Апгрейд пам'яті RTX 3070 до 16GB (заміна банок GDDR6 + страпи)

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 20.08.2026 20:45
GreenMile: 20.08.2026 09:54ніхто давати не буде.
Почему же компании в мире принимают карты на перепайку и выставляют ценник?
Як ви там вище мені відповіли? "Спитайте у тих компаній!" :-P
Відповідь на це питання давалась раніше, якщо у вас пам'ять як у золотої рибки, то це не мої проблеми.
username_1: 20.08.2026 20:45Дешево - это 20 тысяч без гарантии, которые вы озвучили ранее? :)
Для вас буде 40к :rolleyes:
А так-то відповідь була не вам, а камраду, який виставив вагон умов. Гарантій ніяких, що карта буде працювати і не доведеться вертати її в заводський стан і що вона не відригне в процесі цієї роботи. Не подобається ціна або умови - проходьте повз або зробіть самі цю елементарну процедуру™, ви ж у нас тут офігєнний мастер, який досяг височенних висот в ремонті, не то шщо всі інші :lol:
Я ж навпаки задрав вам планку - ви тепер можете демпінгонути і запропонувати свої послуги за 15к! За 100 баксів візьмете в оренду станцію, за 30 хв все перепаяєте і віддасте камраду, все - найлегші гроші: 200 доларів навару у вашому житті :banan: Це ж елементарна проуцедура, яку роблять уже півстоліття™, ви шо не можете таке зробити? :lol:

