Ubisoft випустить ремейк легендарної гри Heroes of Might and Magic III

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

GreenMile: 26.08.2026 11:43 Можна просто підтягнути базову англійську, яка є у кожній грі і більше не паритись взагалі цим питанням, а українську локалізацію сприймати як дуже смачний бонус :dontknow:
Так об том и речь. Английским я владею хорошо более 18лет как. И понимаю разговорную реч (кроме узкоспециализированных терминов) свободно. Просто все равно в голове это переводишь на понятное наречие. Это утомляет. Особенно если охота отдохнуть и "поиграться" в 35 годиков :D
GreenMile
Member

Повідомлення

Slon_76Kg: 26.08.2026 12:42
GreenMile: 26.08.2026 11:43 Можна просто підтягнути базову англійську, яка є у кожній грі і більше не паритись взагалі цим питанням, а українську локалізацію сприймати як дуже смачний бонус :dontknow:
Так об том и речь. Английским я владею хорошо более 18лет как. И понимаю разговорную реч (кроме узкоспециализированных терминов) свободно. Просто все равно в голове это переводишь на понятное наречие. Это утомляет. Особенно если охота отдохнуть и "поиграться" в 35 годиков :D
Ви зараз десь трохи лукавите. Якщо ви володієте англійською 18 років і сприймаєте добре на слух, а не три місяці тому почали вчити, то ваш мозок вже як мінімум років з 10-15 маєте її сприймати без перекладу як є. Оце от "чую англійську і перекладаю в голові, щоб зрозуміти сенс і будую речення українською, а потім перекладаю англійською в зворотній бік" - це зовсім початковий рівень людини яка тільки почала активно вчитись.
Я даеко не знавець і розмовляю як попало, але у мене зараз в голові взагалі якась мішанина з трьох мов, я іноді в підвисаю як сказати українською, бо мозок швидше підкинув більш влучне англійське слово :gigi:
DDt
Member

Повідомлення

1234waltz: 26.08.2026 11:372. Багів там я жодного не бачив.
баг который точно был в момент релиза HD версии от Юбисофта - ты посещаешь в конце недели строение, например мельницу +1000 голды, завершаешь ход, и чтоб в начале новой недели снова посетить это строение в нормальных версиях тебе надо нажать пробел, но в HD версии от Юбисофта присутствовал баг что пробел не работал и тебе надо было отойти от строения и снова его посетить, а это драгоценные мувы :/

ну и в оригинале, на основании которой Юбисофт сделал HD версию, был баг что при зажатии клавиши "С" можно было кастовать два раза, не уверен что это баг присутствует и в HD версии от Юбисофта, но у меня предчувствие что таки да
Mozdev: 26.08.2026 11:55зробили апскейл текстур просто вкравши його у мода "heroes of might and magic iii HD+"
не уверен что они именно "украли", потому как текстуры в HD версии от Юбисофта выглядят ГОРАЗДО хуже чем в моде HD+
GreenMile
Member

Повідомлення

До речі, стосовно ігор, після того як відмовився від російської локалізації і почав грати англійською, був дуже здивований наскільки часто рос. локалізація - таке собі, де тупо пропускають частини, переклад змінює сенс сказаного і так далі. Бувають і виключення, звісно (В3, наприклад), але здебільшого англійська якісно краща.
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

GreenMile
Никакого лукавства - понимание на лету - явление очень субьективное. Писать почему так - нету желания... а то меня тут уже на руоверы отправляют....фу. Эту яму помойную забросил еще в году так 2015.."
GreenMile
Member

Повідомлення

Slon_76Kg: 26.08.2026 12:58 GreenMile
Никакого лукавства - понимание на лету - явление очень субьективное. Писать почему так - нету желания... а то меня тут уже на руоверы отправляют....фу. Эту яму помойную забросил еще в году так 2015.."
Ну, тоді є нагода тролхи підкачати цей скіл ;) Більше будете грати англійською - краще будете сприймати "на льоту".
Востаннє редагувалось 26.08.2026 13:00 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
Mozdev
Member

Повідомлення

DDt: 26.08.2026 12:55
1234waltz: 26.08.2026 11:372. Багів там я жодного не бачив.
баг который точно был в момент релиза HD версии от Юбисофта - ты посещаешь в конце недели строение, например мельницу +1000 голды, завершаешь ход, и чтоб в начале новой недели снова посетить это строение в нормальных версиях тебе надо нажать пробел, но в HD версии от Юбисофта присутствовал баг что пробел не работал и тебе надо было отойти от строения и снова его посетить, а это драгоценные мувы :/

