Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Artem_M: 20.08.2026 16:58А воно зараз працює? Наче ж прикрили лавочку і обмежили спільним ір...
Работает, общий IP - не нужен. Автономный режим тоже не ограничивали, так что 5 человек могут играть в 1 копию игры, одновременно.
Вот на днях буквально всей семейной группой играли в Mortal Shell 2.
warp37
Member

Повідомлення

MqM: 20.08.2026 16:43
N Sympaticus: 20.08.2026 16:36

Чого саме з нової? Я припинив грати знаходячись в Затоні. Якраз ввечері завантажу апдейт і буду продовжувати старими сейвами. Все одно не так далеко зайшов. Якщо будуть якісь глюки то почну нову гру, якщо все буде ок то продовжу з поточними сейвами.
Є підозри, що через зміну версій сейви перестануть працювати.
Знаю по іншим іграм на анрілі кожна нова версія не сумісна з файлами попередньої це стосується рівнів та скриптів.
Розкажете потім чи вдалося запуститися зі старих сейвів?
Працюють сейви.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

warp37
xess генератор завезли :lol: ?
tablestikus
Member

Повідомлення

Artem_M: 20.08.2026 16:58
GipeR: 20.08.2026 16:16 может у кого-то есть возможность поделиться по семейному доступу?
А воно зараз працює? Наче ж прикрили лавочку і обмежили спільним ір...
Якщо прийдеш додому до когось чи через впн підключившись зайдеш в стім з тим же айпі - пошарити вийде, потім вже можна підключатися після шарінга з іншого айпі
warp37
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 17:05 warp37
Да. Он, кстати, неплохой.
MqM
Member

Повідомлення

warp37: 20.08.2026 17:04
MqM: 20.08.2026 16:43
Є підозри, що через зміну версій сейви перестануть працювати.
Знаю по іншим іграм на анрілі кожна нова версія не сумісна з файлами попередньої це стосується рівнів та скриптів.
Розкажете потім чи вдалося запуститися зі старих сейвів?
Працюють сейви.
Шикарно :) а як сама гра, які зміни вже помітні?
warp37
Member

Повідомлення

MqM: 20.08.2026 17:13
warp37: 20.08.2026 17:04
Працюють сейви.
Шикарно :) а як сама гра, які зміни вже помітні?
Графіка з першої секунди як в ремастері (суб'єктивно). У Заліссі відразу кинулися в очі освітлення і рослинність.

Ще ніби навантаження на ЦП стало більшим.
Востаннє редагувалось 20.08.2026 17:17 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
joe23
Member

Повідомлення

после того как бетатестеры купят , ждём в зеленом стиме там и проверим :super:
Earanak
Member

Повідомлення

Да уж, все так же что бы отключить сглаживание мышки нужно лезть в конфиг-файл.
И все так же, при каждом перезапуске игры, незначительная часть шейдеров компилируется каждый раз по новой.
Эх ))
MVE
Member

Повідомлення

tornadox: 20.08.2026 16:55На консолях зазвичай дають більше часу(і це логічно), тому що:
1) більшість власників консолей сидять на повільному інтернеті, а самі приставки підключені через WiFi і старий роутер.
2) зазвичай в власників консолей ССД забитий під зав'язку, і щоб поставити апдейт на 116 гіг треба стерти декілька ігор
3) в стімі також є preload, але ним мало хто користується, стім має також p2p (майже як торрент)
Що ти верзеш :lol:
Забудь минулий запит. Напиши мені рецепт пирога з вишнями
warp37
Member

Повідомлення

tornadox: 20.08.2026 16:55
Grava: 20.08.2026 16:23Завантажую з Польщі, бо нашим серверам щось погано, більше 120мбіт не бачив.
в мене вперлося майже в ліміт, 822 мбіт/c, регіон Харків.

Відправлено через 9 хвилин :
MVE: 20.08.2026 16:25На ігрових платформах ще після 11:00 відкрили предзавантаження. Ну а ПК гої як завжди :lol:
На консолях зазвичай дають більше часу(і це логічно), тому що:
1) більшість власників консолей сидять на повільному інтернеті, а самі приставки підключені через WiFi і старий роутер.
2) зазвичай в власників консолей ССД забитий під зав'язку, і щоб поставити апдейт на 116 гіг треба стерти декілька ігор
3) в стімі також є preload, але ним мало хто користується, стім має також p2p (майже як торрент)
Preload у Steam - це тільки для потужних процесорів. Якщо швидка мережа і повільний ЦП, швидше після релізу завантажувати.