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Alexsandr: 20.08.2026 22:48 8 чипов *2,5 20к. + цена чипов теряется весь смысл работы. и не потому что дешевле взять карту лучше (уже можно поглядывать и на 5070 с такими расценками), а потому что кто-то не совсем адекватно выставляет цены. За каждый чип как буд-то тест в поисках какие чипы неисправны с нуля и для каждого чипа нужно пересобирать охлаждение и термоинтерфейс видеокарты.
5 лет назад перепайка 8-ми чипов стоила 2500грн + память. инфляция никак не *8.
Да и заказчик не обязан разбираться в совместимых чипах памяти. А то мы вам машину сделаем, может быть, но какие запчасти мы не знаем и если станет хуже мы не виноваты. Такие СТО реально попадались.
Ви як два прибульця тут, реально, там уже навіть інший камрад давно дав вірну відповідь, чому така ціна названа, але ви продовжуєте товкти воду в ступі напару з майстром_ремонтів_усх_часів :apes:
Alexsandr
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.08.2026 10:27 Ви як два прибульця тут, реально, там уже навіть інший камрад давно дав вірну відповідь, чому така ціна названа, але ви продовжуєте товкти воду в ступі напару з майстром_ремонтів_усх_часів :apes:
Цена ибо мастеров мало. Никто ведь не предложил услуги на своих условиях, а озвученное со слов других имеет вообще крайне неадекватный ценник на текущий момент. Это Украина. Дефицит мастеров и избыток предложений на ремонт из-за проблем со светом приводят вот к такому перекосу.
GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.08.2026 11:09
GreenMile: 21.08.2026 10:27 Ви як два прибульця тут, реально, там уже навіть інший камрад давно дав вірну відповідь, чому така ціна названа, але ви продовжуєте товкти воду в ступі напару з майстром_ремонтів_усх_часів :apes:
Цена ибо мастеров мало. Никто ведь не предложил услуги на своих условиях, а озвученное со слов других имеет вообще крайне неадекватный ценник на текущий момент. Это Украина. Дефицит мастеров и избыток предложений на ремонт из-за проблем со светом приводят вот к такому перекосу.
Де ви побачили у нас в Україні надлишок попиту на збільшення пам'яті відяхам?
В Україні є надлишок попиту на:
- Ремонт зарядних станцій і ДБЖ
- Ремонт інверторів і стабілізаторів напруги.
- Збірку/продаж/встановлення акумуляторів і систем резервного живлення
- Встановлення щитків та/або модернізацію проводки в квартирах для підключення вводу резерву.
- Встановлення СЕС (сонячні панелі і все до них).
На ці послуги останні кілька років скажений попит і черги, внаслідок чого з'явилась купа майстрів і "майстрів". На модернізацію відях попиту немає, тому і пропозицій таких немає. На ремонт відях - будь лакска, прямо на цьому формумі є як мінімум два майстра, які ремонтують відяхи, але чомусь вони досі не побились між собою за таку смачну пропозицію :rolleyes:
Alexsandr
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.08.2026 11:52 Де ви побачили у нас в Україні надлишок попиту на збільшення пам'яті відяхам?
- Встановлення щитків та/або модернізацію проводки в квартирах для підключення вводу резерву.
На ці послуги останні кілька років скажений попит і черги, внаслідок чого з'явилась купа майстрів і "майстрів". На модернізацію відях попиту немає, тому і пропозицій таких немає. На ремонт відях - будь лакска, прямо на цьому формумі є як мінімум два майстра, які ремонтують відяхи, але чомусь вони досі не побились між собою за таку смачну пропозицію :rolleyes:
Увеличение памяти это перепайка микрух памяти + страйпы (правка биоса тоже возможна, но именно возможна). получается именно на перепайку микрух памяти цены. Как я уже писал я понимаю такую цену когда карту надо протестировать, найти в каком канале память надо заменить потом разобрать заменить, заменить темоинтерфейс, собрать включить есть ли картинка хотя бы и тест на битость опять. и так все 8 карт по отдельности. Такая работа стоит дороже. Но равнять ее в данным условиям не правильно.
Мастера которые могут модернизировать часто занимаются ремонтом и зарядных станций в т.ч. причем часто хотят срочно и на вчера. Это реальность нашей страны. Вот сколько чисто по времени займет перепайка чипов на 1 карте? когда она разобрана и уже лежит на столе, явно же меньше , намного меньше чем делать то тоже самое с 8 картами.
GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.08.2026 12:43
GreenMile: 21.08.2026 11:52 Де ви побачили у нас в Україні надлишок попиту на збільшення пам'яті відяхам?
Увеличение памяти это перепайка микрух памяти + страйпы (правка биоса тоже возможна, но именно возможна). получается именно на перепайку микрух памяти цены. Как я уже писал я понимаю такую цену когда карту надо протестировать, найти в каком канале память надо заменить потом разобрать заменить, заменить темоинтерфейс, собрать включить есть ли картинка хотя бы и тест на битость опять. и так все 8 карт по отдельности. Такая работа стоит дороже. Но равнять ее в данным условиям не правильно.
Мастера которые могут модернизировать часто занимаются ремонтом и зарядных станций в т.ч. причем часто хотят срочно и на вчера. Это реальность нашей страны. Вот сколько чисто по времени займет перепайка чипов на 1 карте? когда она разобрана и уже лежит на столе, явно же меньше , намного меньше чем делать то тоже самое с 8 картами.
От знову за рибу гроші.
От ви приносите карту, вам перепаюють мікросхеми на проф обладнані якісно, задешево, ціну беруть суто за процес перепайки, без діагностики, тестування і т.п. Далі карта не вмикається, або не бачить весь обсяг пам'яті, або сипле артефактами, або починає блекскрінить під скидання частот пам'яті. Тобто, результат не той, який очікував замовник.
Питання до вас:
1. Хто винен?
2. Шо робить?
2.1. Вертати рідні чипи. Майстер вертає взад чипи. Цю роботу оплачує:
2.1.1 Замовник
2.1.2 Майстер
2.2. Розбиратись чому не запустилось. Цю роботу оплачує:
2.2.1 Замовник
2.2.2 Майстер.
3. Якщо виявилось, що повернення в попередній стан не вдалось і карта зацеглувалась, хто має понести збитки:
3.1. Замовник
3.2. Майстер.

Дасте відповідь на ці питання, тоді продовжимо досліджувати, чому ця пропозиція нікому не цікава.
username_1
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.08.2026 10:27Для вас буде 40к
Спасибо, но нет такой видеокарты и я бы не стал отдавать ее низко квалифицированному человеку.
GreenMile: 21.08.2026 10:27Гарантій ніяких, що карта буде працювати і не доведеться вертати її в заводський стан і що вона не відригне в процесі цієї роботи.
Нет никаких гарантий, то все эти проблемы не будут связаны исключительно с виной исполнителя.
GreenMile: 21.08.2026 13:422.2. Розбиратись чому не запустилось. Цю роботу оплачує:
Если, например, в сервиса меняют сгоревший микроконтроллер в ноутбуке на новый, а он не работает (например, пустая прошивка или бракованный), то адекватный сервис не берет плату на это.

