Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
byaka
Member

Повідомлення

joe23: 21.08.2026 14:09
mycolaevich: 21.08.2026 13:31
Давайте будемо чесними: ви піратите не тому що "доступно бесплатно" а тому що вам за це нічого не буде. Тому що технічно все може бути доступним бесплатно, але лише до тих пір поки не зловлять.
а вы купили дополнение сталкер2?
Ви так говорите нiби те доповнення коштує мільйони а не 699грн :shuffle:
Я за доповнення до Destiny 2 платив по 2500грн ось де дорого!
nutman
Member

Повідомлення

GipeR: 21.08.2026 11:39
byaka: 21.08.2026 11:35
Не просто можете, а в 99% саме так i буде.У мене друзi давно вже не купують в зеленому сторi просто тому що в конжнiй грi антивiрус знаходить щось небеспечне
gog версия, она drm-free
Я пират, все в моем окружении пираты и для нас люди, которые покупают игры, при наличии drm free gog игры на торренте за два часа до офф релиза, это не сильно умные люди. Но на этом форуме пиратов явно недостаточно, потому что такой пост типично собирает две дюжины дислайков, то есть перевес около 20 человек в пользу не самых высокоинтеллектуальных. Ну либо нашим просто всё равно и они никак не реагируют на такое, щас вот проверим.
Правда, тут ещё может роль играть то, что игра как бы государствообразующая, то есть покупая эту игру ты как бы занимаешь сторону Украины во всевозможных вопросах, а ежели не покупаешь, то фактически выступаешь на стороне врага ну ты понял
Востаннє редагувалось 21.08.2026 14:49 користувачем nutman, всього редагувалось 1 раз.
Барбарис
Member

Повідомлення

Panasi: 21.08.2026 14:03 Теж помітив проблеми з рослинністю. Деякі кущі і бур'ян трохи пересвічені, деякі занадто темні, інші мають текстури поганої якості.
Гірше всього тепер виглядають нпс, мутанти та зброя. Вони світяться, особливо в дощ і дуже виділяться на фоні оточення. Таке враження, що зброя зроблена з пластиліну, в дощ покрита олією і ще втратила self-shading. Нпс теж більше не мають self-shading, особливо на вулиці.
Скрін можна, де світяться?
При першому запуску гра видала попередження, що змінені гамма, контраст і т. д., але налаштування ніби залишились ті самі - Зона в мене досі похмура та ніхто не світиться. Так само важко когось розгледіти.
joe23
Member

Повідомлення

byaka: 21.08.2026 14:24
joe23: 21.08.2026 14:09

а вы купили дополнение сталкер2?
Ви так говорите нiби те доповнення коштує мільйони а не 699грн :shuffle:
Я за доповнення до Destiny 2 платив по 2500грн ось де дорого!
я за дестини 2 когдато тоже платил
Shpoker
Member

Повідомлення

Earanak: 21.08.2026 12:24Лично мне пофиг кто и по каким причинам пиратит. Меня в этой истории удивляет только то что - на кой черт, ходить и рассказывать что ты пиратишь игру. Ну какой в этом смысл, что бы очко подорвать кому то, ну разве что.
ну смотри, тут реально пожар в теме, значит сработало :popcorn:
XpertVision
Member

Повідомлення

D_ad: 21.08.2026 08:03
XpertVision: 20.08.2026 21:54 мені ще на початку обіцяли нормальне hardware rt. Проходить 2 роки, а Замість зробити rt який вони закладали на старті, бо саме через це немає нормальної системи тіней (вона і не планувалась в класичному розумінні) вони зі світло фільтром граються :insane:
На якому залізі ти зібрався грати із хардварним люменом? Це ж мінус 25-35% fps.

Він доволі важкий. І не те щоб набагато кращий.

Але, так, із цим аспектом можу погодитися: вони могли б його додати навіть просто так. Шоб було.
Залізо в профілі. RTX4080S. Карта витягнула якось Path Tracing в Alan Wake, тож звичайний RT в Сталкер ще б і FPS додав, бо простоюючі RT блоки відмалювали б все одно набагато кращу картинку з реальними тінями, а завантаження з класичних блоків карти та процесора зменшилося б.
karokum
Member

Повідомлення

nutman: 21.08.2026 14:45 игра как бы государствообразующая
:lol:
nutman: 21.08.2026 14:45 Я пират, все в моем окружении пираты и для нас люди, которые покупают игры, при наличии drm free gog игры на торренте за два часа до офф релиза, это не сильно умные люди.
спойлер
images.jpg
Andrew1313
Member

Повідомлення

nutman: 21.08.2026 14:45

gog версия, она drm-free
Я пират, все в моем окружении пираты и для нас люди, которые покупают игры, при наличии drm free gog игры на торренте за два часа до офф релиза, это не сильно умные люди. Но на этом форуме пиратов явно недостаточно, потому что такой пост типично собирает две дюжины дислайков, то есть перевес около 20 человек в пользу не самых высокоинтеллектуальных. Ну либо нашим просто всё равно и они никак не реагируют на такое, щас вот проверим.
Правда, тут ещё может роль играть то, что игра как бы государствообразующая, то есть покупая эту игру ты как бы занимаешь сторону Украины во всевозможных вопросах, а ежели не покупаешь, то фактически выступаешь на стороне врага ну ты понял

