Kassatka: ↑ 28.08.2026 14:59Тому що про них з кожної праски несеться. При цьому жанри, які я люблю, досить рідко обговорюють за межами тих місць, де спеціально збираються саме фанати таких жанрів.MqM: ↑ 28.08.2026 14:26 Навіщо ви коментуєте жанри ігор, які на дух не переносите?
Новини
Останні статті і огляди
Grand Theft Auto VI стане найдовшою грою в серії. Проходження займе понад 80 годин
-
NST1983
Member
-
The_Rusik
Member
Kassatka
Что не так с wasd играми? Ни один шутер не нравится?
Что не так с wasd играми? Ни один шутер не нравится?
-
hohlid19
Member
80% времени займут поездки и разговоры? 80 часов это базовая персона 5 без контента из Royal, что рокстары там могут так натянуть не понятно
-
MqM
Member
От я теж спочатку не розумів жанр покрових стратегій, але не ходив діставати фанатів.Kassatka: ↑ 28.08.2026 14:59Тому що про них з кожної праски несеться. При цьому жанри, які я люблю, досить рідко обговорюють за межами тих місць, де спеціально збираються саме фанати таких жанрів.MqM: ↑ 28.08.2026 14:26 Навіщо ви коментуєте жанри ігор, які на дух не переносите?
Є мобільні ігри чия реклама скрізь, але я не вишукую де б висловити свою думку
-
MqM
Member
Автор вважає їх примітивними в усіх сенсах, а стратегії вінцем геймдева
-
yariksom
Member
Тьху на тебе, її ж москалі на нейронці клепали (це правда), зашквариться же корешNST1983: ↑ 28.08.2026 17:12Дякую за наводку, корешу пораджу
Ну але якщо кореш доблесний розвідник то ворога він взнає не тільки в лице
-
Kassatka
Member
От неправда, що видовищність це не про стратегії, а про ігри за одного персонажа з камерою зблизька.yariksom: ↑ 28.08.2026 15:27Kassatka
Специфіка сайта тут всітягнуться за крутезним залізом і видовищним видовищем і ФПСами, RTS всього цього не потребує.
- спойлер
- Так, більшість аудиторії жанру RTS відбиті консерватори тугодуми. Вони роками залипають у якусь обрану гру, відкидаючи нові ігри як клони і сурогат "без душі", й часто ця обрана гра взагалі Age of Empires 2 з ізометричною графікою на спрайтах, хай і дуже якісно відремастереною у високій розподільчій здатності, або ж Warcraft 3, де всі дружно в один голос поносять новітній графон за низьку продуктивність та погану читабельність, і грають у старому графоні на модельках з 3,5 полігонами та мильними текстурами, хай і ці модельки максимально автентичні й милі для ретро-спогадів. Blizzard навіть повторно ремастернула і випустила Classic-HD графон з проапскейленими текстурами та піктограмами, але й він виявився нікому не потрібен. Кастомний ладдер W3Champions підтримує виключно класичний режим графіки, а на ньому грають і проводять кіберспортивні змагання майже всі, окрім китайського ладдера, де також на класичному графоні всі сидять. Усі стріми й графони випускають на класичному графоні, з новими графонами експериментували хіба в перші місяці після їх виходу.
- спойлер
- У класичних RTS у нас борються не два персонажі, а десятки, а то й сотні. У іграх серії Dawn of War ще й керуєш цілими загонами солдат, а не поодинокими солдатами. У глобальних стратегіях типу Total War узагалі на полі бою зустрічаються десятки загонів, у кожному з яких може бути понад сотня воїнів, оце дійсно грандіозні битви! У градобудівельних симуляторах ми будуємо величне місто, та й у Total War місто штурмуємо чи захищаємо від ворога. Завдяки масштабності боїв навіть Rome: Total War зразка 2004 року ще й зараз виглядає достатньо грандіозно, особливо якщо її ще й приправити модами з високоякісними екзотичними модельками воїнів під дух кожного з модів. У різних подібних іграх багато спецефектів, стрільба, вибухи, кров, тіла воїнів, що полягли, вирви й палаючі чи зруйновані об'єкти. Особливо хочу відзначити гру Age of Mythology: Retold - гру з передовим, новітнім і дуже видовищним графоном. Саме вона підтримує рейтрейсинг, але він у цій грі, як п'яте колесо до воза, і без нього все виглядає чудово. Це гра про міфологію, взаємодію людей і богів, різні міфічні створіння і міфічні події. Усі ці міфічні події чи міфічні створіння зі своєрідними спецефектами виглядають особливо вражаюче, за моєю оцінкою - це найвидовищніша RTS з усіх.
