Новини
Останні статті і огляди
За підсумками кварталу ціни на пам’ять DDR4 зростуть на 50%, вважають аналітики Morgan Stanley
-
1234waltz
Member
Пропоную обговорити За підсумками кварталу ціни на пам’ять DDR4 зростуть на 50%, вважають аналітики Morgan Stanley
"Добийте виживших"
"Добийте виживших"
-
alex_sul
Advanced Member
Та шоб вам повилазило, а потім позалазило! Ненажери!
-
warp37
Member
У меня где-то первая DDR валяется. Может в хозяйстве лишней тоже не будет? 
-
Kassatka
Member
Даєш приблизно кожного дня по новині, що щось десь з комп'ютерного заліза подорожчало чи має подорожчати!
От в такі часи довелось нам жити... При майнінгу хоч одні відеокарти дорожчали.
От в такі часи довелось нам жити... При майнінгу хоч одні відеокарти дорожчали.
-
n+gibat[]r
Member
Давайте еще на DDR3 повышать цены, а то у меня на ОЛХ даже за 300 грн две плашки DDR3L на 8гб на ноуты никто не берёт хотя они в идеале 
-
Tyler
Member
І всі антимонопольні комітети з язиками в дупі) оце попил планетарного масштабу, трильйони лиються
-
AssayMAS
Member
Давай будем честными - ноуты на ддр3 уже хлам - кушают много, аккумы трупы, переходники на норм слот памяти стоят как сама память, а то и дороже... . И 16ГБ на ноут ваапще зачем? Играть на игровом ддр3 ноуте? Я таких игровых ноутов - доживших до наших дней ни одного не видел. А ноуты с моно каналом памяти не факт что любую ддр3 скушают... и пересылка твоей памяти может стоить как треть от неё.n+gibat[]r: ↑ 19.08.2026 14:11Давайте еще на DDR3 повышать цены, а то у меня на ОЛХ даже за 300 грн две плашки DDR3L на 8гб на ноуты никто не берёт хотя они в идеале
OLX это рассадник людей с "кристально чистой репутацией"...
Если живёшь в крупном городе то на местные форумы напиши, или сдай память на базаре за пол цены ели она те глаза мозолит - хотя час туда, час от туду и вот уже твои 300грв... так что "нэхай лежыть" роскошь былых эпох... может те преходники за пару баксов попадутся.
-
Макс777
Junior
Це повна жесть....
-
dead_rat
Member
Амазон і ко навіть не ховали, що їх ціль позбутися персональних пк. Купуйте тонкий клієнт(смартфон) і підписку
-
Геральт
Active Member
Десь з півроку тому продав 2*16 за 5к. Поспішив мабуть )
-
yariksom
Member
А що вони можуть зробити? Корпорації просто розприділяють протужності на виробництво продуктів для ШІ тому випускають мало ДДР4 (принаймі так пояснять), це як ДеФлопе, якого в світі мало, а тому воно коштує дорогоTyler: ↑ 19.08.2026 14:39 І всі антимонопольні комітети з язиками в дупі) оце попил планетарного масштабу, трильйони лиються
-
Се
Junior
астанавитесь! (с)
-
VladCorvi
Junior
Нещодавно CachyOS (Linux) поставив, й відчув зліт швидкості. Будякі проблеми що потребують терміналу - вирішуються за допомогою чат-ботів нейромереж. Так що мій старий двохядерний ноут у дідуся ще поживе!AssayMAS: ↑ 19.08.2026 14:39Давай будем честными - ноуты на ддр3 уже хламn+gibat[]r: ↑ 19.08.2026 14:11Давайте еще на DDR3 повышать цены, а то у меня на ОЛХ даже за 300 грн две плашки DDR3L на 8гб на ноуты никто не берёт хотя они в идеале
-
Mozdev
Member
Нажаль CachyOS це москалі ( розробник "Владислав Непогодин" ).VladCorvi: ↑ 19.08.2026 15:07Нещодавно CachyOS (Linux) поставив, й відчув зліт швидкості. Будякі проблеми що потребують терміналу - вирішуються за допомогою чат-ботів нейромереж. Так що мій старий двохядерний ноут у дідуся ще поживе!