Ну что можно сказать читая этот камент... Инверсия ценностей и рационализация. И это пипец печально. Давно не встечал такие каменты на оверах :facepalm:
val[man]gall
Junior

Повідомлення

Зробив скрін попередньої версії (2к ультра + DLSS DLAA) і поточної (на поточній викрутив Engine.ini на лоди, через це фпс просів в 2 рази).
Зображення

Зображення

Зображення
MqM
Member

Повідомлення

Earanak: 21.08.2026 12:24 Лично мне пофиг кто и по каким причинам пиратит. Меня в этой истории удивляет только то что - на кой черт, ходить и рассказывать что ты пиратишь игру. Ну какой в этом смысл, что бы очко подорвать кому то, ну разве что. Так ещё и пчелы-лицушники порвались тут, сидят бухтят уже какую страницу обсуждений. Будто впервые в интернете увидели пирата, кошмар какой. Впечатление будто люди думают что поругают его и он игры начнет покупать, ага. :gigi:
Якраз зміни починаються з того, що певна поведінка в суспільстві засуджується. І люди все ж починають звертати увагу на престиж, бо всі хочуть почуватися в суспільстві на рівних, а не якимись безхатьками
MqM
Member

Повідомлення

gog версия, она drm-free
До чого тут розум, якщо справа у банальній моралі та совісті. Інфантилам ніколи не зрозуміти, що гроші йдуть інвестицією в нові ігри. І чим більше гра збере, тим більшим може бути сиквел. Ви своєю тупою жадібністю по суті рубаєте гілку на якій сидите.
Практично жоден пірат навіть нещасного можу не зробив, бо він не хоче безкоштовно нічого робити, але його безкоштовно мають розважати. Це нагадує мені певних людей, які в своєму житті ні на що не здатні, як от шлагбаум підіймати :lol:
Я б ще якось зрозумів аргументи людини, коли її робочий софт коштує декілька тисяч доларів, а вона вчорашній студент. А тут про поведінка підлітків, що застрягли в своєму бідну дитинстві
nutman
Member

Повідомлення

MqM: 21.08.2026 16:46
До чого тут розум, якщо справа у банальній моралі та совісті. Інфантилам ніколи не зрозуміти, що гроші йдуть інвестицією в нові ігри. І чим більше гра збере, тим більшим може бути сиквел. Ви своєю тупою жадібністю по суті рубаєте гілку на якій сидите.
Практично жоден пірат навіть нещасного можу не зробив, бо він не хоче безкоштовно нічого робити, але його безкоштовно мають розважати. Це нагадує мені певних людей, які в своєму житті ні на що не здатні, як от шлагбаум підіймати :lol:
Я б ще якось зрозумів аргументи людини, коли її робочий софт коштує декілька тисяч доларів, а вона вчорашній студент. А тут про поведінка підлітків, що застрягли в своєму бідну дитинстві
Тяжело, наверное, нынче быть моралистом - бетатестишь, деньги платишь за бур'ян и отключение сглаживания мышки в ini конфиге +3 вида биноклей занесли, и всё это, чтоб здоровые люди потом спокойно скачали и поиграли. Ну ничего, главное верить
byaka
Member

Повідомлення

MqM: 21.08.2026 16:41
Earanak: 21.08.2026 12:24 Лично мне пофиг кто и по каким причинам пиратит. Меня в этой истории удивляет только то что - на кой черт, ходить и рассказывать что ты пиратишь игру. Ну какой в этом смысл, что бы очко подорвать кому то, ну разве что. Так ещё и пчелы-лицушники порвались тут, сидят бухтят уже какую страницу обсуждений. Будто впервые в интернете увидели пирата, кошмар какой. Впечатление будто люди думают что поругают его и он игры начнет покупать, ага. :gigi:
Якраз зміни починаються з того, що певна поведінка в суспільстві засуджується. І люди все ж починають звертати увагу на престиж, бо всі хочуть почуватися в суспільстві на рівних, а не якимись безхатьками
Зміни починаються з збільшенням мінімальної зарплати в країні в 5 разiв , щоб люди не вибирали що купити кусок хлiба чи гру.
Нагадаю що 80$ за гру це половина мiнiмалки ;)
MqM
Member

Повідомлення

nutman: 21.08.2026 16:54
MqM: 21.08.2026 16:46

Тяжело, наверное, нынче быть моралистом - бетатестишь, деньги платишь за бур'ян и отключение сглаживания мышки в ini конфиге +3 вида биноклей занесли, и всё это, чтоб здоровые люди потом спокойно скачали и поиграли. Ну ничего, главное верить
Знаєш це особливо смішно читати коли я читаю обговорення репаків і люди в пошуках того де все нормально працює)))
Більшість піратів криворукі і ламають захист так, що зачіпають сам функціонал гри)
Чомусь в мене таких проблем не виникало, може ви любитель споживати всякий треш просто?)
Востаннє редагувалось 21.08.2026 17:29 користувачем MqM, всього редагувалось 1 раз.
MqM
Member

