Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
feniks_tm
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 18.08.2026 20:06 Серед звичайних дивився на FIIO LL-4.4A
Не впевнений, наскільки він відмінний від комплектних з Fiio FT1, але через це оплетення стокові були доволі мікрофонні, через що я взяв 16жильний Openheart собі. Не дуже вірю в цю дурку, що кабель буде якось помітно впливати на звук, допоки він зроблений адекватно і там нема додаткового опору.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

feniks_tm: 18.08.2026 20:53
Не впевнений, наскільки він відмінний від комплектних з Fiio FT1, але через це оплетення стокові були доволі мікрофонні, через що я взяв 16жильний Openheart собі. Не дуже вірю в цю дурку, що кабель буде якось помітно впливати на звук, допоки він зроблений адекватно і там нема додаткового опору.
Якийся супер крутий і не дивлюсь.
Зазвичай як любою технікою, оптимальний вибір це середнячок. Може і тут так.
Умовно, авто за 15 тис дол це компроміс в первних моментах. авто за 30-40 тис це вже абсолютно комфортний варіант. І переплата за преміум за 100к того не варта.
Тому і тут думаю чи брати щось до 2-2.5 раз дорожче від дешевих варіантів. Бо далі буст буде вже не пропорційний ціні як на мене.
Openheart теж часто попадались. Стокові доволі мікрофонні це як? просто по якості рідні дубові, а ті мякі? чи по звучанню щось змінилось?
feniks_tm
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 18.08.2026 21:04 Стокові доволі мікрофонні це як?
Це коли тягаєш кабелем по одягу і цей шум йде тобі у навушники. Так, навіть 16жильний значно м'якший. Є ще 8жильний від них, але небаланс, той взагалі дуже легенький і гнучкий.
MSiAventador
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 18.08.2026 20:06 Бачу вище мова зайшла про кабелі. Тому як на вашу думку, якщо до потенційної системи ананда нано + k13 r2r докупити балансний кабель.
Взяти звичайний чи щось дорожче?
З оглядів 4ernov Eywa , я собі обирав з варіантів ОСС де більший перетин меньшої кількості дротів у сплетеному кабелі.
Feras
Member

Повідомлення

+1 стосовно Openheart просто на заміну, дуже багато хто одразу бере собі 16 жильний Openheart, я так само зробив.
І от тепер мені ще підкинуло дуже цікаву пропозицію від TRKAPLST бандл 2 в одному: https://www.aliexpress.com/item/1005012 ... urceType=1 там можна вибрати який саме коннектор треба і якщо додати спеціальний код магазину: 9SBCE0UHBX80 то ціна, якщо купляти через додаток, за два кабелі впаде десь до 35 доларів може і менше. Але вони тільки 4 жили, однак кабелі на протилежні сторони - один срібний, а інший мідний, при стандартній ціні в 100 доларів (ця компанія TRKAPLST прям дешево свої кабелі особливо не продає).
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Feras: 18.08.2026 22:43
+1 стосовно Openheart просто на заміну, дуже багато хто одразу бере собі 16 жильний Openheart, я так само зробив.
І от тепер мені ще підкинуло дуже цікаву пропозицію від TRKAPLST бандл 2 в одному: https://www.aliexpress.com/item/1005012 ... urceType=1 там можна вибрати який саме коннектор треба і якщо додати спеціальний код магазину: 9SBCE0UHBX80 то ціна, якщо купляти через додаток, за два кабелі впаде десь до 35 доларів може і менше. Але вони тільки 4 жили, однак кабелі на протилежні сторони - один срібний, а інший мідний, при стандартній ціні в 100 доларів (ця компанія TRKAPLST прям дешево свої кабелі особливо не продає).
шукав інфу за ці кабелі, знайшов якийсь японський ресурс з оглядами кабелів. Цей бандл весною напевно також продавався.
І там є великий список протестованих кабелів (З гугл перекладачем все зрозуміло)
Ресурс напевно не дуже маленький, оскільки той же TRKAPLST дає їм кабелі на тести
спойлер
тк.png
Так детально розписано. Правда тести проводять на IEM навушниках, тому моделей без знімних штекерів там немає. Та й штука доволі суб'єктивна. Але чисто поглянути по брендам може буде комусь цікаво, на багатьох кабелях там відразу посилання на алік :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 18.08.2026 20:06Тому як на вашу думку, якщо до потенційної системи ананда нано + k13 r2r докупити балансний кабель.
Гарна ідея, докине потужності → динаміки. Потужності мало не буває — я в розумних межах.
aaleksandrenko: 18.08.2026 20:06Серебряні жили з додаванням палладію і якась суперчиста мідь 99,99999% чистоти
Не раджу китайське срібло, може ярчити, особливо з Hifiman. Буде втомлювати. Бери гарну чисту мідь.

