Всі твої висновки виключно твої ж особисті вигадки.Геральт: ↑ 26.08.2026 13:42Ну, хоча б такеVladys77: ↑ 26.08.2026 13:19 Яке дослідження? Якщо видавець продав менше копій до всі грали в піратку, то що він заробить?
Лише після зливу якогось раннього білду GTA6 капіталізація Rockstar впала на 3 лярди. Це вони заробили чи що?
Якщо Denuvo ламають швидко після виходу гри, то продажі різко падають. Але зазвичай на це іде від кількох місяців до року. Інакше б розробники не купували те Denuvo, яке коштує чималих грошей. Чи ви вважаєте себе кращим менеджером і маркетологом ніж в провідних світових ігрових компаніях? І вони дурні марно витрачають гроші на ліцензію Denuvo, а могли б випускати ігри без DRM захисту і не паритись та не дратувати цим гравців.
Там є посилання на 306ст звіту. Стареньке, правда. От я й подумав, що в тебе може щось свіжіше є. А ти, виявляється, свої висновки зі стелі виколупав.
Денуво вже все. І то досить давно. HV обходить.
Так, могли б без Denuvo, чому додають - не знаю. Мабуть отих скілових менегерів хтось перконав у збільшенні прибутків. Не виключено, що розробники денуви![]()
Капіталізація рокстарів могла впасти по різних причинах. І може через те, що ранній білд розчарував, а не тому, що всі почали в ГТА6 на халяву грати (гра мені не цікава, не особливо слідкую)
Ну, або якщо на прикладі. D4 релізнулась давно. Нормального взлому нема. Але я її не купуватиму. GrimDawn релізнулась давно і мабуть з першого дня на торентах. В мене і сама гра і доповнення куплені. То як захист в даному випадку допоміг продати мені D4 і відсутність захисту завадила отримати прибуток від продажу GD?
На відміну від тебе маркетологи в будь-якій великій компанії працюють не з власного бачення і не навмання, а зі стосів аналітики, досліджень, фокус-груп і математичних розрахунків. Відповідно в них є всі потрібні їм дослідження.
Що таке D4 я не знаю, як і про другу гру вперше чую
А акції Rockstar впали не через поганий білд, а саме через факт його потрапляння до піратів.
І як розробники гри можуть заробити, якщо гру зламали пірати???
Зараз створення ААА-гри коштує десятки мільйонів доларів і більше. Розробка крутої гри коштує дорожче ніж топовий фільм блокбастер. І вкладені гроші потрібно повернути і ще заробити щоб нові ігри були.
В часи розквіту піратства розробка гри коштувала копійки і могла окупитись з невеликих продажів.
Розробка того ж GTA 6 обійшлась десь в мілліард доларів. Ділим міліард на 80 $ і отримаємо необхідність продати 12,5 млн копій гри, щоб вийти в нуль. І це треба продати за повну вартість без знижок протягом перших кількох місяців.
Я вже писав, що красти в принципі погано. А в цивілізованих країнах за відвідування піратських сайтів можна влетіти на солідний штраф.