Платят за решение проблемы или задачи, а не попытку решить ее.
GreenMile: 21.08.2026 13:42Дасте відповідь на ці питання, тоді продовжимо досліджувати, чому ця пропозиція нікому не цікава.
Нормальному сервису приносят карту, которую они тестируют перед началом работы. Сервис закупает новые чипы памяти за деньги клиента и делает работу.

Если 20 тысяч за работу, то все косяки на стороне сервиса. Они же осматривали и тестировали ее.

Это как в СТО при апгрейдет компонентов двигателя.

Alexsandr
Я думаю, что хитропопые всячески будут изворачиваться от обычной мировой практики сервисов в цивилизованных странах. У них логика - заработать много, но делать мало и без какой-либо ответственности. :)
Alexsandr
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.08.2026 13:42
От ви приносите карту, вам перепаюють мікросхеми на проф обладнані якісно, задешево, ціну беруть суто за процес перепайки, без діагностики, тестування і т.п. Далі карта не вмикається, або не бачить весь обсяг пам'яті, або сипле артефактами, або починає блекскрінить під скидання частот пам'яті. Тобто, результат не той, який очікував замовник.
Питання до вас:
1. Хто винен?
2. Шо робить?
2.1.1 Замовник
2.1.2 Майстер
2.2.1 Замовник
2.2.2 Майстер.
3. Якщо виявилось, що повернення в попередній стан не вдалось і карта зацеглувалась, хто має понести збитки:
3.1. Замовник
3.2. Майстер.

Дасте відповідь на ці питання, тоді продовжимо досліджувати, чому ця пропозиція нікому не цікава.
Предлагаю в начале изучить немного данные производителя по памяти для сравнения с текущими, это можно и заказчику отдать на рассмотрение, но вот какие модули можно достать уже не проблема заказчика. Впрочем подобрать (или поискать и не найти) нужные модули думаю можно еще до процедур и пересылки.
разбираться почему не запустилось (это уже заказчик диагностику) и только потом принимать решение что делать с чипами памяти.
А почему карта должна выйти из строя? Там по договоренности конечно, но по вашему если я приехал на СТО на автомобиле а мне оттуда отдадут что-то без деталей и вообще не ездящее и не заводящееся то это проблема не СТО? просто перенесите ближе к реальности вопросы. а то у вас, "я что-то сделал, потом молотком разбил что-то на плате и это все за ваш счет". Не бывает риска только для одной из сторон.
NST1983
Member

Повідомлення

Пасани.... нову тему підкину

Терміново шукаю майстра для апгрейду iPhone 17 Pro Max 256GB → 2TB.

Ось відео, щоб було зрозуміло, про яку роботу йдеться:

Цікавить:
  • вартість роботи;
  • термін виконання;
  • яка гарантія надається після заміни пам'яті;
  • що відбувається з рідною пам'яттю 256GB — повертаєте її назад чи забираєте;
  • який саме чіп на 2TB ставите, виробник і маркування;
  • новий чіп чи донор;
  • яка реальна швидкість читання/запису після апгрейду та чи не буде вона нижчою за штатну;
  • чи проходить телефон після роботи повне тестування.
Бажано без вартості в стилі "пів нового айфона за перепайку одного чіпа" :)

В принципі, судячи з відео, я й сам можу це зробити, просто зараз немає часу цим займатися. Робота наче не космічної складності — хвилин 20–30, ну максимум година, якщо не поспішати.

Тому цікавить адекватний майстер з адекватною ціною, а не сервіс, де разом із пам'яттю мені випадково порахують ще розробку самого iPhone. :pray:
username_1
Member

Повідомлення

NST1983
В видео чип "срезают" с помощью CNC-станка. Возможно, из-за большой плотности компонентов на плате, компаунда под чипом и большого количества слоев у платы.