У той час, як у ваших WASD шутерах/екшенах приблизно однакова кількість персонажів зазвичай в кадрі. Ну а якщо Відьмак забіжить у Новіград чи Скіф у Залісся то лише там така лажа трапляється, як на пізніх етапах гри у RTS.
Ну у GTA 6 будуть чудові дупи і цицьки. Ну то що, мало де можна знайти дупи? Я таке з п*рнолабу терабайтами викачую й сотнями тисяч фоток за раз. Зрештою у стратегіях також трапляються сексуальні персонажі, які я особливо люблю використовувати при моддингу/редагуванні карт. Коли це 2D-графіка, то я сам купу XXX-контенту в гру вживляю. Он є на просторах інету дуже сексуальний мод Amazon Total War під Першорим, можна Nude-моди на Sims, InZoi накатувати, чи кому на яку гру треба. От з 18+ іграми дійсно лажа - дуже вже вони бюджетні, низькоякісні. І їх часто банять. Зате їх хоча б багато.
-
alexeygalas
Member
Багато студій аргументують це тим, що спочатку легше зробити консольну версію з невибагливими вимогами під консольну платформу і потім розширити її на ПК. Ніж потім морочитись з урізанням ПК версії під немічне залізо консоліFastBullet: ↑ 28.08.2026 13:10РС поки що нецільове для рокстарс(
-
yariksom
Member
Я думав, що все це внутрішньігровими налаштуваннями легко масштабується, а випускають на перший рік на консолях бо фіг спіратиш, думаю це більш вагомий аргумент.alexeygalas: ↑ 28.08.2026 18:40Багато студій аргументують це тим, що спочатку легше зробити консольну версію з невибагливими вимогами під консольну платформу і потім розширити її на ПК. Ніж потім морочитись з урізанням ПК версії під немічне залізо консолі
Зі мною прорахувалися, я терплячий
-
walkman3000
Member
ще з часів гта3 соня та рокстар партенри, соні фармить ауру та базу користувачів, рокстар просто фармить газіліони баблаyariksom: ↑ 28.08.2026 20:20а випускають на перший рік на консолях бо фіг спіратиш
а про фіг спіратиш, ми грали у піратку гта5 ще до її виходу на пс3
-
AlexWest
Member
Філософське питання: як думаєте, ГТА 6 збільшить чи зменшить рівень дрібної злочинності у всьому світі? Ясна річ, що мова про кілька відсотків, від сили, але ці відсотки точно будуть, бо ажіотаж і культурний слід небачені. Тільки в який бік? Народ "надихнеться"? Чи буде сидіти вдома за консолькою, замість вуличних пригод?
-
yariksom
Member
Тут питання ідеологічне! Хто я буду якщо, як щирий українець, не вкраду гру про крадія і в інших сферах злочинця?AlexWest: ↑ 28.08.2026 22:06Філософське питання: як думаєте, ГТА 6 збільшить чи зменшить рівень дрібної злочинності у всьому світі? Ясна річ, що мова про кілька відсотків, від сили, але ці відсотки точно будуть, бо ажіотаж і культурний слід небачені. Тільки в який бік? Народ "надихнеться"? Чи буде сидіти вдома за консолькою, замість вуличних пригод?
Цим мужнім кроком - зведу нанівець пропаганду злочинності баригами, яку її розповсюджують.
Знаю, що по статистиці нас в Україні лише 85% (офіційні дані по піратству), але зобов'язуюся боротися зі злочинністю у будь яких проявах до кінця!
Гра буде спірачена в перший же день виходу на ПК! Це мабуть буде гіпервізор, або через місяць голосом38, але воно буде!
Щоб збороти злочинців - потрібно використовувати їх методи і думати як злочинець!
Прошу спільноту overclockers.ua підтримати цей маніфест від 28.08.2026 № 1 і дружно, всім колективом сказати злочинцям своє відверте - НІ!
А серйозно, то багато платять за те щоб відринути від цього нудного світу та побути безшабашним покидьком, цього прагне більшість.