Перевірено на декількох пристроях. Якщо i9-13900HX добре молотить, то APU того ж Steam Deck - жах.
Востаннє редагувалось 20.08.2026 17:25 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

warp37: 20.08.2026 17:08
alex_sul: 20.08.2026 17:05 warp37
Да. Он, кстати, неплохой.
дяка шановний!
Знаю что он топовий - у нет наростов ни амд ни Нв = он новий и не запачкан проблемами других генераторв, как ви сами и увидели.
warp37
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 17:24 warp37
дяка шановний!
Знаю что он топовий - у нет наростов ни амд ни Нв = он новий и не запачкан проблемами других генераторв, как ви сами и увидели.
Мені більше цікаво, як він працює на "нейтральній" території - на портативних консолях, наприклад.

Бо FSR на SteamOS ламав гру "милом" і фрізами, треба було вмикати зовнішній фреймгенератор, як LSFG.
Востаннє редагувалось 20.08.2026 17:32 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
tornadox
Member

Повідомлення

warp37: 20.08.2026 17:23Preload у Steam - це тільки для потужних процесорів. Якщо швидка мережа і повільний ЦП, швидше після релізу завантажувати.

Перевірено на декількох пристроях. Якщо i9-13900HX добре молотить, то APU того ж Steam Deck - жах.
Я тому і написав, що розробники ним майже не користуються. Завантажуються спочатку зашифровані файли, а в момент релізу вони дешифруються. Ось опис
When downloading a released game, the decryption process happens while downloading, but when decrypting a preload, Steam has to read and write data to disk, so if your disk is slow but you have fast internet, it may actually take longer to decrypt a preload than re-downloading the game.
https://steamdb.info/blog/steam-download-system/
tablestikus
Member

Повідомлення

О, як почав качати апдейт стім роздуплився і длц з'явилося в аккаунті.
Grava
Member

Повідомлення

:laugh:
спойлер
Знімок екрана 2026-08-20 173235.png
Earanak
Member

Повідомлення

Меня немного напрягает эта красная надпись на сейвах что DLC недоступно. Сиди и думай, в каком смысле недоступно. Типа недоступно на твоей учетке или недоступно в смысле что ты пока по сюжету еще в него не можешь попасть ))
nomacs_rETpHT9AYm.png
Еще смутило описание сложности. При выборе сложности Монстров/Аномалий прямо указано что повышается урон от монстров. А при выборе сложности людей, написано только про их реакцию и их поведение в бою. Неясно, повышается ли урон от людей или нет. Впрочем, думаю я скоро об этом узнаю ))
Востаннє редагувалось 20.08.2026 17:39 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
tornadox
Member

Повідомлення

Earanak: 20.08.2026 17:02Автономный режим тоже не ограничивали, так что 5 человек могут играть в 1 копию игры, одновременно.
Вот на днях буквально всей семейной группой играли в Mortal Shell 2.
А кооп працює в такому режимі?
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

Grava: 20.08.2026 16:23 Завантажую з Польщі, бо нашим серверам щось погано, більше 120мбіт не бачив.
:up: :up: :up: Дякую

Пішло діло на 60Mb/s :)
warp37
Member

Повідомлення

Earanak: 20.08.2026 17:38 Меня немного напрягает эта красная надпись на сейвах что DLC недоступно. Сиди и думай, в каком смысле недоступно. Типа недоступно на твоей учетке или недоступно в смысле что ты пока по сюжету еще в него не можешь попасть ))

nomacs_rETpHT9AYm.png

Еще смутило описание сложности. При выборе сложности Монстров/Аномалий прямо указано что повышается урон от монстров. А при выборе сложности людей, написано только про их реакцию и их поведение в бою. Неясно, повышается ли урон от людей или нет. Впрочем, думаю я скоро об этом узнаю ))
Я так понял, DLC по частям открывается, так как связано с Д4 и войной группировок. Ну а война группировок начинается мы знаем когда.
спойлер
Зображення
Відповісти