Я думаю, что для местных это космический уровень, поэтому могут быть трудности с поиском.
Востаннє редагувалось 21.08.2026 20:23 користувачем username_1, всього редагувалось 1 раз.
NST1983
Member

Повідомлення

username_1: 21.08.2026 19:57 NST1983
В видео чип "срезают" с помощью CNC-станка. Я думаю, что для местных это космический уровень, поэтому могут быть трудности с поиском.
Ну окей, тоді виходить, що 500 гривень за таку роботу — це все ж мало?
daesz
Member

Повідомлення

username_1: 21.08.2026 19:57с помощью CNC-станка
Дайте побіжу куплю цей станок, спеціально щоб провести цю роботу в одиничному екземплярі за пачку двох раменів :rotate:
NST1983
Member

Повідомлення

daesz: 21.08.2026 20:02
username_1: 21.08.2026 19:57с помощью CNC-станка
Дайте побіжу куплю цей станок, спеціально щоб провести цю роботу в одиничному екземплярі за пачку двох раменів :rotate:
В косарь гривен вкладемось з урахуванням планки пам'яті? :rolleyes:
daesz
Member

Повідомлення

NST1983: 21.08.2026 20:05
daesz: 21.08.2026 20:02
Ofcourse, я тільки від самса 2 мішки чипів отримав по "дішовці" :rotate:
thunder_blade
Member

Повідомлення

ТС не з'являвся на форумі аж на наступний день після створення теми і це його единий пост, тема Скам :rotate: :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

thunder_blade: 21.08.2026 20:10 ТС не з'являвся на форумі аж на наступний день після створення теми і це його единий пост, тема Скам :rotate: :gigi:
Думаю, це альт юзернейма_першого :rotate:
thunder_blade
Member

Повідомлення

daesz: 21.08.2026 20:17
thunder_blade: 21.08.2026 20:10 ТС не з'являвся на форумі аж на наступний день після створення теми і це його единий пост, тема Скам :rotate: :gigi:
Думаю, це альт юзернейма_першого :rotate:
Може, тут тільки галоперидол ) :)
Alexsandr
Member

Повідомлення

NST1983: 21.08.2026 20:00
Ну окей, тоді виходить, що 500 гривень за таку роботу — це все ж мало?
Не знаю цен, такие услуги были у нас до 22 года :( но были
Rex
Member

Повідомлення

NST1983
Це тупий троллінг?
Alexsandr
Member

Повідомлення

Rex: 22.08.2026 23:25
Це тупий троллінг?
Очень тупой. Некоторые решили что заказчик должен брать на себя все риски и все детали покупать, а исполнитель ну ничего не должен, ну кроме высокой цена за работу которую не гарантирует вообще. А то у него оборудование стоит :)

И да реально у нас были такие услуги раньше по доабавлению памяти в смарт.
GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 21.08.2026 19:20
GreenMile: 21.08.2026 13:42
Питання до вас:
1. Хто винен?
2. Шо робить?
2.1.1 Замовник
2.1.2 Майстер
2.2.1 Замовник
2.2.2 Майстер.
3.1. Замовник
3.2. Майстер.

Предлагаю в начале изучить немного данные производителя по памяти для сравнения с текущими, это можно и заказчику отдать на рассмотрение, но вот какие модули можно достать уже не проблема заказчика. Впрочем подобрать (или поискать и не найти) нужные модули думаю можно еще до процедур и пересылки.
разбираться почему не запустилось (это уже заказчик диагностику) и только потом принимать решение что делать с чипами памяти.
А почему карта должна выйти из строя? Там по договоренности конечно, но по вашему если я приехал на СТО на автомобиле а мне оттуда отдадут что-то без деталей и вообще не ездящее и не заводящееся то это проблема не СТО? просто перенесите ближе к реальности вопросы. а то у вас, "я что-то сделал, потом молотком разбил что-то на плате и это все за ваш счет". Не бывает риска только для одной из сторон.
Очікувано, не відповіли на жодне питання, проте почали демагогію "а чого воно має вийти з ладу".
Щодо СТО, то ви як і раніше продовжуєте плутати ремонт, тобто відновлення до заводського стану і апгрейт :dontknow:
Подивіться скільки вартує відремонтувати щось і скільки вартує саме ТЮНІНГ авто. Он просто чіп тюнінг зробити - це натурально 5 хв залити прошивку: підключитись до діагностичного роз'єму залити прошивку, все. Але чомусь за це беруть по 400-500 доларів. За шо такі гроші, там же 5 хв роботи без ризиків, м? :rotate: Зробити стедж-2, наприклад - це треба ще даунпайп міняти і налаштування, чомусь теж коштує не як за заміна тріснутого стокового колектора. Он на сусідньому СТО за 500 баксів горобця в полі заганяють, але чомусь чіп-тюнінг не роблять, таку елементарну роботу за 5хв :D
Відповісти