Апгрейд пам'яті RTX 3070 до 16GB (заміна банок GDDR6 + страпи)

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Melki: 18.08.2026 00:11 я сам конечно и два провода не спаяю, но видосики тоже смотрел - за что такая цена? онии же выпаиваются почти все вместе, не нужно же для каждого собирать/тестировать/разбирать карту...
Я сам на велосипеді ніколи не їздив, але відосики бачив як люди їздять - нічого складно, сідаєш, крутиш педалі і їдеш :)

Почитайте ТЗ автора, він хоче не просто одне випаяти інше впаяти, а щоб карта запрацювала з чипами які там не стояли і щоб бобачила весь обсяг пам'яті і щоб МАТС/МОДС...
Будь ласка, якщо ви привезете карту та 8 чипів і скажете: "мені просто перепаяти ці на оці", то це звісно буде набагато дешевше :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

Які ризики:
1. Картці 5 років, вона може померти і просто так. Доречі, хороший клієнт може влегку дати вам труп(чи з артефактами), а потім звинуватити вас. Тож треба тестувати до.
2. Памʼять від клієнта може бути мусором. Це взагалі ніяк не перевірити заздалегідь
3. Всі варіанти що памʼять не підійшла чи ремонт пішов не за планом.

А ще це незаконно по законодавству США, не те щоб в Україні це конось хвилювало, просто цікавий факт
GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 18.08.2026 08:39
daesz: 17.08.2026 23:24 Ніхто в своєму розумі за виконання такої роботи не візьметься ;)
ТСу рекомендую to not hold breath та купити б/в 4060ті16/6800хт чи 5060ті16 нову ну або взяти контакти майстрів із сусідньої до України держави де це роблять за упаковку рамену.
Да за бугром берутся и цена не 20штук, но посылка туда и обратно стоит дорого. 4060 и подобные пока много где медленнее.
А дайте посилання, прямо цікаво, яка ціна і умови :shuffle:
Бо чомусь мені здається, що там не все так просто, що ти приніс будь-яку карту і тобі занедорого збільшили обсяг врами з гарантованим результатом :)
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.08.2026 19:31Чипи ваші, бо відповідальність
GreenMile: 17.08.2026 19:31Гарантій ніяких
логично всё
GreenMile: 18.08.2026 09:57він хоче не просто одне випаяти інше впаяти
GreenMile: 18.08.2026 09:57і щоб МАТС/МОДС
тоже логично

но одно ж другому противоречит, не?
GreenMile: 17.08.2026 19:31Робота по заміні десь 2-2,5к за чип
1. 2-2,5к х 8 - не правильно
2. это рыночная цена работы с гарантией
GreenMile
Member

Повідомлення

Melki: 18.08.2026 10:31
GreenMile: 17.08.2026 19:31Чипи ваші, бо відповідальність
GreenMile: 17.08.2026 19:31Гарантій ніяких
логично всё
GreenMile: 18.08.2026 09:57він хоче не просто одне випаяти інше впаяти
GreenMile: 18.08.2026 09:57і щоб МАТС/МОДС
тоже логично

но одно ж другому противоречит, не?
GreenMile: 17.08.2026 19:31Робота по заміні десь 2-2,5к за чип
1. 2-2,5к х 8 - не правильно
2. это рыночная цена работы с гарантией
Ну то підіть по ринку і зробіть дешевше, вам хтось забороняє? :) На ринку немає "правильно і неправильно" на ринку є попит і пропозиція. Не подобається пропозиція - ну то не приймайте її, знайдіть дешевше і з гарантією.
Або , як я уже вище пропонував: я даю вам майстра-робота з перепайки, ви йому платите суто за механічну роботу, а далі виставляєте прайс клієнту від себе за роботу і гарантію :gigi:
Liquidator
Member