Відправлено через 8 хвилин 13 секунд:
feniks_tm: 18.08.2026 20:53допоки він зроблений адекватно
Інша проблема в тому, що туди усяке лайно ставлять. Я, як власник Sennheiser HD 650, це гарно знаю. Тому так.
Ostin
Member

Повідомлення

З мого дотику до кабельної теми сказав би так, що циферки не особливо розказують, як воно буде. Тим паче, мав досвід, коли дешевший кабель мені суб'єктивно подобався більше, бо виходила цікава синергія з навушниками.
Можна піти шляхом рекомендацій та оглядів. Той же Ivipq 34 був дуже популярним та рекомендованим кабелем, хоч і не дуже бюджетним. Якщо я не помиляюсь.
Або можна йти шляхом перевіреного бренду, де довіряєш виробнику і просто береш його продукцію.
Мене стоковий кабель від Fiio FF5 геть не вразив і загалом я вважаю, що він не дуже. Окремі кабелі цього виробника користуються, як це сказати, помірним захватом. Тобто ніби норм, але ніби мало емоційних рекомендацій. Типу норм та й норм. Я схильний теж так думати.
Про яскраве срібло та мутну мідь тут треба обережно. Мав досвід з посрібленим кабелем, який дуже гарно навалював бас саме в кількості. Але загалом правило трохи діє, то ж чиста мідь може бути в пріоритеті для чогось яскравого.
Отой TRKAPLST бандл виглядає цікаво по ціні, насправді. Я особисто взагалі про них ще ніколи не чув, от зараз сяду і почитаю для себе, що це за звір виліз)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2026 08:25то ж чиста мідь може бути в пріоритеті для чогось яскравого
Отож, особливо до Хайфайманів. Також мав досвід з китайським сріблом на HD650. Навіть там воно ярчило. З цікаво — інші навушники, але потім втомлює. Я помітив, що перестав їх слухати, поки не повернув сток. Тому китайське срібло в дупу. Відгуки теж. Відгуки швидко роблять. Швидко воно цікаво. Тайванці та японці у срібло вміють, але то вже інші гроші.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2026 08:25
З мого дотику до кабельної теми сказав би так, що циферки не особливо розказують, як воно буде. Тим паче, мав досвід, коли дешевший кабель мені суб'єктивно подобався більше, бо виходила цікава синергія з навушниками.
Можна піти шляхом рекомендацій та оглядів. Той же Ivipq 34 був дуже популярним та рекомендованим кабелем, хоч і не дуже бюджетним. Якщо я не помиляюсь.
Або можна йти шляхом перевіреного бренду, де довіряєш виробнику і просто береш його продукцію.
Мене стоковий кабель від Fiio FF5 геть не вразив і загалом я вважаю, що він не дуже. Окремі кабелі цього виробника користуються, як це сказати, помірним захватом. Тобто ніби норм, але ніби мало емоційних рекомендацій. Типу норм та й норм. Я схильний теж так думати.
Про яскраве срібло та мутну мідь тут треба обережно. Мав досвід з посрібленим кабелем, який дуже гарно навалював бас саме в кількості. Але загалом правило трохи діє, то ж чиста мідь може бути в пріоритеті для чогось яскравого.
Отой TRKAPLST бандл виглядає цікаво по ціні, насправді. Я особисто взагалі про них ще ніколи не чув, от зараз сяду і почитаю для себе, що це за звір виліз)
Помітив що Ivipq рекомендують японський сайт що я кидав вище і ще який ютубер з рашки. Тобто пару дуже малих нонейм каналів. А потім ці чудо відгуки ліплять на сторінку товару алі :D
спойлер
рекл2.png
рекл.png
Тому довіри до цього абсолютно немає. Там чисто візуал - виглядає гарно і багато.
Покурив вчора реддіт, НІХТО ніде не писав що замінив свій кабель на якийсь дорогий і офігів від сцени, занурення і іншої лабуди.
Так що дійсно переплата за кабелі, де пишуть про якусь платину, палладій того не варта.
І я не розумію, якщо кабель так сильно змінює сцену, то чого немає ніяких графіків замірів, чисто одна суб'єктивщина :facepalm:
Тому нормальна мідяха наше все :learn:
Ostin
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 19.08.2026 16:10Тому нормальна мідяха наше все
Такий підхід має право на життя.
Що стосується порівнянь. То, по-перше, різниця між кабелями є. Тут немає ніякої езотерики, її можна почути.
По-друге, різниця не обов'язково вказує на краще гірше. Аж ніяк. Просто стає трішки по-іншому.
Зазвичай (для мене особисто) різниця полягає в різній тональності, тобто трохи масивніший звук - трохи тонший. Також, є якась різниця в дрібній деталізації. Це вже дійсно балансує на межі мого слуху, але воно таки трішки є - деякі дрібніші детальки легше почути на одному проти іншого. Як правило, це наслідок отієї загальної тоналки. Масивніший звук відчувається ніби менш деталізованим.
На великих навушниках, я думаю, різниця має бути доволі скромною. На маленьких і чутливих я дуже легко і просто чую різницю між китайською "масивною" мідяхою та "вишуканою" сріблянкою. Причому різниця не те щоб вишуковувати різницю. Ти перепідключаєш - і відразу чуєш інший загальний настрій навушників.
Щодо Ivipq та інших оцих блогерських кабельків - думку підтримую. Далеко не факт, що воно там варте тих грошей і хайп зачасту через те, що кабельок просто розіслали потрібним людям. Мені особисто цей бренд не імпонує, як і Openheart, між іншим) Але це справа вподобань. Можливо воно і ок)
feniks_tm
Member

