Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

А що там за новини вище казали, що планується подорожчання моніторів? Це звідки взято? Сильне подорожчання о_О?

Купив собі 2 роки тому Монітор 27" MSI MAG 274QRF-QD E2 , тоді він мені здавався ідеальним (насправді дуже круті насичені кольори, набагато краще все виглядає порівняно з попередніми моніторами), але засвіти все-таки є... І, сам "ефект led" коли при яскравості вище середнього накладається із-за того певний "відбиток" в іграх коли темні сцени або туман...
Став на це звертати увагу після того як дізнався, що є така штука як OLED де такого немає :gigi:

Тепер думаю, може цей монітор поставити до другого ПК де зараз старенький ips 24" FHD, а цей оновити.. Не знаю, чи варто воно того, з урахуванням того що за монітором в тому числі немало працюю. З урахуванням планів на оновлення телевізора, може просто за ТВ олед грати в ті ігри де "ефект оледу" важливий а цей монітор залишити в спокої.

Якщо оновлювати, то на що (олед)?
27", QHD.
Основні вимоги:
1. Щоб були яскраві вирвиглазі кольори насичені, і загалом картинка не гірше ніж в наявного.
2. При цьому всі плюшки олед (в першу чергу ідеальний чорний, відсутність засвітів, тощо).
3. Чим надійніше тим краще.

З урахуванням п.1 розглядаю MSI у яких є режим що мені подобається. Як я розумію, краще - QD-OLED?
Тоді вибір відносно простий:

MSI MAG 271QP QD-OLED X24
MSI MAG 272QP QD-OLED X24
MSI MAG 274QP QD-OLED X24

Що тут з найменуваннями? А то я думав, що чим більша цифра тим краще, але чомусь
MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - найдорожче, і яскравість вища.

Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
P.S. Подивився, в них як я розумію у всіх не "справжній чесний HDR" а як у мене True 400, тобто таке собі?
А щоб був "чесний" треба купувати MPG серію за 35+ к?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Entar: 28.08.2026 11:38Подивився, в них як я розумію у всіх не "справжній чесний HDR" а як у мене True 400, тобто таке собі?
Всё не так :)

Как раз у олед мониторов самый пресамый честный HDR - он называется DisplayHDR True Black (обычно 400 или 500) и в отличии от полуфейкового HDR 400 или 600 на IPS/VA - олед выдает настоящий HDR с правильным черным цветом и оттенками

Отправлено спустя 9 минут 9 секунд:
Entar: 28.08.2026 11:38Як я розумію, краще - QD-OLED?
Да. Так и есть. В общем случае цвета и качество картинки на QD-OLED мониторах превосходят аналогичные на WOLED
Entar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 12:08 Всё не так :)

Как раз у олед мониторов самый пресамый честный HDR - он называется DisplayHDR True Black (обычно 400 или 500) и в отличии от полуфейкового HDR 400 или 600 на IPS/VA - олед выдает настоящий HDR с правильным черным цветом и оттенками
Спасибо большое, погуглил/початгптшил, и обнаружил что между этими HDRами огромная разница. Но все-же как я понимаю на предтоповом телевизоре все-равно будет лучше :)
FirstTDM: 28.08.2026 12:08 Да. Так и есть. В общем случае цвета и качество картинки на QD-OLED мониторах превосходят аналогичные на WOLED
В общем, склоняюсь к
MSI MAG 271QP QD-OLED X24 , но в общем и целом, я наверное вот чего-то этого подожду:

https://www.msi.com/news/detail/MSI-MAG ... ogy-148692?

Я же правильно понимаю что это нечто гораздо лучше?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Entar: 28.08.2026 12:37Спасибо большое, погуглил/початгптшил, и обнаружил что между этими HDRами огромная разница.
:up:
Entar: 28.08.2026 12:37Но все-же как я понимаю на предтоповом телевизоре все-равно будет лучше
Это некорректное сравнение - всё-таки ТВ и монитор, как ни крути, а это разные девайсы со своими преимуществами/недостатками.

И да - на предтоповом/топовом олед ТВ от 65" и больше будет шикарный HDR с расстояния 2-3 метра B-)
Entar: 28.08.2026 12:37В общем, склоняюсь к MSI MAG 271QP QD-OLED X24
Вполне хороший выбор...
Entar: 28.08.2026 12:37я наверное вот чего-то этого подожду:
https://www.msi.com/news/detail/MSI-MAG ... ogy-148692?
Я же правильно понимаю что это нечто гораздо лучше?
Обещают, что будет лучше... сомневаюсь, что "гораздо лучше", но оттенки темного/серого есть куда улучшать... можно и подождать...
ANYKEY_1
Junior