Повідомлення

Alexsandr: 18.08.2026 09:22
Liquidator: 18.08.2026 09:14 То что вы приводите ка прмер говрит лишь о том, что там где затакую фигню берутся - стоимость труда мастеров копеечная по сравнению с стоимостью труда мастеров у нас
Говоря по другому, наши мастера начинают зажираться. Акумуляторы ставят в смартфоны на год-два и меньшей емкости (в продаже есть нормальные) Заклеить экран что бы не расклеивался после замены аккумулятора слишком сложно, а денег за все хотят часто как буд-то уникальные проекты разрабатываемые только ими делают. Потом мастерские не спешно закрываются ибо народ второй или третий раз туда уже не приходит. Но выводов не делают и в новом месте опять ставят фигню и работают так же но "не на здачу", так и не поняв что клиенту хотя бы предложить варианты надо и рассказать что вот это хорошее и цена и это плохое и цена. Клиент почему-то думает что плохого не будут ставить. Помню один смартфон отдавал 3 или 4 раза подряд но так и не сделали нормально (ну могли же хотя бы протестить после работы). но да, брали не дешево ибо там даже купили микроскоп :)
Я считаю не надо заниматься поиском "дурачков", если нет денег на то что именно тебе надо.
S0N1C
Member

Повідомлення

уважно слухати з цього таймстампу :gigi:
і це не хочуть братися за поточні дорогі карти, а що вже казати про 3070...

GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 18.08.2026 09:22 Говоря по другому, наши мастера начинают зажираться. Акумуляторы ставят в смартфоны на год-два и меньшей емкости (в продаже есть нормальные) Заклеить экран что бы не расклеивался после замены аккумулятора слишком сложно, а денег за все хотят часто как буд-то уникальные проекты разрабатываемые только ими делают. Потом мастерские не спешно закрываются ибо народ второй или третий раз туда уже не приходит. Но выводов не делают и в новом месте опять ставят фигню и работают так же но "не на здачу", так и не поняв что клиенту хотя бы предложить варианты надо и рассказать что вот это хорошее и цена и это плохое и цена. Клиент почему-то думает что плохого не будут ставить. Помню один смартфон отдавал 3 или 4 раза подряд но так и не сделали нормально (ну могли же хотя бы протестить после работы). но да, брали не дешево ибо там даже купили микроскоп :)
Як людина, яка відпрацювала в СЦ інженером-електроніком 7 років, можу сказати, що у вас дуже поверхневе уявлення про то те, як працюють майстерні.
Звісно, є багато "абізян" які займаються виключно шаблонним модульним ремонтом, чи стандартними послугами, на які є постійний попит: заміна розбитих екранів, роздовбаних роз'ємів, батарей, поклейка плівочок тощо і не беруть складні ремонти з плаваючими несправностями. (Зовсім шахраїв чи рукожопів зараз не розглядаємо). Але їх не можна в цьому звинувачувати, тому що складні ремонти вимагають багато досвіду і часу, але при цьому не гарантують успіху. Будете довбатись два тижні над чимось, щоб виявити, що винуватий по факту залочений проц, на який ще й немає прошивок - помрете з голоду і не буде, чим оплатити оренду і комунальні послуги.
Тому, такими нестандартними задачами можуть займатись лише ті майстри, які або не заробляють цим на життя в основний спосіб (хоббі або є інший дохід), або досить великі сервіси, де є наймані "абізяни", що постійно виконують шаблонні ремонти і цим забезпечують постійний дохід і "надрозуми" які в цей час можуть на тижні зависнути над якимись нестандартними задачами для подальшої монетизації на ютюбі, або для розширення в подальшому спектру послуг. Це як з ремонтами зарядних станцій зараз - люди вивчили досконально умовну лінійкйу екофло чи блюєтті - і тепер на потоці їх ремонтують, шось інше, особливо сильно китайське - не беруть, бо великий шанс продовбатись без профіту.

Ви думаєте, той же Вік-он, який одним із перших наростив пам'ять відясі (і то з неідеальним результатом і не одразу) там один в майстерні сидить, з першого разу все ремонтує і пиляє відосіки в ютюб? Та ніхріна подібного, у нього є штат "абізян", який утримує кантору, а він працює на публіку і монетизацію.