ну и в оригинале, на основании которой Юбисофт сделал HD версию, был баг что при зажатии клавиши "С" можно было кастовать два раза, не уверен что это баг присутствует и в HD версии от Юбисофта, но у меня предчувствие что таки да
Mozdev: 26.08.2026 11:55зробили апскейл текстур просто вкравши його у мода "heroes of might and magic iii HD+"
не уверен что они именно "украли", потому как текстуры в HD версии от Юбисофта выглядят ГОРАЗДО хуже чем в моде HD+
О з цим згоден навіть "вкрасти" нормально не змогли, і так з у сім що зараз робить ця контора.
DDt
Member

Повідомлення

GreenMile: 26.08.2026 12:51 Якщо ви володієте англійською 18 років і сприймаєте добре на слух, а не три місяці тому почали вчити, то ваш мозок вже як мінімум років з 10-15 маєте її сприймати без перекладу як є.
конкретно у меня это работает следующим образом - видосы технического характера воспирнимаю на 80-90%, а вот какойнить вархаммер или ДнД - процентов 50 в лучшем случае, очень много непонятных специфических слов и выражений
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

GreenMile: 26.08.2026 12:55 До речі, стосовно ігор, після того як відмовився від російської локалізації і почав грати англійською, був дуже здивований наскільки часто рос. локалізація - таке собі, де тупо пропускають частини, переклад змінює сенс сказаного і так далі. Бувають і виключення, звісно (В3, наприклад), але здебільшого англійська якісно краща.

Это явление называется художественный перевод. Все дело в том что речь состаящая из 24букв имеет сильно меньше вариантов смыслов и слов - чем реч из 32+ букв.

Поэтому условный китаяц/американец изучая Украинский язык - сильно Культурно обогащается и плачет от наших падежей и фразеологизмов/полов/склонений и Смыслов.

Мы же слыша Get out off that position ф*кинг bit+ch - имеем Приличное колличество вариантов перекладу :gigi: Хоть с матом хоть и без :laugh: :laugh: :laugh:
Востаннє редагувалось 26.08.2026 13:09 користувачем Slon_76Kg, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

DDt: 26.08.2026 13:00
GreenMile: 26.08.2026 12:51 Якщо ви володієте англійською 18 років і сприймаєте добре на слух, а не три місяці тому почали вчити, то ваш мозок вже як мінімум років з 10-15 маєте її сприймати без перекладу як є.
конкретно у меня это работает следующим образом - видосы технического характера воспирнимаю на 80-90%, а вот какойнить вархаммер или ДнД - процентов 50 в лучшем случае, очень много непонятных специфических слов и выражений
Правильно, але, ви і не збільшите словниковий запас по ДнД, якщо будете і надалі грати лише в локалізації. Для того, щоб не було прям сильно боляче, можна брати англійську озвучку + рос переклад тексту і намагатись не вчитуватись в субтитри, а сприймати їх фоном. Досить швидко перестанете взагалі на них увагу звертати. Я так робив з ДС, бо там реально настільки упоротий лор від Кодзіми шо хрін зрозумієш про шо вони кажуть: "вгадав всі букви, але не зміг прочитати слово" (с) :D
Mozdev
Member

Повідомлення

Slon_76Kg: 26.08.2026 13:04
GreenMile: 26.08.2026 12:55 До речі, стосовно ігор, після того як відмовився від російської локалізації і почав грати англійською, був дуже здивований наскільки часто рос. локалізація - таке собі, де тупо пропускають частини, переклад змінює сенс сказаного і так далі. Бувають і виключення, звісно (В3, наприклад), але здебільшого англійська якісно краща.

Это явление называется художественный перевод. Все дело в том что речь состаящая из 24букв имеет сильно меньше вариантов смыслов и слов - чем реч из 32+ букв.

Поэтому условный китаяц/американец изучая Украинский язык - сильно Культурно обогащается и плачет от наших падежей и фразеологизмов/полов/склонений и Смыслов.

Мы же слыша Get out off that position ф*кинг bit+ch - имеем Приличное колличество вариантов перекладу :gigi: Хоть с матом хоть и без :laugh: :laugh: :laugh:
Это явление называется художественный перевод
Неважливо наскільки він художній цей переклад,якщо це поганий переклад.
GreenMile
Member

Повідомлення

Так, аби він був художнім, просто часто реально переклад в принипі правильний, але змінює весь сенс сказаного, ну, наприклад якщо то був сарказм, а перевели його просто як твердження.
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

Mozdev: 26.08.2026 13:08 Неважливо наскільки він художній цей переклад,якщо це поганий переклад.
Чего только стоит перевод Григорій Сковорода :lol: :lol: :lol: або вертолет :laugh: :laugh: :laugh: - можна лекции писать о том кто кого Художественно обогатил перевел :laugh: :laugh: :laugh:
kyon
Member

Повідомлення

А я все равно буду играть в оригинал из ностальгии и мне нравятся атмосфера и арт, хотя мне все части нравятся только 5ку не играл, 4ку играл успешно и 6ю купил лицуху, мне нрав графоний и атмосфера, хотя геймплей там спецфичский, если будешь долго возиться то рискуешь столкнуться с непобедимыми противниками, игра для любителей рашей :gigi:
elek
Member

