SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 20.08.2026 21:37Ресурс ссд (я знаю, я знаю, не кажіть це вголос) :gigi:
Ок, добре що сам розумієш)

Я глянув твій профіль - там же всі нормальні SSD, не якесь китайське сміття.
У мене, наприклад, на системному Solidigm P44 Pro 1 TB за 3 роки роботи 85 ТБ записано, та це дало 5% зносу... тобто на 100% зносу такими темпами треба 60 років :insane:
Понад те, у мене валяється Crucial M4 64 GB, так там понад 100% ресурсу використано (через малий об'єм це було легше зробити, всього ~180 ТБ запису), а він досі живий та повністю робочий, а йому 15+ років.
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 20.08.2026 22:04на системному Solidigm P44 Pro 1 TB за 3 роки роботи 85 ТБ записано
В мене на системному кс3к за 3 роки ось так
Зображення
Проблема швидше в тмоу, що в мене на диску С виділено тільки 250 гіг і вони забиті всяким сміттям від софту (пакет адобу/давінчі/одасіті в основному), вільних всього 60 гіг. В той же час кеш браузера займає 34 гіга (тільки недавно підчистив, там 29 з чимось гіг були тільки сайти, які я відвідую кожного дня, тож чистити їх навіть немає змісту), нехочу забивати диск С під зав'язку.
Пам'ятаю в 23тьому юзав якийсь софт, який дозволяє вільне місце із диску помітити як нерозприділене, а потім "додати" його до вже існуючого диску і це все відбувається без форматування ссд. Але не впенвнений чи це працюватиме із системним диском, і не пам'ятаю назву софтини :shuffle:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Васильович: 20.08.2026 17:36купити SSD і всю щоденну "двіжуху"
Так то ж метод не для всіх, а для окремої категорії користувачів, які сміття виносять/прибирають не регулярно, а коли в бачок вже не влізає :shuffle:
daesz: 20.08.2026 21:37максорах
Ооо, макстори :super:

Системний SSD, в роботі ~ 8 років ...
спойлер
samsung-8yrs.jpg
Ostin
Member

Повідомлення

daesz: 20.08.2026 22:34софт, який дозволяє вільне місце із диску помітити як нерозприділене, а потім "додати" його до вже існуючого диску і це все відбувається без форматування ссд
Це мається на увазі, що розмітка фізичного ссд "їздить" по мірі необхідності від одного логічного розділу до іншого? Типу маємо 450 на весь фізичний диск, в ньому 100 система, 350 інший розділ. За необхідності, розділ з 350, який зайнятий на 100, дозволяє перевести в нерозмічені, наприклад, 100, і додати їх до системного без форматування?
Так воно працює? Просто цікаво стало.
Я особисто з виходом ссд перестав займатись розбивкою на логічні томи.
QFlash
Member

Повідомлення

0,5 року Kingston, тільки файл підкачки на ньому та ігри.
Screenshot 2026-08-21 085453.png
7mindfields
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 21.08.2026 07:45 Системний SSD, в роботі ~ 8 років ...
І чому тут дивуватися? Це один з останніх сата ссд на mlc памʼяті :insane:
Відповісти