А потім пересічний надивися таких от роликів і вважає, що наростити пам'ять відясі - це "примітивна проста робота" на яку ще й гарантію мають давати, а хто не хоче - то рукожопи і взагалі зажрались - он же купа роликів є, як за 20 хв пересадити пам'ять і все працює - просто візьми і зроби так само! :apes: А те, що за цим стояли місяці спроб і помилок, колосальний "безкоштовний" ресурс і можливість не думати, що тобі ше й треба на хліб заробити щоб з голоду не померти - то чомусь ніхто не думає :facepalm:
Ну і те що далеко не всі показують невдалі спроби ремонтів, коли умовна карта просто відригнула на столі при звичайній шаблонній операції, бо прсото прийшов її час, або був якийсь брак який проявився тільки зараз. Але ж ні - зроби дешево і з гарантією! :teacher:

Відправлено через 13 хвилин 46 секунд:
От я ремонтами займюсь чисто як хоббі під настрій, іноді ремонтую друзям щось. Приносили павербанк, що не вмикається після ремонтників. Ремонтники розібрали ПБ, бо думали, що там батарея відригнула, чи БМС, але по факту - ні, віддали без ремонту типу батарея і БМС ок, нічого явно згорівшого немає, далі не має сенсу копатись. Я кілька днів покопався, виявив брак при виготовленні, а також що помер контролер, брак усунув, контролерів у нас немає де купити тільки в Китаї. Замовив у Китаї, чекав місяць - замінив контролер - працює. Допрацював систему охолодження, ПБ кілька років живий і далі. От, якщо б я цим заробляв гроші, то об'єктивна ціна за ремонт не покрила б навіть замовлення з аліку на фоні вартості ПБ, бо контролера я взяв два, оскільки є шанс, що попадеться бракований (в коментарях писали), а клієнт ще місяць чекати не буде, бо може то і не контролер, а проц і тоді всьбо - в смітник. Але я можу записати відосік на 10 хв типу "дивіться який я крутий, знайшов брак, замінив контролер і працює, не те шо ремонтники!" :D І у вас складеться враження що це всьо легко і просто, чого інші так не можуть :rotate:
Vasyanya1
Member

Повідомлення

На цьому форумі перевірений продавець пропонує 7800 хт за 22к із залишком гарантії.

Якщо порахувати вартість пам'яті і всіх маніпуляцій, врахувати ризики, то краще продати цю карту, докинути і взяти щось більш свіже.
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: 18.08.2026 12:03 уважно слухати з цього таймстампу :gigi:

Оооо геніальне відео, прям нагадало, скільки часу було всрато на перекопування посудомийки (і майже замовленого нового блока керування), яка через раз падала в аварію, щоб по факту виявити, що "глючить" звичайна кнопка живлення, на якій через раз недозамикались контакти і бував зависокий опір (при тому, що вона була перевірена першою і як раз тоді коли все було ок). Шкода, що цей біль зрозуміють не тільки лиш усі :laugh:
S0N1C
Member

Повідомлення

GreenMile
я колись так перекопав вінтажний мультіметр HP, шоб у кінці вийти на високий опір перемикача кнопки живлення :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
отакий
спойлер
Зображення
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: 18.08.2026 13:01 GreenMile
я колись так перекопав вінтажний мультіметр HP, шоб у кінці вийти на високий опір перемикача кнопки живлення :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
отакий
спойлер
Зображення
:up: Досвід, який коштував багато часу і нервів, проте, скоріше за все, більше ніколи вам не стане в нагоді, хех :weep:

Буквально нещодавно ремонтував ТВ, який сам пособі вимикався і вмикався з часом. БЖ - ідеальний, всі напруги в нормі, все приходить. В інтернеті пишуть типу скоріше за все відвал проца, і таке інше. По факту ВИПАДКОВО виявив, що був поганий контакт у шлейфі з БЖ на мейн по 5В лінії (торкнувся пальцем, а шлейф занадто теплий), при цьому ці +5В ішли на мейні одразу на лінійний стабілізатор, тобто не те, шоб критично було, але ж, після фіксу шлейфа на лінійнику напруга піднялась на 0,1В (!!!) і ТВ перестав глючити. І шо кому казать? (с) Потім в інтернеті найшов хтось написаі що була так ж проблема і допомогла проста заміна лінійнка, хоча штатний був робочий. Отаке.
tornadox
Member

Повідомлення

GreenMile
Підпишуся під кожним словом мабуть.

