Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vladys77
Member

Повідомлення

Геральт: 26.08.2026 13:42
Vladys77: 26.08.2026 13:19 Яке дослідження? Якщо видавець продав менше копій до всі грали в піратку, то що він заробить?
Лише після зливу якогось раннього білду GTA6 капіталізація Rockstar впала на 3 лярди. Це вони заробили чи що :lol: ?

Якщо Denuvo ламають швидко після виходу гри, то продажі різко падають. Але зазвичай на це іде від кількох місяців до року. Інакше б розробники не купували те Denuvo, яке коштує чималих грошей. Чи ви вважаєте себе кращим менеджером і маркетологом ніж в провідних світових ігрових компаніях? І вони дурні марно витрачають гроші на ліцензію Denuvo, а могли б випускати ігри без DRM захисту і не паритись та не дратувати цим гравців.
Ну, хоча б таке
Там є посилання на 306ст звіту. Стареньке, правда. От я й подумав, що в тебе може щось свіжіше є. А ти, виявляється, свої висновки зі стелі виколупав.
Денуво вже все. І то досить давно. HV обходить.
Так, могли б без Denuvo, чому додають - не знаю. Мабуть отих скілових менегерів хтось перконав у збільшенні прибутків. Не виключено, що розробники денуви :D
Капіталізація рокстарів могла впасти по різних причинах. І може через те, що ранній білд розчарував, а не тому, що всі почали в ГТА6 на халяву грати (гра мені не цікава, не особливо слідкую)
Ну, або якщо на прикладі. D4 релізнулась давно. Нормального взлому нема. Але я її не купуватиму. GrimDawn релізнулась давно і мабуть з першого дня на торентах. В мене і сама гра і доповнення куплені. То як захист в даному випадку допоміг продати мені D4 і відсутність захисту завадила отримати прибуток від продажу GD?
Всі твої висновки виключно твої ж особисті вигадки.

На відміну від тебе маркетологи в будь-якій великій компанії працюють не з власного бачення і не навмання, а зі стосів аналітики, досліджень, фокус-груп і математичних розрахунків. Відповідно в них є всі потрібні їм дослідження.

Що таке D4 я не знаю, як і про другу гру вперше чую :lol: . Я знаю D2 - це ножова сталь :D .

А акції Rockstar впали не через поганий білд, а саме через факт його потрапляння до піратів.

І як розробники гри можуть заробити, якщо гру зламали пірати???
Зараз створення ААА-гри коштує десятки мільйонів доларів і більше. Розробка крутої гри коштує дорожче ніж топовий фільм блокбастер. І вкладені гроші потрібно повернути і ще заробити щоб нові ігри були.
В часи розквіту піратства розробка гри коштувала копійки і могла окупитись з невеликих продажів.

Розробка того ж GTA 6 обійшлась десь в мілліард доларів. Ділим міліард на 80 $ і отримаємо необхідність продати 12,5 млн копій гри, щоб вийти в нуль. І це треба продати за повну вартість без знижок протягом перших кількох місяців.

Я вже писав, що красти в принципі погано. А в цивілізованих країнах за відвідування піратських сайтів можна влетіти на солідний штраф.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vladys77: 28.08.2026 03:12 Всі твої висновки виключно твої ж особисті вигадки.
Мої висновки базуються на власному досвіді і хоч якомусь фактажі. Тобі навіть посилання скинув, не подужав? Там пишуть про те, що піртаство заважає прем'єрним показам фільмів, але не заважає, або навіть позитивно впливає на продажі ігор.

Запозичення авторитету ("на відміну від тебе маркетологи"..) кепський прийом, бо для опонента твій авторитет може бути не авторитетом. Маркетологи в юбі нааналізували до продажу фрнашиз китайцям. А в юбі ігри з денувою постійно. Якось не дуже їм це допомогло.
З іншого боку, маркетологи поляків мабуть також мали дослідження, чи це тільки в 1 бік працює? :-/

Diablo4 та GrimDawn ігри одного жанру. В що ти граєш? В КС-ку чи що?
А акції Rockstar впали не через поганий білд, а саме через факт його потрапляння до піратів.
"Після" не значить "в наслідок", доведи, що саме через факт його потрапляння до піратів.
І як розробники гри можуть заробити, якщо гру зламали пірати???
Поцікався кількістю проданих копій франшизи "Відьмак". Можеш і 2077 глянути. Є й інші приклади.
А в цивілізованих країнах за відвідування піратських сайтів можна влетіти на солідний штраф.
В якій з цивілізованих країн ти жив хоча б півроку? :popcorn:

Таки tornadox був правий, щодо ефекту Д.-К.
Vladys77
Member

Повідомлення

Діабла нішева гра і за першою літерою вже ніхто не вгадає що це. Часи діабли пройшли років 15 тому.