Повідомлення

Ostin
Тут питання в тому, чи зможеш ти їх відрізнити у сліпому тесті. Дуже легко себе накрутити на якусь там різницю, знаючи, що ти підключаєш щось конкретне)
Ostin
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.08.2026 16:29чи зможеш ти їх відрізнити у сліпому тесті
Не повіриш - враження іноді, ніби інші навушники одягнув) Ну якщо заліпити якийсь важкий мідний кабель проти тоненького витонченого посрібленого. Але це все ж не про "стало краще" чи "стало гірше", бо суб'єктивно. Та вплив є безумовний.
Просто в загальному, я не вважаю пошук ідеального кабелю вартим зусиль. Просто по тій причині, що нормальний провідник ВЖЕ дає нормальний звук навушників. Інший може трохи його змістити в ту чи іншу сторону, але мозок дуже швидко адаптується і потім все норм, навушники тягнуть.
Але тюнінгувати кабелем цілком можна. Я в основному про маленький портатив кажу, бо з великими, де вже гуляють доволі великі струми, я думаю все буде не так очевидно.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2026 16:30
feniks_tm: 19.08.2026 16:29чи зможеш ти їх відрізнити у сліпому тесті
Не повіриш - враження іноді, ніби інші навушники одягнув) Ну якщо заліпити якийсь важкий мідний кабель проти тоненького витонченого посрібленого. Але це все ж не про "стало краще" чи "стало гірше", бо суб'єктивно. Та вплив є безумовний.
Просто в загальному, я не вважаю пошук ідеального кабелю вартим зусиль. Просто по тій причині, що нормальний провідник ВЖЕ дає нормальний звук навушників. Інший може трохи його змістити в ту чи іншу сторону, але мозок дуже швидко адаптується і потім все норм, навушники тягнуть.
Але тюнінгувати кабелем цілком можна. Я в основному про маленький портатив кажу, бо з великими, де вже гуляють доволі великі струми, я думаю все буде не так очевидно.
Ну, з IEM'ками з їх дуже малим спротивом може і дійсно буде різниця
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2026 16:22
Такий підхід має право на життя.
Що стосується порівнянь. То, по-перше, різниця між кабелями є. Тут немає ніякої езотерики, її можна почути.
По-друге, різниця не обов'язково вказує на краще гірше. Аж ніяк. Просто стає трішки по-іншому.
Якщо відштовхуватись від людей які пишуть музику на студіях. Професійні кабелі же мідні, а не з якихось дорожчих матеріалів?
Тому якщо я хочу музику наближену до задумки автора треку я беру мідь.
Зміна матеріалу може давати незначну зміну кривої частот, умовно десь так, як погратись в еквалайзері. Трохи більше/менше басу чи високих частот наприклад.
І якщо я люблю більше басу і вгадаю з кабелем то він мені більше сподобається. Але якщо брати не мідь, а щось інше то це виглядає як лотерея, чи сподобається мені цей окрас частот чи ні.
Десь так я це зрозумів. Особисто мені більше басу чи високих не подобається, це треба брати один мідний або 3шт якихся інших по 50+ баксів щоб вибрати який зайде. Звучить так собі.
Також, є якась різниця в дрібній деталізації. Це вже дійсно балансує на межі мого слуху, але воно таки трішки є - деякі дрібніші детальки легше почути на одному проти іншого. Як правило, це наслідок отієї загальної тоналки. Масивніший звук відчувається ніби менш деталізованим.
Отож якраз мова про те чи помітна більша деталізація щоб краще розкривати потенціал набору навушників і ЦАП. Але як бачу там різниця точно не вау, на межі "трохи щось є"
aaleksandrenko: 19.08.2026 16:10 Щодо Ivipq та інших оцих блогерських кабельків - думку підтримую. Далеко не факт, що воно там варте тих грошей і хайп зачасту через те, що кабельок просто розіслали потрібним людям. Мені особисто цей бренд не імпонує, як і Openheart, між іншим) Але це справа вподобань. Можливо воно і ок)