Вставлю свої 5 копійок. Підписаний на одного ютуб ремонтника. Людина на відео просто геній! Все їй вдається, ремонтує прямо дуже складні поломки. Залишає контакти для зв'язку в себе на каналі. В мене знайшлося декілька речей за які я був готовий заплатити за ремонт, знайшов що автор каналу ремонтував саме такі аналогічні речі. Зв'язався з ним, чітко розуміючи що мій ремонт непросто не набагато складніший за те що він ремонтує, а зводиться до базових речей, але отримав по всім пропозиціям відмову зі словами "нічим вам допомогти не можу" навіть не хотів взяти на платну діагностику чи озвучити суму. Мабуть автор каналу розуміє можливі репутаційні втрати. Решта можете самі додумати.
Nick45
Junior

Повідомлення

Народ купуйте 9070-хт і не парьтесь!!!!!!!!!! Небачу толку у божественному ртх в два дорога!!!!!!!!!!
dead_rat
Member

Повідомлення

Nick45: 18.08.2026 15:13 Народ купуйте 9070-хт і не парьтесь!!!!!!!!!! Небачу толку у божественному ртх в два дорога!!!!!!!!!!
Кому впала твоя 9070, коли за ці гроші можна купити 3070 і перепаяти на 16 гб? Чи навіть замовити в китайців 3080 20гб без гарантії?

Визнай вже, що відеокарти робить лише Нвідія і вони лише дорожчають з часом як вино
username_1
Member

Повідомлення

Alexsandr: 18.08.2026 09:22Похоже мастера некоторые хотя это комплект окупить за десяток другой заказов. Замена чипов памяти по идее стандартная процедура, в конце концов они выходят из строя и их нужно перепаивать. Другой вопрос, что паять 8 чипов дольше (но меньше чем 8 карт по 8 чипов). К сожалению многие толковые уехали с 22 года
Ну, это частый менталитет барыг. Работать мало, просить много. Только их навыки обычно не уникальные в мире, чтобы просить столько.
Надо выдоить каждого пришедшего клиента как в последний раз без мысли о том, что он мог бы вернуться потом еще с заказами.
GreenMile: 18.08.2026 09:50Ніяких, окрім одного: якщо воно після цього не запрацює - хто винен і хто буде компенсувати вартість затраченого часу?
Это не глубокий детский вопрос.

Это же не черный ящик и не магия. Выявить причину, почему не работает после процедуры. Если косяк на стороне мастера, то ему никто не должен. Это он не выполнил правильно простую процедуру.
GreenMile: 18.08.2026 09:50Хочете експеримент? Беремо майстра з обладаниям, трафаретами і вмінням перепаювати чипи і смд-елементи, ви йому платите лише за "тупу роботу" по перепайці, тобто показуєте пальцем йому, що і звідки він має випаяти і що куди він має впаяти, тобто він як робот, просто виконує ваші інструкції. На цьому його робота завершена, він віддає вам відяху, а ви за свою маржу , відаєте відяху клієнту і несете відповідальність, якщо воно не запрацює і зі свого кармана оплачуєте роботу майстра по поверненню чипів назад, якщо не вийшло.
Вы написали детские глупости.

На каждом этапе инициализации и работы устройства можно инструментально выявить, где устройство спотыкается и по какой причине.

Если вы неумелый профан и для вас работа электрического устройства - это неизвестная магия токов в черном ящике, то это же ваши проблемы, а не клиента.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
dead_rat: 18.08.2026 09:581. Картці 5 років, вона може померти і просто так. Доречі, хороший клієнт може влегку дати вам труп(чи з артефактами), а потім звинуватити вас. Тож треба тестувати до.
2. Памʼять від клієнта може бути мусором. Це взагалі ніяк не перевірити заздалегідь
3. Всі варіанти що памʼять не підійшла чи ремонт пішов не за планом.

А ще це незаконно по законодавству США, не те щоб в Україні це конось хвилювало, просто цікавий факт
1. Магически умерла просто так? Мана иссякла? Любой адекватный сервис при приемке проверяет технику и записывает в акт приема все выявленные проблемы, чтобы не быть виновным.
2. А нормальный ремонтник сам закажет новый чипы памяти для этой процедуры.
3. Память заранее прописана в биосе. "Пошел не по плану" = кривые руки мастера и его вина.