Відьмак і Кіберпанк розповсюджувались лише піратами? Це мабуть тому в мене куплене повне видання Відьмак 3 на PS і ПК і повне виданея Кіберпанк куплене на ПК.

До виходу Відьмак 3 про цю гру як про CD Project Red ніхто в світі не знав. Бо це була східноєвропейська інді студія. Для інді компаній піратство було в плюс, бо так хоч хтось дізнавався про їх існування.

Для великих студій це виключно в мінус по грошам.

Ти от ніби десь в цивілізованих країнах жив, а красти звик як совок :D
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vladys77
Діабла нішева гра
:facepalm:
Відьмак і Кіберпанк були без захисту. За твоєю логікою, їх ніхто не мав би купувати, всі ж піратять. Але ні, якось не працює логіка. В тому то й справа, що як я і писав раніше: гарній грі захист не потрібний. А поганій не допоможе.
До виходу В3 були В2 та В1, які продались тиражем у 15кк та 10кк відповідно. Ніхто не знав, угу.
піратство було в плюс, бо так хоч хтось дізнавався про їх існування.
І тут ти починаєш про щось здогадуватись. :-/

Тейки про совок залиш комусь іншому. Бо Піратська затока не в совковій країні хоститься і не совками відвідується.
Барбарис
Member

Повідомлення

Vladys77, Відьмак 1 порівну продався у світі та Східній Європі, Відьмак 2 до 80% продаж у США та Західній Європі. Це вже була відома франшиза.

Геральт, Відьмак 3 і 2077 саме тому й не потребували захисту, бо студія мала кредит довіри як орієнтована на гравців, а не заробіток. Я, наприклад, всі їх ігри купував в гог.
enkosxs
Member

Повідомлення

Filabatya: 27.08.2026 16:41 enkosxs
Ще би шансончику навалити правда?
Ну такое... песни у костра под гитару армейские типа "часы пробили" может быть и зашло. А то как делали в модах это минус уши. Я конечно понимаю там бандиты криминал братва и всё такое, но возможно лучше подошла бы попса с 70-80 типа модерн толкинг или все что слушали во времена Афганской войны. Не особо разбирался в этом.
enkosxs
Member

Повідомлення

nutman: 27.08.2026 16:44
enkosxs: 27.08.2026 15:17 Ну и я пожалуй отпишу свои 5 коп. Прохождение игры я отложил к временам с лучшей оптимизацией. Но тут проблема не в оптимизации. Тут проблема в АТМОСФЕРЕ игры. Слушать вот этот украинский дубляж ну это на уровне что то типа ФАРГУС переводы в 90х. Типичные носители укр языка так не говорят. Это выглядит не естественно. Хотите услышать нормальный украинский акцент, пересмотрите фильм Брат 2, вот там да, настоящие бандеровцы нормально разговаривают на мове так как и в жизни. А в сталкере это выглядит как будто ученик читает по бумажке текст в 4 классе... Кароче кринж. Но если с дубляжом можно что то решить например поставить русификатор АИ, то вот с надписями в самой игре ты уже ничего не сделаешь. Вся атмосфера сталкера построена на постапокалипсисе от СССР, а в совке основной язык был русский. Все передачи документальные, вывески, знаки, таблички, газеты, итд итп. всё было на русском. Помню после прилётов по Бурштынской ТЭС, (я тогда ешё работал в дснс)нас отправили туда разгребать завалы, и вот тара в которую мы грузили строительный мусор на ней была надпись на РУССКОМ!!!! То есть за время существования этой станции на западной Украине где 99.9% говорит на мове, они не удосужились поменять надпись. Сама станция была построена в 1960 года, построена совком. Так же как и ЧАЭС. И вот это для меня главный минус, нету атмосферы что ты в зоне. Как будто играешь в какой то украинский шутан в вымышленом мире.... И это печалит. Очень хотел поиграть бы в неё, но не могу погрузится.
Жаль что разрабы повелись на трендовую повесточку незламности потужности и едности. Было бы куда круче когда в зоне аккумулировались 3 языка, и рус и укр и белорус. Вот тогда бы можно было выжать максимум харизмы персонажам, разумеется при условии нормального дубляжа а не Бимбы Азирова. А субтитры сделать уже хоть какие. К примеру фильм "Бесславные ублюдки" от Тарантино, там пол фильма персонажи разговаривают то на французском то на итальянском то на немецком то на английском. И никого не волнует знаешь ты эти языки или нет, читай сабы. Вот это уровень. Вот это шедевр. А сталкер увы проходняк который в угоду повесточки пофенил всю свою атмосферу. Жаль.

