Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
warp37
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.08.2026 00:04
Earanak: 20.08.2026 22:46 У меня как то однозначного мнения так и не сложилось по апдейту. Игра и до 2.0 - выглядела норм, как по мне.
Ну, стало гуще озеленение. Ну, ярче-насыщеннее стал тонмаппинг. Ну, помещения теперь мягче освещены.

При ярком солнечном освещении раньше в помещениях было мало вторичного освещения (отскоков). Были слишком контрастные тени и свет. В UE5 есть настройка которая отвечает за силу второго отскока освещения (GI), например в Gothic 1 Remake есть буквально такая настройка в самой игре. Она по сути делает свет в помещениях мягче, первые отскоки света мощнее становятся. Вот впечатление будто они прост бахнули эту настройку на х1.5 и стало действительно лучше :gigi:

BhnXwrrY2z.png
ще б вони бахнули щось для цього
спойлер
Зображення
:apes:, цікаво, що в с2 дійсно багато поверхонь де потрібні нормальні відзеркалення
Можна Path Tracing і DLSS 5. Тільки оптимізаційні срачі будуть гірше, ніж на релізі. :lol:
Earanak
Member

Повідомлення

OFFTOP
Сидел палочкой тыкал игру, и в который раз диву даюсь, тому насколько Андервольт в некоторых играх может улучшать энергоэффективность :eek:
-6.5% производительности, -40% потребления
Stock.png
UV.png
Жаль что такая разница далеко не во всех играх...
xIIImaL
Member

Повідомлення

Итак, залип на всю ночь .. Итоги :

Из плюсов : 1 . Травка стала красивее . 2 . Новые кастом настройки сложности для нормальных людей а не задротов

Минусы : Самый главный минус - новый желто-сцаный урина-фильтр :puke:
зачем его добавили вообще непонятно , только испортили гамму . Благо есть подробные настройки дисплея , получилось убрать эту желтую сцанину с экрана и вернуть достойную картинку какая была раньше . В моем случае уменьшил яркость до 40 и уменьшил интенсивность цвета до 20 .
2 . Прыгающие тени от солнца так и не починили , выглядит убого - портит красивую картинку..

Дальше оптимизация . Появились дикие статтеры , когда выходишь из PDA. Проявляется не всегда , через раз . раньше не было .
2 . На всех ультра настройках 5090 не нагружается полностью , прыгает 95-97%
byaka
Member

Повідомлення

AK_47: 21.08.2026 02:07 Сделайте лучше a-life 2.0 чтоб не хуже первой трилогии, я опять со своими 5ю копейками про пустую зону и спавн всего под игрока в зоне 150м :laugh:

Ну вот бежишь во 2й части и чувствуется что под тебя все спавнится, дальше 150м пустота и полный ноль, нет того ощущения как в первых частях когда какой-то нпс мог дойти с начальных локаций до Припяти, лутались, развивались, подбирали лучший хабар, можно было наблюдать на карте как бегают нпс на других локациях, воюют за территории, первым делом ищут себе укрытие для ведения огня, зона жила в оффлайне, за пределами видимости главного героя, а тут...ну где этот a-life ВТОРОЙ? чтоб называть его вторым когда он в разы хуже первых частей.
Алайф бульбашку добряче збільшили, я навіть зміг спостерігати за кровососом десь на 100м який у перше не біг на мене десь з спини ;)

Я дуже здивувався коли розобники в ключевих виправленнях вказали що групи противникiв не будуть так часто спавнитися у вас пiд носом.Саме про це я тут писав дофiга разiв,а в у вiдповiдь отримува тiльки мiнуси.Ну що дорогi фанбої хто був правий,проблема с спавном ворогiв всеж icнувала? :shuffle:
D_ad
Member

Повідомлення

Я не знаю кому може цей новий візуал а-ля FarCry-style подобатися більше за іржаво-осінній оригінальний.. :-/

У гри був свій унікальний стиль. Свій вайб. Своя атмосфера.. :rolleyes:

Особисто я залочив оновлення та запускаю стім у оффлайні, щоб грати у 1.9 а не от оце все.
D_ad
Member

Повідомлення

Paner: 20.08.2026 21:47 Подивіться на ютубі зрівняння 1,9 та 2,0 версій і зробіть свій висновок. Для мене стало на багато гірше, втратилась похмура атмосфера, все як в бордерлендсі стало.
Подивився оновлення на ю-тубі, зробив висновки, залочив оновлення гри, запускаю в оффлайні, щоб все працювало на 1.9. ;) переконав зробити так само ще двох друзів.
D_ad
Member

Повідомлення

XpertVision: 20.08.2026 21:54 мені ще на початку обіцяли нормальне hardware rt. Проходить 2 роки, а Замість зробити rt який вони закладали на старті, бо саме через це немає нормальної системи тіней (вона і не планувалась в класичному розумінні) вони зі світло фільтром граються :insane:
На якому залізі ти зібрався грати із хардварним люменом? Це ж мінус 25-35% fps.

Він доволі важкий. І не те щоб набагато кращий.

