Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

О, це воно, супердякую. Прошию поганяю, як тільки свапну всі кондьори у VRM B-)
spoglyadach
Member

А має якийсь сенс камінчик пінтіум Е5700 при доступності Е5800 чи немає сенсу його навіть тестувати на розгони? Там же множник проміжковий, наче на ту ж P5PE-VM він не дуже добре пхається
S0N1C
Member

Ну можливо тільки бо має красиві 3000 МГц і можна порівняти з іншими 3 ГГц процами...
spoglyadach
Member

А має хтось вже не дуже потрібного Soltek SL-75KAV бо мій друже як виявилось дуже її хоче але не хоче чекать на випадкову зустріч :lol:
Родова травма у вигляді напухших кандьорів його наче не сильно бентежить
S0N1C
Member

Дуже хоче ISA?
KingpinUA
Member

spoglyadach: 28.08.2026 20:43 А має хтось вже не дуже потрібного Soltek SL-75KAV бо мій друже як виявилось дуже її хоче але не хоче чекать на випадкову зустріч :lol:
Изображение
Изображение маю, навіть не копана. Знайшов один дутік, але все робе й так.
SaDisT
Member

Ребятки всем привет!
Имеется в наличии 2 карты NVIDIA GeForce 7950 GX2, обе в хорошем состоянии внешне, но с отвалом одного из чипов, одна карта даже с полным комплектом, коробкой итд. Знаю на на данный момент карты довольно редкие, какая их реальная стоимость учитывая их текущее состояние? Прошу реально оценить их тех кто в теме или занимается коллекционированием старого железа, спасибо)
врвр.jpg
S0N1C
Member

в мене вже невеличке кладовище із них 😅
але напишу в ПП ропозицію
SaDisT
Member

S0N1C: 28.08.2026 21:43 в мене вже невеличке кладовище із них 😅
именно эти модели?) тоже с отвалами?
S0N1C
Member

Так, дуже 'надійні' відухи :gigi:
SaDisT
Member

S0N1C: 28.08.2026 21:49 Так, дуже 'надійні' відухи :gigi:
ну учитывая их конструкцию и начало использования в те годы припоя без свинца то удивляться тут нечему)

п.с. за предложку в личку спасибо, я пока в раздумиях))
spoglyadach
Member

S0N1C: 28.08.2026 20:53 Дуже хоче ISA?
:laugh: не впевнений бо пан наче як має більш цікаві плати з ISA. В нього така колись була в компі, атлона вже купив керамічного тепер хоче його запхать кудись в нормальне місце без мерзотного nForce 2 чи іншого богохульства
offece-trader
Member

Хвастаюсь.

Принесли мне пакет мешок памяти ддр2 по 1 и 2 гига, все в красивых радиаторах, штук наверно 100 общим числом в разброс, есть немного парных, но вообще все по одиночке. Рабочее оно или нет - без понятия. Оно интересно кому то чисто заради радиаторов будет или проще сразу в утиль сливать ?

Если кому интересно, могу фото сделать. Желающие приобщиться - пишите в личку. Актуально будет до воскресенья, потом пойдет в утиль.
spoglyadach
Member

KingpinUA: 28.08.2026 21:17 маю, навіть не копана. Знайшов один дутік, але все робе й так.
Напишіть в пп кіко грошев, а кандьори там всеодно треба мінять, надулись вони чи не надулись. Це ж Soltek на них там завжди економили і ставили самий дешман джейкон, худжикон, фатімакон

offece-trader
Утілізатор 3000, мені фото планок теж скиньте може там щось рожеве або фіолетове буде

А що ви із ними будете робить, в нас всеодно немає жодного нормального тіпа хто б чесно і якісно займався ремонтом таких речей і головне в них шарив. Був один толковий але не шарящій за ретро, але вже пару років як не в Україні живе. Наче б можна було купити обладнання і самому зайнятись тим же реболом, хоч руки і не зовсім з сраки але вартість того обладнання + необіхдність мати майстерню де то все розмістити. Ну і все ж бажано бути інженером, що б роздупляти схемотехніку, якщо вже це все купив і приділив цілий куток... кароч всім нам десь треба знайти цього пана, але але але

