, конечно...mult: ↑ 29.08.2026 11:47Таку субєктивщину треба завжди писати з дописом " це суто моя думка, я не експерт в моніторах"
Ну вот и я об этом же - есть разница в цветах/оттенках.mult: ↑ 29.08.2026 11:47А от в якості кольорів є велика різниця, я користувався цими моніторамиі з власного досвіду і суто на мою думку, WOLED набагато приємніші кольори ніж у QD-OLED. Якщо взяти однакову картинку, з однаковою насиченістю, це тяжко описати, але WOLED кольори типу більш легші для ока, в QD-OLED вони яскраві і насичені, але якісь тяжкі, втомлюють чи що.
При этом на QD-OLED проще добиться ПРАВИЛЬНЫХ цветов с соответствующей яркостью/контрастом.
Цвета не должны быть "легкими или тяжелыми" - они должны быть правильными, т.е. юзер должен видеть картинку на своём мониторе максимально приближенной по точности к той цветовой гамме, в которой авторы создавали эту картинку.
Если речь идет исключительно о домашнем использовании в качестве фана, то можно брать любой качественный монитор, настраивать субъективно под себя и не парится возможными огрехами в отображении цветовmult: ↑ 29.08.2026 11:47Для новачків оледів, тут мабуть поки сам не спробуєш ці дві технології, то не зрозумієш для себе що краще.
-
Outsider
Member
Я звісно перепрошую ВЕЛИКИХ фанатів і гуру OLED & OD-OLED, але може хтось має якісь вінгуки-тести по монітору IPS Asus ROG Strix XG27ACMS? бо в неті якась пічалька з цією моделю... хоча то монік випуску 2025 року.
-
Yurius
Member
Оверпрайснуте гуано,яке коштує на 100дол дорожче за конкурентів тільки із за надпису рог.Outsider: ↑ 29.08.2026 14:45 Я звісно перепрошую ВЕЛИКИХ фанатів і гуру OLED & OD-OLED, але може хтось має якісь вінгуки-тести по монітору IPS Asus ROG Strix XG27ACMS? бо в неті якась пічалька з цією моделю... хоча то монік випуску 2025 року.
-
walkman3000
Member
цветовая гамма и цветовой объем не одно и то жеFirstTDM: ↑ 29.08.2026 12:08Цвета не должны быть "легкими или тяжелыми" - они должны быть правильными
одна из причин почему на кудишке болят глаза
-
Outsider
Member
А що замість нього може бути з IPS?Yurius: ↑ 29.08.2026 14:49Оверпрайснуте гуано,яке коштує на 100дол дорожче за конкурентів тільки із за надпису рог.Outsider: ↑ 29.08.2026 14:45 Я звісно перепрошую ВЕЛИКИХ фанатів і гуру OLED & OD-OLED, але може хтось має якісь вінгуки-тести по монітору IPS Asus ROG Strix XG27ACMS? бо в неті якась пічалька з цією моделю... хоча то монік випуску 2025 року.
-
Yurius
Member
https://can.ua/gigabyte-m27q3/p398459/? ... ent=398459Outsider: ↑ 29.08.2026 15:31А що замість нього може бути з IPS?
якщо квм модуль,тайп с не принципово то ось те саме на 320 гц
https://can.ua/gigabyte-g27q3/p409791/
-
FirstTDM
Member
Ну да... это до бесконечности можно обсуждать... так и есть...walkman3000: ↑ 29.08.2026 15:13цветовая гамма и цветовой объем не одно и то же
Имхо, в основном глаза болят от задранной яркости... или от особенностей зрения у конкретного юзера... аналогично - можно обсуждать всегда и всем... тут истины нет и не будет - если у конкретного юзера болят глаза от конкретного монитора, то с его точки зрения этот монитор 100% плохой - и возразить нечего...walkman3000: ↑ 29.08.2026 15:13одна из причин почему на кудишке болят глаза
-
Outsider
Member
я так розумію що MSI, Samsung та LG вже не торт... Бачив відгуки на MSI MAG 274QPF X32 то його закидали какашками (Yurius: ↑ 29.08.2026 15:50https://can.ua/gigabyte-m27q3/p398459/? ... ent=398459Outsider: ↑ 29.08.2026 15:31А що замість нього може бути з IPS?
-
Yurius
Member
Прекрасний монітор,у товариша такий білий ,не став його кидати бо він коштує як Гіга ,але не має квм,тайп с і металевої ноги.Outsider: ↑ 29.08.2026 16:21MSI MAG 274QPF X32 то його закидали какашками (
-
walkman3000
Member
у кудишек всегда был высокий объем, т.е. даже при низкой яркости будет насыщеный цвет. кому-то в плюс, кому-то в минус. у воледа белый субпиксель. вот и получаем два стулаFirstTDM: ↑ 29.08.2026 15:59Имхо, в основном глаза болят от задранной яркости
-
Outsider
Member
Цікаво що M27Q3 та G27Q3 різна матриця. Як пишуть в М - 8bit+FRC колір 95% DCI-P3 / 132% sRGB, а в G - 10bit (Delta △E< 2) колір 98% DCI-P3/ 140% sRGB.Yurius: ↑ 29.08.2026 15:50https://can.ua/gigabyte-m27q3/p398459/? ... ent=398459Outsider: ↑ 29.08.2026 15:31А що замість нього може бути з IPS?
Але на диво в Мки HDMI 2.1, а в G - HDMI 2.0.
Якщо KVM і металева підставка не потрібна то G привабливіший виходить.
-
FirstTDM
Member
-
Дима Динамит
Member
бюджет до 24кYurius: ↑ 28.08.2026 15:08https://telemart.ua/ua/products/gigabyt ... u24-black/Дима Динамит: ↑ 28.08.2026 14:58 подскажите хочу заменить свой HP Series 5 527sw такого же размера ну что то по ярче что б картинка была сочная и 2 или 4к какой хороший монитор что б почувствал разницу
-
Yurius
Member
qd oled 2k 280hz будь який.Дима Динамит: ↑ 29.08.2026 19:22бюджет до 24к
для 4к треба 35к і більше.
-
oh_boy
Member
Шось асортимент шириків до 20к невеликий
Замовив AOC CU34G4Z на заміну своєму 27 кваду. Подивимось, шо воно таке
Замовив AOC CU34G4Z на заміну своєму 27 кваду. Подивимось, шо воно таке