PS в первом сталкере ещё до выхода игры, из репортажа игромании были геймплейные кадры с украинской озвучкой военных. Помню там было 2 фразы "А нi руш" и "Вiн мене поцiлив". Я долго искал моды что бы заменить хотябы всех военных на укр дубляж но так и не нашёл увы. Так вот даже там дубляж был круче и естественнее!!!
За то у всех есть возможность восхитится актерами озвучки оригинальной трилогии, как круто они свою работу сделали-то! Не в последнюю очередь благодаря им сталкер так зашел людям.
Я всё же считаю, что украинский язык как таковой не проблема, даже если там нету русского и белорусского. Сам факт использования украинского или белорусского это всегда было исключение в СССР (по крайней мере в городах). То есть то, что ты предлагаешь это такой же кринж как рафинированный украинский. Тут проблема именно в том, что он рафинированный, плохо сделано. Решение сделать украинскую озвучку и не делать русскую это их беда, но почему при этом нужно было делать такую отвратительную украинскую озвучку, вот в чем вопрос. Они могли хотя бы постараться, а вместо этого выдали какой-то нелепый рафинад.
Украинцы так действительно не разговаривают и не общаются, но создатели об этом не знают, потому что сами русскоговорящие. Кроме того, я думаю, что просто найти достойных актеров на укранискую озвучку сложно, а коли найдешь, то им и платить деньги надо, тут-то Григорович и начинает кривиться. Кринж на кринже кароч
У меня есть знакомые с Калуша, с Коломыи, которые разговаривают на чистом украинском. Не закарпатский Внимание это другое. И не Львовский потому как там что то зеркально похожее на москвский акцент только украинского языка. Ну и не Полтава, хотя полтавский я бы добавил чисто по приколу)) "Скильки Время"?!)) Но да они не актёры озвучки, они обычные люди которые говорят на родом языке. Жаль в целом сталкер. Мог бы выстрелить пушкой но увы(
nutman
Member

Повідомлення

enkosxs: 28.08.2026 13:17
nutman: 27.08.2026 16:44
За то у всех есть возможность восхитится актерами озвучки оригинальной трилогии, как круто они свою работу сделали-то! Не в последнюю очередь благодаря им сталкер так зашел людям.
Я всё же считаю, что украинский язык как таковой не проблема, даже если там нету русского и белорусского. Сам факт использования украинского или белорусского это всегда было исключение в СССР (по крайней мере в городах). То есть то, что ты предлагаешь это такой же кринж как рафинированный украинский. Тут проблема именно в том, что он рафинированный, плохо сделано. Решение сделать украинскую озвучку и не делать русскую это их беда, но почему при этом нужно было делать такую отвратительную украинскую озвучку, вот в чем вопрос. Они могли хотя бы постараться, а вместо этого выдали какой-то нелепый рафинад.
Украинцы так действительно не разговаривают и не общаются, но создатели об этом не знают, потому что сами русскоговорящие. Кроме того, я думаю, что просто найти достойных актеров на укранискую озвучку сложно, а коли найдешь, то им и платить деньги надо, тут-то Григорович и начинает кривиться. Кринж на кринже кароч
У меня есть знакомые с Калуша, с Коломыи, которые разговаривают на чистом украинском. Не закарпатский Внимание это другое. И не Львовский потому как там что то зеркально похожее на москвский акцент только украинского языка. Ну и не Полтава, хотя полтавский я бы добавил чисто по приколу)) "Скильки Время"?!)) Но да они не актёры озвучки, они обычные люди которые говорят на родом языке. Жаль в целом сталкер. Мог бы выстрелить пушкой но увы(
Ну я знаешь рассматриваю этот проект как базу для игры. Мне кажется если взять то, что они сделали и начать делать игру, то может получится та самая пушка, как с аномали. Только я не знаю че там по движкам и возможно ли такое вообще технически
_nevermind
Member

