їх наразі обережно треба брати. там навіть виробники пишуть бучає що дана пастель чисто тимчасова, для виставок)StTechnik: ↑ 25.08.2026 23:56цветные жидкости включая Пастель
Новини
Останні статті і огляди
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Deadpool
Member
-
kairo
Member
Можливо)) На сайті Альфакул пишуть, що тільки прозорі лити.StTechnik: ↑ 25.08.2026 23:56Все дальше мы от бога
10 лет пользую цветные жидкости включая Пастель когда то - все было отлично. Меняется раз в пару лет. Просто надо не абы шо лить
"Note on application
Please use only in conjunction with clear transparent water cooling fluids. The particles and additives in Pastel liquids can clog and permanently damage water cooling products such as radiators, pumps, coolers and hoses. This can result in voiding the manufacturer's warranty as well."
-
Deadpool
Member
так, там просто акуратніше зтягнули...kairo: ↑ 25.08.2026 23:56Звичайно, може вони так і повинні стирчати?))
спитайте у Жеміні різницю від xylem lowara vario та альфовськими роздумами на тему д5 формфактора, в вигляді їх 775 (старіші) та Апекса...
якщо що для мене 775v3 верх інженерного генія по вібраціям/тишині.
але вдала д5 невмеруща класика.
Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
вони це пишуть, наголошу, на абсолютно всі пастельні рідини які існують. перестаховщики.kairo: ↑ 25.08.2026 23:58"Note on application
Please use only in conjunction with clear transparent water cooling fluids. The particles and additives in Pastel liquids can clog and permanently damage water cooling products such as radiators, pumps, coolers and hoses. This can result in voiding the manufacturer's warranty as well."
-
kairo
Member
Deadpool
- спойлер
- Продавець апелює до класичної «школи» СВО, адже мотор Xylem/Lowara D5 (і його реінкарнація від Alphacool у серії VPP775) дійсно має фанатів за акустичні характеристики.
Порівняння Xylem Lowara Vario (класична D5), Alphacool VPP775 (v3) та нової Alphacool VPP Apex:
Xylem Lowara D5 / Vario (Класичний оригінал)
Конструкція: Класичний сферичний мотор із керамічною кулькою.
Плюси: Надійність. Працює роками (до 50 000 годин).
Мінуси: Відчутна низькочастотна вібрація на обертах 4000+ RPM. Регулювання у версії Vario — це механічний «крутильник» (перемикач 1–5) на дні помпи, що незручно.
Alphacool VPP775 (v1, v2, v3)
Конструкція: Власна розробка Alphacool під той самий формфактор D5, але замість керамічної кульки вони використали керамічну вісь із керамічною втулкою.
Чому продавець хвалить v3: У версії V3 Alphacool довели до ідеалу відсутність вібрацій. Завдяки осьовій конструкції вона не дає гулу в корпус на середніх обертах і підтримує PWM-керування.
Нюанс: Серію VPP775 зняли з виробництва через випадки «приклинювання» ротора у перших ревізіях, якщо контур працював з повітрям або мав мікроосад.
Alphacool VPP Apex (Нове покоління у вашому комбо Core 200)
Конструкція: Наступник VPP775. Перейшли на безщітковий мотор з керамічною віссю та покращеною системою електронного керування (Sine-wave driver).
Плюси: Найнижча вібрація серед усіх D5-подібних помп на ринку. Вона значно тихіша за класичну Xylem D5 на максимальних обертах, споживає менше енергії (~14W проти 23–30W у Xylem) і має плавну PWM-криву.
Мінуси: Ротор вимагає дбайливого заповнення системи (насухо не вмикати взагалі).
Продавець правий у тому, що VPP775 v3 була дуже тихою помпою. Але VPP Apex — це її прямий еволюційний розвиток, де виправлено дитячі хвороби надійності, зберігши відсутність вібрацій та плавний звук.
Щодо дротів на його EKWB: «акуратно зтягнути» назад зовнішнє обплетення, яке вискочило з корпусу разом з ущільнювачем — це типовий костиль. У новій помпа-колбі Alphacool Core 200 (Apex) кабель заходить повністю герметично і з заводу.
-
Deadpool
Member
у нас колись з вами був дооовгий дискус на цю тему тут здається.StTechnik: ↑ 25.08.2026 19:04Подсказываю - радиаторы - давно уже не ограничитель и не лидер гидросопротивления.
я тоді вперто якраз доводив про мікроканалку гадосну у всяких течн/оптімус і інших. яка мега ефективна, але настільки ж гасить потім та потребує потоку більшого для того щоб реалізуватись.
тому багато кому шось середнє по каналам достатньо. або китайця простенького на проц)))
Відправлено через 9 хвилин 20 секунд:
kairo *сумно зітхає*...
а в темі б пошуком пройшлись, я тут стільки вереток тексту робив.
Xylem Lowara Vario це база, це оригінальні д5, завод один, просто для різних замовнимків під різними брендами. меганадійні штуки, юзають не лише для кастом води.