Повідомлення

byaka: 21.08.2026 17:13
MqM: 21.08.2026 16:41
Зміни починаються з збільшенням мінімальної зарплати в країні в 5 разiв , щоб люди не вибирали що купити кусок хлiба чи гру.
Нагадай в якій конвенції прав людини ігри входять в базові потреби? Більше того 40 років тому у нас ніхто не нив по неіснуючому ринку, а спокійно жили :) А тепер чисто по совковому менталітету весь світ зобов'язаний розважати публіку чиї предки самі довели свою економіку до такого стану :)
І не спихнеш на всяких англосаксів і апертеїди, як у Африці:)
byaka
Member

Повідомлення

MqM: 21.08.2026 17:27
byaka: 21.08.2026 17:13
Нагадай в якій конвенції прав людини ігри входять в базові потреби? Більше того 40 років тому у нас ніхто не нив по неіснуючому ринку, а спокійно жили :) А тепер чисто по совковому менталітету весь світ зобов'язаний розважати публіку чиї предки самі довели свою економіку до такого стану :)
І не спихнеш на всяких англосаксів і апертеїди, як у Африці:)
Право на гідну заробітну плату - це базове соціально-економічне право людини ;)
nutman
Member

Повідомлення

MqM: 21.08.2026 17:24
nutman: 21.08.2026 16:54
Знаєш це особливо смішно читати коли я читаю обговорення репаків і люди в пошуках того де все нормально працює)))
Більшість піратів криворукі і ламають захист так, що зачіпають сам функціонал гри)
Ну это если особо не напрягаться над этой мыслью. Точно можно сказать, что среди тех комментаторов действительно большинство, если не почти все, с особенностями развития. Но если взять общее число скачавших, а не комментирующих, то этих самых особенных там кратно меньше чем в стиме, например. Касательно самих же репакеров, то как по мне, там всё ок. Не могу даже вспомнить когда в последний раз у меня была проблема какая-то. За то могу вспомнить как меня зафорсили скачать и играть нью-ген ведьмака в стиме куда зачем-то засунули отдельный лаунчер, без возможности выбрать олд ген версию. Прошло уже много лет а в памяти свежо - заплатил гривни, чтоб в итоге качать старую версию с трекера :lol: :lol: :lol:
Можно заметить, кстати, что у современных моралистов есть особенность - сильно не вдумываться, видимо это необходимо ввиду этого самого морализма
Panasi
Member

Повідомлення

Барбарис: 21.08.2026 14:49Скрін можна, де світяться?
При першому запуску гра видала попередження, що змінені гамма, контраст і т. д., але налаштування ніби залишились ті самі - Зона в мене досі похмура та ніхто не світиться. Так само важко когось розгледіти.
https://ibb.co/27NRGm9C
Ось тут пасмурна погода i сонце трохи свiтить з лiвої сторони. Зброя та нпс виглядають пластилiновими, свiтлiшими за навколишнi обьєкти, дивно блистять i не затемняються з правої сторони. Виглядає це не дуже. В патчi 1.9 такого не було. Налаштування епiчно-високi.
https://ibb.co/zHNJH71L
Ось ще один приклад жахливого глоу ефекту зброї
Востаннє редагувалось 21.08.2026 17:40 користувачем Panasi, всього редагувалось 1 раз.
nutman
Member

Повідомлення

Panasi: 21.08.2026 17:36
Барбарис: 21.08.2026 14:49Скрін можна, де світяться?
https://ibb.co/27NRGm9C
Ось тут пасмурна погода i сонце трохи свiтить з лiвої сторони. Зброя та нпс виглядають пластилiновими, свiтлiшими за навколишнi обьєкти, дивно блистять i не затемняються з правої сторони. Виглядає це не дуже. В патчi 1.9 такого не було. Налаштування епiчно-високi.
Это было в предыдущих патчах, это было даже в предыдущих сталкерах, эта беда с тенями тянется ещё с теней чернобыля, просто вот этот скриншот это апогей
tablestikus
Member

Повідомлення

Барбарис: 21.08.2026 14:49
Panasi: 21.08.2026 14:03 Теж помітив проблеми з рослинністю. Деякі кущі і бур'ян трохи пересвічені, деякі занадто темні, інші мають текстури поганої якості.
Гірше всього тепер виглядають нпс, мутанти та зброя. Вони світяться, особливо в дощ і дуже виділяться на фоні оточення. Таке враження, що зброя зроблена з пластиліну, в дощ покрита олією і ще втратила self-shading. Нпс теж більше не мають self-shading, особливо на вулиці.
Скрін можна, де світяться?
У мене з длсс на якості шарпінг був і чортові цяточки всюду, прикрутив глибину різкості - стало як треба.
Відповісти