-
Shaolin_Style
Member
Literally: Отбирай у богатых и сохраняй к себе на HDDyariksom: ↑ 28.08.2026 23:11
Тут питання ідеологічне! Хто я буду якщо, як щирий українець, не вкраду гру про крадія і в інших сферах злочинця?

-
yariksom
Member
Скоріше так - "Забирай в багатих тому, що в них є що взяти і віддавай бідним, тоді вони стануть багатими і все піде по колу!",Shaolin_Style: ↑ 28.08.2026 23:21Literally: Отбирай у богатых и сохраняй к себе на HDD
таке колись було, тепер тільки бідних і оббирають
-
MqM
Member
Інтернет комуністи 21 століттяShaolin_Style: ↑ 28.08.2026 23:21Literally: Отбирай у богатых и сохраняй к себе на HDDyariksom: ↑ 28.08.2026 23:11
Тут питання ідеологічне! Хто я буду якщо, як щирий українець, не вкраду гру про крадія і в інших сферах злочинця?
![]()
А якщо їхні кошти з рахунків заберуть в примусовому порядку заради спільного блага, то думаю їх ідейність швидко зникне
-
MqM
Member
Все в кращих традиціях Африки, постійні переділи – проте заможно так і не зажилиyariksom: ↑ 29.08.2026 00:00Скоріше так - "Забирай в багатих тому, що в них є що взяти і віддавай бідним, тоді вони стануть багатими і все піде по колу!",Shaolin_Style: ↑ 28.08.2026 23:21Literally: Отбирай у богатых и сохраняй к себе на HDD
таке колись було, тепер тільки бідних і оббирають![]()
-
VirusikZloy
Member
Никогда еще не совпадало то что трындят журналисты с реальностью. Гта 5 сюжет 30 часов ахаххах там от силы на 12 , рдр2 60 ахахах там тоже не больше 20 и тут 100% будет часов на 20-25. Это я говорю чисто за сюжет как и они без побочек кто тупой не понял 
-
yariksom
Member
Заможно не зажили бо нема стимулу, у них його й не було, цивілізація почала розвиватися коли люди розмножилися і за браком території вийшли в місця де зміни погодних умов заставили їх думати як вижити (я ненавиджу вираз, але вийшли з зони комфорту бо вони перестали бути такими зонами через величезну кількість населення), першим поштовхом був початок землеробства, можна було прогодувати всіх і ще лишалося.MqM: ↑ 29.08.2026 00:51Все в кращих традиціях Африки, постійні переділи – проте заможно так і не зажили
Далі ті хто зайшли в сучасну Азію розвинулися неймовірно і занепали мабуть від того, що народу стало дуже багато а тогочасних ресурсів мало.
Далі прийшли в Європу і думати стали інтенсивніше, чума (крім цього інші смертельні хвороби) і голод постійно проріджували населення на стільки, що без розвитку не вижити, розмножилися і почали експансію.
Згодом європейці, і населені ними Північна Америка після Другої світової фактично жирували, що зараз вилилося в фактичну їх немічність через надлишкову демократизацію, фактично демократія в цих країнах дійшла до ставки на маргіналів, які утримуються за рахунок податків працюючого населення і яких уже більшість, але вони дають голоси.
Латинська Америка живе ще краще, багатство ресурсів і тепло як в Африці, люди постійно воюють між собою але не на знищення, а просто для певної ніші, посереднє становище більшості не призвело до такої долбократії як в США чи Європі.
Висновок: коли люди живуть дуже добре то вони вмирають (ще не вимерли, але прагнуть), коли живуть помірно то стараються жити добре, а хто живе погано той виживає не дивлячись на смерті окремих.
Отже Африканцям так добре, вони так і живуть
-
FastBullet
Member
Maybe maybe )alexeygalas: ↑ 28.08.2026 18:40Багато студій аргументують це тим, що спочатку легше зробити консольну версію з невибагливими вимогами під консольну платформу і потім розширити її на ПК. Ніж потім морочитись з урізанням ПК версії під немічне залізо консоліFastBullet: ↑ 28.08.2026 13:10РС поки що нецільове для рокстарс(
-
MqM
Member
yariksom
Якщо ви мали наувазі наркокартелі, то дійсно мало хто так в світі грошима посіває
Це ви про Венесуелу?) чи про фавели практично по всій Південній Америці?Латинська Америка живе ще краще
Якщо ви мали наувазі наркокартелі, то дійсно мало хто так в світі грошима посіває