А про озп я не здивований, буде ще гірше.
Востаннє редагувалось 19.08.2026 15:27 користувачем Mozdev, всього редагувалось 1 раз.
-
Devijack
Member
А я ще нещодавно сміявся з кєнта що купив 32 кіт за 26 тис.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Був у мене експеремент, встановив мінт на старий ноут 2 ядра\4гб і скільки часу йому не давав прогрузитись, працював повільніше за голу 10ку.VladCorvi: ↑ 19.08.2026 15:07Нещодавно CachyOS (Linux) поставив
-
Mozdev
Member
antiX( на базі дебіан) або Artix Linux( на базі арч лінукс), якщо залізо слабке.Devijack: ↑ 19.08.2026 15:21 А я ще нещодавно сміявся з кєнта що купив 32 кіт за 26 тис.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:Був у мене експеремент, встановив мінт на старий ноут 2 ядра\4гб і скільки часу йому не давав прогрузитись, працював повільніше за голу 10ку.VladCorvi: ↑ 19.08.2026 15:07Нещодавно CachyOS (Linux) поставив
-
Kassatka
Member
А мені подобається ідея дуже дешевого старенького ноута. Ноут вартістю понад 10 тис. грн. якось стрьомно з собою постійно тягати. Тому купив гарний ноут, а користуватися можеш лише вдома, або якщо кудись поїхав у відпустку. А якесь старе лайно можна спокійно узяти куди завгодно й не переживати, що зламаєш, загубиш, вкрадуть, пограбують. Туди можна встановити старі добрі стратегії нульових років, вони на залізі рівня Сандіка/Івіка літати мають, а за геймплеєм дадуть фору переважній кількості ігор сучасності. Зараз таких ігор або взагалі не випускають, або одні лише ремастери, ремейки і дуже зрідка сиквели. А 16 Гб було б дуже доречно, якщо не бажаєш на Win 7 залишатися, а хочеш принаймні Win 10, не кажучи вже про Win 11. Ну і якщо там стояв HDD, то можна доволі сильно оживити машинку якимсь навіть дуже захудалим SSD.AssayMAS: ↑ 19.08.2026 14:39Давай будем честными - ноуты на ддр3 уже хлам - кушают много, аккумы трупы, переходники на норм слот памяти стоят как сама память, а то и дороже... . И 16ГБ на ноут ваапще зачем? Играть на игровом ддр3 ноуте?
А якщо загуглити модель акума, купити й замінити, то хіба це не врятує? Ці ж акуми дуже дешево продають, хай навіть вони будуть зовсім не оригінальні. Чи вони теж старі, десь дуже довго валялись і довго не прослужать?
-
Georgin
Member
Kassatka
Ці акуми будуть "перепаковкою" сумнівної якості або новим китайським дном. Великий ризик, що або вспухнуть і видавлять кришку ноута, або взагалі згорять.
Хтось ризикує, хтось - ні. Можете спробувати і перевірити свою вдачу
Ці акуми будуть "перепаковкою" сумнівної якості або новим китайським дном. Великий ризик, що або вспухнуть і видавлять кришку ноута, або взагалі згорять.
Хтось ризикує, хтось - ні. Можете спробувати і перевірити свою вдачу
-
maksim2020
Member
У мене є Orange Pi Plus 2 з 4 core/2GB RAM. На ньому працює Armbian і крутиться Pi-hole. Так от - для Pi-hole він цілком достатній, а от щось більш важке, типу NetAlertX в докері - тоді вже важкувато. Але працює.Devijack: ↑ 19.08.2026 15:21 А я ще нещодавно сміявся з кєнта що купив 32 кіт за 26 тис.
Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:Був у мене експеремент, встановив мінт на старий ноут 2 ядра\4гб і скільки часу йому не давав прогрузитись, працював повільніше за голу 10ку.VladCorvi: ↑ 19.08.2026 15:07Нещодавно CachyOS (Linux) поставив
-
Mozdev
Member
Orange Pi Plus 2, о це круто, я от не став купляти таке а переробив свій старий пк, з Core 2 Quad та 8 гб ОЗП, під сервер, для усякого, так не енергоефективно, але проте це багатофункціональний сервер.