Дайте, пожалуйста, ссылку на статью из законодательства США, где запрещено такое. Пахнет балабольством. Насколько я знаю, законы США наоборот принимаются в том направлении, чтобы владелец мог модифицировать купленное устройство, как хочет: перепаивал, делал джейлбрейки и прочее.
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 18.08.2026 18:02 Вы написали детские глупости.
Саме так, дитячі дурощі від дипломованого інженера-електроінка, який половину життя працював за спеціальністю, займаючись ремонтом комп'ютерної комплектухи і не тільки.
Куди мені до справжнього майстра, вам з ютюбів видніше, звісно, як воно ремонтникам живеться :rotate:
username_1
Member

Повідомлення

S0N1C: 18.08.2026 12:03уважно слухати з цього таймстампу
В США и моторы не особо ремонтируют, потому что очень дорогой час ручного труда. Им проще поехать на разборки авто (которых там навалом) и взять из разбираемой машины двигатель в сборе.

А в других странах спокойно берут карты под такие услуги на поток:
В Японии появилась услуга по удвоению видеопамяти GeForce RTX 2080 Ti — с заводских 11 до 22 ГБ. Специализированная мастерская из префектуры Сайтама берет за такую модернизацию 45 тыс. иен — всего около $280.

Японская мастерская использует 2-гигабайтные чипы GDDR6 производства Samsung. Получается, что каждый дополнительный гигабайт обходится примерно в $26 долларов. Мастерская также продает уже готовые карты. Самой дешевая из них — MSI RTX 2080 Ti Ventus 2X 22 GB за $430.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
GreenMile: 18.08.2026 18:09Саме так, дитячі дурощі від дипломованого інженера-електроінка, який половину життя працював за спеціальністю, займаючись ремонтом комп'ютерної комплектухи і не тільки.
В Украине можно получить диплом, ни разу не явившись в ВУЗ и не сдав ни одного экзамена.

И чего вы достигли в своей профессии? Судя по тому, сколько вы тратите времени на форуме, то ничего существенного. :dontknow:
Alexsandr
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.08.2026 12:39 От я ремонтами займюсь чисто як хоббі під настрій, іноді ремонтую друзям щось. Приносили павербанк, що не вмикається після ремонтників. Ремонтники розібрали ПБ, бо думали, що там батарея відригнула, чи БМС, але по факту - ні, віддали без ремонту типу батарея і БМС ок, нічого явно згорівшого немає, далі не має сенсу копатись. Я кілька днів покопався, виявив брак при виготовленні, а також що помер контролер, брак усунув, контролерів у нас немає де купити тільки в Китаї. Замовив у Китаї, чекав місяць - замінив контролер - працює. Допрацював систему охолодження, ПБ кілька років живий і далі. От, якщо б я цим заробляв гроші, то об'єктивна ціна за ремонт не покрила б навіть замовлення з аліку на фоні вартості ПБ, бо контролера я взяв два, оскільки є шанс, що попадеться бракований (в коментарях писали), а клієнт ще місяць чекати не буде, бо може то і не контролер, а проц і тоді всьбо - в смітник. Але я можу записати відосік на 10 хв типу "дивіться який я крутий, знайшов брак, замінив контролер і працює, не те шо ремонтники!" :D І у вас складеться враження що це всьо легко і просто, чого інші так не можуть :rotate:
Вы описываете случай когда неизвестно что делать и нужно найти и когда известно что делать. Первое конечно дольше и часто дешевле пойти альтернативными путями, типа корпус для бесперебойника с платой.
Когда у нас меняю акумулятор они не в курсе что делать и часами ищут где он там? А вот когда ставят на место дисплей по видимому действительно не в курсе что делать. Наверное тоже ищут несколько часов как бы его приклеить старым скотчем что бы еще и держался.
username_1
Member

Повідомлення

Nick45: 18.08.2026 15:13Народ купуйте 9070-хт і не парьтесь!!!!!!!!!! Небачу толку у божественному ртх в два дорога!!!!!!!!!!
такой объем памяти часто нужен для работы, а не для игр. Там Радеоны часто не релевантны.
Відповісти