Але, так, із цим аспектом можу погодитися: вони могли б його додати навіть просто так. Шоб було.
Grava
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 21:12Маю повний комплект бібліотек XeSS v3.0.2. Я оновлю бібліотеки і отримаю кращий та новіший внутрішній алгоритм освітлення, денойзер та систему генерації кадрів.
Зробив скріншоти для порівняння апскейлер+генератор фср та xess 3.0.2 у натіві: з фср чіткіше текстури, моментально в очі кидається.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Grava
Я теж, + оновив бібліотеки FSR = ситуація зворотня до вашої!
XeSS використовує окремі апаратні ядра (тензорні у Nv, та Xe2 (XMX) у Інтела). Тож логічно що у вас ні того ні іншого. Значить тре карту з апаратними блокам додатковими. Ну типу 9070...
Grava
Member

Повідомлення

alex_sul
Цікаво чому так, бо режим лише згладжування, натів, без апскейлу :-/
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

_Andrik_: 20.08.2026 18:12 Маючи комп за близько 5000 € таке писати :facepalm: :facepalm: .
Та може то комп татовий і профіль на форумі його використовується теж :) як на мене щось тут не состиковується. :gigi:

Доречі коли купляєшь залізо, навіть хороШЕ за Зароблені Гроші - останне шо хочеться робити - це вийожуватись і когось цькувать..
Zealoth
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.08.2026 22:08 а на чому будується твоя впевненість? в3 на момент виходу не був шедевром оптимізаціїо технічний стан, все інше в них на висоті.
Она момент выхода на средне-высоких выдавал 50-60 кадров вне городов на GTX660 и Phenom 965. Он запускался почти на любом железе при отличной картинке и артдизайне.
destructX
Member

Повідомлення

D_ad: 21.08.2026 07:40 Я не знаю кому може цей новий візуал а-ля FarCry-style подобатися більше за іржаво-осінній оригінальний.. :-/

Особисто я залочив оновлення та запускаю стім у оффлайні, щоб грати у 1.9 а не от оце все.
Та ну, це ж тотальна дурня :gigi: там окрім візуалу ще ж купа виправлень
а картинку взагалі можна яку завгодно зробити, решейдів та графічних модів на нексусі повно з релізу, хоч фотоген роби :insane:
byaka
Member

Повідомлення

destructX: 21.08.2026 09:55
D_ad: 21.08.2026 07:40 Я не знаю кому може цей новий візуал а-ля FarCry-style подобатися більше за іржаво-осінній оригінальний.. :-/

а картинку взагалі можна яку завгодно зробити, решейдів та графічних модів на нексусі повно з релізу, хоч фотоген роби :insane:
Там окрiм вiзуала шикарне доповнення Cost of Hope! ;)
destructX
Member

Повідомлення

byaka: 21.08.2026 10:11
destructX: 21.08.2026 09:55

Та про це я взагалі мовчу...
А ще двух людей вмовив зробити те ж саме :lol:
byaka
Member

Повідомлення

destructX: 21.08.2026 10:13
byaka: 21.08.2026 10:11
Та про це я взагалі мовчу...
А ще двух людей вмовив зробити те ж саме :lol:
Прикол ще в тому що гра дозволяє налаштувати насиченicть кольорiв,а у застосунку нвiдiя можно пiдiбрати фiльтр на будьякий смак,але у пана схоже свiй шлях :shuffle:
joe23
Member

Повідомлення

Andrew1313: 20.08.2026 18:22
joe23: 20.08.2026 18:05
R5 8600g/760m
16 gb ram
жаль тебя , с такими параметрами компа как у тебя и не поиграть
Сохрани деньги с покупки сталкера длц на апгрейд, это бесплатный совет ;)
Твоего совета тут не просили. Та все уже поняли, что у тебя аж 5070 и ты очень богат, жаль денег на покупку игры у тебя не осталось, раз держишь всех в курсе что будешь "покупать "игру в зелёном магазине... :facepalm:
5070ti, прошу заметить :shuffle:
joe23
Member

Повідомлення

joe23: 21.08.2026 11:05
Andrew1313: 20.08.2026 18:22

Твоего совета тут не просили. Та все уже поняли, что у тебя аж 5070 и ты очень богат, жаль денег на покупку игры у тебя не осталось, раз держишь всех в курсе что будешь "покупать "игру в зелёном магазине... :facepalm:
зачем покупать если доступно бесплатно, я умный и цену деньгам знаю, а ты не знаешь,тем более в стране война и есть вещи которые более важны чем длц для сталкера и сам сталкер
Я уверен,90% людей с этого форума игру спиратили , просто молчат , а я пишу как есть, правду
Востаннє редагувалось 21.08.2026 11:13 користувачем joe23, всього редагувалось 1 раз.
Panasi
Member

Повідомлення

В новому освітленні модельки нпс та головного героя виглядають дуже дивно і виділяються серед оточення. Таке враження, що на них діють окремі закони фізики, вони занадто світлі, не мають самозатінення і трохи світяться зсередини. Зброя в руках головного героя виглядає тепер просто жахливо, наче зроблена із світлого відполірованого пластику. Це ніяк не виправити налаштуванням гамми чи контрасту.
AlexWest
Member

Повідомлення

joe23: 21.08.2026 11:11 зачем покупать если доступно бесплатно, я умный и цену деньгам знаю, а ты не знаешь,тем более в стране война и есть вещи которые более важны чем длц для сталкера и сам сталкер
Я уверен,90% людей с этого форума игру спиратили , просто молчат , а я пишу как есть, правду
Підтримка українського розробника, який просуває українське в світі і передає частину коштів на ЗСУ, нє? А разом з піраткою можете отримати на свій ПК гарний вірус, майнер чи просто калічну або кастровану збірку. Щастя-здоров'я.
Відповісти