Повідомлення

Sanьka: 26.08.2026 11:18 Дуже гарний варіант в плані цього це 7.5 (глобальний мод на 7ку)
Там кожна раса моє свої плюшки і ти тактично прораховуєш як краще скомпонувати різні обставини щоб удар наніс макс дамагу.
У кожного юніта є 2-5 різних навичок які теж треба враховувати. Короче дуже прикольно.
Я после 5ки не играл в новых героев, максимум тройку, всякие WOG, Hota.
Стоит попробовать 7ку, с модом ?
Sanьka
Member

Повідомлення

elek: 26.08.2026 13:48Стоит попробовать 7ку, с модом ?
Так, багато позитивних моментів.
Як свідчать навіть пости в цій темі - сподобатись чи не сподобатись може що завгодно, але я би радив спробувати ;)
1234waltz
Member

Повідомлення

BoKl: 26.08.2026 11:51 Як можна втратити код над яким працювали десятки-сотні людин? Дуже часто читаю про подібні історії про "втрати" і завжди дивуюсь...
Все можливо, коли останню строчку коду дописували в 2001 році, а компанія міняла власників і весь склад співробітників оригіналу піхов по світу у вільне плавання.
AlexWest
Member

Повідомлення

gregory_amd: 26.08.2026 10:38 heroes of slop and magic какой то...
І виглядає значно толковіше, ніж 6, 7 Герої повністю ручної роботи. Оцим мисливцям на ШІ-відьом той слоп вже, мабуть, і на вулиці мерещиться кругом.

Відправлено через 14 хвилин 23 секунди:
Georgin: 26.08.2026 11:45 Sanьka
Хм, у мене зворотня ситуація - коли побачив 3-у частину після другої, то на 3 роки з головою пішов виключно у неї. Про 2-у згадую тільки останніми роками чисто з точки зору ностальгії, а у 3-у граю і зараз.

4-у сприймати серйозно було важко (о ці прекрасні облоги замків, клишоногі юніти на полі бою та мішанина юнітів у замках і "одне-чи-інше" система розбудови), але історії у кампаніях були цікаві (особливо історія Голдота Напівмертвого),
та й деякі інновації типу переміщєнь армій без героїв та патрулі мобів мене розвеселили. А з модом Equilibris стало щє кращє!

5-у пройшов повністю і вона мене не порадувала - топорні 3D-моделі на карті, зменьшення кількості сторін атаки юніта на полі бою, банальна історія після кампаній IV-ї частини (+ багато багів на дату виходу) мене конкретно засмутили.
6-a та 7-a - це вже було повне сміття і я для себе вирішив, що класичні "Герої" закінчились на 4-й частині разом з компанією 3DO Interactive.

Можливо, якісь цікаві моди на VI чи VII частини і є, але мене нудить від візуалу (та й механік, хоча зараз вже важко згадати конкретику - але закинув саме через "візуал + механіки + нудні кампанії") і немає жодного бажання перевіряти.
А мені навпаки, як тому, хто почав з 5-ї, квадратики здаються значно зручнішими за гекси. Сюжет разом з DLC в 5 зовсім не банальний, а круто закручений. 3D модельки не здалися топорними – це стиль такий; всяко ліпше, ніж 2D. Ремейк наче бере все найкраще з 3, 5 і трохи 6,7. 4-у не грав. Може, і з неї щось взяли.

Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
Georgin: 26.08.2026 12:25 Я написав коменти, навіть не подивившись ролик, тому що вже приблизно знаю рівень "майстерності" Ubisoft. А от тепер подивився... Подивився, потім запустив оригінальний опенінг - і у мене питання "Ну як їм це вдається?
Як юбікам вдалося зробити так, що голос Катерини, її інтонації і навіть фонова музика звучить настільки гірше ніж у оригіналі?"

Чому у "новодєлі" Катерина верещить як неврівноважена істеричка? У такому виконанні навіть панч-фраза "Erathia must not fall to its enemies" взагалі не чіпляє...
Це ваше суб'єктивне враження, що витікає з ностальгії. Тим, хто не знає оригіналу, або не пам'ятає його в деталях, нова версія більш ніж ок.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ви точно англійську вчили? Бо смислів там не менше ніж в будь якій мові. Наприклад, що означає See you next Tuesday? ;)

А міряти літерами це взагалі бред, так, їм доводиться використовувати буквосполучення типу sh, oo, ei щоб догнати до плюс мінус такої ж кількості звуків.
VovaII
Member

Повідомлення

Після перегляду трейлера перша думка: найпростіше було би наняти розробників Olden Era. Принаймні анімація дуже схожа.
Відповісти