P.S: зараз тільки паяльна станційка базова інфрачервона від 800 баксів десь виходить, мая в шоках
mklm
Member

offece-trader теж фото
S0N1C
Member

spoglyadach: 28.08.2026 23:24 атлона вже купив керамічного тепер хоче його запхать кудись в нормальне місце без мерзотного nForce 2 чи іншого богохульства
я б на його місці шукав шось на чіпсеті AMD та DDR - ото було б цікаво, а це доволі попсово, за виключенням ISA ну і ностальгії по володінню своєю старою платою :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
spoglyadach: 28.08.2026 23:34
А що ви із ними будете робить, в нас всеодно немає жодного нормального тіпа хто б чесно і якісно займався ремонтом таких речей і головне в них шарив. Був один толковий але не шарящій за ретро, але вже пару років як не в Україні живе. Наче б можна було купити обладнання і самому зайнятись тим же реболом, хоч руки і не зовсім з сраки але вартість того обладнання + необіхдність мати майстерню де то все розмістити. Ну і все ж бажано бути інженером, що б роздупляти схемотехніку, якщо вже це все купив і приділив цілий куток... кароч всім нам десь треба знайти цього пана, але але але

P.S: зараз тільки паяльна станційка базова інфрачервона від 800 баксів десь виходить, мая в шоках
я якось поміняв один з чіпів на Voodoo 5500(феном та з дешевим підігрівом), тож є невеличкий шанс шо може і це вдалось би :gigi:
spoglyadach
Member

S0N1C: 29.08.2026 12:51 я якось поміняв один з чіпів на Voodoo 5500(феном та з дешевим підігрівом), тож є невеличкий шанс шо може і це вдалось би :gigi:
Да, це мені якось один напарив 6800 AGP на олх, я її вставляю а там весь екран в полосках. Так цей чорт мені почав щось там пояснювать, що в мене мабуть материнка не сумісна і взагалі я не шарю, тому нада йому відяху назад відсилать а він поверне гроші якщо виявить проблему (але це не точно). А там на відеокарті спікер пластиковий присутній, то весь той спікер точніше його корпус при спробах прогріву поплив :laugh: оце такий ремонт буде з феном і нижнім підігрівом
S0N1C
Member

ну тим не меньш, в результаті отримав робочу вуду 5500 десь за 200 з копійками баксів :shuffle:
radical
Member

spoglyadach: 27.08.2026 20:12 А має якийсь сенс камінчик пінтіум Е5700 при доступності Е5800 чи немає сенсу його навіть тестувати на розгони? Там же множник проміжковий, наче на ту ж P5PE-VM він не дуже добре пхається
Шо? У нього множник 15. І в P5PE-VM він пхається нормально, в мене один на 1066 шину став на 4ггц
spoglyadach: 28.08.2026 20:43 А має хтось вже не дуже потрібного Soltek SL-75KAV бо мій друже як виявилось дуже її хоче але не хоче чекать на випадкову зустріч
Є дві, електроліти перепаяні, біос пропатчений під бартони, і керамічний атлон також є, 1200 чи щось типу того.
spoglyadach
Member

Ну так це зовсім інша епоха, не такі тонкі техпроцеси і набагато менше всяких там слоїв, перехідних отворів, звісно там ремонт суто технічно простіший навіть не обов'язково витримувати чітко термо-профілі для пересадки GPU. А з відяхами типу оцих бутербродів це все вже не канає, там вже BGA, чіткі термопрофілі, відкритий кристалл, аналогічно з чіпами пам'яті які також на шарах. Іноді таке ремонтують і по 2-3 рази ту ж пам'ять перекатують. Знову ж таки якщо це робити феном без чіткого дотримання температур і зональності прогріву, текстоліт просто почне весь вести та деформувати
Ответить