Повідомлення

Как же вовремя я сюда зашел... На днях собирался брать MSI MAG 272(4) QPF E20, а тут такие страсти про него пишут. Прям все так печально? В целом варианта 2, либо этот МСИ либо GigaByte G27Q20. Что скажете?
Entar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 12:53 Обещают, что будет лучше... сомневаюсь, что "гораздо лучше", но оттенки темного/серого есть куда улучшать... можно и подождать...
Ну там 4-е поколение, тут третье. Можно посмотреть реальные обзоры и цены.)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Entar: 28.08.2026 13:59Ну там 4-е поколение, тут третье. Можно посмотреть реальные обзоры и цены.)
Судя по ссылке на MSI MAG OLED 271QPX32 он выйдет в декабре 2026 года с новой 5-слойной матрицей/покрытием: The World’s First 27” WQHD 5-Layer QD-OLED Penta Tandem™
Дима Динамит
Member

Повідомлення

подскажите хочу заменить свой HP Series 5 527sw такого же размера ну что то по ярче что б картинка была сочная и 2 или 4к какой хороший монитор что б почувствал разницу
Yurius
Member

Повідомлення

Дима Динамит: 28.08.2026 14:58 подскажите хочу заменить свой HP Series 5 527sw такого же размера ну что то по ярче что б картинка была сочная и 2 или 4к какой хороший монитор что б почувствал разницу
https://telemart.ua/ua/products/gigabyt ... u24-black/
Artem_M
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 12:53 ...но оттенки темного/серого есть куда улучшать... можно и подождать...
Так це на WOLED трабли із сірим зустрічаються. У QD-OLED такого немає.
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2026 14:27с новой 5-слойной матрицей/покрытием
не так, матрица там "старая" ген4, а вот для 27” 2560 x 1440 она будет применена впервые, т.е. первый в мире мон с пентаком без ргб для 27” 2К
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 28.08.2026 16:14не так, матрица там "старая" ген4, а вот для 27” 2560 x 1440 она будет применена впервые, т.е. первый в мире мон с пентаком без ргб для 27” 2К
Я же не спорю с этими тонкостями (после 3-го поколения всё и так хорошо) - просто там прямым текстом про 5 - Layer QD-OLED Penta Tandem™
oh_boy
Member

Повідомлення

Панове, підкажіть який ультраширокий 34" монік можна взяти? Олед не розглядаю, бюджет до 20к :lamer:

Я поки тільки оттакий знайшов:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -210-bqwl/

Але трохи не подобається те, що він курвед :-/
Вони майже всі курвед...
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM
просто звучит двусмысленно, с новой 5-слойной матрицей/покрытием :D
Artem_M
Member

Повідомлення

oh_boy: 28.08.2026 17:32 Панове, підкажіть який ультраширокий 34" монік можна взяти? Олед не розглядаю, бюджет до 20к :lamer:

Вони майже всі курвед...
Колись такий був, дуже подобався.
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... 2c5501a00/
Але він загнутий. Не загнтуі це ips, але там або герцовка не велика, або діагональ неадекватна чи ціна :D
У мене зараз два різних є (загнутий 3440х1440 і звичайний 2560х1440), обидва по-своєму прикольні.
walkman3000
Member

Повідомлення

oh_boy: 28.08.2026 17:32Вони майже всі курвед
не без причини, тому або курвед або хавати гамма шифт по кутах, це як мінімум на дешевих VA
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 28.08.2026 17:40просто звучит двусмысленно, с новой 5-слойной матрицей/покрытием
Ага... и опять ни с чем не спорю... :D
oh_boy: 28.08.2026 17:32Олед не розглядаю, бюджет до 20к
А вот зря... ;)
oh_boy
Member

Повідомлення

Artem_M: 28.08.2026 17:41
oh_boy: 28.08.2026 17:32 Панове, підкажіть який ультраширокий 34" монік можна взяти? Олед не розглядаю, бюджет до 20к :lamer:

Вони майже всі курвед...
Колись такий був, дуже подобався.
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... 2c5501a00/
Але він загнутий. Не загнтуі це ips, але там або герцовка не велика, або діагональ неадекватна чи ціна :D
У мене зараз два різних є (загнутий 3440х1440 і звичайний 2560х1440), обидва по-своєму прикольні.
Дякую за пораду. А чого свої монітори продаєте?

В мене теж основний QHD від Dell S2721DGFA, дуже подобається, але так кортить спробувати 21:9 :D
VA матрицю навіть ніколи не бачив в очі, тож не дуже розумію, що втрачаю при такому переході
FirstTDM
Member

Повідомлення

oh_boy: 28.08.2026 18:10В мене теж основний QHD від Dell S2721DGFA, дуже подобається, але так кортить спробувати 21:9
Это IPS... быстрый IPS... хороший монитор, но черный почти серый и никакого реального HDR нет...
oh_boy: 28.08.2026 18:10VA матрицю навіть ніколи не бачив в очі, тож не дуже розумію, що втрачаю при такому переході
Кино/видео вполне может стать лучше на VA матрице, черный станет чуть более черным, но появятся паразитные шлейфы в играх...
Artem_M
Member

Повідомлення

oh_boy: 28.08.2026 18:10
Дякую за пораду. А чого свої монітори продаєте?
Наскладав сетап, а комп останніх місяців вісім вмикаю раз в тиждень на дві години...тай таке)
Відповісти