Повідомлення

Барбарис: 27.08.2026 15:35 Що це сьогодні за наплив совко/кацапофілів? І в темі про Метро, і тут.
Братишка, не переживай, лет через 5 приезжие индусы с пакистанцами будут получше тебя на мове говорить и поправлять тебя с твоим суржиком.

спойлер
барбарис.jpg
nutman
Member

Повідомлення

_nevermind: 28.08.2026 13:37
Барбарис: 27.08.2026 15:35 Що це сьогодні за наплив совко/кацапофілів? І в темі про Метро, і тут.
Братишка, не переживай, лет через 5 приезжие индусы с пакистанцами будут получше тебя на мове говорить и поправлять тебя с твоим суржиком.

спойлер
барбарис.jpg
Там раскаялся и исправился, как видишь. Теперь в авангарде кацапофобов
Барбарис
Member

Повідомлення

совки розійшлися - вирішили спробувати загнобити за зміну позиції. Вони ж бояться визнати, що жертви пропаганди.
_nevermind
Member

Повідомлення

Барбарис: 28.08.2026 14:17 совки розійшлися - вирішили спробувати загнобити за зміну позиції. Вони ж бояться визнати, що жертви пропаганди.
Братан, мовного патруля в интернете еще нет, ты фальш старт сделал. Пиши, как раньше, все норм.
спойлер
барбарис 2.jpg
enkosxs
Member

Повідомлення

Барбарис: 28.08.2026 14:17 совки розійшлися - вирішили спробувати загнобити за зміну позиції. Вони ж бояться визнати, що жертви пропаганди.
от того что ты пишешь на мове, ты совком быть не перестал. Просто у тебя канал переключили с "везде враги" на "враги везде кто не на мове". И жертва пропаганды тут только ты. Главное, что бы после победы Украины, ну или "перемирия вечного" ты самый первый в очереди не стоял за российскими репарациями. А то знаем ты таких патриотов, сначала вышиванку рвёт, а потом пейсы отращивает.
nutman
Member

Повідомлення

_nevermind: 28.08.2026 14:23
Братан, мовного патруля в интернете еще нет, ты фальш старт сделал. Пиши, как раньше, все норм.
спойлер
барбарис 2.jpg
Я вообще не понимаю претензий. Человек сменил позицию. Сменил и сменил, было и было. Надо будет - снова сменит. Тут как бы даже не столько это, сколько вот эта нарочито потужная энергичность, вроде никто не просил, а инициатива проявляется прям ух. В смысле он будет первым, кто напишет про москалей. он всегда первый в этом плане если че, как не открою спойлер так там обязательно что-то про кацапов, москалей и совок
Барбарис
Member

Повідомлення

плавить рускіх
Panasi
Member

Повідомлення

Вишов патч 2.0.4. Нарештi пофiксили освiтлення зброї та npc.
https://www.diffchecker.com/image-compare/sczjsIVq/
Барбарис
Member

Повідомлення

Panasi, в мене останній 2.03 в стімі, але такий ефект з'явився з 2.01 та зник з на 2.02, але вчора зникли вильоти після завантаження сейвів. Взагалі незрозуміло як так.
enkosxs
Member

Повідомлення

кто потерял?
спойлер
Зображення
tablestikus
Member

Повідомлення

О, в 2.0.4 завезли

• Виправлено помилку через яку NPC, Скіф та зброя могли сяяти під час дощової чи туманної погоди.
nutman
Member

Повідомлення

Panasi: 28.08.2026 20:27 Вишов патч 2.0.4. Нарештi пофiксили освiтлення зброї та npc.
https://www.diffchecker.com/image-compare/sczjsIVq/
Че по положняку, ещё ждем или уже можно?
Відповісти