Kassatka: ↑
21.08.2026 15:12
На цьому рушії id Tech хоч одна нормальна гра випущена? Окрім WASD шутерів/екшенів. Хотів би знати, чи представляє цей рушій взагалі реальну цінність. Бо там типу отакенне древо з кількох десятків видозмінених рушіїв, що походять від id Tech. На вікіпедії переглянув списки ігор на id Tech версій 2,3,4 та 5 - здається, там жодної нормальної гри нема. Або якісь попсові шутери, або назви ігор, які мені взагалі нічим не відомі.Може на форках якісь хороші ігри випускали?
Коли ви перестанете так жирно тролити? Вам подобається збирати мінуси чи що
Попсові шутери? лол, це не колда і не овервотч
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Kassatka: ↑
21.08.2026 15:22
- Відповідь ChatGPT
-

Коротше, все дуже сумно з цим рушієм. Він не для нормальних ігор призначений.
Тому це тільки на користь, якщо він загнеться. Чим більше будуть страждати користувачі шутерів - від поганої оптимізації гри, чи від читерів - тим краще. Якимись іграми винятками типу космічної стратегії Conquest можна й пожертвувати заради такої цілі. Може хоча б засилля лайно-оптимізації на UE5 змусить користувачів відмовлятися від шутерів на користь інших ігор, яким не настільки важливі високі показники кадрів/с. Зрештою в золотий період початку нульових саме так і було - RTS користувалися широким попитом зокрема і через те, що куди менш вибагливі до продуктивності компа, ніж жанр FPS, особливо якщо тоді без доступу до мережі грали проти ботів. Тому якщо загнеться саме той рушій під first person shooter, який відзначається чудовою оптимізацією, то це шикарно.

До виходу в Стімі жебрацької за рівнем бюджету RTS про динозаврів WarParty (2018) мені було пофіг, я шукав і знаходив різного ступеня сучасності ігри моїх жанрів і не звертав уваги на ігри тих жанрів, що мене не цікавлять. Але відтоді я просто злий.
На користь форуму піде, якщо ви перестане писати відверту маячню. Ігор інших жанрів немає, тому, що банально студія не любила займатися іграми інших жанрів, а не тому, що рушій не може.
Той же Сорс по суті структурно схожий на ті ж рушії, та й по сті Сорс це нащадок тих рушіїв чомусь має Доту, мовчу, що існують моди де є ртс
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
1234waltz: ↑
21.08.2026 15:25
Тож підсумовуючи, нічого окрім шутера (не взявши власний штат фахівців та написавший власний рушій без участі id) на цьому рущії не зробш. Він не гнучкий та вузькоспеціалізований.
Те що Tango потім наступні ігри робили на Unreal Engine 4 тонко натякає нам, що навіть сторонні розробники здатні самі форкнути та переписати рушій на половину, не дуже хотіли далі зв'язуватись з новими ітераціями iD Tech.
Де ви такі фахівці плодитесь? в якомусь інкубаторі в лабораторії? Я просто офігіваю від таких геніальних висновків, ви бачили первинний код закритого рушія? чи хоча би дивилася код старого рушія Квейк 3? Щось дуже сумніваюся в цьому.
Як ви визначили гнучкість? ви з ними працювали?
Ні, УЕ4 натякає про те, що їм легше налагодити паймлайн коли фахівців УЕ; банально в сотні разів більше в світі, ніж до закритого рушія з якими працювали лише люди у кількох студіях на постійній основі