Які використовули моделі/бренди?
Radio Bay
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 19.08.2026 16:10про якусь платину, палладій того не варта
Голимі понти для лохів
aaleksandrenko: 19.08.2026 16:10І я не розумію, якщо кабель так сильно змінює сцену, то чого немає ніяких графіків замірів, чисто одна суб'єктивщина
1. Навушники дуже складно міряти
2. Сцену ти ні чим не виміряєш
++

Гарні теми зі сріблом є, але то не китайці та зовсім інші грошію
Ostin: 19.08.2026 16:30Просто в загальному, я не вважаю пошук ідеального кабелю вартим зусиль
Згоден, а то будеш слухати не музику, а кабелі. Просто треба купити нормальний кабель та заспокоїтися.
Ostin: 19.08.2026 16:30бо з великими, де вже гуляють доволі великі струми, я думаю все буде не так очевидно.
Мій другий Art cables RLS-24 робить із HD650 інші навушники.
Головний - Furutech ADL iHP-35S просто просвітляє трохи мутноваті Сенхи. От приклад, коли срібло працює: Conductor Copper OCC + Silver Plated Alpha (можна загуглити, ІІ відповість, тільки пояснити до чого питання, він знає, що то є, щоб я не копіпастив, там все технологічно складно)
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

До речі, знайшов у фііо і топовий кабель де вказаний постачальник сировини і є сертифікація. Де до опису є довіра хоча би. LL-RC 2025
Японська мідяха Furukawa Denki Industrial не за всі гроші світу ( в районі 70 Дол)

Але опис хитрий - Carefully selected 6N monocrystalline copper + high-purity Furukawa copper wires, genuine + certified by inspection

В теорії це може бути 2 види міді. Хоча якщо судити далі по смислу genuine + certified by inspection то це одне ціле, а не 2 різних поняття
Ostin
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 19.08.2026 16:42Які використовули моделі/бренди?
На зараз спинився на моделях від ISN (Penon продає). Але то для маленьких навушників, де комфорт йде на рівні, а то і вище самої тех. частини.
Якби брав щось для великих - то цілком можна було б послухати блогера з посилання вище (4ernov Eywa, там де кабелі TRKAPLST). На мій погляд, ці кабелі не настільки тендітні, які я зазвичай дивлюсь, то цілком мають бути придатними до великих навушників. А блогер +\- вже наслуханий. Так, у кожного своє бачення звуку. В цього - звук має бути великий та масштабний, наскільки я пам'ятаю. Багатьом це по душі.
Якщо хочеться бренду та сертифікатів, то наведений вище Fiio цілком нормально виглядає. Загалом, їхні товсті стаціонарні дроти люди хвалять. Тут я вже дивився б на те, чи достатньо зручний буде. Бо кабель це не тільки специфікація, це ще і комфорт використання.
Я колись в ері замовляв балансний саморобний на проводі від DH Labs. От так мені тоді захотілось, бо це був якраз кабель балансний під 4 провідника та коннектор XLR 4 pin. От дуже класний кабель вийшов, на мій смак.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Вообще меня удивляют люди, которые читают отзывы на Али, видал таких.
Кто все эти люди, что их писали?
Какая техника, опыт?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.08.2026 20:58 Вообще меня удивляют люди, которые читают отзывы на Али, видал таких.
Кто все эти люди, что их писали?
Какая техника, опыт?
вище я писав за відгуки не рандомних людей внизу. А відгуки блогерів в оглядах, яким вислали кабелі. І продавець IVIPQ їх собі додає відразу в опис.
Відгуки внизу звичайні користувачі ліплять по принципу працює, виглядає кльово=5 зірочок :)
Відповісти