Моторошні експерименти в новому трейлері гри ONTOS від творців SOMA

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Моторошні експерименти в новому трейлері гри ONTOS від творців SOMA

О! Прикольно! Нагадало давнє кіно "Крізь обрій" (Event Horizon, 1997 ‧ Жахи/Наукова фантастика ‧ 1г 36хв)! Тут ще Morpheus без окулярів і плаща гоцає)
AlexWest
Member

Повідомлення

Слідкую за їх творчістю ще з часів Пенумбри. Це реально толкова студія. Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів. Та загалом вони неповторні. Їм би більші бюджети... Але і з того, що мають, вони витискають максимум. SOMA взагалі вважаю однією з найкращих сюжетних ігор в історії. ONTOS прям віддає тим же вайбом.
SERGBILL
Member

Повідомлення

AlexWest: 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.
AlexWest
Member

Повідомлення

SERGBILL: 26.08.2026 14:54
AlexWest: 26.08.2026 14:24 Єдина дивна штука в них – це Amnesia: The Bunker, розрахована на ультразадротів.
чому? вона не дуже складна і на максимальній складності, до того ж ще й коротенька.
Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.
SERGBILL
Member

Повідомлення

AlexWest: 26.08.2026 14:59 Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.
та нє, то ти шось не зрузумів в ній просто. зроби складність трохи меншою та спробуй ще раз, гра класна. я пройшов з викрученою на максимум складністю і кайфонув, при тому, що в досить мейнстрімних іграх частенько туплю.
yariksom
Member

Повідомлення

Бачу існують не тільки ультразадроти а ще й зі знаком "!" (факторіал) ;)
SERGBILL
Member

Повідомлення

yariksom: 26.08.2026 15:50 Бачу існують не тільки ультразадроти а ще й зі знаком "!" (факторіал) ;)
чувак, я в плагі тейл фінального боса за 30 спроби ледве завалив а в Контрол тиждень на одному місці топтався) але так, бункер мані взагалі не здався складною грою)

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно. Але те, що бачу на відео в ONTOS мені цікаво, буду слідкувати)
Васильович
Member

Повідомлення

SERGBILL: 26.08.2026 16:15Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно.
Цей парадокс неодноразово розбирали - чому в гру з таким класним сюжетом нудно грати.
Якщо геть коротко, то це через відсутність можливості у гравця планувати свої дії в цій грі.
Vpupkin
Member

Повідомлення

SOMA займає окреме місце у моєму серці, буду дуже радий якщо ONTOS теж так зможе.
AlexWest
Member

Повідомлення

SERGBILL: 26.08.2026 15:07
AlexWest: 26.08.2026 14:59 Єдина їхня гра, яку закинув, бо задушився. Не тому, що нудно, а через складність. Тут не відпочиваєш, а реально пахаєш. Ну й темряви забагато. Реально забагато.
та нє, то ти шось не зрузумів в ній просто. зроби складність трохи меншою та спробуй ще раз, гра класна. я пройшов з викрученою на максимум складністю і кайфонув, при тому, що в досить мейнстрімних іграх частенько туплю.
На малих складностях перегравати вже не хочу – далеко дійшов. Сюжет не мотивує до рестарту. Геймплейний задум гарний, але сейвів відсипають дуже мало, а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом. І темрява душить. Мабуть, просто втомився від горрорів такого типу.

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Васильович: 26.08.2026 17:09
SERGBILL: 26.08.2026 16:15Кому (чи сому) починав, але чомусь стало нудно.
Цей парадокс неодноразово розбирали - чому в гру з таким класним сюжетом нудно грати.
Якщо геть коротко, то це через відсутність можливості у гравця планувати свої дії в цій грі.
Та ні, в SOMA просто дуже мало геймплею. В неї суто за сюжетом та атмосферою варто йти. Там навіть пазли - це частина нарративу, а не як в багатьох інших головоломках. Відчуваю, що в ONTOS приблизно те саме буде. Хіба, може, якісь цікаві елементи з Bunker візьмуть. Щоб не вигадувати велосипед.
Востаннє редагувалось 26.08.2026 18:55 користувачем AlexWest, всього редагувалось 1 раз.
SERGBILL
Member

Повідомлення

AlexWest: 26.08.2026 18:31 а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом.
вона бродить або рандомно, або по маршруту, я не зрозумів. Реагує на звук, уникає світла. Там все просто, якщо чуєш її поряд - не шумиш. Якщо помітила - тікаєш до світла. Або наносиш урон поки вона втече, якщо нема куди бігти.
AlexWest
Member

Повідомлення

SERGBILL: 26.08.2026 18:38
AlexWest: 26.08.2026 18:31 а тварюка помічає тебе будь де, і бродить за тобою хвостом.
вона бродить або рандомно, або по маршруту, я не зрозумів. Реагує на звук, уникає світла. Там все просто, якщо чуєш її поряд - не шумиш. Якщо помітила - тікаєш до світла. Або наносиш урон поки вона втече, якщо нема куди бігти.
Тікати часто не вдається, бо тіснота. Для урону мало ресурсів. Не все там так просто, як звучить на словах. Але декому точно зайде, як тобі.
taras_cs
Member

Повідомлення

Я грав, початок інтригує.
Але кинув, бо не зміг подолати періодичні статтери (десь по секунді, і на АМД і на Нвідіа картах жаліються).
Можливо, додивлюся у стрімерів, що там далі було.

Amnesia: Rebirth теж закинув, хоча далеко зайшов. Мені дивитися більше сподобалося, ніж самому грати.
Відповісти