Пропоную обговорити Моторошні експерименти в новому трейлері гри ONTOS від творців SOMA
О! Прикольно! Нагадало давнє кіно "Крізь обрій" (Event Horizon, 1997 ‧ Жахи/Наукова фантастика ‧ 1г 36хв)! Тут ще Morpheus без окулярів і плаща гоцає)
Новини
Останні статті і огляди
Моторошні експерименти в новому трейлері гри ONTOS від творців SOMA
-
alex_sul
Advanced Member
-
AlexWest
Member
Слідкую за їх творчістю ще з часів Пенумбри. Це реально толкова студія. Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів. Та загалом вони неповторні. Їм би більші бюджети... Але і з того, що мають, вони витискають максимум. SOMA взагалі вважаю однією з найкращих сюжетних ігор в історії. ONTOS прям віддає тим же вайбом.
-
SERGBILL
Member
чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
-
AlexWest
Member
Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 14:54чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
-
SERGBILL
Member
та нє, то ти шось не зрузумів в ній просто. зроби складність трохи меншою та спробуй ще раз, гра класна. я пройшов з викрученою на максимум складністю і кайфонув, при тому, що в досить мейнстрімних іграх частенько туплю.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:59 Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.
-
yariksom
Member
Бачу існують не тільки ультразадроти а ще й зі знаком "!" (факторіал)SERGBILL: ↑ 26.08.2026 14:54чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
-
SERGBILL
Member
чувак, я в плагі тейл фінального боса за 30 спроби ледве завалив а в Контрол тиждень на одному місці топтався) але так, бункер мані взагалі не здався складною грою)
Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно. Але те, що бачу на відео в ONTOS мені цікаво, буду слідкувати)
-
Васильович
Member
Цей парадокс неодноразово розбирали - чому в гру з таким класним сюжетом нудно грати.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 16:15Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно.
Якщо геть коротко, то це через відсутність можливості у гравця планувати свої дії в цій грі.
-
Vpupkin
Member
SOMA займає окреме місце у моєму серці, буду дуже радий якщо ONTOS теж так зможе.
-
AlexWest
Member
На малих складностях перегравати вже не хочу – далеко дійшов. Сюжет не мотивує до рестарту. Геймплейний задум гарний, але сейвів відсипають дуже мало, а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом. І темрява душить. Мабуть, просто втомився від горрорів такого типу.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 15:07та нє, то ти шось не зрузумів в ній просто. зроби складність трохи меншою та спробуй ще раз, гра класна. я пройшов з викрученою на максимум складністю і кайфонув, при тому, що в досить мейнстрімних іграх частенько туплю.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:59 Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Та ні, в SOMA просто дуже мало геймплею. В неї суто за сюжетом та атмосферою варто йти. Там навіть пазли - це частина нарративу, а не як в багатьох інших головоломках. Відчуваю, що в ONTOS приблизно те саме буде. Хіба, може, якісь цікаві елементи з Bunker візьмуть. Щоб не вигадувати велосипед.Васильович: ↑ 26.08.2026 17:09Цей парадокс неодноразово розбирали - чому в гру з таким класним сюжетом нудно грати.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 16:15Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно.
Якщо геть коротко, то це через відсутність можливості у гравця планувати свої дії в цій грі.
Востаннє редагувалось 26.08.2026 18:55 користувачем AlexWest, всього редагувалось 1 раз.
-
SERGBILL
Member
вона бродить або рандомно, або по маршруту, я не зрозумів. Реагує на звук, уникає світла. Там все просто, якщо чуєш її поряд - не шумиш. Якщо помітила - тікаєш до світла. Або наносиш урон поки вона втече, якщо нема куди бігти.AlexWest: ↑ 26.08.2026 18:31 а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом.
-
AlexWest
Member
Тікати часто не вдається, бо тіснота. Для урону мало ресурсів. Не все там так просто, як звучить на словах. Але декому точно зайде, як тобі.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 18:38вона бродить або рандомно, або по маршруту, я не зрозумів. Реагує на звук, уникає світла. Там все просто, якщо чуєш її поряд - не шумиш. Якщо помітила - тікаєш до світла. Або наносиш урон поки вона втече, якщо нема куди бігти.AlexWest: ↑ 26.08.2026 18:31 а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом.
-
taras_cs
Member
Я грав, початок інтригує.SERGBILL: ↑ 26.08.2026 14:54чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.AlexWest: ↑ 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
Але кинув, бо не зміг подолати періодичні статтери (десь по секунді, і на АМД і на Нвідіа картах жаліються).
Можливо, додивлюся у стрімерів, що там далі було.
Amnesia: Rebirth теж закинув, хоча далеко зайшов. Мені дивитися більше сподобалося, ніж самому грати.