G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

шкода, що таку не купив зараз би замість викинути в сміття - продав, і був би олігархом.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

G.Skill для дебилов наверное пишет базовую частоту планок в характеристиках. Отгребли от тупорылого стада.
Earanak: 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигах :laugh: Потом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
256 гиговые киты в QVL листах последних плат 800 AM5 MSI и 800 X3D Gigabyte. Asus тоже есть, но поменьше. На каком гуано нужно сидеть, что 4 двуранговые плашки не заводятся на экспо. Что-то из разряда купил дешман бп под 5090, а на нормальный денег не хватило.
Earanak
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 21.08.2026 21:55 G.Skill для дебилов наверное пишет базовую частоту планок в характеристиках. Отгребли от тупорылого стада.
Earanak: 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигах :laugh: Потом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
256 гиговые киты в QVL листах последних плат 800 AM5 MSI и 800 X3D Gigabyte. Asus тоже есть, но поменьше. На каком гуано нужно сидеть, что 4 двуранговые плашки не заводятся на экспо. Что-то из разряда купил дешман бп под 5090, а на нормальный денег не хватило.
Ясно же должно быть что я пишу за все время моего опыта работы с 48-64GB (да и 32GB) плашками а не про 'последний платы' :facepalm:
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Про твоих горе коллег по цеху писал. Деньги есть - ума не надо. Такие и засудили корпорацию.
zaqik
Member

Повідомлення

Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Вот и я так понял, по крайней мере, так в новости и сформулировано

Вот коробка кингстона. Никакого упоминания JEDEC. Из коробки заводится на 2133. В какой кассе получать компенсацию?
спойлер
Зображення
NST1983
Member

Повідомлення

Georgin: 21.08.2026 11:41
Ararat: 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Ні, не зовсім правильно.
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".

P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.

вперший раз таке чую, жодного разу не стикався з цим... :lol:
Georgin
Member

Повідомлення

NST1983
Ну от як є :)
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

erkins007: 21.08.2026 18:44Ам4 вообще частоту выше 3200 плохо переваривает
3800-3866 легко в cl16, главное нужны Samsung b die
unique-neon
Member

Повідомлення

А мені таки попадався комплект gskill DDR4, з xmp 3200, де один з модулів вище jedec не працював. Ну але магазин без проблем прийняв модулі назад.

Також на комплектах з частотами побільше не пише, що вони тестувались лише на двох чи трьох топових материнках. Лише на сайті gskill є ця інформація.
Святой
Member

Повідомлення

Ararat: 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Ні, не зовсім правильно.
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".

P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
а кто сказал что для зионов эти профили? :rotate:
9005
Junior

Повідомлення

Scoffer: 21.08.2026 11:34А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)
Бо от у мене наприклад ні разу.
Что бы так было оба продукта должны быть друг у друга в QVL.
Georgin
Member

Повідомлення

Святой: 23.08.2026 12:10

Ні, не зовсім правильно.

а кто сказал что для зионов эти профили? :rotate:
Мабуть той же, хто думає, що в мене є виключно Xeon :rotate:

Я цей Xeon тільки вчора поставив, на ньому ніяких тестів з XMP не проводив. До цього був i5-4590 - от на ньому і перевіряв.
А комплекти DDR4 взагалі запускалися на 3-х платах AM4 з різними чіпсетами (вказав раніше у цій темі) на процесорах 3600 та 5600G.
Можливо на якійсь іншій конфігурації і запрацювало б але мені було простіше налаштувати вручну, ніж повертати плати чи пам'ять до магазину.
Відповісти