деякі виробники купують мотори д5 але перепрацьовують трішки плати, додаючи ШИМ керування, тому у варіанті ЕКВБ бачимо два хвостика, живлення силова та сигнальні дротики. Абсолютно всі д5 класичні хоч від акви хоч кого завгодно будуть з дротиками.
775в3 вже не мала приколів, це нова ревізія яка працює нормально.
з цікавих досліджень на тему, 775 та арех це блище до ддц помп))) навіть просто інша віха розвитку сказавби, яка пішла від ддц бази, просто під формфактор д5.
і ще ключове, апекси менш продуктивні за д5 або класичну ддц.
----
Якщо що я за Апекс новий нічого проти не маю) просто душню в раз 50тий теж саме)
на простий контур і китайця р60 клона вистачає. перевірено раз сто.
Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
StTechnik: ↑ 25.08.2026 23:56Все дальше мы от бога
-
kairo
Member
Можливо. Але не хочеться по-перше, ризикувати картою в часи ШІ-безумства, по-друге, отримати температури близькі до 2КГ повітряного стока на 3*115мм вентилях.Deadpool: ↑ 26.08.2026 00:17на простий контур і китайця р60 клона вистачає. перевірено раз сто.
- спойлер

-
Deadpool
Member
kairo
просто згадую як в мене то 2080ті+1080ті на одній р67ф працювали)))
то 3090 на шомусь моднявішому але теж р60 клоні
наразі д5/775в3, знайомі підкинули по хорошим цінам, шось на олх виловив. бо складніші контури, більше радіків стало, китайці не тянуть те, навіть по дві штуки)
в одному контурі дві д5 насилу качають)
просто згадую як в мене то 2080ті+1080ті на одній р67ф працювали)))
то 3090 на шомусь моднявішому але теж р60 клоні
наразі д5/775в3, знайомі підкинули по хорошим цінам, шось на олх виловив. бо складніші контури, більше радіків стало, китайці не тянуть те, навіть по дві штуки)
в одному контурі дві д5 насилу качають)
-
kairo
Member
То 350 Вт карта)) Моя на 600 Вт. Але я з тим награвся, більше 400-450 Вт не ставлю.Deadpool: ↑ 26.08.2026 00:30то 3090 на шомусь моднявішому але теж р60 клоні
- спойлер

Востаннє редагувалось 26.08.2026 00:34 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
Deadpool
Member
kairo: ↑ 26.08.2026 00:28 до 2КГ повітряного стока
там водоблок, якщо пристойний важити може більше повітряного)
Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
стрікса більше наче має.kairo: ↑ 26.08.2026 00:33То 350 Вт карта))
якщо стоково все то 5950х+3090+обвязка жруть овер 700ват піково бустить. колись працювало в мене на тонких (30мм) 360+280 з р60, потім 360+360+р60, потім 3шт 360 + дві р60, зараз 3*360 + дві д5+ влітку докидую на сцепах 480 (60мм) щоб не шуміло і не грілось коли сонечко шпарить.
наразі хочу викинути третій радік з корпуса, залишити 2шт на зиму, і чисто на літо докинувати довнішній 480.
-
kairo
Member
В мене 9800X3D на ARCTIC Liquid Freezer II 280. Я вирішив, що городити ЦП в кастом немає сенсу. Хай краще буде два окремих кола. Тим більше, що із 9800X3D основна проблема в кришці, там щоб реально його охолодити, треба робити делідінг та ставити Direct-Die блок. Я ще не настільки просвітлився в темі водиDeadpool: ↑ 26.08.2026 00:38стрікса більше наче має.
якщо стоково все то 5950х+3090+обвязка жруть овер 700ват піково бустить. колись працювало в мене на тонких (30мм) 360+280 з р60, потім 360+360, потім 3шт 360, зараз 3*360 + влітку докидую на сцепах 480 (60мм) щоб не шуміло і не грілось коли сонечко шпарить.
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Хто увів в мене з під носа комплектухи, признавайтесь?))
-
cAkeJJ
Member
Моя 3090 стрікса жрала 450 ватт у розгоні і їй такі температури як під водоблоком на повітрі і не снилися, особливо пам'яті.kairo: ↑ 26.08.2026 00:33То 350 Вт карта)) Моя на 600 Вт. Але я з тим награвся, більше 400-450 Вт не ставлю.Deadpool: ↑ 26.08.2026 00:30то 3090 на шомусь моднявішому але теж р60 клоніХочеться для початку зробити все надійно))
- спойлер
-
Deadpool
Member
амінь, під кожним словом.cAkeJJ: ↑ 26.08.2026 01:02температури як під водоблоком, на повітрі і не снилися, особливо пам'яті.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
надіюсь що я. глянемо завтраkairo: ↑ 26.08.2026 00:46Хто увів в мене з під носа комплектухи, признавайтесь?))
-
kairo
Member
Досі ловлю флешбеки своєї 3080 із 111 градусів пам'яті під майнінгом)))cAkeJJ: ↑ 26.08.2026 01:02Моя 3090 стрікса жрала 450 ватт у розгоні і їй такі температури як під водоблоком на повітрі і не снилися, особливо пам'яті.