S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

В мене при 32 і при 64 Гб не брало 25. А в деяких відео\відгуках бачив 125 тощо. Взагалі не розумію як це.
Grey_ukr
Member

Повідомлення

А з 16 гб озу не пограти?
CnC_General
Member

Повідомлення

В мене на фул хд гра жере 18-19Гб оперативки. + системні файли + браузери та допоміжні програми.
кожен раз приблизно все займає 21-22Гб Оперативки з 31.8 наявних.
Навіть якщо після патчу буде жерти гра 25Гб... ну то й ладно. головне щоб не поламали гру, геймплей, та пофіксили різні баги.
оперативки ще достатньо. та й 2 слоти вільні ще є))

Я грати в неї почав приблизно через рік після релізу. наразі не жалкую. тоді були свої питання.

Відправлено через 44 хвилини 57 секунд:
Grey_ukr: 19.08.2026 22:29 А з 16 гб озу не пограти?
можна і з 16Гб пограти. шукай на ютуб відео сталкер 2 на Ryzen 1600 rtx4070
CnC_General
Member

Повідомлення

блін, щось туплю. там на відео порівняння анріал енжін 5.1 та 5.5 вказано роздільна здатність 3.8к. При цьому споживання відеопам'яті 8.4Гб. В цілому 25Гб оперативки. Тоді норм. Наче ще й оптимізували краще ніж є зараз. Хоча вийде тоді і спробую. Обгортка хоч і красива, а всередині може бути трошки інше.
раптом зрозумів, що мене налякало, там споживання відеопам'яті було більше 8Гб, от і запереживав що моєї 3070 буде малувато, і з'являться підлагування чи старт-стоп
Earanak
Member

Повідомлення

Жаль конечно что они перенесли все на 5.5 версию 2024 года, когда уже в релизе 5.8. Но и так конечно неплохо ! Разменяли по сути оптимизации движка на буст визуальной составляющей и на обновленные ассеты. Ведь когда они делали контент составляющую озеленения для игры, еще не было 5.1 версии Анриала (а 5.0 версия не умела работать с Фолиаджами и Two-Sided Транслюценцией на листиках-траве). И им пришлось напильником еще и доделывать все это в движке. Да и наниты не поддерживались растениями, да и WPO не работало на Нанитах. Меш-Фоллбеки у Нанитов были в унылом качестве в той версии движка. Да и куча нюансов было с VSM инвалидацией, пятна от освещения/мерцания. Часть растений была на LOD-ах а часть статичных растений на Нанитах. Дичь была конечно. А тут получается им пришлось не просто движок менять но и большую часть озеленения переделывать/заменять. Т.е это не просто вклад движка в визуал а еще и вагон работы Environment художников, Foliage артистов. Молодцы конечно. А могли бы и забить просто, вывалить DLC под 5.1 как есть, и не париться вообще.

...

Надеюсь они Garbage Collection починили в игре и у меня не будет теперь игра выжирать 170 гигов спустя час игры :lol: Ясное дело что это багуля, так называемая утечка памяти. Но она у меня так часто происходила что я в какой то момент просто дропнул игру... https://imgur.com/8cu8m6d Скриншот с релиза когда у меня был 13900K и 128GB, но та же проблема у меня была на совершенно другом компе с 9950X3D и 192гб, уже когда ПНВ ввели. Запускаешь, вроде 20гб жрет, смотришь через пол часа в диспетчер задач а там уже 100гб занято :laugh:
Prescott
Member

Повідомлення

CnC_General: 20.08.2026 11:11В цілому 25Гб оперативки
Чтоооо? Это нормально?)))
timetron666
Member

Повідомлення

Prescott: 20.08.2026 11:48
І тут мем згадав, сколька!?
CnC_General
Member

Повідомлення

Prescott: 20.08.2026 11:48

хіба я таке казав що всього в мене 25Гб?
читайте вище. у відео порівняння 3.8к споживає 25Гб оперативки та 8.5Гб відеопам'яті.

в мене 32Гб рам.
Earanak
Member

Повідомлення

Погнали, 162гб в сжатом виде, 193гб в установленном :up:
спойлер
image.png
steamwebhelper_Rr86v5cQYA.png
Grey_ukr
Member

Повідомлення

Гадав, що впреться в мої 16 Гб озу, а воно не влізе на мій ссд
MAKKACIN
Member

Повідомлення

скока? да ви ціни на сдд БАЧИЛИ? :insane:
CnC_General
Member

Повідомлення

спойлер
MAKKACIN: 20.08.2026 18:21 скока? да ви ціни на сдд БАЧИЛИ? :insane:
бачив вчора у нас на форумі. в перевірених є люди, які продають ССД 500Гб за 2600грн. ще й на вибір марки та моделі є. Собі придивився один. В наступному місяці замовлю, коли гроші отримаю.
1Тб 5 500-6 000 грн за бу. гарної фірми. можна такий новий 1Тб але якийсь Wibrand. та й швидкості у нього 2Гб/1.4Гб проти 3Гб/1.7Гб у бу гарної марки.
при ЗП в 21к це терпимо. Якщо у Вас соціалка та виплати.... мої співчуття. Я рік чекав на Сталкер 2 щоб пограти нормально.
Відповісти